Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht baalt van Ciara: ‘Dit was het moment om tegen Ajax te spelen’

Laatste update:

John van den Brom heeft begrip voor de beslissing van de KNVB om de wedstrijd tussen zijn ploeg FC Utrecht en Ajax af te gelasten vanwege storm Ciara. De trainer van de Domstedelingen betreurt het besluit desalniettemin, omdat hij denkt dat het duel met Ajax op een perfect moment zou zijn gekomen. "Alle betrokkenen hebben goed overlegd, ik heb hier alle begrip en waardering voor", laat Van den Brom weten aan FOX Sports.

De KNVB zou aanvankelijk pas zondagochtend een besluit nemen over het Eredivisie-programma, maar hakte al op zaterdagmiddag de knoop door om alle wedstrijden te annuleren. "Het is ook goed dat ze nu al met deze beslissing komen", reageert Van den Brom. Voor veel FC Utrecht-fans geldt het treffen met Ajax als 'de wedstrijd van het jaar'. Stadion De Galgenwaard was voor het eerst sinds lange tijd uitverkocht en zaterdag werden de spelers op de laatste training met vuurwerk toegejuicht.

"Het is een bijzondere wedstrijd en we waren er klaar voor. Misschien was dit wel het goede moment om tegen Ajax te spelen", zo doelt Van den Brom op de vele blessures bij de Amsterdammers. Trainer Erik ten Hag zou het zondag hebben moeten stellen zonder Hakim Ziyech, Quincy Promes, David Neres, Joël Veltman en Zakaria Labyad. Daley Blind zat weer bij de wedstrijdselectie, maar kon vermoedelijk alleen invallen.

"Zelf hebben we ook wat blessures”, zegt Van den Brom. "Het is jammer dat we ze zondag niet treffen, maar niet meer dan dat. Ik heb er alle begrip voor." Het is nog onduidelijk wanneer de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax ingehaald kan worden. Door het midweekse bekerprogramma en het feit dat Ajax nog in de Europa League zit, is het lastig voor de KNVB om een nieuwe datum te prikken.

Was dit het goede moment voor FC Utrecht om Ajax te treffen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Je wil toch het liefst van een zo'n sterk mogelijk Ajax winnen? Dan smaakt de overwinning nog beter.

8 februari 2020 om 19:22

Dat denk ik ook. Maar je wilt ook echt winnen en dan kan de personele bezetting bij Ajax wel verschil maken. Als je wint van een 100% fit Ajax is echt mooi. Maar winnen is al
Tijd mooi, ongeacht wie er mee doen.

8 februari 2020 om 19:22

Je speelt toch altijd tegen het zo sterkst mogelijke team? Als spelers geblesseerd of geschorst zijn, dan zijn zij dus niet inzetbaar: of te wel niet beschikbaar voor Ajax op dat moment.

8 februari 2020 om 19:24

Je weet best wat ik bedoel.

8 februari 2020 om 19:26

Maar je wil jezelf meten met de beste en niet met een 2e elftal. Althans ik zou er zelf van balen als ik niet tegen Ziyech kon spelen of wie dan ook.

8 februari 2020 om 19:56

Meten? Je wilt gewoon de 3 punten binnen slepen. Ajacieden waren ook niet teleurgesteld wanneer de betere spelers van de tegenstanders geblesseerd waren in de CL.

Hou toch op man, na de vertoning van Utrecht in Venlo vorige week had ik er als Ajacied alle vertrouwen in. van de Brom moet niet doen alsof ze zelf in topvorm steken. Uiteraard wordt het als Ajax nu spelers terug krijgt wel lastiger voor Utrecht. Maar had ze zelf ook morgen niet veel kans gegeven...

8 februari 2020 om 19:22

Ik dacht precies hetzelfde, Utrecht speelt zelf ook niet denderend. Maar oké, als ze een kans wilde maken, was dit misschien wel het moment haha

8 februari 2020 om 19:50

Je geeft zelf al aan dat Utrecht niet in goede doen is. Tegen welke Ajax zou dit Utrecht wat niet in goede doen is meer kans maken? Tegen dit Ajax of een Ajax die iedereen op volle sterkte heeft?

8 februari 2020 om 22:36

Maar als Utrecht straks ook in goede doen is, in welke situatie heeft Utrecht dan meer kans...?

Dit is gewoon competitievervalsing niks meer, niks minder. Een beetje wind en we houden de verwende jongens lekker warm binnen. Een schande dit! De KNVB zal wel wachten tot iedereen fit is bij Ajax zodat ze het wat makkelijker hebben.

8 februari 2020 om 19:25

Want alleen deze wedstrijd gaat niet door?

8 februari 2020 om 19:28

Daar gaat het niet om, het gaat om het feit dat net nu Ajax een niet fitte selectie heeft het niet door gaat. Bij de herkansing zullen ze dus veel sterker voor de dag komen.

8 februari 2020 om 19:34

KNVB heeft zeker ook voor de orkaan gezorgd? Er is niet een "beetje" wind morgen dus wat je zegt slaat nergens op. Het niet wordt afgelast voor Ajax. Als Ajax niet zou spelen was de hele zondag ook afgekeurd namelijk.

8 februari 2020 om 23:26

Ook in België ligt de competitie ook plat, is dat ook om Ajax te helpen?

8 februari 2020 om 19:26

Hoezo 0-2 of 0-4 maakt toch geen verschil op de ranglijst?

8 februari 2020 om 19:27

Wat een onzin. Hou eens op met die kinderachtige praatjes. Er is de laatste jaren niet zo'n harde storm geweest. Er zitten mensen met kinderen op de tribune en ondertussen waait het striemende regen met 130km per uur.

Competitie vervalsing, hou eens op. Je zal zelf wel lekker achter je tv zitten.

8 februari 2020 om 19:30

Ik moet het nog maar zien of het zo'n heftige storm wordt. Voorspellingen zitten er vaker naast dan dat ze kloppen. Ook lekker makkelijk scoren met je tv verhaal.. Elke Utrecht supporter baalt hiervan, of je nou in de kou in de Galgenwaard zit, of lekker warm op de bank.

8 februari 2020 om 19:35

Huilie huilie jullie zouden hoe dan ook verliezen dus ga ergens anders heen met je competitievervalsing

8 februari 2020 om 19:37

Jij moet het nog maar zien, maar jij bent niet verantwoordelijk voor de veiligheid van de supporters dus mag je uiteraard roepen wat je wilt maar doet het er voor de realiteit niet zoveel toe.

8 februari 2020 om 20:18

Mensen moeten naar de stadions en er is een code oranje afgegeven. Of de storm nu zo heftig wordt als voorspelt doet er niet toe. Was de beslissing last minute genomen waren er weer veel commentaren te lezen dat de KNVB te laat was omdat iedereen al onderweg was. Kortom... Enige verantwoordde actie die de KNVB samen met de gemeentes heeft kunnen nemen omdat ze verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van supporters en spelers!

8 februari 2020 om 23:02

@whuuu, ‘voorspellingen zitten er wel vaker naast’. Ja, daarom zijn het voorspellingen! Ik ben zo ongelofelijk blij dat mensen als jij niet de beslissingen nemen die er nu genomen worden. ‘Ik moet het nog maar zien’. Ja en dan ben je in het stadion, blijkt het te hard te stormen en last je het alsnog af met een vol stadion. Jij bent het type dat alleen maar kan zeuren op de mensen die beleid moeten voeren. Toppunt van treurigheid is dat je daar zelfs nog een complottheorie aan weet te koppelen. Echt, wow.

9 februari 2020 om 01:52

Als een ploeg zich maar voor 1 wedstrijd per jaar echt kan motiveren maakt dat ene punt wat je pakt echt niet uit

8 februari 2020 om 19:29

Hahaha vervalsing? Net alsof alleen utrecht-ajax is afgelast🙄. Er word een zware storm voorspeld en dan vind jij het blijkbaar dus normaal dat er word gevoetbald in windstoten van minimaal 100 km per uur😆😆😆?

8 februari 2020 om 19:35

Ja inderdaad. Ik vreesde al voor een masterclass van Utrecht, net als tegen Zrjinski Mostar! Gelukkig maar dat de KNVB Ajax wat lucht geeft!

8 februari 2020 om 19:52

Jammer dat respectloze gedrag naar de tegenstander toe ik kan ook veel slecht over Ajax vertellen maar wat voeg dat toe? Het neerbuigende gedrag van sommige Ajax fans geeft vaak eerder aan waarom veel fans ze niet moeten dan dat de aan de club Ajax ligt. Utrecht was zeker niet in grote vorm maar Ajax ook niet en ze misten veel belangerijke spelers daarom lagen er kansen zo gek is het niet wat er gezegt word. Moet ik echt uitleggen dat als een Ziyech Promes en Neres weer meedoen Ajax veel gevaarlijker is en veel meer kans maken.

8 februari 2020 om 20:31

Iets met kaatsen en een bal. Hakimzyeach22 geeft een gepaste cynische reactie op de bizarre opmerking van Whuuu, die overigens ook totaal respectloos is naar de Knvb. Iets met splinter en een balk.

9 februari 2020 om 00:03

Idd dat is ook niet nodig, maar er wordt door sommigen gedaan dat het competitie vervalsing is en dat de KNVB het alleen maar voor Ajax doet. Ajax heeft er natuurlijk niks mee te maken, want alles ligt eruit van eredivisie tot kelderklasse. Als alleen Utrecht-Ajax eruit werd gegooid was het een ander verhaal. Veiligheid staat voorop en als dat niet gegarandeerd kan worden is dit de enige goede oplossing en is morgen eigenlijk al te laat om maatregelen te nemen dus liever uit voorzorg deze maatregelen nemen dan achteraf zeggen dat het onverantwoord was om te voetballen

8 februari 2020 om 19:42

Volgens mij gaat het niet zozeer om de verwende jongetjes, maar doet de KNVB het meer voor alle supporters die de weg op moeten

8 februari 2020 om 20:19

Wat een schadalige en kinderachtige reactie. Je zou je zelf als volwassen man hier heel diep voor moeten schamen. De Knvb denkt aan de veiligheid. Niet alleen Utrecht - Ajax is afgelast maar alle wedstrijden. En niet alleen in Nederland zijn er wedstrijden afgelast, ook in Belgie zijn alle competitie wedstrijden verplaatst. Hier in Engeland en in Noord Frankrijk zijn er morgen vanwege de veiligheid ook een heleboel evenementen afgelast. Waarschijnlijk wordt dat allemaal gedaan zodat Ajax het wat makkelijker kan hebben.en natuurlijk kan het allemaal mee vallen. Maar liever dat dan dat we moeten gaan wachten tot er wel iets gebeurd...

8 februari 2020 om 22:17

Doe niet zo zielig man. Vervalsing betekent dat er van opzet sprake is. Als er morgen ook maar een gewonde zou vallen door de storm is de KNVB verantwoordelijk. Denk na voor je met deze onzin komt. Serieus, wat een niveau

8 februari 2020 om 22:31

Loopt niet zo te janken vriend, jaa dit is gegaan omdat ajax niet op volle sterkte is, maar dat ondertussen de kans aanwezig is dat het dak bij az op vak vol supporters valt das allemaal prima

8 februari 2020 om 23:20

Ach hou toch lekker je mondje dicht man. Jij moet echt regisseur worden van conspiracy-achtige series. Succes daarmee, ben je beter in. Heel Nederland is bezig met die storm die er aan zit te komen dus is het logisch dat de KNVB ingrijpt. Bijna heel Nederland past zich er op aan, dus ook het voetbal.

8 februari 2020 om 23:50

Man, kansloze reactie dit.. Ongeacht de staat van de selectie is dit een keuze op basis van veiligheid. Dat Utrecht ditmaal een "voordeel" zou hebben is ook maar afwachten.. Zie Ajax namelijk makkelijk van Utrecht winnen.

9 februari 2020 om 01:50

Az gaat ook niet door, feyenoord ook niet, dus hele top 3 speelt niet, dus waarom is dit dan competitievervalsing?

Zonder Labyad ook vooral .... man man man.

Utrecht is zelf ook niet in beste doen dus of dit nou het beste moment was. En mensen kunnen wel zeggen dat het Ajax goed uitkomt maar voor hetzelfde geld spelen ze de volgende keer tegen Utrecht met nog meer geblesseerden. Het is gewoon goed dat de Knvb alle wedstrijden voor morgen afgelast heeft want ik zie het nog wel gebeuren dat er reclame borden van het dak los raken etc.

snap wel dat ze maatregelen nemen ivm veiligheid, maar vind het wel raar dat ze 2 jaar geleden tegen feyenoord met code rood er alles aan deden om het door te laten gaan (grasmat naar de kl*te door de sneeuwschuivers ) en er nu tot 4 uur vrij weinig aan de hand lijkt te zijn ze het wel afkappen.

8 februari 2020 om 23:51

Gok dat ze geleerd hebben van 2 jaar terug. Zelf was ik toen bij Ajax - PSV en driekwart van de uitsupporters kwamen pas met de rust binnen.. Was echt niet te doen.

Vind het wel zielig van mensen die een excuus gaan gebruiken dat Ajax wordt bevoordeeld. Tuurlijk komt het Ajax niet heel slecht uit qua blessures, maar komop man zo kan je ook zeggen dat AZ bevoordeeld wordt aangezien ze tegen Feyenoord in een goede flow treffen. Wat een gezeik! Veiligheid is belangrijkste en niet alleen in het stadiom, ook onderweg naar het stadion en weer terug. Misschien valt het allemaal wel mee morgen maarja maar liever meevallen en geen voetbal dan dat je wel gaat voetballen er een hele hevige storm heerst wat levens kost in het verkeer die naar een voetbalwedstrijdje gaan.

Als de storm morgen mee valt zegt iedereen zie je wel ajax wordt bevoordeeld. Als het wel zo erg is als ze zeggen. En lassen het niet af en er gebeurd wat er vallen gewonden. dan wordt er ge zegt dat ze alles eruit hadden moeten gooien. de KNVB kan het in dit geval nooit goed doen.

Het gaat niet alleen om de volgens jouw verwende spelers van zowel Ajax of Utrecht maar ook om de veiligheid van de toeschouwers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren