Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente praat met Ajax over nieuwe huurovereenkomst

Laatste update:

FC Twente en Ajax praten over het verlengen van de huurperiode van Kik Pierie, zo weet TC Tubantia te melden. De Amsterdammers staan er volgens de regionale krant voor open om de twintigjarige verdediger nog een seizoen in Enschede te stallen. Er is bij Ajax volgend seizoen in ieder geval geen plek voor Pierie in de eerste selectie, terwijl zijn contract in Amsterdam nog loopt tot medio 2024.

Pierie werd door Ajax anderhalf jaar geleden voor vijf miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, maar veroverde in zijn eerste jaar geen plek in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Na geen enkel optreden in het eerste en 22 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie is hij dit seizoen verhuurd aan FC Twente. In de twintig wedstrijden die hij voorlopig voor de Tukkers speelde maakte hij niet altijd een overtuigende indruk, maar toch wil technisch directeur Jan Streuer hem graag nog een seizoen van Ajax huren.

“Hij is af en toe ongelukkig geweest, dat klopt. Maar Ron Jans en ik zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel progressie in hem zit, en dat hij volgend seizoen een veel beter jaar gaat draaien. Je moet niet vergeten dat hij een paar keer geblesseerd is geweest en dat hij nog maar twintig jaar is. Welke club in het linkerrijtje speelt met een centrale verdediger van twintig?”, zegt Streuer in gesprek met TC Tubantia. De technisch directeur zegt dat hij volgend seizoen vier centrumverdedigers in de selectie wil hebben, dus het betekent dat FC Twente voor deze positie de transfermarkt opgaat. Naast Pierie heeft trainer Ron Jans momenteel de beschikking over Dario Dumic en (de geblesseerde) Julio Pleguezuelo.

Overigens heeft FC Twente ook de optie in het aflopende contract van Queensy Menig gelicht. Het betekent dat de 25-jarige aanvaller voor nog in ieder geval één seizoen aan de huidige nummer acht van de Eredivisie verbonden is. FC Twente wil spoedig met Menig om de tafel om hem een nieuw contract aan te bieden. Met 8 doelpunten in totaal 25 officiële wedstrijden kent de voormalig jeugdinternational een goed seizoen in de ploeg van trainer Ron Jans.

Zie jij Kik Pierie op termijn een basisplaats veroveren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat Pierie goed genoeg gaat zijn voor Ajax. Is al jiet altijd solide bij Twente

16 maart 2021 om 18:58

Voor ajax komt hij idd duidelijk te kort, maar hij is nog jong en ik denk dat hij voor twente absoluut goed genoeg gaat zijn. Prima speler voor de subtop waar ook nog eens voldoende rek in zit

16 maart 2021 om 21:19

Dat weet ik niet. Ik weet niet of hij van het zelfde niveau als de verdedigers die nu nog op de Toekomst rondlopen. Dat denk ik eerlijk gezegd niet.

16 maart 2021 om 22:53

Welke clubuit het linkerrijtje speelt niu mrt een cv van 20. Nou dat is Ajax, Timber, wat een uitstekende verdediger, waardoor Pierie voorlopog niet in de plannen zal voorkomen. Lekker bij Twente blijven en daar vlieguren maken.

Ben hier wel blij mee. Pierie komt steeds meer op niveau, als hij die stijgende lijn vast kan houden kan hij volgend seizoen zeker van waarde zijn voor Twente. Begon dit seizoen zeer slecht en had daarna pech door een blessure ook na zijn blessure een zeer slechte periode, maar de laatste 7 wedstrijden op de laatste 3 potten na maakte hij een goede indruk. Geen ajax niveau maar zeker leuk voor Twente op dit moment.

16 maart 2021 om 18:48

Dus als ik het goed lees heeft hij 4 goede wedstrijden gespeeld? Lijkt me voor Ajax in ieder geval het beste om hem nog een jaartje aan Twente te verhuren. Maakt in Amsterdam geen kans op speeltijd en verkopen gaat je nu niets opleveren.

16 maart 2021 om 18:56

Haha ik zat ook al te lezen..vrij cryptische manier van omschrijven dat hij er dit seizoen eigenlijk nog niks van bakt.

16 maart 2021 om 19:34

Hij past qua niveau gewoon perfect bij Twente op dit moment. Hij is vaak het pispaaltje als het niet loopt, maar de waarheid is dat dan het hele elftal vaak waardeloos speelt. Hij heeft een aantal zeer goede wedstrijden gespeeld. Ofwel, gewoon een typisch 20 jarig talent die ups en downs heeft. Potentie heeft hij zeker.

16 maart 2021 om 20:01

Ruiz, zeker met je oneens (maar dat wist je wel). De reden dat hij vaker de pispaal is, is omdat hij onbetrouwbaar is achterin. Verliest of verspeelt de bal op cruciale momenten en heeft punten gekost.

Op dit moment past hij bij Twente, omdat het de laatste 8 wedstrijden ontzettend slecht loopt. Hierdoor valt zijn lage niveau minder op. Eerste seizoenshelft was hij steevast één van de minste.

16 maart 2021 om 20:37

Twente heeft amper geld en ze weten met Pieri iig wat ze aan hem hebben. Een transfervrije verassing kan slechter zijn en met Pieri kunnen ze zich met het geld van Drommel op andere posities richten. Denk dat Sontje Hansen ook een goede zou zijn voor twente als anilo weg gaat

16 maart 2021 om 20:41

@ruiz_fct - Daar sluit ik me bij aan. Een speler als Pierie is zo goed als het elftal waarin hij speelt (natuurlijk wel tot op zekere hoogte). Op dit moment loopt het niet en dan zijn de afspeelmogelijkheden rondom 'm ook gering. Het is natuurlijk niet een deal waar je helemaal enthousiast van wordt, maar hij is een goedkoop alternatief voor volgend jaar en als blijkt dat er wat beters haalbaar is, moet hij maar laten zien dat hij boven kan komen drijven.

Je kunt eigenlijk nu al zeggen dat dit een grote miskoop is geworden van Ajax... zelfs bij twente zijn er veel fans die hem liever kwijt dan rijk zijn. Dat segt heel wat aangezien ze daar al jaren weinig goede spelers hebben gezien...

16 maart 2021 om 18:49

Tsja, volgens mij zei bijna iedereen dat al op de dag dat ie tekende bij Ajax.

16 maart 2021 om 18:54

Alleen .. willen ze hem houden aldus per artikel?

16 maart 2021 om 19:21

Ik ken twee mensen in heel Twente die het zien zitten in Pierie en dat zijn helaas de technisch directeur en de hoofdcoach.

16 maart 2021 om 20:48

Ach, wat is 'zien zitten'? Hij is waarschijnlijk erg goedkoop, Ajax heeft geen plek voor 'm en je hebt minimaal een aardige back-up. Er zit duidelijk wel meer in, maar een jongen als Pierie is zo goed als de ploeg waarin hij speelt. Een voetballende verdediger is bij dit FC Twente sowieso al snel het haasje. Vergeet ook niet dat hij nog steeds slechts 20 jaar is. Het probleem van Pierie is dat de spelers om hem heen ook rond die leeftijd zijn. Echter is het Pierie die de laag stront over zich heen krijgt, terwijl Roemeratoe slechter speelt en minder kritiek krijgt, Bosch speelt hoogstens zo goed en blijft helemaal buiten schot en Drommel word nog steeds opgehemeld terwijl hij al een maand terugvalt op oude gewoonten.

16 maart 2021 om 21:49

Bosch blijft helemaal buiten schot? Roemeratoe geen kritiek?

Bosch vind ik ook een speler die eigenlijk niet bij een eredivisieclub in de basis hoort. Roemeratoe heeft bakken met kritiek over zich heen gehad, heeft een tijdje lekker gespeeld en speelt nu weer slecht. Dat Drommel weer terugvalt in oude gewoonten ben ik niet met je eens. Heeft bijna elk duel wel een topredding en heeft de laatste (twee?) wedstrijd wat minder gekeept, wat niet gek is gezien de vorm van het elftal.

Het gaat mij er juist om dat Pierie nu minder opvalt, waar Pierie juist toen het goed ging negatief opviel. Pierie verspeelt ongelofelijk vaak de bal op cruciale momenten en verliest de duels die er om doen. Omdat hij vaker dit soort momenten heeft en geen kapitaal vertegenwoordigd voor de (opbouw van) club, heeft hij minder draagvlak.

Waarschijnlijk de beste keuze voor alle partijen, want FC Twente behoudt hem, Pierie blijft waarschijnlijk veel spelen en Ajax heeft hem niet nodig. Denk overigens sowieso dat Pierie niet goed genoeg zal zijn voor Ajax, ook al vind ik hem de afgelopen tijd beter spelen bij Twente.

Verder ben ik wel benieuwd wat ze met Danilo gaan doen. Deed het in de eerste seizoenshelft echt gewoon heel goed, maar is in de tweede seizoenshelft (tot dusver) vrij ver teruggevallen. Ook doordat Cerny vlak na de winterstop zwaar geblesseerd is geraakt en daar vormde hij een heel goed en sterk duo mee, maar hij keert na dit seizoen in principe terug bij Ajax maar hij heeft nog maar 'n contract voor 1-jaar.

Ergens zie ik Ajax hem wel verkopen in de zomer, maar aan de andere kant zie ik ze Danilo ook wel behouden. Brobbey gaat natuurlijk weg en Traoré is denk ik prima, maar ik heb ook regelmatig dat ik toch denk dat hij tekortkomt en Haller zal natuurlijk gewoon optie nummer 1 zijn in de spits, terwijl Tadic er ook eventueel kan spelen.

Maar ik voorzie eigenlijk het meeste kans dat bij Danilo een soort Botman of Lang-scenario plaats zal vinden. En dat bedoel ik dan niet zozeer dat Danilo dan vertrekt en het dan bij zijn nieuwe club goed doet, maar meer in de zin van dat hij terugkeert en daarna net als Botman (9 miljoen) en Lang (6 miljoen) verkocht zal worden voor een mooi bedrag.

16 maart 2021 om 22:32

Ajax moet Danilo wel verkopen anders is hij transfervrij volgend jaar . Hij zal nooit het eerste daar halen want hij is bij Twente wekelijks één van de slechtste spelers. Kan niet koppen, zwak schot , wint geen duel en is technisch zwaar onder de maat. Bij elke balaanname mist hij controle. Ondanks dat hij er 13 in heeft liggen vind ik hem matig.

Verschrikkelijk nieuws. Deze gast kan er he-le-maal niks van. Investeer in eigen jongens of haal of huur iets dat aantoonbaar beter is. Ongelooflijk dat Pleguezuelo voor deze nitwit wordt geslachtofferd.

16 maart 2021 om 19:35

Pleguezuelo is lang geblesseerd toch? Verder met je eens. Waardeloze speler die gewoon punten kost. Zie hem graag vertrekken.

16 maart 2021 om 19:40

Dat klopt, maar werd ook daarvoor al een aantal keer op de bank gezet. Hoor ook niks over een evt. verlenging van Julio's contract, terwijl hier al wel over Pierie wordt gespeculeerd.

16 maart 2021 om 22:37

Dumic speelt op de positie van Pleguezuelo. RCV

17 maart 2021 om 01:00

Zou altijd voor Pleguezuelo - Dumic gaan.

20 jaar. Ondanks enkele fouten bij het uitverdedigen goed aan de bal. In de Eredivisie-top 10 wanneer het aankomt op het absolute aantal onderscheppingen en uitverdedigende acties. Wint statistisch gezien net zoveel duels als Senesi (67%) terwijl hij als 20-jarige ook nog bezig is met het rugdekken van aanvallende back Oosterwolde/Smal en rugdekking geven van niet altijd terugverdedigende Roemeratoe. Zeker de helft van de reacties die ik hier zie is negatief maar ondanks enkele fouten blijkt het gewoon een prima centrale verdediger met nog genoeg tijd om aan zijn zwaktes te werken. Maar blijf elkaar vooral napraten.

16 maart 2021 om 20:58

20 jaar, 25 jaar, 30 jaar.. ik zie vooral graag een stabiele factor achterin. Nou snap ik dat dat in onze situatie praktisch onhaalbaar is, dus ben ik tevreden met een speler die zo nu en dan een foutje maakt. Vind echter dat Pierie wel erg veel cruciale fouten heeft gemaakt dit seizoen. Verdedigen begint met tegenhouden en dat onderdeel moet hij nog wel stappen in maken.

16 maart 2021 om 21:13

Absoluut mee eens. Nu komen natuurlijk wel de meeste fouten uit omzetten van een verdedigende situatie naar een aanvallende situatie of een opbouw. Pierie is nu Plegezuelo geblesseerd is de enige CV die dit doet. Dumic is sober en speelt enkel balletjes breed of over 10 meter in de voeten van een extreem vrijstaande middenvelder. Dat Pierie wil voetballen brengt ook meer fouten met zich mee.

16 maart 2021 om 21:51

Dumic opent nog wel eens op Menig en durft steeds vaker naar voren te denken. Maar van Pierie wordt het verwacht en dan ligt de lat hoger. Dat is enigszins oneerlijk. Neemt niet weg dat Pierie echt veel te veel inlevert.

16 maart 2021 om 22:41

Dumic kan helemaal niet voetballen. Tegenstanders weten dat en laten hem steeds aan de bal komen. Eén van de oorzaken waarom er geen fatsoenlijke opbouw maar voren is. Totale miskoop. Gekocht voor extra kopkracht en toch veel tegengoals uit hoge ballen. Hij heeft dus geen nut. Maar goed we hebben nu geen ander op die plek

Je begint bijna Bijen te missen. Ondanks zijn leeftijd komt hij te kort en maakt hij bijna iedere week een grote fout. Een speler die de club dus dure punten kost. Toch even verder kijken streuer

16 maart 2021 om 22:43

Bijen speelt volgend seizoen weer op het niveau waar hij hoort.

Verkoop hem dan voor weinig aan Twente, desnoods met een doorverkoop percentage.

16 maart 2021 om 19:41

Zelfs weinig is te veel voor Twente....
Ajax betaalde 5 mil...
Met het bedrag dat Twente kan betalen, melden clubs als Groningen, Vitesse, AZ, Utrecht, Heerenveen etc. zich ook direct

16 maart 2021 om 19:57

Ik betwijfel of die clubs Pierie willen. Ik hoef hem niet te hebben bij Twente. Wint zo nu en dan eens op duel op tactisch vermogen, maar vind hem fysiek niet zo sterk. Het ergste aan hem is dat hij ongelofelijk vaak de bal op cruciale momenten verspeelt of verliest. Dat heeft ons punten gekost. Jans is fan van hem, wat dit jaar jammer is. Pierie is minder dan Pleguezuelo en Dumic.

16 maart 2021 om 21:15

Hij is natuurlijk nog steeds maar 20, hij is jonger dan spelers als Schuurs of Teze en zo nu en dan lijkt hij toch stapjes te zetten al gaat het zeker niet helemaal in een rechte lijn. Juist fysiek is iets wat redelijk trainbaar is dus als hij daar aan kan werken kan hij nog best een aardige speler worden.

Komt te kort voor Ajax, maar kan een prima Manchester City investering zijn.
Je koopt een jong talent voor een paar cent, gaat hem vaak verhuren
Is het wat, dan ga je er mee verder.
Is het niks dan haal je je investering zo goed mogelijk eruit in een verkoop

Absolute miskoop, maar nog veel fouten en hij is niet vaak beslissend met een goede tackel ofzo. Bij twente hebben ze blijkbaar geen geld voor een vergelijkbare speler.

Die gast is 20. Laat hem lekker meters maken bij Twente. Kan zomaar zijn dat ie opeens als een raket gaat, maar bij Ajax komt ie nu niet aan bak.

16 maart 2021 om 20:18

Precies! Teze bij PSV breekt 'pas' op zijn 21e door, als bij Pierie het kwartje opeens valt kan hij met wat geluk net zo'n ontwikkeling inzetten.

16 maart 2021 om 21:18

Dat meters maken doet hij maar bij Jong Ajax. Het doet nu pijn aan de ogen en kost teveel punten.

Ik ben niet heel erg van hem overtuigd, zeker met Dumic naast hem. Maar ja.. kunnen we voor hetzelfde geld iets beters krijgen? De huidige jeugd komt helaas nog te kort.

Op zich geen problemen mee. Ik mag aannemen dat FC Twente niet veel betaalt voor de huur en het is aan Pierie om te laten zien dat hij beter is dan z'n concurrenten. Een hoogvlieger is hij zeker niet, maar ik heb niet het idee dat we al het beste van Pierie gezien hebben. Uiteindelijk is hij ook slechts 20 jaar. Ik denk sowieso dat Streuer druk bezig is om de ploeg zoveel mogelijk intact te houden. Ik twijfel er dan ook niet aan dat hij druk bezig is met Cerny.

Welke club in het linkerrijtje speelt met een centrale verdediger van twintig?”

Geen Idee die van ons is namelijk pas 19 en staat in de basis meneer Streuer.

16 maart 2021 om 20:59

Dan zegt hij toch niks geks? 19 is geen 20..

16 maart 2021 om 22:23

Precies...

Verhuren met verplichte koopoptie! Komt bij Ajax toch nooit aan de bak.

16 maart 2021 om 21:52

Geen geld, helaas. Althans geen miljoenen.

Ben niet meteen blij dat Twente nog een jaar door gaat met Pierie. Wat mij betreft de minste van de 3(Dumic, Plegezuelo en Pierie) centrum verdedigers van Twente. Heeft een paar betere wedstrijden gespeeld, maar straalt helemaal niets uit daar achterin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren