Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht bevestigt vertrek Douvikas en verbreekt eigen transferrecord

Laatste update:

Tasos Douvikas is officieel speler van Celta de Vigo, zo melden de Spaanse club en FC Utrecht via de officiële kanalen. De 24-jarige spits uit Griekenland heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028. Volgens journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf levert Douvikas de Domstedelingen maar liefst 12 miljoen euro op. Daarmee verbreekt hij het uitgaande transferrecord van Quinten Timber, die vorige zomer voor 7,4 miljoen euro naar Feyenoord vertrok.

Via de clubwebsite reageert technisch directeur Jordy Zuidam op het vertrek van Douvikas. “De ontwikkeling die Tasos in Utrecht heeft doorgemaakt, is enorm. We zagen hem de afgelopen jaren elke maand beter worden. Zijn prestaties spreken voor zich en onderschrijven de groei die hij bij FC Utrecht heeft doorgemaakt. Als eerste FC Utrecht-speler ooit werd hij topscorer van de Eredivisie; een prestatie die zorgde voor veel interesse voor hem.”

Douvikas kwam in de zomer van 2021 voor 1,2 miljoen euro over van Volos en levert nu een veelvoud van dat bedrag op. Zuidam bevestigt dat de Griek het transferrecord heeft verbroken, al noemt Utrecht geen precies bedrag. “Uiteindelijk hebben we met Celta de Vigo een akkoord bereikt over de transfersom die is gemoeid bij de overgang van Tasos, die nu nogmaals de boeken ingaat: als duurste FC Utrecht-speler ooit. Sportief gezien is het vertrek van Tasos uiteraard een aderlating, maar voor de financiële gezondheid van de club is het een heel belangrijke en waardevolle transactie. Wij bedanken Tasos voor zijn tomeloze inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in Spanje.” In Stadion Galgenwaard lag Douvikas nog tot medio 2025 vast.

Douvikas kwam afgelopen seizoen tot liefst 19 treffers in 32 competitieduels, wat hem samen met Xavi Simons de topscorerstitel opleverde. Dat de spits dat aantal heeft gehaald is knap te noemen, daar Utrecht niet bepaald uitblonk en uiterst wisselvallig was. De Domstedelingen kwamen in totaal 55 keer tot scoren. Door de 4 assists die Douvikas ook nog afleverde, had hij een aandeel in maar liefst 42 procent van de totale productie.

Is Isac Lidberg goed genoeg als vervanger van Douvikas?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor Utreg, maar een mooi prijssie. Genoeg poen om in de komende dagen nog een paar versterkingen te halen, zou je zeggen.

28 augustus 2023 om 14:45

Een aardig bedrag. Maar voor dat bedrag had ik hem ook graag naar Amsterdam zien komen, in plaats van Akpom. Wel een hard gelag voor Utrecht. Ik heb ze gisteren in Zwolle mogen aanschouwen en man, het ontbreekt daar wel echt aan kwaliteit.

28 augustus 2023 om 14:52

Het ontbreekt bij FC Utrecht vooral aan een plan. Er worden lukraak spelers gekocht en een onevenwichtige selectie samengesteld. Hierdoor kan geen enkele speler excelleren en moet je hopen op pareltjes zoals Douvikas.

28 augustus 2023 om 16:29

In de spits ontbreekt het nu vooral aan kwaliteit, wat is die Lidberg slecht. En dan is het 'plan' om geen vervanger voor Douv te halen. 80 middenvelders maar geen fatsoenlijke spits.

29 augustus 2023 om 04:09

Hoeveel heeft Akpom gekost? Ik denk zelfs dat Douvikas echt niet minder is dan Brobbey. Tasos is jong, snel en heeft een neusje voor de goal. Bij Brobbey ziet het er altijd zo houterig uit. Ook krijg ik de indruk dat het qua mentaliteit niet helemaal op Ajax niveau is bij hem..

Voor 12 miljoen + bonussen was dat zeker een goeie geweest voor jullie. Aan de andere kant wel fijn dat een van onze beste spelers (of trainer die met Utrecht in een zogenaamd ‘proces’ zat) eens niet naar Ajax vertrekt

29 augustus 2023 om 04:17

De laatste jaren hebben we meerdere van zulke pareltjes gehad; Haller, Labyad (transfervrij dus mooie winst), Timber en nu Douvikas. Helaas wordt het geld uitgegeven aan vanalles en nogwat, voornamelijk middenvelders.. een echte goeie CV en een spits ontbreken en daar gaat volgens de club niks voor gehaald worden..

Dit in combinatie met nu al meerdere trainers die vooral willen verdedigen maakt het echt verschrikkelijk om naar te kijken de afgelopen jaren. Het lijkt wel alsof het Utrecht DNA van knokken voor elke meter en bloed aan de palen is ingeruilt voor prestatievoetbal. Afgelopen seizoen heb ik meerdere malen gezien dat we in een thuiswedstrijd na een 1-0 achterover gaan leunen en denken dat we het wel kunnen uitspelen. Het resultaat? De minste doelpunten in eigen huis van de hele competitie..

Play offs wordt elk jaar gehaald maar daar blijft het ook bij.. Wat mis ik de tijden waarin we Celtic met 4-0 van de mat veegde en 4x gelijk speelden tegen Napoli en Liverpool. De selectie was toen helemaal niet veel beter maar de mentaliteit van toen maakte een wereld van verschil…

28 augustus 2023 om 14:47

Benieuwd wat ze ermee doen.na dost nu jorgensen oid?

Ja, prachtig bedrag voor FCU natuurlijk maar dit is echt het laatste wat je wilt zien als supporter zijnde denk ik. Je hebt 0 keer gescoord in drie wedstrijden en dan vertrekt je beste spits nog.

28 augustus 2023 om 15:43

Bijna al het scorend vermogen is weg bij ons. Naast Douvikas zijn Dost en van der Streek vertrokken. Met z'n drieën waren ze goed voor 37 Eredivisie goals.

28 augustus 2023 om 18:23

Scorend vermogen is weg en achterin is het met vd Hoorn, Sagnan en Viergever los zand. Toornstra is over de top. Je hebt nog geluk met Barkas op doel, maar het is verder (jammer genoeg) erg pover bij Utrecht. Ik zou dit geld gaan gebruiken om niet alleen een spits te gaan halen, maar ook minimaal 1 centrale verdediger (op de plek van vd Hoorn).

Mooie transfer voor Douvi! En wij hebben een dikke zak met geld.. Ik neem verder aan dat er nog wel een nieuwe spits wordt aangetrokken, want je bent écht op je achterhoofd gevallen als je denkt dat dit vertrek intern opgelost kan worden. Gewoon een échte gevestigde centrumaanvaller halen en de portemonnee trekken daarvoor. Misschien komt er last minute nog ene mooie kans voorbij! Seuntjens, Lidberg, Descotte en Romeny heb ik allen echt geen enkel vertrouwen in om het te gaan proberen in de punt van de aanval. Haal een killer in de punt van de aanval!

28 augustus 2023 om 14:47

Dat ze Descotte een jaar langer huren was een verrassing vond ik, heeft weinig tot niets laten zien.
Romeny heeft nog niet echt kansen gehad in de competitie, vond hem bij Emmen wel redelijk spelen naar de mogelijkheden die hij daar kreeg.

28 augustus 2023 om 14:48

Misschien kun je met een deel van de som proberen lauritsen te halen. Al zou dat wel erg duur uit vallen moet dat voor zowel Sparta als Lauritsen zelf interessant worden.

28 augustus 2023 om 14:53

Hij zou zeker welkom zijn! Misschien kunnen ze Lidberg dan voor een jaar aan Sparta verhuren.

28 augustus 2023 om 15:01

Zou ik als Sparta niet om staan te springen maar daar hebben ze met Brym wel al een solide optie. Zou voor Utrecht win win zijn als je ook lidberg nog kan lozen haha.

28 augustus 2023 om 18:17

Maar waarom zou Lauritsen naar Utrecht willen vanaf Sparta? Denk dat hij het bij Sparta goed voor elkaar heeft en dat Sparta momenteel net even wat hoger op de ladder staat.

28 augustus 2023 om 20:28

Wat denk je van centjes? 😁
Utrecht deelt fijne contracten uit hoor.

28 augustus 2023 om 14:57

Ik las in de zomer geruchten rondom Michael Frey, is dat geen optie meer? Zou denk ik echt een topspits zijn voor Utrecht

28 augustus 2023 om 15:11

Heb ik inderdaad ook gelezen toen! En hier ook meermaals gezegd dat ik hem graag zag/zie komen. Dat was in de tijd dat ze Lidberg haalden.. Dan komen ze dus met zo'n speler aan. Echt om te janken gewoon. Ik weet niet waar het technisch hart van onze FC met z'n hoofd zit hoor.. ronduit een lachertje gewoon.

28 augustus 2023 om 15:35

Lidberg is echt een bizarre aankoop inderdaad, een gebrek aan ambitie wat mij betreft. Frey zou best een stunt zijn, die heeft gewoon uitstekend gepresteerd bij o.a. Fener en zijn eerste seizoen in Antwerpen, dan heb je denk ik gewoon minimaal een gelijkwaardige vervanger voor Douvikas. Al zal achterin ook het nodige moeten veranderen. Die van der Hoorn kan echt niet meer

28 augustus 2023 om 15:20

Ik heb gister ergens voorbij zien komen dat ze het intern willen oplossen omdat ze al 3 spitsen hadden. Had zelf ook al zoiets dat de huidige spitsen niet goed genoeg waren

28 augustus 2023 om 18:19

In mijn optiek zijn zowel Seuntjens als Romeny en Lidberg geen echte spitsen die voor doelpunten van zorgen. Seuntjens en Romeny zijn in mijn optiek meer vleugelaanvallers. Utrecht moet echt de markt op, maar een goede td heeft natuurlijk een lijstje klaar met namen (al betwijfel ik of Zuidam dat heeft).

28 augustus 2023 om 15:21

Hahaha heb je zuiddam afgelopen jaar iets goeds zien halen met die 7.5 mil van timber? Jaa oude uitgebluste spelers zonder toevoeging

28 augustus 2023 om 18:11

Barkas en Branderhorst zijn 29, Seuntjens is 31. Verder haalde FC Utrecht: Bozdogan (22), Sagnan (24), Iqbal (20), Azarkan (21), el Karouani (22), Romeny (23), Blake (18), Flamingo (20), Fraulo (19), Lidberg (24). Gemiddelde leeftijd van de aankopen: 23,4 jaar.

Vanaf welke leeftijd vallen spelers bij jou onder uitgeblust?

28 augustus 2023 om 20:35

Labyad van ik er toch 1 van en misschien ergens toornstra ook wel.Dat van de marel viergever en van de horen nog steeds spelen

Het is je gegund Douvikas, bedankt voor je goals. Nu tijd dat 1 van die andere spitsen is goals gaat maken en dat de verdediging versterkt gaat worden. V/d Hoorn en Viergever is geen gelukkig duo en de terugkeer van Klaiber is ook totaal niet geworden wat de fans hadden gehoopt. Haalt zelden nog zijn niveau van zijn eerste periode bij Fc Utrecht.

Nou Jordy aan de bak jongen, Lidberg is het duidelijk niet, dus je hebt nog een week om je schaduwlijstje af te gaan, en voor dik 4 miljoen moet er toch wel wat te vinden zijn? dan hou je nog meer over dan aan de transfer van timber dus iedereen blij.
Doe je dat niet, dan gaat het een heel moeilijk seizoen voor Utrecht worden, met de verkoop van de meeste doelpuntenmakers van afgelopen seizoen (douvikas, Dost, vd Streek en zelfs onze kleine belgische vriend)

28 augustus 2023 om 17:23

Dit zou wel eens een rampseizoen kunnen worden voor Utrecht als ze geen adequate vervanger weten te strikken. De scoringsdrift van Douvikas heeft het slechte spel van Utrecht grotendeels gemaskeerd afgelopen seizoen.

Kan Zuidam weer een voormalig bankzitter van bijvoorbeeld Ajax halen. Het transferbeleid van FC Utrecht is echt drama.

Ik denk dat Strand Larsen gedag mag zeggen naar zijn basisplaats. Douvikas is bewegelijker en zou denk ik beter samen kunnen spelen met Aspas.

Mooi nieuws. Nu kunnen ze weer een stuk of 6 random spelers halen.

In 1 jaar bijna 20 mil verdiend aan 2 spelers en moet je kijken wat ze er voor terug halen. Allemaal uitgebluste spelers waar je weinig aan hebt. Dus leuk die top transfers maar je hebt er niks aan als het niet normaal word geherinvesteerd. Ben benieuwd welke uitgebluste rommel zuiddam weer gaat halen. Om te lachen dit utrecht zeg

Je zou denken dat celta wel geleerd heeft van de aankoop van larsen die ook voor een fors bedrag werd gehaald en volgens mij 4 of 5 goals heeft gemaakt pas. Wel een lekkere transfersom voor Utrecht. Hoop dat ze nog een goede spits kunnen halen van dat geld anders word het een drama dit seizoen

28 augustus 2023 om 15:24

Hier zit natuurlijk een idee achter bij Celta. Je kan ook niet verwachten dat een eredivisie spits die het één seizoen leuk doet gelijk slaagt in Spanje in zijn 1e seizoen. Celta weet ook wel dat er een aanlooptijd nodig is en dat het 1e seizoen gewoon wennen is. Dit geldt voor zowel Strand Larsen als voor Douvikas. Uiteindelijk kunnen ze beiden best slagen in Spanje denk ik! heb geduld..

Ik zou Van Hooijdonk graag zien komen als vervanger. Dan kan Lidberg zo snel mogelijk weer naar de bank.

28 augustus 2023 om 15:28

Ik moest ook gelijk aan van Hooijdonk denken. Hij heeft alleen wel echt aanvoer nodig, hij creëert zelf niet echt veel kansen/goals. Hoe zit dat bij Utrecht?

28 augustus 2023 om 16:01

Het ergens het gevoel dat Van Hooijdonk zich te goed vind voor Utrecht..
Maar dat is puur gebaseerd op gevoel.

Hele mooie transfer voor FC Utrecht en Douvikas zelf. Met dit geld kunnen ze zeker 6 middenvelders terug halen, dus de technische staf zal in haar nopjes zijn.

Zo… die gaan degraderen met 18 doelpunten aan het einde van het seizoen😅

Ik weet niet hoe positief dit voor Utrecht is…

De topscorer van de eredivisie voor 12 miljoen euro? Dat is toch niks.

Als Utrecht eerst is met een normaal beleid zou komen zoals AZ als Subtopper het toch ieder jaar weer netjes voor elkaar heeft, word het voor andere spelers ook interessanter om te komen denk ik. Zou ook de kans vergroten om daadwerkelijk een echter constante subtopper te worden. Maar tot op heden zit er er 0 logica in de spelers die ze halen.
Zo af en toe hebben ze een prima deal zoals nu met Douvikas, maar voor de rest...

28 augustus 2023 om 16:55

@Mini-Lens het probleem is dat het slechte beleid de afgelopen jaren enigszins verbloemd werd door de resultaten waarmee je sinds seizoen 15/16 elk jaar play offs hebt behaald voor europees voetbal. Nu ga je eindelijk een seizoen in waarin je bij de start merkt dat de technische staf faalt. Dat de spelers die je haalt niet goed genoeg zijn.

Bittere pil om te moeten slikken voor de fans, laten we hopen dat het iets positiefs brengt (een TD die geen vriendje van is.. een coach die geen vriendje van/ex speler is.. etc...)

Niet mijn vriend maar is Sidney van Hooijdonk niet een goede en mogelijk goedkope vervanger? Of is dat Martin van Geel scouting? Utrecht moet wel iets ervoor terug halen met gif die dat gif misschien ook bij anderen aanwakkert!

Meteen investeren in een nieuwe trainer en een aantal spelers anders ga je de keukenkampioendivisie in.

28 augustus 2023 om 18:22

Er zal ongetwijfeld nog een spits worden aangetrokken, ondanks de mededeling van Zuidam dat ze het intern willen oplossen. Ook zonder aankoop zal Utrecht overigens gewoon in het linkerrijtje eindigen.

28 augustus 2023 om 19:46

Zonder aankopen gaat dat linkerrijtje het echt niet worden. Aantal Spelers zijn te oud. Er zijn er ook een aantal met te weinig niveau. Tijd om te saneren.

28 augustus 2023 om 20:13

Daar zijn ze volop mee bezig. Er zijn allemaal jonge spelers gehaald, maar die worden geleidelijk gebracht.

Lidberg is niet eens goed genoeg voor de kkd, laat staan Utrecht!

Een week van uitersten. Historisch bedrag waarmee Utrecht hopelijk de historisch slechte opening kan wegpoetsen.

Aankomende weken kan zo maar de bom gasn barsten in Utrecht. Hoor enorm veel geklaag, gezeik etc om mij heen.
Silberbauer zijn plek is niet meer houdbaar. Alleen een wonder tegen fey kan hem nog redden.

29 augustus 2023 om 05:09

Feyenoord thuis is normaal gesproken garantie voor minimaal een punt. Lijkt me nu helaas zeer onwaarschijnlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren