Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente kent onbezorgde middag in streekderby

Laatste update:

FC Twente heeft zijn tweede overwinning van het seizoen en eveneens zijn tweede zege op rij geboekt. Het team van Alfred Schreuder had zondagmiddag geen kind aan Heracles Almelo en won de streekderby met 1-4. Luc Castaignos scoorde twee keer en drukte de tegenstander dus verder in de problemen. Het Heracles van John Stegeman is na zes speelronden immers nog altijd puntloos in de Eredivsie.

/

Na het eerste half uur hadden de supporters in het Polman Stadion nog goede hoop op een positief resultaat voor Heracles. Beide partijen waren immers een groot gedeelte van de eerste helft aan elkaar gewaagd en de thuisploeg opende na een kwartier spelen zelfs de score. Hakim Ziyech leed balverlies en Thomas Bruns bediende vervolgens Wout Weghorst, die oog in oog met doelman Nick Marsman ijskoud bleef: 1-0. Desondanks was Twente wel iets dreigender en na 24 minuten viel de verdiende gelijkmaker.

Joey Pelupessy gaf de bal na een sliding per ongeluk aan Castaignos en die schoot het leer keurig in de rechterhoek: 1-1. Ryo Miyaichi en Ousmane Tannane kregen vervolgens mogelijkheden om de stand weer uit evenwicht te brengen, maar het was uiteindelijk Castaignos die twee minuten voor de onderbreking succesvol de trekker overhaalde. De aanvalsleider van FC Twente kopte een voorzet van Jesus Corona op prachtige wijze in de bovenhoek en daarmee was de scoringsdrift nog niet gestild.

/

Een minuut na de 1-2 tekende Ziyech namelijk voor de derde treffer van de bezoekers door een verdediger te poorten en Dennis Telgenkamp in de korte hoek te verrassen. Twente zat daardoor op rozen en ging vervolgens een onbezorgde middag tegemoet. De tweede helft was lang niet zo interessant als de eerste, want het spel lag geregeld stil vanwege blessures en het baltempo was ook niet om van over naar huis te schrijven. Heracles kwam niet verder dan twee kansen voor Bryan Linssen en Simon Cziommer om een kwartier voor tijd de 1-4 om de oren te krijgen.

Youness Mokhtar mocht vrij doorlopen naar de rand van het strafschopgebied en plaatste de bal vervolgens in de verre hoek: 1-4. Het uitpubliek vierde feest en strooide zout in de Almelose wond door massaal Degradatie, degradatie, degradatie Almelo! te zingen. Een deel van de supporters van Heracles verliet vroegtijdig het stadion en hun favoriete ploeg incasseerde voor het eerst sinds februari 2012 (Vitesse, 3-5) vier of meer doelpunten in een thuiswedstrijd in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

och och Heracles toch. Niet normaal zo slecht dit.
Heel jammer. Ik vind het toch een mooie en sympathieke club.

Niet heel verrassend, Heracles speelt ontzettend slecht.

heerlijke wedstrijd van mijn club

21 september 2014 om 16:06

Wel een serk staaltje scorebordjournalistiek hoor... 4-1 was zeker niet geflatteerd, maar je kunt onmoelijk zeggen dat Twente zo vreselijk goed was....

22 september 2014 om 06:36

Onmoeilijk, Is dat gemakkelijk?
Achterin is het lang niet altijd solide. Zoals dat doelpunt valt, dat mag gewoon niet.

Aa, onmogelijk bedoel je.

Twente liet bij vlagen de potentie zien. Corona liet ook weer z'n klasse zien en Luc was heel sterk. De verdediging moet wel scherper worden. Kan toch nog een mooi jaar worden met dit team

22 september 2014 om 06:44

Weer een pasklare assist van Corona. Alleen achterin moet het veel beter.

Goede wedstrijd van Twente!
Met toch weer Corona als beste. Castaignos ook goed vandaag net als Martina.
Miyaichi moet toch nog zijn draai vinden bij Twente. Je zag wel dat hij al probeerde wat van hem verwacht wordt maar het wordt nog niet goed uit gevoerd. Oogt ook wat zwakjes. Ebecilio had wel een hattrick mogen maken in de eerste 15 minuten haha

Heracles moet zich misschien toch wel wat zorgen maken. Zo degraderen ze direct.

21 september 2014 om 17:05

Corona was zeker 1 van de beste van het veld en dan steeds 3 man op zijn nek met overtredingen die gewoon diep geel waren.
Heracles is echt verschrikkelijk goed weg gekomen dat ze geen kaarten hebben gehad.

Heracles is dramatisch. Vlak voir rust 2 goals weggeven in 1 minuut tijd. Ze hebben nog 28 wedstrijden, maar als die allemaal net zo slecht zijn als de eerste 6 wedstrijden mogen ze lekker uit naar Achilles en Oss..

21 september 2014 om 14:43

28 wedstrijden winnen en je bent kampioen.zo kan het gaan.
Maar dit Heracles is een schim van zichzelf.
Geen....alles!
FC Twente heeft in de eerste 4 wedstrijden naar zichzelf gezocht, en heeft het gevonden.
Dit gaat weer een mooi seizoen worden in Enschede.

voordeel voor heracles is dat er nu een wedstrijd tegen de amateurs volgt waar ze vertrouwen kunnen tanken; want vandaag tegen twente was bedroevend slecht..

21 september 2014 om 14:46

Zou het jou verbazen als deze heel matige ploeg ook tegen goede amateurs verliest?

21 september 2014 om 15:08

zeker weten! zou ook een schande zijn

Heracles had ik al als nummer 16 ingeschat, maar momenteel gaat het wel heel slecht...0 uit 6.

Dit doet me echt pijn. Jan Smit is echt een voetbalvisionair. Iemand die laat zien hoe het moet. Deze man heeft Heracles door heel verstandig te besturen gefaseerd ophebouwd van helemaal niks in de eerste divisie naar een stabiele eredivisionist. Puur en alleen omdat het stadion maar niet mee kon groeien met de club die Smit inmiddels had neergezet stagneerde de begroting en nu Smit dat stadion eindelijk gefixt heeft dalen ze straks kansloos af naar de Jupiler League. Met alle financiële problemen van dien. Dat verdient een man die een voorbeeld is voor heel veel voetbalbestuurders niet. Je ziet het ook aan zijn gezicht. De beste man lijdt hier enorm onder.

21 september 2014 om 16:26

Helemaal eens. Dit gun je zo'n man totaal niet. Maar als de spelers elke week als zoutzakken spelen kan je daar als voorzitter niks aan doen, dan maakt niet uit hoe veel je van de club houdt, dan ben je gewoon 'kansloos' als voorzitter

Heracles speelde opzich niet heel slecht maar stortte na de 1-2 in. Jammer, sympathieke ploeg.

Het doet ongelooflijk pijn om te zien hoe mijn ploeg weg is gezakt! Hopen op het beste maar, en vol er achter staan want het moet gewoon beter

21 september 2014 om 15:06

Hoe dan?.
Als Enschedeër vind ik het niet meer dan jammer, maar de voetbalwereld zit raar in elkaar.
Had de vorige trainer hier anders tegenaan gekeken?
Een nieuwe trainer brengt nog geen zomer!
Rust bewaren en de rest van de wedstrijden winnen.
Dan ben je kampioen.
Succes.

21 september 2014 om 21:20

Zomer werd inderdaad niet gebracht. Kon ook niet, want zat op de tribune...

Goede wedstrijd van Twente! De scheids had de kaarten echt vergeten. Met makkelie had heracles de wedstrijd niet eens uit kunnen spelen door de kaarten die terecht gegeven hadden kunnen worden. Hoop wel dat heracles het tij snel keert anders ziet het er somber uit! Heracles jong Twente is toch ook niet echt een leuk affiche!

Jan Smit heeft straks zijn speeltje, het vernieuwde stadion. De supporters staan straks met lege handen.
Zo zie je maar, als je niet investeert in wat kwaliteit op het veld, loop je keihard tegen degradatie op. Ben helaas bang dat het kwaad al is geschied en Heracles dit niet meer te boven komt dit seizoen.

Het waren de domme fouten en slappe inzet van de verdediging en keeper die ons de kop gekost hebben. Verder konden de spelers elkaar wel een stuk beter vinden als voorgaand. Linssen zit in een vormcrisis en dat is iets wat we duidelijk merken.

Dit heracles gaat waarschijnlijk degraderen. Twente speelde daarentegen wel weer goed, er zit ook een stijgende lijn in. Vooral Castagnios is lekker bezig dit seizoen. Loopt steeds beter en slimmer.

Als je kijkt naar de kwaliteit verdiend Heracles het absoluut niet om te degraderen. Gewoon de rust bewaren nu en een paar gerichte aankopen doen in de winterstop. Verder had ik Brama ook direct opgehaald, als hij dat zelf natuurlijk zal willen ( wel een beetje een rare overstap maargoed)
Ik vind ploegen als Excelsior, Cambuur en Dordtrecht toch minder dan Heracles, dus ik denk dat ze zich wel kunnen handhaven.

21 september 2014 om 16:10

Cambuur is echt niet minder, op papier niet en in de praktijk zijn ze nu een heel stuk beter. Dordt en Excelsior hoeven zeker niet beter te zijn dan Heracles maar staan toch al respectievelijk 5 en 8 punten voor. En voordat een team de onzekerheid van zo'n dramatisch begin eruit heeft zit je al een tijd verder. Ben bang voor Heracles dat ze al blij mogen zijn met nacompetitie omdat er geen team is dat kansloos onderaan staat zoals Willem Ii(2011 en 2013) en Excelsior(2012). Er zijn geen zwakke broeders bijgekomen uit de 1e divisie.

Ik hoop het niet voor Heracles. Symphatieke club die altijd leuk voetbal speelde met leuke spelers.

21 september 2014 om 16:19

In Cambuur zit veel meer vuur en toch ook wel iets meer kwaliteit. Ook Dordrecht en Excelsior laten redelijk voetbal zien dit jaar (boven verwachting althans). Heracles is gewoon leeggekocht de afgelopen jaren en hebben niet slim ingekocht. Dat ze nu degradatiekandidaat nummero uno zijn had ik niet verwacht. Zou het oprecht jammer vinden als Heracles zou degraderen (in tegenstelling tot Rkc, Roda en NEC de afgelopen jaren). Mooi shirt, gezellig stadion en doorgaans toch ook een goed beleid.

Als Heracles de rest van het seizoen zo voetbalt als in de eerste 40 minuten is er niks aant handje

21 september 2014 om 19:31

Alleen in de eerste 15 had Ebecilio al een hattrick moeten maken

21 september 2014 om 19:59

Mn tante had een lul moeten hebben, dan was het mn oom

21 september 2014 om 20:08

Precies, en "als" bestaat niet in de voetballerij

21 september 2014 om 20:20

Gewoon een geflatteerde uitslag. Maar ja een FC Twente fan loopt tegenwoordig graag naast de schoenen.

21 september 2014 om 20:32

Deze 1-4 is toch niet geflatteerd.
Volkomen terechte uitslag deze dikke overwinning.

21 september 2014 om 22:30

Gelukkig spreek je jezelf nie tegen

Heracles is op zich niets mis mee. Helaas is de streek Twente te klein voor twee eredivisiewaardige clubs. Ik duim al tien jaar dat Heracles aub mag degraderen, gelukkig gaat het dan dit jaar eindelijk gebeuren.

21 september 2014 om 19:55

Jarenlang mooi voetbal gespeeld, reclame voor de eredivisie en jij zegt dat ze er nu wel uit mogen? Of zeg je dit alleen om te provoceren?

21 september 2014 om 20:22

Dit knulletje is een snotneus van 14 jaar en duimt al sinds zijn vierde dat Heracles mag degraderen... Er is hem iets met de paplepel ingegoten, kan hij niet zoveel aan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren