Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland na zege in De Grolsch Veste

Laatste update:

FC Twente Vrouwen heeft zich gekroond tot kampioen van Nederland. De Tukkers hadden aan een zege tegen Telstar genoeg om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van concurrent Ajax, en slaagden in hun missie: 2-0. Jaimy Ravensbergen verzorgde beide treffers. Het is de negende landstitel in de geschiedenis voor FC Twente Vrouwen.

Bijzonderheden:


Twente had zich de voorbije weken al kunnen kronen tot de beste van de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar het 2-2 gelijkspel bij FC Utrecht en de 2-0 nederlaag bij Fortuna Sittard betekenden dat het thuis tegen Telstar moest gebeuren. En dat gebeurde ook.

Ravensbergen tekende na een halfuur spelen voor de eerste treffer van de middag, door een hoekschop met haar dijbeen binnen te lopen. Ruim vijf minuten voor rust maakte Ravensbergen haar tweede van de middag, door alert te reageren op een rebound: 2-0.

Telstar had weinig in te brengen, al moest Twente-goalie Leonie Doege wel handelend ingrijpen op een poging van Isabelle Nottet. Het kampioenschap van Twente kwam nooit serieus meer in gevaar. Ajax deed ondertussen wat het moest doen tegen ADO Den Haag (1-3), maar het mocht door de overwinning van Twente dus niet baten voor de Amsterdammers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker! En nu op naar de 10

Gefeliciteerd dames. We zijn het Bayern München van het vrouwenvoetbal, mede mogelijk gemaakt door Joop Munsterman.

12 mei 2024 om 06:40

Joopie heeft niet alles goed gedaan bij Twente, maar je kunt niet ontkennen dat hij visie had. Wou alleen twee stappen te snel dit realiseren met alle risicos van dien

12 mei 2024 om 21:25

Twente is op dit moment zeker de beste ploeg in het vrouwenvoetbal, maar ik hoop toch op iets meer variatie in de toekomst. Stiekem hoop ik op Feyenoord of Utrecht, maar dat zal in beide gevallen nog wel even duren. Desalniettemin is het erg knap wat ze in Enschede neer hebben gezet.

Benieuwd naar Spitse wat ze gaat zeggen met haar grote mond.

11 mei 2024 om 19:10

Owh, laat die alstublieft niet in de buurt van een camera.
Als ik die zie dan gaan mijn haren recht overeind staan, of ze nu bij Oranje of Ajax in beeld komt, voor mij "werkt" het gewoon niet.

11 mei 2024 om 19:31

........... Vind ik bijzonder bij een kampioenschap van je eigen ploeg. Focus je toch eens niet zo op andere man

11 mei 2024 om 19:49

Je dames team wordt kampioen en jij bent met spitse bezig, triest. Laat toch lekker gaan.

Gefeliciteerd, dames! Ondanks het gestotter op het einde een dik verdiende titel!

Goed gedaan vrouwen, volgend jaar dik verdiend de 1ste ster op het shirt!

Gefeliciteerd dames, op naar de 10e tite

Het ging moeizaam, maar ondanks dat toch een verdiend kampioenschap.

Wat een geweldige eerste driekwart van de competitie waar ze echt alles wonnen. Jammer dat ze richting het eind wat bezweken onder de druk, maar vandaag alsnog het welverdiende kampioenschap! Gefeliciteerd dames!
Wat een prachtig seizoen voor zowel de mannen als de vrouwen. Hopelijk kunnen de mannen de derde plek vast blijven houden.

11 mei 2024 om 22:31

Echt he.. 16 wedstrijden 48 punten.
Thuis tegen Ajax, win je dan ben je al kampioen.
Winnen ze vervolgens niks meer..

Werd tijd.. Zo'n 6 wedstrijden later, maar ze zijn er.

De 9e landstitel al weer. Toch erg knap, want Ajax en PSV betalen echt veel betere salarissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren