Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente kan niks op transfermarkt: 'Kun je die jongens niet kwalijk nemen'

Laatste update:

FC Twente zal in de zomer noodgedwongen afscheid moeten nemen van dragende krachten als Hakim Ziyech, Felipe Gutiérrez en Kamohelo Mokotjo, maar de club hoopt daar ook wat voor terug te krijgen. Vanwege de onzekerheid over de toekomst van de Enschedeërs is het echter lastig voor technisch directeur Ted van Leeuwen om een gedegen transferbeleid uit te stippelen.

/

FC Twente weet nog altijd niet of het komend jaar in de Eredivisie speelt en dat betekent dat Van Leeuwen tot vrijdag, wanneer de uitslag van het kort geding bekend wordt, alleen iets aan de verkoopkant kan doen. Ondertussen ziet de bewindvoerder spelers die op zijn verlanglijst staan onderdak vinden bij andere clubs. “En niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland”, zegt Van Leeuwen in TC Tubantia.

“Dat kun je die jongens niet kwalijk nemen. We hebben heel veel voorbereid, we zijn druk, maar niet productief doordat we weer eens moeten wachten”, treurt Van Leeuwen. De licentiecommissie van de KNVB heeft geadviseerd om FC Twente vanwege het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren terug te zetten naar de Jupiler League, maar daar gaat de club tegen in beroep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

maar dat verhaaltje is vrijdag nog niet over hoor .

8 juni 2016 om 14:31

Nee, maar het verschaft wel de nodige duidelijkheid over de situatie. Als deze rechter negatief oordeelt over FC Twente, kan het eigenlijk al uitgaan van de Jupiler League. Dan is het vrijdag wel klaar. Als de rechter de kant van FC Twente kiest, wordt het nog een lastig verhaal om een aardige selectie op de been te krijgen. Vooral omdat het EK ook over 2 dagen begint.

Voor de Knvb zal het ook de nodige 'kopzorgen' met zich meebrengen als het het kortgeding verliest.

8 juni 2016 om 14:37

Is er geen hoger beroep mogelijk? Kan dan nog wel even duren..

8 juni 2016 om 14:44

Ik verwacht niet dat Twente in de vijver hoeft te zoeken met spelers en clubs die veel met de spelers van het EK te maken hebben.

8 juni 2016 om 14:46

Het oordeel van de beroepscommissie zal denk ik de Knvb in het gelijk stellen en als deze rechter met hetzelfde oordeel komt, zie ik niet in waarom we dan nog in hoger beroep zouden gaan. Dan is het al een verloren zaak en zal een andere rechter niet anders oordelen denk ik.

8 juni 2016 om 14:50

@simonsays

Niet elke speler op het EK heeft een marktwaarde van 3 miljoen of meer. Spelers van landen als Ijsland, Georgie, Albanie, Roemenie enzovoort staan ook vast wel op lijstjes van Eredivisie-clubs. Een Nemec van Willem II is ook gewoon op het EK.

Bovendien is de hele transfermarkt een grote kettingreactie. Je bent dus ook afhankelijk van andere clubs in andere competities.

8 juni 2016 om 15:55

Er is een hoger beroep mogelijk, ik verwacht dat beide partijen dit doen als ze nu verliezen

8 juni 2016 om 17:01

Als de rechtbank de Knvb in t gelijk stelt zie ik niet in waarom Twente nog in beroep zou moeten gaan. Dan is t wel klaar denk ik. Dan is de kans dat Twente deze zaak gaat winnen heel klein. Dan kunnen ze zich beter op een jaar in de jl gaan voorbereiden.

8 juni 2016 om 17:16

@ynwafct

Er zijn diverse opties.

Als de beroepscommissie Licentiezaken de Knvb in het gelijk stelt, dan kan Twente nog in hoger beroep bij het Cas.

Daarnaast kan Twente, als de burgerrechter de Knvb in het gelijk zou stellen nog twee dingen doen:
1. een bodemprocedure beginnen bij de rechtbank (dat is in wezen dezelfde procedure die ze nu in kort geding voeren, alleen dan langer en met meer ruimte en tijd voor bewijslevering, etc.)
2. spoedappel instellen bij het Gerechtshof tegen het vonnis in kort geding.

Alleen is het grote nadeel in eigenlijk al deze gevallen dat al deze procedures dermate lang duren dat die nagenoeg zinloos zijn. Ik weet even niet zeker of een procedure bij het CAS schorsende werking heeft maar zo niet ben je meteen maanden verder voor je een uitspraak hebt. Een bodemprocedure duurt gemiddeld achttien maanden. Zelfs het spoedappel (hoewel de naam anders doet vermoeden) bij het Gerechtshof duurt minstens acht weken.

Dus aan beroep heeft Twente gewoon heel weinig. Het zal echt vrijdag moeten gebeuren.

8 juni 2016 om 15:12

Vooral dat 'hoor' erachter. Erg lachwekkende reactie weer Diekertjedap. Alsof van Leeuwen dat niet weet. Lekker weer aan t zuigen, Diekertjedap?

On: Twente zal als laatste aan bod komen op de transfermarkt helaas.

8 juni 2016 om 15:39

in plaats van je zo druk om mij te maken kun je je misschien beter kopzorgen om je club maken . maar stop maar weer je kop in het zand .

8 juni 2016 om 16:15


Vooral veel haat jegens Twente maar weinig echt een discussie willen voeren, voert bij jou de boventoon. Ook de opmerking 'steek je kop maar in het zand' slaat kant nog wal. Leg even uit waarom ik de kop in het zand steek?
Ik sta open voor mensen die een fatsoenlijke discussie willen voeren maar bij elk bericht van Twente sta jij een hoop verbale stront te spuien op alles en iedereen die voor Twente opkomt. En vooral maar zeggen dat 'wij' onze kop in het zand steken en 'op de blaren moeten zitten' en 'wij naar alles en iedereen wijzen'.

En ik maak me zorgen om mijn club en niet om jou.
Doe jij dat nu ook maar over Twente. In plaats van als een bezetene te reageren op elk berichtje van twente, gewoon lekker relaxed achter je computer zitten en heel erg content zijn met je eigen club.

8 juni 2016 om 18:07

Twente heeft zich de afgelopen maanden niet geliefd gemaakt en zeker niet bij clubs als Cambuur, Go Ahead Eagles en Willem II. Doen alles goed, zitten in categorie 3 maar moeten het met een beperkt budget te zien redden in de Eredivisie. Dan is best logisch dat sommige supporters zich een beetje tegen Twente keren?

8 juni 2016 om 22:52

Prima als mensen tegen Twente zijn. Maar bijna elk commentaar van Diekertjedap is doorspekt met cynisme en haat naar Twente toe. Op het lachwekkende af soms.
Dat Twente andere clubs heeft benadeeld is erg klote natuurlijk. Dat daar mensen boos om zijn snapt iedereen.
Maar Twente wil iedereen compenseren (in welke mate weet ik niet) mbt televisiegelden. Daarbij zijn de fans van de uitspelende partij door het bestuur van Twente uitgenodigd om gratis in de Veste te mogen zijn. Een mooi gebaar ondanks de financiele situatie. Of ik het verstandig vind is wat anders, maar goed, als Twente denkt dat t kan. De oude kliek is opgerot en als het goed is Twente helemaal doorgelicht en zijn alle lijken uit de kast. Hopelijk dan, maar ik hou mijn hart vast. Ook is Twente meermalen gestraft door de Knvb.

De straf die door de Lc is opgelegd is in onze ogen niet correct omdat deze nergens beschreven stond. Degradatie schijnt voor Twente hetzelfde als faillisement te zijn (wat er in het financiele plan staat weet ik ook niet precies) en daarom accepteert Twente de straf ook niet. De dood of de gladiolen. Daarom proberen mensen zoals Diekertjedap twentefans de grond in te trappen enkel en alleen omdat ze voor hun cluppie opkomen.

Mocht er een straf bestaan dat een club gedegradeerd kan worden door de Lc en Twente was gedegradeerd dan had je hier nooit zoveel discussie gehad. De meeste Twente fans en ik denk ook het Twentebestuur had die straf wel geaccepteerd denk ik.

9 juni 2016 om 00:29

Idd Twente al genoeg gestraft. Ik ben voor Ajax maar zie Twente er graag bij

8 juni 2016 om 15:37

Klopt, ik vind het sowieso raar dat Twente zich nu bezighoudt met mogelijke versterkingen... Mij lijkt dat je er zo snel mogelijk voor moet zorgen dat je schulden drastisch verminderen en dus moet je gewoon verkopen wat je kan verkopen. Dat moet je dan maar aanvullen met kwalitatief mindere jeugdspelers. Sowieso zou ik proberen kopers te vinden voor de volgende spelers:

Hakim Ziyech
Kamohelo Mokotjo
Felipe Gutiérrez
Chinedu Ede
Torgeir Börven
Sonny Stevens
Kyle Ebecilio
Shadrach Eghan

8 juni 2016 om 16:15

Cabral?

8 juni 2016 om 16:42

Cabral is transvervrij

8 juni 2016 om 17:57

Cabral zijn contract loopt af, net als dat van Schilder, Katsikas, Daniel Fernandes en Zschusschen.
Dan keren Uvini, Thesker, El Azzouzi, Zawada en Agyepong terug van een verhuur naar hun oorspronkelijke club. Twente kan dus sowieso al deze 10 spelers al van de loonlijst schrappen.

8 juni 2016 om 20:08

@ niels.. börven.. maak je nu een grapje? Daar moet je geld op toe doen.. 😂😂

8 juni 2016 om 22:19

Ik zeg toch niet dat er veel geld tegenover hoeft te staan? Hij heeft in mijn ogen nog nooit wat laten zien, dus vandaar dat ik voor Twente hoop dat er een club komt die hem oppikt. Desnoods transfervrij, zodat in ieder geval zijn salaris wegvalt.

Hetzelfde geldt trouwens voor Stevens, Ebecilio, Ede en Eghan. Die gaan ook niet veel opbrengen qua transfersom!

En terecht dat ze niets kunnen. Zelf jarenlang de boel belazerd dus nu niet janken. Er is maar één gepaste straf en dat is ze de proflicentie afnemen. Net zoals bij Haarlem, Veendam, Agovv, etc.

8 juni 2016 om 14:34

Jij weet niet waar je over praat of wel? Haarlem, Veendam en Agovv hebben niet met de regels lopen kloten maar zijn gewoon failliet gegaan.

8 juni 2016 om 14:41

@keuj, als Haarlem Agovv, veendam, etc, allemaal ook een bankgarantie van 35 mil hadden gekregen waren zij ook niet failliet gegaan....

8 juni 2016 om 14:47

Twente is een club die natuurlijk veel meer oplevert en dan bedoel ik niet alleen financieel, dus ja het is dan ook wel logischer dat zo'n club eerder zo'n bankgarantie krijgt. Haarlem, Agovv etc. daar lagen gewoon geen mogelijkheden/kansen meer om een volwaardige profclub te behouden.

8 juni 2016 om 14:48

Als deze clubs toekomst hadden gehad, hadden ze wel een bankgarantie gekregen.

8 juni 2016 om 14:55

FC Twente moet met een schuld van meer dan 60 miljoen toch ook gewoon failliet verklaard worden?

8 juni 2016 om 14:56

Heeft twente wel een toekomst als ze de bankgarantie niet krijgen

8 juni 2016 om 15:01

Kan jij wel een huis kopen zonder een hypotheek?

8 juni 2016 om 15:09

Waarom 'moet' dat dan?? @redyellow? Als ze gewoon hun rente kunnen betalen en hun schulden kunnen aflossen mondjesmaat de komende jaren dan is er weinig aan de hand hoor..

De ondernemers en de gemeente willen helpen dus ik zie niet precies in waarom dat dan 'moet'?

8 juni 2016 om 15:11

Zolang je kunt voldoen aan je schulden word je niet failliet verklaard. Schuldeisers willen liever hun geld dan achteraan in de rij staan en zien dat de Belastingdienst hun geld wegneemt. Verdiep je eens in de materie voordat je dingen hier gaat roepen.

8 juni 2016 om 15:41

tja , in deze competitie is het erger als je geen geld hebt , maar fraude , competitievervalsing en andere ploegen benadelen , daar krijg je een paar punten aftrek voor en dan denken ze dat ze klaar zijn .

8 juni 2016 om 15:52

Wanneer hebben ze precies aan competitievervalsing gedaan en hoe hebben ze andere ploegen benadeeld? Je roeptoetert maar wat.

8 juni 2016 om 16:05

Ben inderdaad ook wel benieuwd diekertjedap. Hoeveel jaren heeft Twente de boel belazerd en wat heeft de club dat vervolgens opgeleverd in tv gelden, inkomsten, plek op de ranglijst? Zijn er ook clubs die benadeeld zijn of misschien zelfs wel voordeel hebben gehad bij de handelswijze van Twente, en welke clubs zijn dit dan?

Ben erg benieuwd naar je eerste onderbouwde reactie hier op voetbalzone Diekertjedap!

8 juni 2016 om 16:08

een haarlem had echt wel een toekomst hoor

8 juni 2016 om 16:16

Dus elke club die zijn eigen broek niet kan ophouden heeft automatisch ook geen bestaansrecht @ramonfcu?

8 juni 2016 om 17:51

Daarom, je zegt het al
Zonder bankgarantie waren er al meerdere clubs failliet gegaan
Zo gaat dat nu één keer in het voetbal
Gewoon afwachten tot vrijdag, dan komt er ietsje meer duidelijkheid

8 juni 2016 om 17:52

In heel veel landen wel gewoon hoor. Je wordt niet overal hypotheekeigenaar ipv huiseigenaar 😃😂

8 juni 2016 om 18:52

ik zeg niet dat ze geen bestaansrecht hebben hoor ik zeg dat haarlem een toekomst had als de gemeente er net zoals bij twente achter had gaan staan maar wat ik niet snap is dat een gemeente achter een club gaat staan die doelbewust de boel heeft belazerd.

8 juni 2016 om 14:34

Haarlem, Veendam, Agovv enzovoort gingen failliet. De licentie werd bij die clubs niet zozeer afgepakt. Je mening uiten is prima, maar onderbouw het dan wel even met goede argumenten in plaats van zomaar wat te roepen. Die clubs hadden nl. geen perspectief meer op het voortbestaan en konden niet overleven in het profvoetbal. FC Twente kan dat wel. Het heeft valsheid in geschriften gepleegd en wordt daarvoor ook bestraft.

8 juni 2016 om 14:51

Blijft alleen wel vreemd dat FC Twente wel wordt gestraft door de fraude die is gepleegd, maar bij clubs als Ajax, Feyenoord en Vitesse werden enkel de fraudeurs/bestuurders gestraft.

8 juni 2016 om 15:26

Hebben deze clubs ook de licentie commissie meerdere malen voorgelogen om de licentie niet kwijt te raken. Volgens mij niet. Dus ook dit kun je niet vergelijken.

8 juni 2016 om 15:55

Ze hebben de licentiecommissie voor zover ik weet nooit voorgelogen. Ze hebben zaken achter gehouden in de jaarrekening. Dit valt onder de noemer fraude. Waarom de ene club anders bestraffen als de andere voor hetzelfde vergrijp?

8 juni 2016 om 18:34

@harm05 Die zaken die in de jaarrekeningen ontbraken zijn niet achtergehouden, maar omdat een nieuw bestuur de lijken in de kast nog niet (konden) kennen simpelweg dus ook niet in de jaarrekeningen opgenomen zijn. Daardoor zijn die jaarrekeningen een aantal keren teruggetrokken. Dus geen fraude, geen voorliegen, maar te weinig tijd....

8 juni 2016 om 18:54

zonder de gemeente is twente ook failliet zelfde verhaal bij haarlem waar de gemeente er niet in mee ging

8 juni 2016 om 14:34

Toch is het wel zuur voor de mensen die er later bij zijn gekomen, zoals Ted van Leeuwen, dat ze hun werk niet fatsoenlijk kunnen doen. Lijkt me zeer frustrerend...

8 juni 2016 om 15:28

Lijkt me ook, maar het is geen reden om dan alles maar te vergeten wat er gebeurt is

Na vrijdag kan het ook nog langer duren, want volgens mij kan er alsnog door beide partijen beroep worden aangevraagd. Hoop zelf als twentefan dat ze erin blijven, maar ben er een beetje bang voor.

Net zo straffen als de Glasgow Rangers. Een paar stappen terug. Hier in NL hebben ze geluk, daar hoeven ze nu slechts 1 stap terug tot de Jupiler League.

En dan eerst een gezond beleid voeren en dan pas denken aan stap opwaarts.

8 juni 2016 om 14:46

Glasgow Rangers zijn gewoon failliet gegaan en valt dus niet te vergelijken met FC Twente

8 juni 2016 om 14:48

Glasgow Rangers is niet gestraft, maar ging failliet. Dat zijn 2 verschillende dingen.

8 juni 2016 om 15:06

Je hebt helemaal gelijk, dat is inderdaad een verschil.

Echter, volgens veel Twente supporters staat deze straf gelijk aan een faillissement. Als ik het goed begrepen heb dan wordt een club bij een terug gezet naar de amateurs. In dat geval straffen ze hier in Nederland stukken harder in vergelijking met Schotland

8 juni 2016 om 14:49

in principe zijn zowel de rangers als fc twente terug gezet naar het laagste prof niveau van het land. wat dat betreft worden ze net zo gestraft als de rangers.

de rangers is helaas al bijna weer failliet. mocht twente onverhoopt failliet gaan dan hoop ik van harte dat ze het wat verstandiger (en minder gehaast) aan durven te pakken dan onze vrienden in schotland .

8 juni 2016 om 16:17

Rangers is helemaal niet alweer bijna failliet haha.

8 juni 2016 om 18:48

Helemaal wel.

Hebben afgelopen jaren veels te veel geld uit gegeven en staan inmiddels alweer tientallen miljoenen euro's in de min. Hard op weg om wederom faillIet te gaan.

8 juni 2016 om 19:19

Nee hoor, hebben het prima op orde.

8 juni 2016 om 14:50

Glasgow Rangers waren gewoon failliet verklaard, wat dus betekent dat licentie was ingenomen. Daarom hebben zij een doorstart gemaakt onder de naam Rangers FC, dus eigenlijk als nieuwe club. Dat zou voor Twente misschien ook nog een optie kunnen zijn, mocht de licentie ingenomen worden.

8 juni 2016 om 14:55

Glasgow Rangers ging failliet. Twente heeft bepaalde afspraken met sponsors en de gemeente, waar licentie van de eredivisie genoodzaakt is. De Knvb heeft ze voor de goodwill van de afgelopen half jaar een Jupiler licentie gegeven( volgens de regels kan dat eigenlijk niet). maar dat was een scenario waar ze in Twente helemaal geen rekening hadden gehouden. Jupiler League zou het einde kunnen betekenen voor Twente, ze spelen niet voor niks met om in beroep te gaan.

8 juni 2016 om 15:16

Ze hebben een nieuwe licentie gegeven, wat inhoud dat ze als allernieuwste profclub gelden. Dus begin je in de jupiler league

8 juni 2016 om 15:30

Hoe kunnen ze geen rekening gehouden hebben met de jupiler league? Halverwege het seizoen stonden ze op degraderen, het lijkt me dat je dan toch vast ook dat scenario moet gaan uitwerken.

8 juni 2016 om 15:44

Met zoveel kwaliteit op het veld ga je echt niet uit van degraderen ook niet toen Twente voor de winterstop zo laag stond, er werd wel verdienstelijk gespeeld soms maar de resultaten bleven uit, na de winterstop kon je dat dan ook zien, dus de kenners hebben idd geen rekening gehouden met dat scenario, en terecht.

8 juni 2016 om 16:43

en daarnaast zitten ze vast aan 1 van de crediteurenakkoorden welke is afgestemd op eredivisieschap

8 juni 2016 om 15:23

Je kan beter Juventus pakken die werden terug gezet om dat ze fraude hadden gepleegd en wedstrijden hadden omgekocht

8 juni 2016 om 16:01

Bij Juventus ging het om sportieve fraude, het omkopen van scheidsrechters, en zijn daarom ook sportief gestraft. Twente pleegde enkel financiele fraude en zou daarom ook financieel gestraft moeten worden.
Echter leert het verleden dat de clubs uit de eredivisie welke financiele fraude hebben gepleegd (ajax, Feyenoord en Vitesse) nooit gestraft zijn, enkel de bestuurder(s). Waarom gebeurt dit nu bij Twente wel?

8 juni 2016 om 18:00

Snap niet dat nu nog steeds de zelfde reacties opduiken
Zelfs van mensen die al een tijdje op dit forum actief zijn
Volgens mij zijn dat de mensen die bang zijn dat Twente alsnog op het hoogste niveau blijft spelen
Die maken zich nog drukker dan de eigen aanhang
Jupiler League of eredivisie, we blijven altijd achter de club staan
Hoe slecht als anderen ons op dit moment op dit forum ook maken en afzeiken

Ik verwacht dat Twente de rechtzaak gaat winnen. De Knvb heeft zichzelf in de nesten gewerkt door een oplossing te bedenken die reglementair niet bestaat. Bovendien zijn er toezeggingen gedaan die in mails schriftelijk zijn vastgelegd (ook nadat er na het december akkoord kennelijk weer strafbare feiten zijn vastgesteld). De Knvb zal waarschijnlijk niet in beroep gaan en volgende week kan Twente de transfermarkt op. Ik kan mij de woede en teleurstelling van andere clubs en supporters voorstellen, maar (nogmaals) de Knvb heeft zichzelf juridisch in de nesten gewerkt.

8 juni 2016 om 15:55

Of de Knvb (via de licentiecommissie) legt dan de zwaarste straf op die reglementair wel mogelijk is. Het intrekken van de licentie!
Maar kennelijk heeft niemand bij Twente daar aan gedacht......

8 juni 2016 om 17:06

Dat kan dus niet.
Als de afspraak is dat als Twente per 1 mei de zaak in orde had of de juiste papieren kon inleveren dat dan de licentie niet ingetrokken zou worden kan de Knvb moeilijk de licentie intrekken als Twente deze zaak wint.en als dus blijkt dat de licentie niet ingetrokken had mogen worden (wat dus nu gebeurd is) speelt Twente volgend jaar eredivisie voetbal. Intrekking van de licentie was alleen mogelijk geweest in december of als Twente per 1 mei niet aan de eisen van de Knvb had voldaan

Wordt het interview met Ted van Leeuwen nou in meerdere stukken geknipt om meer artikels te kunnen maken op voetbalzone?

On: Dit is natuurlijk open deuren intrappen en er staat in dit stukje tekst echt helemaal niks nieuws voor iedereen die de situatie een beetje gevolgd heeft en dus je reinste sensatiezoekerij. Ik hoop natuurlijk dat de situatie zo snel mogelijk opgelost wordt en dat we snel naar volgend seizoen kunnen gaan kijken, ongeacht op welk niveau.

Stel nou dat de rechter oordeelt dat de toegepaste straf niet rechtsgeldig is, dan moet het hele verhaal dus weer terug naar de LC. De enige mogelijkheid die de commissie dan heeft is een (vrij lage) boete of de licentie intrekken......
Ik neem eigenlijk aan dat dan de licentie wordt ingetrokken, omdat de boete in dit geval gewoonweg niet voldoet gezien de geringe hoogte.

Heeft Twente hier wel over nagedacht voordat ze in beroep gingen? Het kan namelijk nog veel erger....... Ik vond het sowieso vrij arrogant van Twente om in beroep te gaan tegen de opgelegde straf als je kijkt naar het verleden van Twente.

En nee, ik heb niets tegen Twente, van mij mag die club gewoon blijven bestaan maar ik vind wel dat ze daar in Enschede nou eens moeten ophouden met dat eeuwige calimero gedrag. Twente heeft al deze shit alleen maar aan zichzelf te danken.

8 juni 2016 om 16:11

Rente is al genoeg gestraft naar zijn eigen regels maar onder druk van enkele clubs hebben ze een straf verzonnen om de andere clubs tevreden te stellen en deze rechtszaak gaat erom dat ze deze regels hebben verzonnen. Ze hebben zelf toegegeven dat licentie intrekken te zwaar is maar de boete te laag jammer dan hadden ze de reglementen maar eerder moeten veranderen

8 juni 2016 om 16:19

Ik ben het deels met je eens. maar je loopt nu het risico dat de Knvb de licentie volledig intrekt ivm de reglementen waarvan Twente dus wil dat die nageleefd worden.....
Niet al te slim in dit geval.

8 juni 2016 om 16:46

Het gaat hier over het intrekken van hun eerste licentie.
De rechter geeft zelf een uitspraak tot grote ergernis van de LC. Mocht Twente winnen, zou dat betekenen dat de licentie niet in genomen kan worden onder de gegeven reden. Ze moeten dan in hoger beroep om de licentie in te nemen of een andere reden vinden.

Ik neem ook aan dat ze deze merkwaardige constructie hebben bedacht omdat ze de boete te laag vinden. Echter hebben ze zelf duidelijk aangegeven dat het intrekken van de licentie veel te zwaar is.

Zoals Twente zelf aan geeft, is iets anders dan Eredivisie de financiële doodsteek. Dit zal mede komen door de vele schuldeisers en het niet geldig zijn van hun afspraken.

Ik zie veel mensen praten over arrogantie, echter is deze aangeboden "kans" (zoals velen het noemen) een zwaardere straf dan het intrekken van de licentie. De JL komt weer met 19 clubs te zitten, het bedrijfsleven in Twente zal nog meer geld verliezen. Dan was het direct intrekken van de licentie gewoon een veel betere oplossing, die ook nog eens minder onduidelijkheid gaf.

8 juni 2016 om 17:06

Betere oplossing voor wie?80 miljoen in het rood al die mensen hun geld kwijt..maar dat is een betere oplossing inderdaad idioot!

8 juni 2016 om 18:33

Klopt helemaal, mochten ze failliet gaan in de JL dan zullen ze naast die 80 miljoen ook nog eens heel wat seizoenskaarthouders worden benadeeld + de JL. Neem aan dat Twente het heeft overwogen en ze denken dat ze failliet gaan mochten ze degraderen.

Dus is het dan niet nog erger?

8 juni 2016 om 18:55

ik ben het met je eens maar waarom iemand nou een idioot noemen omdat hij een andere mening heeft slaat nergens op.

8 juni 2016 om 20:04

Als de toegepaste straf niet rechtsgeldig is, heeft Twente haar "oude" licentie terug. De rechtzaak draait namelijk om het intrekken van de oude licentie. Indien Twente wint, dan heeft de LC niets opnieuw te beslissen. Een gegeven dat erg slecht is gecommuniceerd door de media.

8 juni 2016 om 22:45

Volgens mij draait de rechtzaak om het terugzetten naar de JL, een straf die niet volgens de reglementen van de Knvb kan worden opgelegd maar is "verzonnen" als alternatief voor een hele lage straf (boete) en een hele hoge straf (intrekken prof licentie).

Twente zou de Knvb eigenlijk dankbaar moeten zijn dat het überhaupt nog als BVO verder kan ipv te janken dat de straf te zwaar is......

En dat gezeik van failliet gaan in de JL is natuurlijk onzin, de rest van de clubs gaat daar toch ook niet failliet? De degradanten van de afgelopen seizoenen zijn toch ook niet failliet gegaan puur omdat ze in de JL moesten spelen?

Maar goed, we gaan het zien vrijdag. Eerlijk gezegd denk ik dat de rechter Twente gelijk zal geven en dat de Knvb/licentiecommissie dan geen andere mogelijkheid heeft dan het intrekken van de prof licentie. De boete slaat namelijk helemaal nergens op en daarmee zou de Knvb haar eigen geloofwaardigheid, voorzover ze die nog hebben, op het spel zetten.

Aan de ene kant geven ze aan failliet te gaan als ze verplicht naar de jupiler league moeten, maar ondertussen hebben ze nog geen enkele speler verkocht en praten ze over versterkingen. Je zou toch denken dat het nu eindelijk alarmfase rood is en ze iedereen die ook maar iets waard is verkopen. Hadden ze die schuld wellicht al grotendeels weggewerkt. Van Leeuwen lijkt het dus allemaal nog niet zo donker in te zien.

Hier snap ik niks van, je kan toch gewoon contacten aanbieden met de eredivisie begroting!!!
Statement van twente zelf was als we gedwongen worden te degraderen gaan we failliet en dan vervallen die contracten toch automatisch................... of zou twente weer niet helemaal de waarheid hebben gesproken en gaan ze helemaal niet failliet als ze moeten degraderen.

zo jammer voor al die goeie fans daar, maar wat een bestuurlijk corrupt zooitje is het daar, ook deze nieuwe kliek, ga je nou eens nederig opstellen accepteer de straf en stop alle energie in overleven in de jup.

Vind het niet zo gek dat je geen spelers aan kunt trekken.
Het is nog onduidelijk waar je speelt en nog beter gezegd of je speelt. In elk geval laten ze niet iedereen voor een appel en een ei vertrekken. Laat ze weer lekker creatief worden en veel belovende spelers voor weinig op halen. Ze zullen daar ook op tijd mee moeten beginnen natuurlijk want alles moet langs de Knvb voor goedkeuring.

Ben het er niet helemaal mee eens dat Twente helemaal niets zou kunnen doen. Uiteraard kan Twente gewoon spelers aantrekken en vastleggen, alleen zal het dan wel een clausule moeten opnemen dat het contract komt te vervallen als Twente geen licentie meer heeft/krijgt en als Twente in de JL zou moeten beginnen. Dan ben je dus ook weer van die contracten af. Het enige dat je dan moet doen is verder alles geheim houden en zodra de rechter vrijdag een gunstig vonnis wijst kan je een dag daarna die spelers presenteren aan de pers en je supporters.

8 juni 2016 om 18:59

en welke speler gaat zo een onzeker contract tekenen precies geen een

9 juni 2016 om 09:53

@ramonfcu

Hoezo niet? Ik denk dat er zat spelers zijn die wel tekenen. Oneens met jouw opmerking.

Dat Twente lang moet wachten heeft ze 100% aan zichzelf te danken.

Helemaal los van de vraag of de straf van de licentiecommissie terecht is.

Twente kiest ervoor in beroep te gaan, hierdoor creëren ze zelf een onduidelijkheid die momenteel dankzij hun eigen stappen voortduurt. Het is zelfs zo dat dankzij de keuzes van Twente ook de Graafschap nu onduidelijkheid heeft.

8 juni 2016 om 18:14

Als Twente meent een goede zaak te hebben heeft Twente gewoon het recht om deze zaak aan te spannen.de Graafschap moet er gewoon van uit gaan dat t volgend jaar jl speelt.mocht het toch eredivisie worden is dat een mooie financiele meevaller voor de Graafschap.en ik kan me best voorstellen dat dan de voorbereiding van de Graafschap voor de eredivisie niet optimaal is . Moet Twente dan maar zeggen "we degraderen maar naar de jl omdat dan iedereen duidelijkheid heeft?"
Ik vind wel mocht Twente vrijdag in t ongelijk worden gesteld kunnen ze zich beter voorbereiden op een tijd in de jl

8 juni 2016 om 18:58

dat is gewoon een onzin verhaal moet de graafschap dan maar van jupiler uitgaan en dan straks met een jl ploeg in de eredivisie gaan spelen dat slaat nergens op.

8 juni 2016 om 21:49

Nou ben ik het vrijwel nooit met ramonfcu eens, kan ik hem niet anders dan gelijk geven. Ze zijn naar vermoeden kansloos in de Eredivisie als ze een JL ploeg hebben. Al kan ik hier wel bij zeggen dat tussen de nummer 15-18 van de Eredivisie en de nummer 1-6 van de JL weinig verschil zit.

Al moet je natuurlijk niet alleen Twente de schuld geven. De Knvb / LC is hier ook voor aansprakelijk, met hun dramatische timing en merkwaardige straf. Daar boven op mag de Graafschap vooral naar zichzelf kijken. Als ze niet verliezen was er ook niks aan de hand.

8 juni 2016 om 22:28

Ik zeg er vlgns mij ook bij dat dan de voorbereiding voor de eredivisie niet optimaal is.ik denk inderdaad dat Laurens gelijk heeft dat er tussen top eerste divisie en onderkant eredivisie niet zoveel verschil zit . Alleen zeg ik erbij dat de eredivisie meer geld oplevert. Zou de Graafschap niet blij zijn dat t ondanks dat ze in Doetichem gerekend hebben op jl dan ze toch eredivisie mogen voetballen volgend jaar?

Wat een verlies als Twente eruit moet 😞😞😞 echt een mooie club voor de neutrale toeschouwer

8 juni 2016 om 21:36

Nou denk dat de neutrale toeschouwer de afgelopen jaren niet genoten heeft van Twente ^^. Wat een klote wedstrijden met 0 passie of enige intentie om te winnen. Denk dat Vitesse en Heracles de clubs zijn die je nog wel eens graag ziet spelen de afgelopen hmmm 3 jaar?

Sorry maar Ze hebben zichzelf in de problemen gebracht.

Wat zitten ze zich weer aan te stellen, de licentie commissie heeft toch al een straf uitgesproken? Twente is hier tegen in beroep gegaan dis zij hebben dit zelf gecreëerd, weer geven ze anderen op de kop van hun handelen. Dit is niet eerlijk, calimero's zijn het aan het worden!

8 juni 2016 om 20:48

En toch heeft licentiecommissie dit veroorzaakt door haar boekje te buiten te gaan bij het bepalen van de straf. Het gaat er niet om of de straf voldoet aan de onderbuikgevoelens van de LC, maar de eigen regels. En laat daar nu net de schoen wringen.

Ook al heeft Twente van alles verkeerd gedaan, dan nog mag de LC niet komen met eens straf die niet in het reglement staat.

Omdat de LC zelf in haar uitspraak heeft toegegeven dat Twente heeft voldaan aan alle eisen die in december zijn gesteld, moest zij ook zo groot zijn om over haar eigen ego heen te stappen. Helaas vond de LC haar eigen ego belangrijker dan het volgen van de regels. Daarom neemt Twente terecht alle beroepsstappen.

8 juni 2016 om 21:42

Waar maak je je nog druk om.
Dat sommige mensen die reageren een plaat voor de kop hebben weten we nu wel. Denk dat deze discussie lang genoeg is door gegaan. Twente is in de fout gegaan. De Lc/knvb vervolgens ook met hun straf. Onnodige mensen hoop geven op een verkeerd moment.

Ik ga een biertje drinken, het weer is zo lekker.

8 juni 2016 om 22:30

We gaan het allemaal wel meemaken. Zit ook achter een lekker flesje G.
Zal wel blij zijn als deze soap voorbij is

Van Leeuwen : niet janken. Ook jij wist ( ook als je stellig je onwetendheid naar buiten uit ) van de malversaties en de eventuele gevolgen daarvan rondom contractverleningen cq. spelersbeleid. Lekker begroten op JPL niveau dan loop jij in ieder geval geen risico.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren