Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Porto wint topper van Dost-loos Sporting en verstevigt eerste plaats

Laatste update:

FC Porto heeft vrijdagavond een belangrijke stap richting de landstitel gezet. Het team van Sergio Conceicao zegevierde in eigen huis over concurrent Sporting Portugal, dat niet over de geblesseerde Bas Dost kon beschikken: 2-1. Door de zege heeft de koploper van de Liga NOS nu acht punten meer dan Sporting, met nog negen speeldagen te gaan. Benfica heeft evenveel punten als de stadsgenoot, maar komt zaterdagavond nog in actie tegen Maritimo.

Na dertien minuten spelen kwam Sporting goed weg. Mousa Marega kopte de bal eerst op de paal en zag daarna hoe zijn rebound door Bryan Ruiz van de lijn werd gehaald. Luttele minuten later claimde Sporting een penalty, na een valpartij van Seydou Doumbia, maar na het bestuderen van de videoarbiter wees de scheidsrechter niet naar de stip. De aanvaller was drie minuten later dicht bij de 0-1. Iker Casillas keerde de inzet echter met zijn voet en in de 22e minuut reageerde hij ook attent op een schot van Bruno Fernandes.

Een misser van Marega, na 25 minuten spelen, was de voorbode van de 1-0 van FC Porto. Na een uitstekende voorzet van Hector Herrera vanaf rechts kopte Ivan Marcano diagonaal de 1-0 achter Rui Patricio. Het was niet de enige domper voor Sporting in de eerste helft. Doumbia moest zich na een luchtduel met Diogo Dalot laten vervangen door Rafael Leao, die echter vrijwel direct de 1-1 liet noteren. Na balverlies van Yacine Brahimi bezorgde Ruiz de bal bij de achttienjarige, die het leer door de benen van Casillas werkte: 1-1.

FC Porto was na de pauze echter niet van slag en had slechts vier minuten nodig om aan de leiding te gaan. Een bal van Goncalo Paciencia ging aan iedereen voorbij, waarna Brahimi de bal heerlijk aannam en hoog achter Rui Patricio schoot: 2-1. Sporting had kansen om minimaal gelijk te spelen, maar was onzorgvuldig in de afwerking. Een kopbal van Sebastian Coatés kwam in het zijnet terecht, Casillas voorkwam vlak voor tijd de 2-2 van invaller Fredy Montero en Leao schoot van dichtbij over.

Wie gaat kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dost werd in die situatie op het laatst toch wel gemist. Wat een misser van die jongen op het einde zeg. Schuif hem even binnen zou je denken en hij ramt ‘m even de tweede ring in. Vergeleken met de topcompetities is het de laatste jaren toch vrij mager bij de top in Portugal.

2 maart 2018 om 23:47

Mager? De drie topclubs spelen uitstekend voetbal. Bas Dost presteert nooit tegen de grotere. Die jongeman maakte een prima gelijkmaker.

Verder super trots met de overwinning van Porto.

2 maart 2018 om 23:53

Was te merken toen FC Porto in eigen huis gedegradeerd werd door Liverpool, en Benfica is in de CL ook gesloopt dit jaar (letterlijk 0 punten, dat deed zelfs Feyenoord beter).

3 maart 2018 om 00:00

Dit is de eerste keer dat een ploeg uit Portugal het echt zo slecht deed in de CL. Benfica en Porto gaan gewoon beide ieder jaar door in de CL, Dit jaar maar 1 van de 2. Sporting was ook dichtbij maar die hadden gewoon een groep met 2 absolute topploegen (Barca en Juventus) dus dat is logisch dat ze het niet net niet redde. Portugal doet het veel beter dan Nederland, dat zien we ook aan de ranking. 7 plaatsen verschil! In Nederland is het al een hele prestatie als een ploeg uberhaupt overwinterd in de EL. Na volgend seizoen geen CL voetbal meer voor Nederandse clubs omdat ze het altijd zo geweldig doen in de CL

3 maart 2018 om 00:00

Zoals buitenspelgoal al zegt het is niet te merken in Europees verband en ik kijk af en toe een duel en dan is het niveau niet al te hoog. Die jongeman zal dan een goede gelijkmaker maken maar die laatste bal moet er gewoon in. Helemaal als je als beroep spits bent.

3 maart 2018 om 00:07

Beetje een zwaktebod om Nederland erbij te halen. De portugese clubs hebben een beter budget en kunnen betere spelers aantrekken. Je mag daar dus logischerwijs meer van verwachten.

3 maart 2018 om 00:17

Giodinho7: Het is niet provoceren, het zijn keiharde feiten. Het was overigens niet naar jou gericht. / Buitenspelgoal: Jij begint zelf met Feyenoord te noemen dus jij bent begonnen met de vergelijking. Ik reageer daarop en kom met feiten. Ajax kan precies hetzelfde doen als de Portugese clubs. Het enige verschil is dat er in Portugal meer aan salaris word betaald maar dat zou Ajax ook kunnen. Zo een speler als Tagliafico zou normaal naar Portugal gaan maar Ajax bied ze ook hetzelfde tegenwoordig. In Portugal zou Neres zelfs al heel moeilijk haalbaar zijn, ze betalen daar echt niet 12 miljoen voor een speler die net 10 wedstrijden bij Sao Paulo heeft gespeeld. Bruno Fernandes die heeft zich 3 jaar in de Serie A bewezen (Udinese en Sampdoria) en daar is bijvoorbeeld maar 8 miljoen voor betaald.

3 maart 2018 om 00:23

De vergelijking met Feyenoord was bedoeld om aan te geven hoe slecht Benfica het deed, omdat je van een Portugese club meer verwacht dan een Nederlandse op Europees gebied. Dat leek mij toch vrij duidelijk. Uiteindelijk ging het er puur om dat de Portugese topclubs momenteel niet geweldig spelen, zeker niet Europees.

3 maart 2018 om 00:23

‘Na volgend seizoen geen cl voetbal meer voor Nederlandse clubs omdat ze het altijd zo geweldig doen in de cl 😉’ is wat jij net zegt. Komt op mij toch provocerend over, vooral omdat het nergens voor nodig was.

3 maart 2018 om 00:34

Het is toch gewoon waar wat ik zeg of niet? Niks provocerends aan maar gewoon de waarheid. De Portugese clubs doen wat ze kunnen in Europa. Ze spelen niet geweldig inderdaad maar ik weet niet wat je van ze verwacht. Porto heeft pakslaag gekregen van Liverpool maar het zou sowieso een heel lastig verhaal worden om door te gaan aangezien Liverpool gewoon sterk presteert dit seizoen. Benfica heeft het dramatisch gedaan maar dat kan gebeuren. Normaal gesproken overwinterd Benfica altijd in de CL. Sporting heeft gedaan wat ze moesten doen, dat was 3de worden. Ze hebben het Juventus toch nog heel lastig gemaakt en hebben het zelf eigenlijk gewoon verpest in Italie. Je had toch nie verwacht dat Sporting door zou gaan in een groep met Barca en Juve. Die horen gewoon bij de 6 beste ploegen op de wereld

4 maart 2018 om 12:45

Porto 80, Benfica en Sporting 70 en 60 Braga 17 mio maritimo 7 mio, guimaraes 9 mio,Rio Ave 7 mio, aves 4 moreirense 3,5 Estoril 3.5 alle anderen tussen 2.4 en 3.

en weer haakt sporting af .in de belissende fas3 van het seizoen. zo jammer zou ze graag weer eens kampioen zien worden. afwezigheid van dost heeft de resultaten toch wel beinvloed afgelopen weken@

Gefeliciteerd Porto supporters! Dit gaan jullie niet meer weg geven. Sporting mist 3 belangrijk(st)e spelers en alsnog speelden ze bij Porto met knikkende knietjes. Jammer dat Rafael Leao die kans op de 2-2 mist maar ik neem het hem niet kwalijk. Die jongen is 18, speelt zijn 2de competitie wedstrijd en scoort gewoon in een topper nadat hij het weekend daarvoor nog een hele mooie actie maakte en een assist gaf op de beslissende goal. Daar gaan we nog veel van horen, mark my words.

Op de top 3 na in Portugal neem ik heel de competitie niet serieus daarom dat ik ook niet zo lovend ben over Dost als de rest hier. De vorige topscorer van sporting zit nu op de bank bij leicster en speelt niet eens. Denk dat er wel een grote verschil is tussen de Portugese competitie en de grote competities

3 maart 2018 om 08:29

Er zijn echt wel meer goede clubs in Portugal. Neem bijvoorbeeld Sporting Braga. Overwinteren altijd in de EL en zouden bij ons mee doen voor het kampioenschap.

3 maart 2018 om 09:03

Braga zou hier echt niet meedoen om het kampioenschap hoor, wat een onzin. Die spelen hooguit mee met Feyenoord en AZ om de derde plek, net zoals ze daar in Portugal doen.

3 maart 2018 om 09:59

Dan nog is het niet te vergelijken met de top competities

3 maart 2018 om 16:46

Braga zou echt wel mee doen om de titel hier hoor. Ze staan niet heel ver achter de top in Portugal. Vind het een beetje respectloos dat je zegt dat ze hoog uit zouden mee doen om plek 3. Dat je een team wat altijd doorgaat in Europa terwijl ze toch weer in moeilijke groep zaten met Basaksehir, Hoffenheim en Ludogorets zo onderschat zeg. Ze hebben gewoon minimaal een even sterke selectie als PSV. PSV heeft Lozano wat wel echt een verschil maakt maar ze zijn echt niet veel minder hoor. Ze hebben ook spelers die makkelijk in de basis zouden staan bij elke topclub in NL

4 maart 2018 om 03:10

Daniel. Nee. Nu begin je toch wat te overdrijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren