Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente zag onheil al naderen: ‘We wisten dat Doyen gehackt was’

Laatste update:

De details van de overeenkomst tussen FC Twente en Doyen Sports Group liggen op straat en de Tukkers hebben geen open kaart gespeeld richting de KNVB. FC Twente moet vrezen voor een forse straf: het intrekken van de licentie, verplichte degradatie en een puntenstraf behoren tot de mogelijkheden. Bij FC Twente zag men het onheil al naderen.

/

Technisch manager Ted van Leeuwen laat aan het Algemeen Dagblad weten dat FC Twente al wist dat er een lek zat bij Doyen. “We wisten dat Doyen gehackt was en gingen er vanuit dat er binnen afzienbare tijd iets op internet zou verschijnen”, aldus Van Leeuwen tegen het dagblad. Inmiddels heeft voorzitter Aldo van der Laan zijn conclusies getrokken.

De spelers zijn volgens Van Leeuwen ingelicht over het vertrek van Van der Laan, maar zij kunnen verder niet veel met dat nieuws. Volgens Van Leeuwen gingen de spelers snel over tot de orde van de dag. “Dat is normaal, zij moeten ook vooral zorgen dat het op het veld goed gaat. Het beste medicijn in woelige tijden is ook winnen.”

Ik vind dat FC Twente verplicht moet degraderen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

eigen schuld dikke bult. maar goed dat ze gehackt zijn anders kwam deze vieze praktijken nooit aan het licht!!

25 november 2015 om 16:58

Problemen zijn denk ik onoverkomelijk groot voor Twente. Het kaartenhuis staat op instorten. Enige redding is denk ik een rijke Rus danwel Arabier die er heil in ziet om met Twente te spelen. Maar met een schuld van 80mln zullen zelfs zulke gasten wel 2 keer nadenken, want dat haal je er nooit meer uit.

25 november 2015 om 17:58

Dit is ook terecht, soort van liegen om dit te verzwijgen. Hoop dat de KNVB het hard aan gaat pakken, het is een keer klaar met dat gedoe daar in Enschede.

25 november 2015 om 19:07

Ja, ik verbaas me vooral over het feit dat niemand van Twente verbaasd lijkt te zijn. Wist iedereen dat de KNVB bewust is voorgelogen? De club is verotter dan verrot.

25 november 2015 om 21:05

Dat zijn van die trieste mannetjes die eenmaal niks anders kunnen dan mensen verbeteren. Wss thuis de broek ook niet aan, iedereen snapt wat er bedoelt word. Het is maar net hoe je het leest. OT Twente speelt gewoon een vies spelletje wat vroeg of laat wel uit moest gaan komen, bij deze dus.

25 november 2015 om 21:56

Dat verbaast mij ook Joostfan en doet mij als supporter ook weer twijfelen aan het huidige bestuur. Als ik zo Van Leeuwen hoor wist hij al dat het fout zat. Dat is toch anders dan ik vermoede (waar ik dacht dat alleen Munsterman en Van der Laan op de hoogte waren)

25 november 2015 om 22:53

Ik las vandaag het verhaal van Ebecillio, volgens zijn zaakwaarnemer werd die ineens weggewerkt. Na nu blijkt moet hij spoedig verkocht worden om een boete te ontlopen. Zijn zaakwaarnemer zegt van niets te weten.

Als dat waar is, zou dat betekenen dat meer mensen op de hoogte zijn geweest, want de technische staf bepaald immers of spelers opgesteld worden of niet.

Grote kans dus dat Twente volgend jaar in de Jupiler league speelt. Zo zonde van deze mooie club met ontzettend trouwe aanhang al horen ze er met dit spelersmateriaal ook wel thuis.

25 november 2015 om 16:51

Wat versta je trouwens onder een trouwe aanhang ? Voor het kampioenschap konden ze een kleiner stadion nog niet vol krijgen. Ik ken genoeg Twente supporters die ook aangeven dat er minimaal 10.000 succes supporters in het stadion zitten.

25 november 2015 om 16:55

Ze hebben 1 vd hoogste bezettingsgraden van NL en van het weekend nog de meeste uit supporters van heel NL. Zelfs nu alles tegen zit.

25 november 2015 om 17:22

Ja ja ja bij Ajax is de bezettingsgraad ook 90 % nou ik was Zaterdag in het stadion dat was 70% gevuld incl. Vak 410 en F-Side.
Bezettingsgraad zegt mij niks wel dat ze heel trouw zijn maar ook zij laten het de laatste weken afweten!

25 november 2015 om 18:57

Het Arke stadion was altijd nagenoeg uitverkocht. En ondanks alle shit nu leeft de club nog steeds in de regio en zitten er zo'n 25000 man tijdens doorsnee wedstrijdjes.

We (de supporters) zijn enorm bedrogen en voorgelogen door een aantal mensen die de macht binnen de club hadden. Dat is pijnlijk, maar Twente is groot en voor velen onvoorwaardelijke liefde. Hopelijk blijven 'we' nu ook massaal deze club steunen.

25 november 2015 om 22:03

Ik kom er zelf regelmatig (ook al ben ik zelf Utrecht supporter) en het stadion is altijd lekker gevuld, veel voller dan bij Fcu. De bezettingsgraad zegt inderdaad niet altijd alles maar wat de supporters betreft horen ze als je het mij vraagt gewoon in de Eredivisie thuis.

25 november 2015 om 17:06

Degradatie is een doodvonnis voor Twente, dan krijgen ze de begroting niet rond, wat inhoud dat ze in categorie 1 blijven, en daar moeten ze voor augustus 2016 uit zijn. lukt dat niet, dan word hun licentie ingetrokken, En die is al bij andere clubs voor minder ingetrokken.

Ik besef dat je als buitenstaander soms dingen ziet die er niet zo of die niet zo bedoeld zijn.

Maar zoals ik zijn reactie nu lees dat trek ik de conclusie dat Ted van Leeuwen wist dat er andere afspraken instonden en dat er dan stront aan de knikker zou zijn. Dit maakt het verhaal nog erger.

25 november 2015 om 16:55

Exact! Ze hebben het gewoon proberen te verdoezelen. Treurig.

25 november 2015 om 17:02

Ik denk eerder dat Van Leeuwen daar achter kwam na zijn komst naar Twente, doordat het ook daar in de papieren stond. Hij had natuurlijk door dat Twente grote problemen zou krijgen als dit naar buiten zou komen en heeft er dus niets mee kunnen doen.

Het kan ook zo zijn dat ie bedoelde dat ie wist dat nu Doyen gehackt was, dat de overeenkomst naar buiten zou komen, niet wetende wat er precies in stond.

25 november 2015 om 17:20

Bedenk even hoe lang van Leeuwen in dienst is bij Twente en van wanneer de afspraken dateren. Volgens mij was het verbod zelfs al van kracht toen Van Leeuwen begon.

25 november 2015 om 20:49

En Van der Laan zit er ook maar net?

26 november 2015 om 08:48

Nee, maar Janssen zegt iets over Van Leeuwen, niet over vd Laan.

27 november 2015 om 10:41

Ik zeg niet dat van Leeuwen er iets mee te maken heeft, maar wel vreemd dat iedereen zegt we wisten nergens wat van, terwijl dit stuk impliceert dat van Leeuwen er wel wat van af wist. Waarom van Leeuwen, iemand die pas heel kort bij de club betrokken is, wel en anderen niet. Dit maakt het verhaal nog vreemder.

Het is weer net als aan het begin van dit jaar, toen er iedere dag wel iets negatiefs over Twente verscheen.
Jammer voor het Nederlandsvoetbal. Het was tof dat het er even op leek dat er een top 4 aan het ontstaan was. Maar het is nu weer het zelfde liedje als met AZ toen der tijd.

25 november 2015 om 16:52

Top 4 is er al... AZ ;-) Vitesse komt er ook aan, maar moeten afwachten wat daar van overblijft

25 november 2015 om 16:56

Geld en ego's regeren in het voetbal. Op korte termijn is er succes masr op lange termijn wordt de boel kapot gemaakt. Bah.

25 november 2015 om 17:00

AZ kreeg een schuld van 50 miljoen via de curator die afkomstig was van de DSB bank. Onder andere de 12 miljoen van de CL gelden zijn opgeslokt door de DSB val.

AZ is dus slachtoffer van de curatoren.


Twente is een en al hoogmoed en list en bedrog.... Munsterman die de boel belazerde met rare spelers constructies, creatief boekhouden met TV gelden om korte termijn kastelen te bouwen en uiteraard haar ziel verkocht aan Doyen....

25 november 2015 om 17:22

Juist. Bijna alle Twentesupporters vonden Munsterman een toffe vent. En nu komt naar buiten hoe die daadwerkelijk was. Die vent heeft Twente zo hard laten vallen. Iets wat de supporters niet verdienen

25 november 2015 om 17:24

Az slachtoffer van de curator? Het moet niet veel gekker worden.. az is slachtoffer geworden van Scheringa. Een gewillig slachtoffer.

25 november 2015 om 17:53

AZ kreeg 50 miljoen schuld via DSB.... En was daar bovenop haar 12 miljoen CL geld kwijt (stond daar op de rekening) vervolgens heeft AZ 3 jasjes uit gedaan.

De schuld kwam zo goed als van bij de DSB vandaan.... De curator zag dat AZ geld (kampioen) waard was en hetzelfde met het Frisia museum..... Alles van Scheringa zat vast in 1 imperium... Dus dan valt alles

Nogmaals AZ had weinig tot blaam... De 6 miljoen shirtsponsor was de enige structurele steun van Scheringa


Maar Twente heeft het pas aan zichzelf te danken.... Een topclub Willen zijn zonder daar een budget voor te hebben.... Ja dan maakt een kat in het nauw rare sprongen..... Doyen... Sjoemelen met tv gelden etc. En nog meer rare fratsen.

25 november 2015 om 17:55

DSB is door onze politiek geslachtofferd. Waar ABN en Fortis gematst werden ging DSB ten onder aan een bankrun. Scheringa heeft als voorzitter van AZ beleidsmatig nooit dubieus gehandeld. Munsterman heeft de boel gewoon willens en wetens misleid. Vergelijk beide heren alsjeblieft niet met elkaar.

25 november 2015 om 18:18

De schuld kwam ook voornamelijk door het nieuw gebouwde stadion

Sneu toch dit voor Twente. Ook voor Ted van Leeuwen hoor. Niks anders dan symhpatie voor die man! Hij stapt in een zinkend schip wat nu dus ook nog daadwerkelijk zinkt. Knap hoe hij het nog probeert te redden.

Valt me wel op dat de gemiddelde bezoeker erg hard Twente is voor hier. Ik woon sinds 6 jaar in Twente, heb verder niks met die club, maar het is wel een grote club hoor met een erg trouwe,grote en mooie achterban. Zou echt wel een verlies voor het Nederlands voetbal zijn als Twente verdwijnt.

Toen de hack bekend werd hadden ze deze situatie dus voor kunnen zijn, denk dat de Knvb op prijs gesteld had als er vanuit Twente kamp alsnog open kaart gespeeld was. Ondanks de hack hebben ze nog zitten hopen dat er maar niks uit zo komen.

25 november 2015 om 17:01

Twente had nooit mogen liegen tegen de KNVB.....

Hypocriet dat het over de hack gaat maar niet over de listen en bedrog.

25 november 2015 om 17:08

Toen was van Leeuwen nog niet in dienst bij Twente, dus was er ook niet bij betrokken.

25 november 2015 om 17:13

Zegt al veel dat mensen instappen en geen enkele research gedaan hebben in contracten en documenten van de afgelopen jaren.

25 november 2015 om 17:55

@nijogeth
Doyen was niets nieuws dus intern genoeg over bekend

Daarnaast had ik het over Twente en Twente fans in het algemeen... Vrijwel iedereen heeft het over de hack.... Terwijl het over het liegen zou moeten gaan lijkt mij....

Ik lees dit toch echt als een schuldbekentenis. " We wisten dat we fout zaten, maar hoopten dat het niet uit zou komen". Als ze dit dus moedwillig hebben gedaan dan inderdaad de zwaarste straf mogelijk.

25 november 2015 om 17:09

Is het ook. Op hoop van zegen dat het niet op straat komt te liggen!

Zo Naief als de pest! Dit is pure eigen belang geweest van Doyen. Die een Hack als excuus gebruiken. Willen ze nog verdienen aan spelers waar ze in geinversteerd hebben moet het nu gebeuren. Met Ziyech doen ze al mee voor degradatie. Ziyech en wss Guttierez en Tapia die in de winter 100% vertrekken. zal het voor Twente alleen maar erger maken en de kans op degradatie word daardoor ook stukken groter. En dus zal Doyen minder geld vangen. Die proberen nu wat meer te vangen nu Twente nog Eredivisie speelt. En geef ze is ongelijk. Die willen nog een deel van hun inverstering terug hebben en geven daarbij geen F*ck hoe het zal afloppen met FCT.

Het zou echt zonde zijn als zo'n prachtige club als twente degradeert

Kan iemand mij a.u.b. vertellen wat het intrekken van de licentie betekent? Alvast bedankt!

25 november 2015 om 17:20

Ik dacht dat je dan officieel geen betaald voetbalclub meer bent. En terug moet naar de amateurs

25 november 2015 om 17:23

Oh dat zou helemaal dramatisch zijn als dat gebeurt.. Bedankt voor je reactie in ieder geval!

25 november 2015 om 17:21

Nou om te beginnen mag je dan niet meer in een profcompetitie spelen. En gezien de financiële situatie zal Twente zoiets natuurlijk niet overleven, dus die gaan dan failliet.

Dus eerst hebben 2 personen geheel bewust de Knvb voor de gek proberen te houden. Toen kwam een nieuw iemand die a) op een bepaald moment wist dat het niet klopte en niet aan de bel trok en b) zelfs toen de verwachting was dat het uit zou lekken alsnog niets zegt. Persoonlijk was ik in beide gevallen zelf naar de Knvb gestapt en als nieuwe directeur gehoopt op enig medeleven vanuit de Knvb. Nu is hij net zo schuldig en deze praktijken.

Ik denk dat het zo is gegaan: Van de Belt kwam telkens lijken tegen en pakt eerst de voornaamste prioriteiten aan. Hij was al bezig met alles wat met Doyen te maken had, af te stoten, hij wilde er vanaf. Dat hij niets met Doyen te maken wil hebben was al duidelijk, dus waarom zo'n drukte; we ( ja ook in Twente) waren er al langer achter dat Joop en Aldo de boel hebben besodemieterd. Maar ja de rest van NL geniet ervan en komt met hun hoogste morele oordeel. Ik woon en werk in Twente en ik weet deksels goed wat er leeft, al een tijdje, nl: 'we zijn besodemieterd, we wisten al langer dat het niet deugt maar als je om openheid vraagt en het niet krijgt houdt het op. Met plek 15 zijn we al lang blij dit jaar'. Dat is wat ik continu om mij heen hoor.
Oh ja; Schreuder was de pion van Joop die 'zijn' spelers ( Gutierez en de Doyen stal) moest beter maken (=duurder),opstellen en zijn mond houden.

Dit is toch ongelofelijk. Degradatie of erger zou niet misstaan. Als je weet dat er uit komt dat je fout zit, ben je bewust aan het verzwijgen dat je fout zit. Dat kan op niemand anders afgeschoven worden. Als je weet dat zij gehacked zijn, stap dan direct naar de knvb en vertel je verhaal. Nu alleen maar omdat dit uitkomt zeggen ze iets, terwijl ze al vooraf wisten dat het zou gebeuren. Schijnheilig, achterbaks, tegen de regels en alles wat er sindsdien gebeurd is qua wedstrijden zou dus teruggedraaid moeten worden. Kozakken boys wordt uit tournooi geknikkerd omdat ze per ongeluk een speler te laat op formulier zetten, hier belazeren ze de boel en liegen er vanaf minuut 1 al over. Spijt me voor de fans, maar hiervoor en zeker naar andere clubs toe, kan en mag je als knvb zijnde geen genade over kennen.

Megalomane Joop heeft daar een mooi zooitje achtergelaten. Ik hoop niet dat ze Twente uit de competitie zetten want dan verliest Ajax 1 punt en PSV 3.

25 november 2015 om 18:25

Punten aftrek wat leidt tot degradatie. En huidige seizoen door laten voetballen

Weet je wie gelijk had. De man die vertrokken is omdat hij zich niet kon vinden in het gevoerde beleid.

JAN VAN HALST.

Nou 1 ding...
Als Jan wist dat het gevoerde beleid niet goed was en uitstapte toen het nog goed leek te faan met Twente,
dan is de rest blijven zitten voir het succes met de ogen en mondjes dicht.

Terug naar de amateurs. Begin maar opnieuw.
Niks niet jammer. Stelletje meelopers zonder eigen mening in alle bestuurlijke geledingen.

25 november 2015 om 18:19

Dan had Jan van Halst destijds zijn mond open moeten doen, ook in de media. Maar nee ook Van Halst koos, net als Munsterman en nu Van der Laan, voor de makkelijkste weg. Weglopen en de club in de steek laten.

25 november 2015 om 20:17

Zijn schuld zeker? Munsterman zal wel het een en ander bedongen hebben qua geheimhouding denk ik.

25 november 2015 om 23:04

Bij Studio Voetbal wilde Jan van Halst een paar jaar geleden ook een boekje opendoen alleen greep toen Jan Mulder in omdat zijn zoon nog bij Twente in de staf zat.

25 november 2015 om 21:59

en adriaanse ook

Ik wens Twente veel succes.
In deze zware tijden is alles lastig.

25 november 2015 om 20:10

Amen, ik moest direct aan die discussies denken. Iedereen die ook maar 1kritische vraagt durft te stellen werd direct weggehoond onder het mom van afgunst uit de randstad. Die gasten weten precies wie ze zijn, met hen heb ik weinig medelijden. Toen ze op de pof prijzen wonnen stonden ze vooraan met de grootste praatjes dus mogen ze nu ook op de blaren zitten. Voor de Twente fans met wie we wel normaal een discussie konden aangaan: heel rot wat er nu gebeurd. Niets erger op voetbal gebied dan je geliefde club zo te zien lijden. Van mij hoeft Twente echt niet ten onder te gaan en ik hoop voor jullie dat het goedkomt.

25 november 2015 om 21:51

Op de Pof is pas gebeurt in 2014 (de deal met Doyen. Volgens mij heeft Twente vanaf 2012 geen prijs meer gewonnen. Dus die prijzen waren niet op de pof. Het kampioensteam koste helemaal niet zoveel geld De grote tranfers (fer Castagnios enz) zijn pas van latere datum.
Maar dat er sancties zullen volgen lijkt mij ook duidelijk. dit kan gewoon niet. het is gewoon valsheid in geschrifte.hierdoor zijn andere clubs benadeelt.
Kijk in 2007 was Twente ook bijna failliet. Toen heeft Munsterman en enkele anderen het overgenomen en ging het steeds beter.goede resultaten en een kampioenschap.logisch dat de Twente supporters Munsterman vertrouwden en ook verdedigden.ten onrechte blijkt nu

25 november 2015 om 23:07

Dat is niet waar, het stadion is op de pof uitgebreid waarmee Twente met enorm hoge aflossingen opgezadeld werd. Toen het dak instortte en vervolgens ook de sportieve successen uitbleven, bleek deze schuldenlast onhoudbaar en werden er allerlei creatieve oplossingen bedacht om dit te verdoezelen. Hieruit kwamen de verpandingen van de tv rechten en de Doyen deals.

25 november 2015 om 20:34

Goed gezegd!! Zo denk ik er ook over.

Hoeveel opmerkingen ik steeds kreeg over mijn clubje. Bij elke nieuwsbericht hetzelfde groepje Twente internet hoolies die dat dan aangrepen om over mijn clubje negatief te posten. Die groep wil alvast succes wensen tegen DOVO of Hoek uit!

Waarschijnlijk zijn dan al overgestapt naar een andere club.

Financial fairplay heeft rbc roosendaal, hfc haarlem en bv veendam de op gekost en dat ging maar om een paar ton schuld. Enige passende straf zou intrekken van de licentie zijn. Wie de boel zo verneukt moet maar op de blaren zitten.

25 november 2015 om 22:03

Dit heeft niets met financial fairplay te maken.

26 november 2015 om 01:42

Ga even bij Vitesse kijken. Die kunnen Europa niet in omdat de Uefa hun licentie kan intrekken op basis van Ffp.
Alle club's die een eigenaar hebben of een suikeroom voldoen meestal niet aan Ffp.
Welke club's hebben geen schulden als ze 100% in eigen handen is .

Als van Leeuwen op de hoogte was dat er nog meer lijken uit de kast zouden vallen, waarom heeft hij dit dan niet zelf naar buiten gebracht ? Hij wist hier dus wel al een tijdje van, en het heeft het bewust laten liggen in de hoop dat er niemand achter zou komen.

Daardoor komt hij ook onbetrouwbaar over en zijn, zijn uitspraken dat FC Twente nu alles netjes doet eigenlijk niets waard. Dit had je zelf naar buiten moeten brengen wanneer je steeds claimt geleerd te hebben van de fouten van je voorgangers. Als FC Twente er zelf mee naar buiten was getreden denk ik dat de straf niet zo hoog zal uitvallen die het nu waarschijnlijk opgelegd gaat krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren