Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen windt zich op over ‘kwade genius’ in de Eredivisie

Laatste update:

Johan Derksen is van mening dat Jordy Zuidam zich de sportieve malaise bij FC Utrecht mag aantrekken. De Domstedelingen namen dinsdag per direct afscheid van hoofdtrainer Michael Silberbauer na de dramatische start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Zuidam, verantwoordelijk voor de technische zaken bij Utrecht, lijkt voorlopig buiten schot te blijven.

Utrecht kent een dramatische seizoenstart met nul punten uit drie duels. De club wist bovendien het net nog geen enkele keer te vinden in de eerste drie competitiewedstrijden. Het resultaat is een zestiende notering in de Eredivisie en het eerste trainersontslag van het seizoen. De club hield maandag een crisisberaad en besloot de wegen te scheiden met Silberbauer.

Ook bij Vandaag Inside kwam de (sportieve) malaise bij Utrecht dinsdag ter sprake. "De kwade genius is natuurlijk Zuidam", trapt Derksen het onderwerp af. "Dat is ook zo'n piepeltje. Hij heeft én Silberbauer aangetrokken én alle spelers gecontracteerd. Dan kun je wel trots zijn als je een keer een speler verkoopt, maar als daar geen goede voor terugkomt, hef je jezelf op. Hij is verantwoordelijk."

Zuidam slaagde erin om Tasos Douvikas deze zomer voor een recordbedrag te verkopen aan Celta de Vigo. De Griek verhuist voor een bedrag van 12 miljoen euro naar LaLiga. Derksen vindt overigens niet dat Zuidam meteen ontslagen moet worden als technisch directeur van Utrecht. "Ik pleit niet voor ontslagen, dat vind ik een modieuze term in de voetballerij. Maar hij is wel de aanstichter van alle problemen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier heeft Derksen helemaal gelijk. Zuidam zit er al jaren en maakt er een potje van bij Utrecht. Hebben een behoorlijk budget maar weet het elke keer te presteren om de verkeerde spelers aan te trekken.

Goed verkopen van spelers en de juiste spelers aantrekken... is toch lastig. Gerry hamstra als td bij hveen had ook elk jaar een toppertje in de verkoop. Maar haalde middelmaat ervoor terug op verschillende posities. Fledderus van groningen t zelfde verhaal. Nu moet ik zeggen dat tegenwoordig een hoop eredivisieclubs uit de zelfde vijver vissen.
Utrecht met een eindklassering in de top 8 vd eredivisie is helemaal zo slecht nog niet.
Maareh even afwachten hoe het dit jaar gaat.
Inhoever oefent van seumeren invloed uit op het technisch beleid?

30 augustus 2023 om 11:39

Maar verkopen die Td's nou zo geweldig of is het gewoon de markt? Een relatief jonge speler met een goed rendement verkoop je nou eenmaal voor flink wat geld tegenwoordig.

30 augustus 2023 om 11:51

Een enkele speler duur verkopen en veel middelmaat binnenhalen en op een positief transfersaldo uitkomen aldus hamstra, flederus en ik denk ook zuiddam. De markt betaalt het. Maar ik vind de genoemde td's maar middelmatig presteren. Al doet hun transfersaldo anders vermoeden.
Ik vind dat er bij veel clubs maar onduidelijk beleid wordt gevoerd.

30 augustus 2023 om 12:02

Het probleem is dat ze te graag hun stempel willen drukken en kennelijk niet het tactisch vernuft en de benodigde visie hebben. Het is ook kwalijk dat de mensen die ze aanstellen dat vaak ook niet hebben. Niet voor niets gaan zoveel clubs over op data.

"Dat is ook zo'n peopletje."

Ik heb het niet gezien/gehoord VZ maar bedoelt Derksen niet 'piepeltje' ipv hoe het hier word omschreven als 'peopletje'?

Edit: ja dus aangezien het inmiddels is aangepast, praat Nederlands met mij....🙄

Kwade genius is niet de juiste uitdrukking. Het betekent "boosaardige bedenker, aanstichter van het kwaad" en impliceert een bewust boosaardige actie. Kan me niet voorstellen dat Zuidam zijn werkgever met opzet schade berokkent.

30 augustus 2023 om 11:13

Hij is toch ook de "aanstichter van het kwaad" door een slecht aankoopbeleid. Jouw definitie van kwade genius geeft nergens aan dat dit bewust zou moeten zijn dus jouw implicaties raken kant noch wal

30 augustus 2023 om 11:19

Boosaardige bedenker. Boosaardig. Definitie van boosaardig: met de intentie om kwaad te doen. Voila.

30 augustus 2023 om 11:25

@opr_mg42
Dat genius deel van kwade genius impliceert dus dat Zuidam een genie zou zijn. Iemand met buitengewoon intellect die dit inzet om kwaad mee te doen. Dat zou weldegelijk betekenen dat Zuidam het bewust heeft gedaan.

Ook de term boosaardige bedenker duidt op bewustzijn. Hij zou t namelijk hebben bedacht. Iets bedenken doe je altijd bewust.

30 augustus 2023 om 15:24

Genius komt niet van genie (als in: bovengemiddeld begaafd persoon), maar is vanuit het Latijn via het Duits in de Nederlandse taal beland en betekent (bescherm)geest.

Vind het toch mooi hoe Derksen zich minuten lang kan opwinden om misstanden in het voetbal en hierin duidelijk iemand de schuld geeft, om vervolgens de disclaimer toe te voegen dat hij niet pleit voor ontslag. Dit siert hem dan wel weer, want dit zegt hij er altijd bij.

Ik zou zeggen Zuidam eruit en Ted van Leeuwen halen
Bewezen dat hij talenten kan ontdekken en met weinig geld een redelijk goed uitgebalanceerd elftal kan neerzetten
Kijk naar Vitesse, FC Twente, NEC anderhalf jaar geleden
Van Seumeren kan nog zoveel geld bij Zuidam afgeven. Hij heeft het niet helaas.
En je kunt iedere keer een trainer ontslaan maar misschien moet je naar de persoon kijken die deze trainers heeft aangesteld en de onsamenhangende selectie heeft samengesteld.

30 augustus 2023 om 11:37

Ted van Leeuwen? Dan krijg je hetzelfde effect met nog minder jeugd (voor zover dat mogelijk is) en nog hogere uitgaven voor hooguit redelijke kwaliteit. Die man wordt zo ontzettend overschat en kan alleen iets met een volle portemonnee. De resultaten die daarmee behaald worden, zijn hooguit 'normaal' of 'redelijk'.

Utrecht heeft een TD nodig met een visie. Iemand die een collectief kan samenstellen en tevens naar de jeugdopleiding durft te kijken. Pas dan krijg je er weer een identiteit in en pas dan creeer je veel waarde. Dat krijg je bij Ted van Leeuwen absoluut niet.

In de voetballerij en de talkshows daar omheen regeert de emotie.
Als je meer naar de feiten kijkt dan doet Zuidam het naar behoren.
Utrecht had tot afgelopen seizoen de 7e begroting van het land en eindigde de laatste jaren steevast bij de bovenste zeven van de eredivisie.
Dit jaar werken ze met de 6e begroting en zijn er nog 31 speelronden om bij de bovenste zes te eindigen.
Daarnaast heeft Zuidam als TD inmiddels 70!!! miljoen in het Utrechtse laatje gebracht en denk ik dat Frans v Seumeren zich daarom weinig aantrekt van de kritiek van buitenstaanders.
Het feit dat, ondanks een constante plek bij de bovenste zeven, men de resultaten van Utrecht als ondermaats bestempeld heeft te maken met de te hoge verwachtingen en niet met realiteitszin.

Sowieso vind ik dat 'verkopen' een te simpel wordend argument. Utrecht verkoopt niet eens bovengemiddeld goed of zo, kijkend naar de markt tegenwoordig. Zo wisten Heerenveen en Groningen ook flink geld te vangen voor hun spelers (ejuke, Strand Larsen, Sarr, Doan). Het is niet zo dat clubs met een bod van 4 miljoen op de stoep staan en de TD er 12 miljoen uitperst.

Je merkt gewoon aan alles dat Zuidam het niet in de vingers heeft. Hij heeft veel moeite kwaliteit te herkennen, de tactische visie ontbreekt volledig, de interne visie is ook afwezig (geen doorstroming en er lijkt ook nauwelijks een plan voor te zijn) en betreft het aanstellen van coaches zit er ook geen duidelijk profiel of iets dergelijks achter.

Had Rene van der Gijp gisteravond zijn pilletjes niet ingenomen? Wat een overdreven gegiechel. Normaal is het niveau niet bijzonder hoor, maar heb de televisie ditmaal snel op een andere zender gezet.

Als Td brengt Zuidam redelijk wat geld op voor de club en het is misschien voor Utrecht als club gezonder als van Seumeren niet elk seizoen de portemonnee moet trekken om de gaten te vullen.

Qua inkomende transfers/selectie/coach/visie ben je niets opgeschoten en dat is ook zijn verantwoording, het huidige elftal is wel een dieptepunt met veel ervaren krachten die eigenlijk niets toevoegen, na Booth is ook het laatste beetje waarde qua spelers er weer uit voorlopig.

Johan Derksen probeert weer te scoren door precies dat te zeggen wat echt heel veel FC Utrecht supporters al geruime tijd denken: "het is ongelooflijk dat Jordy Zuidam al sinds 2017 aan mag rommelen met het transferbeleid van FC Utrecht." Toen Zuidam kwam in 2017 was FC Utrecht als 4de geëindigd in de Eredivisie. In de jaren daarna (2018-2023) werd Utrecht achtereenvolgens 5, 6, 6, 6, 7, 7 en dat komt wel redelijk overeen met de huidige begroting. Voor 2023-2024 heeft Utrecht de 6de begroting met circa 28 miljoen, dat is net iets meer dan Vitesse (7de met 26 miljoen) en minder dan AZ (34) en Twente (35). Als je het zo bekijkt presteert Utrecht met TD Zuidam min of meer naar zijn mogelijkheden. Dat gezegd hebbende ben ik zelf zeker geen fan van Jordy Zuidam, het team van FC Utrecht oogt al jaren als los zand en herbergt veel spelers die hun top al ruim achter zich hebben liggen.

Haha. Iedereen tegen Jordy opeens! Overigens meer dan terecht hoor.. het is tijd dat Jordy gaat vertrekken bij ons. Wil je écht een verschil maken en een nieuwe frisse weg in slaan, dan moet hij per direct weg. Ik hoop vurig dat hij zelf zijn conclusies trekt of dat Frans anders ingrijpt. Ik wacht het met spanning af.. als er nu niks gebeurt dan vind ik hem en het gehele technische hart van Utrecht totaal niet meer serieus te nemen en zeer belachelijk.

30 augustus 2023 om 12:19

Waarom zou Frans de kip met de gouden eieren slachten?
Booth, Iqbal, Flamingo, Bozdogan, Karouani, Branderhorst, Boussaid, Jenssen...
Allemaal gaan ze Frans en Utrecht geld opleveren.

30 augustus 2023 om 13:20

Nou heel misschien omdat we al jaren door slecht beleid geen stappen vooruit boeken. AZ en Twente zijn vergelijkbare clubs, maar zij worden wel goed gerund en dan zie je wat er mogelijk is. AZ zit net onder de top 3 en zij spelen structureel Europees voetbal en dat is precies wat onze ambities zijn.

30 augustus 2023 om 15:32

In de afgelopen 10 jaar is Twente 7x onder Utrecht geëindigd op de ranglijst, 1x gedegradeerd en 1x bijna failliet geweest.
AZ is altijd al een betere club geweest dan Utrecht met kampioenschappen en een Europese finale, halve finale etc.
Iedereen moet zn plek kennen en Utrecht komt na Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Twente qua begroting. Dus logisch dat deze clubs hoger eindigen. Niks vreemds aan.
Misschien iets meer realiteitszin in je verwachtingspatroon.

Hoe meer clubs kunnen besteden des te meer kans dat dit mindere spelers oplevert. Bij onze club hebben we minder geld maar lijken we het beter te besteden dan deze TD.

30 augustus 2023 om 12:57

Utrecht eindigde 7e met de 7e begroting.
Jij zegt dat je club het beter voor elkaar heeft dan Utrecht. Mag ik vragen welke club dat is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren