Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente wil per direct afscheid nemen van Joshua Brenet na veroordeling

Laatste update:

Het lijkt erop dat Joshua Brenet zijn laatste wedstrijd al heeft gespeeld voor FC Twente. De Tukkers willen per direct afscheid nemen van de 30-jarige vleugelverdediger. Afgelopen dinsdag kreeg Brenet te horen dat hij een maand de gevangenis in moet.

VI berichtte dinsdag dat Twente met Brenet en zijn management over de ontbinding van zijn contract praat. Die berichtgeving werd woensdag door Twente zelf bevestigd middels een statement op X.

"FC Twente heeft kennisgenomen van de veroordeling van Joshua Brenet. FC Twente en zijn management zijn in overleg over ontbinding van zijn contract. Brenet zal niet meer in actie komen voor FC Twente", zo luidt het statement.

Dinsdag bepaalde de rechtbank in Almelo dat Brenet een maand de cel in moet. De voetballer van Twente werd twee keer in korte tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld.

Daarnaast kreeg de geboren Limburger in 2021 een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur opgelegd. Door deze nieuwe veroordeling moet hij deze nu alsnog uitvoeren. Brenet heeft overigens besloten om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Twente wil dat echter niet afwachten, en is dus voornemens om voortijdig afscheid van Brenet te nemen.

Afgelopen weekend werd al bekend dat Brenet volgend seizoen sowieso niet meer in de Grolsch Veste actief zal zijn. De verdediger wilde zijn aflopende contract niet verlengen, omdat hij een stap wil maken.

Brenet speelt sinds begin 2022 bij Twente. Sindsdien kwam hij tot 74 officiële duels voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. Daarin noteerde hij veertien goals en negen assists.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch, zo’n onprofessionele domoor wil je niet als werknemer hebben. Wat een, in mijn ogen, ongelooflijke sneue kerel zeg.

Tja, als het contract toch binnenkort afloopt en hij pas begin mei weer mee kan trainen...
Het lijkt een flink statement, maar dat valt al met al wel mee.

26 maart 2024 om 21:08

Is gewoon in lijn met wat met Lukoki ook is gedaan. Niet meer dan terecht ook.

26 maart 2024 om 21:30

Ik heb dat verhaal destijds helemaal gemist en zie nu zelfs dat hij overleden is. Treurig zeg.
Ik had er persoonlijk voor gekozen om hem te schorsen, maar als Brenet zonder verdere loonbetaling zijn contract wil laten ontbinden is dat natuurlijk ook prima.

26 maart 2024 om 22:30

Schorsen zou ook bar weinig zin hebben. Tegen de tijd dat hij vrij zou komen zijn er nog maar een paar potten te gaan en heb je een speler die een maand lang geen bal heeft geraakt. Contract loopt in juni af en ging sowieso al niet meer verlengd worden.

26 maart 2024 om 21:15

Die maand cel hoeft natuurlijk niet per direct he, hij gaat in hoger beroep en kan dan "gewoon" doorvoetballen. Ik vind het wel goed dat de club hier een streep trekt.

26 maart 2024 om 21:36

Dat hoger beroep duurt denk ik nog wel even. Wel vreemd dat FC Twente nu pas ingrijpt. Ik geloof niet dat hier nog geen weet van was, gezien de tijdlijn van de problemen. Dan is dit wel mosterd na de maaltijd.

26 maart 2024 om 21:41

Hij is vandaag pas veroordeeld en ik kan me niet voorstellen dat Twente hem zou straffen voordat dit gebeurd was. Dan kan hij zomaar worden vrijgesproken terwijl je hem al maanden geschorst hebt.

27 maart 2024 om 16:19

De vraag is alleen of dat beroep nog enig zin heeft. Als je 2x op rij wordt gepakt zonder rijbewijs lijkt me dat een vrij makkelijke zaak voor de rechter in hoger beroep. Al helemaal omdat hij er de 1e x nog met een waarschuwing vanaf is gekomen en hij een week later weer is gepakt zonder rijbewijs. Dan kan hij zelfs het verweer dat hij het niet wist voeren.

26 maart 2024 om 22:11

Hij hoeft niet direct de cel in. Tussen uitspraak en uitvoering kan nog maanden zitten. Er moet eerst plek zijn.

27 maart 2024 om 00:19

Het verrast me niet dat je het handelen van Twente niet zo goed vindt. Wat had je persoonlijk wel een écht statement gevonden?

27 maart 2024 om 13:16

Hij zou hem schorsen, wat m.i. helemaal een wassen neus is aangezien hij er mogelijk al een maand uit ligt. Schorsing is natuurlijk helemaal geen statement.

Snap Twente. Maar vindt het ook wel bijzonder dat management van Brenet, of Brenet zelf amper iets communiceren. Neem aan dat hij in beroep gaat, of dat hij zou zorgen zijn straf later uit te zitten. Maar niks.... Niet echt goed voor zijn imago.

26 maart 2024 om 21:10

Er staat (nu) in de tekst dat hij idd in beroep wil gaan.

Dit betekent zeer waarschijnlijk ook einde carriere voor deze jongen. Het is eeuwig zonde dat bepaalde mannen niet kunnen omgaan met de bijkomstigheden van het leven van een voetballer. Dertig jaar lijkt nog zo jong, maar voor een voetballer van 30 begin je al bijna aan je tweede leven / carriere. En als je ze dan nog steeds niet op een rijtje hebt, dan wordt het leven knap lastig...

26 maart 2024 om 21:08

Neejoh, er staat straks vast wel een Nederlandse middenmoter of subtopper op de stoep voor hem. In het buitenland zullen ze er ook niet zo zwaar aan tillen.

26 maart 2024 om 21:20

Als hij echt naar binnen moet, dan vermoed ik dat hij eerder in het buitenland aan de slag kan gaan.

26 maart 2024 om 21:39

Het is maar een maandje, die hij mogelijk ook in de zomerstop kan uitzitten.
Als ik even graaf in mijn geheugen, zijn er nogal wat Nederlandse voetballers die in aanraking zijn gekomen met justitie. Vloet mocht als verdachte van een zwaar ongeval van zijn club gewoon spelen en werd pas geschorst toen de supporters gingen protesteren. Theo Lucius werd veroordeeld tot een taakstraf en speelde nog jaren bij PSV en Feyenoord. Beugelsdijk en Clasie waren betrokken bij een illegaal gokbedrijf. Evander Sno speelde nog bij RKC en ADO na een zware mishandeling.

Nederlandse clubs zijn ook gewoon flink opportunistisch...

27 maart 2024 om 13:08

En die mendy geloof ik die in Engeland speelt of speelde mishandelde een kat en mag ook blijven spelen. Die krijgen allemaal wel een 2e kans

26 maart 2024 om 21:11

Hoezo einde carrière? Hij moet een maandje zitten als die dat al moet na hoger beroep. Kan deze zomer dus gewoon naar een nieuwe club.

26 maart 2024 om 21:19

Ik dacht dat hij een jaar moest bakken, maar kennelijk nemen mijn gedachten een loopje met me. Maar ook al moet hij een maand zitten, ene Quincy Promes heeft onbedoeld wel een bepaald precedent geschept. Moet je als club nog in zee willen gaan met iemand die bewijst keer op keer zich op een hoog niveau niet te kunnen gedragen?
Ik besef me dat geld de boventoon voert en dat je daarom in de voetballerij ontiegelijk veel tweede kansen krijgt als je van waarde bent, maar clubs gaan in de toekomst hun ethiek wel twee keer onder de loep nemen.

26 maart 2024 om 22:50

in hoger beroep valt de straf meestal hoger uit als bij de politierechter en zeker als hij dan weer niet aanwezig is. Sorry maar ik heb geen medelijden met hem.

Niet meer dan logisch ook, en net als met Lukoki na zijn veroordeling. Twente was deels op de hoogte van zijn gedrag, maar er is ook het nodige verzwegen. Domme domme Brenet.

Enige juiste beslissing.

Wat een boel nare ventjes de laatste jaren in de ED. Lukoki, Promes, Antony, nu weer Brenet en ik zal vast nog wel wat vergeten. Is omgaan met faam en centjes dan zo lastig?

(Bre)nette beslissing van Twente.

27 maart 2024 om 10:53

Ik denk eerder dat Brenet zijn “problemen” wegdrinkt. Althans zo komt het over. Dat hij vervolgens wel nog rijd zonder rijbewijs, dat bewijst wel dat hij lak heeft aan het feit dat hij niet mocht rijden.

27 maart 2024 om 14:01

Vergeet Rai Vloet niet.. wel een hoop jongens inderdaad die verkeerd bezig zijn!

Hypocriet als je wel een speler verkoopt aan Rusland om de kas te spekken maar nu wel dit contract ontbindt

27 maart 2024 om 00:21

Een appel en een peer.. miki1959 vergelijkt ze.

27 maart 2024 om 12:48

@Miki1959

Ik ben het wel eens met je stelling. Wanneer het om de grove knaken gaat geeft men niet thuis met een statement, maar in dit geval is men heel duidelijk.

27 maart 2024 om 13:32

Dat zijn wel 2 verschillende situaties. Had Twente Ugaldes contract moeten verscheuren omdat Ugalde geen morele bezwaren heeft tegen Rusland? Is wel totaal iets anders dan meerdere keren de wet overtreden

Bij een ontbinding van de arbeidsovereenkomst vind ik dat de KNVB het laatste doelpunt van hem dan ook moet schrappen

Toen bekend werd dat hij zijn vriendin had mishandeld hoefde ik hem eigenlijk al niet meer in een Twente shirt te zien. Sportief is het jammer, Brenet is absoluut een versterking voor Twente.

Die gaat naar RKC, waar verloren zonen weer tot hun recht komen.

Als ik Brenet was zou ik als de sodemieter een vaststellingsovereenkomst tekenen. Door naar Spartak zou ik zeggen. Kun je tenminste blijven voetballen.

Hopelijk komt hij niet bij promes in de cel. Met een kapotte knie kan je je voetbalcarrière al helemaal vergeten na je vrijlating.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren