Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen wil stunten en doet uitblinker van Sparta Rotterdam ‘flink aanbod’

Laatste update:

FC Groningen is nadrukkelijk geïnteresseerd in Mica Pinto, zo schrijft Voetbal International zaterdag. De Trots van het Noorden heeft de 29-jarige linksback van Sparta Rotterdam een 'flink aanbod' gedaan in de hoop hem te verleiden tot een overstap naar de Keuken Kampioen Divisie. Het zou een zeer opvallende transfer zijn, maar Pinto denkt serieus na over een overstap naar Groningen.

De toekomst van Pinto is al enige tijd onzeker. De Luxemburger gaf in een eerder stadium aan te willen blijven op Het Kasteel, maar van een akkoord tussen club en speler is nog altijd geen sprake. Groningen, dat dit seizoen kansloos degradeerde uit de Eredivisie, hoopt van die onzekerheid te profiteren en heeft Pinto een aanbieding gedaan. Medio april liet hij na de 4-0 zege tegen sc Heerenveen weten dat hij bij Sparta had aangegeven te willen blijven. "Voor mij is het heel duidelijk: ik heb grote gevoelens voor deze club", vertelde hij bij ESPN. De kans op een langer verblijf bij Sparta lijkt echter klein.

Een overstap naar Groningen is nog geen uitgemaakte zaak. Pinto is één van de sterkhouders in het team van trainer Maurice Steijn en is vanwege zijn aflopende contract een aantrekkelijke optie voor veel clubs uit binnen- en buitenland. Pinto zou lange tijd een voorkeur hebben gehad voor een transfer naar het buitenland, maar neemt het aanbod van Groningen serieus in overweging. Het zou een opmerkelijke transfer zijn voor Pinto, die dit seizoen als opbouwende back goed was voor drie treffers en vier assists.

Het is duidelijk dat Groningen er alles aan doet om zijn verblijf in de Keuken Kampioen Divisie te beperken tot één seizoen. Eind mei meldde RTV Noord dat Groningen in Kevin van Veen zijn nieuwe aanvalseider ziet. Als de 32-jarige spits van het Schotse Motherwell daadwerkelijk de overstap naar Groningen maakt, kan ook die transfer als grote stunt worden bestempeld. De Eindhovenaar was dit seizoen in de Premiership goed voor maar liefst 20 treffers in 33 wedstrijden. Daarmee eindigde hij als tweede op de topscorerslijst. Ook ex-Groningers Leandro Bacuna (Watford) en Nick Bakker (transfervrij) staan op de radar bij de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed om te zien dat we nu al bezig zijn om de selectie te versterken. Hopelijk 1 jaar kkd en dan meteen terug

3 juni 2023 om 21:23

1e jaar kun je nog wel enigszins financiële risico's nemen. Als het niet lukt in het eerste jaar is het het 2e jaar vaak veel lastiger om net zo'n sterke selectie samen te stellen. En FC Groningen hoort gewoon in de ED, ze zijn veel te groot voor de KKD.

4 juni 2023 om 11:06

Voordeel is tegenwoordig wel dat je niet meer kampioen hoeft te worden. Ik denk dat dit stuk meer ontspanning geeft, je gaat sowieso met veruit beste team op papier het seizoen beginnen en dan is falen geen optie.

4 juni 2023 om 11:14

Op papier...

FC Groningen had dit seizoen op papier ook een selectie waar ze niet mee hoefde te degraderen.

4 juni 2023 om 13:37

Klopt, alleen heb je het echt over andere aantallen. Het krachtsverschil tussen Groningen en de rest van KKD is vergelijkbaar met Ajax en de eredivisie en dat is ook gewoon 70% van de keren dat ze het halen. Ja het kan altijd mis gaan, maar die kans is vrij klein. Clubs als Emmen, Heracles, Cambuur en Zwolle hebben echt wel laten zien dat er een behoorlijke gat is tussen onderkant eredivisie en 90% van de kkd. En dan heb ik het dus over clubs die financieel echt verder zijn dan de rest. Groningen is nog ongeveer 5x zo groot dan dat. En ja het kan altijd misgaan. Maar dat is juist wat ik zeg, je hebt die 2e plek opeens sinds vorig seizoen en dat maakt nog een extra verschil, het is niet 1 club die het kan verpesten, nee het moeten er 2 zijn. En als ik dan weer de vergelijking maak met Ajax in de eredivisie. Dit zijn in 20 jaar, slechts 3x buiten top 2 geeindigd. En sinds zij echt kapitaal zo groot verschil met PSV en Feyenoord hebben is dit zelfs de 1e keer. Dus je kan wel doen alsof het allemaal zo onvoorspelbaar is, maar dat valt reuze mee

Dit zou echt een idiote overstap zijn. Is een aanwinst voor alle ploegen buiten de top 5. Van de Eredivisie welteverstaan. En zo bijzonder zal het salaris bij Grunn niet zijn. Iemand een idee waarom ze bij Sparta geen nieuw contract voor hem hebben liggen?

3 juni 2023 om 19:37

Hij wil meer knaken en Sparta wil het niet bieden.

3 juni 2023 om 20:37

Puur een geldkwestie.

4 juni 2023 om 00:04

Hij kan bij Groningen meer verdienen dan bij veel Eredivisie clubs.

4 juni 2023 om 11:08

Ja mensen vergeten nog wel eens hoe bizar het is dat Groningen zo slecht was dit seizoen, het is gewoon de 7e 8e club van Nederland en heeft financieel nog altijd veel meer mogelijkheden dan nagenoeg het hele rechterrijtje volgend seizoen. Daarnaast bij Sparta blijven klinkt heel leuk, wellicht Europees voetbal. Maar de kans dat Sparta volgend jaar weer grijze muis/degradatievoetbal speelt is groter dan dat ze nogmaals dit kunstje herhalen. Dus stel je wilt nog 3-4 jaar hier ergens voetballen, is Groningen voor langere termijn nog altijd aantrekkelijker.

Wat een "stunt". Als Groningen Alba zou gaan halen als back, dat zou pas een stunt zijn.

3 juni 2023 om 19:39

Zou toch wel een stunt zijn. Als ik aan de beste linksbacks van de eredivisie denk, schieten mij meteen Kerkez, Smal, Hartman en Pinto te binnen. Psv en Ajax hebben drama backs. Een Kkd club die 1 van de beste linksbacks van de eredivisie binnenhaalt.

3 juni 2023 om 21:56

Als je als KKD-club een van de uitblinkers van een subtopper in de ED weet te halen, zo iemand kan overhalen om een stap omlaag te doen, dan vind ik dat echt wel een stunt hoor.

Wat denkt Groningen wel niet.... Beetje hoogmoed voor een clubje in de kkd.

3 juni 2023 om 19:41

Hij is gepolst. Er staat nergens dat hij met een pistool op zijn hoofd gedwongen wordt om te tekenen.

4 juni 2023 om 00:26

Dat gebeurt alleen bij Van Bommel in Antwerpen

4 juni 2023 om 01:43

Hahaha, Sparta heeft de afgelopen 20 jaar meer jaren in de KKD doorgebracht dan Groningen :P

Speelt dit seizoen prima, maar ook matige potten van em gezien. Waarschijnlijk mocht ie onder Fraser niet teveel naar voren. Bij Fortuna waren ze ook niet de kluts kwijt, toen hij naar ons kwam.
Lukien lijkt me iemand die het beste uit deze jongen kan halen, en als Groningen hem een mooi salaris kan bieden is dit een prima move.
Groningen fans, het beste gewenst in de KKD. Ik vond het als Spartaan niet zo erg, Vrijdag uit het werk door. Aan het bier en af en toe eens winnen.
Wel zorgen dat het geen 5 jaar duurt 😜

Rkc grijp je kans eens voor zulke spelers!! Ipv aaron mijers

4 juni 2023 om 11:10

Alsof RKC beter kan betalen dan Sparta... Dan zou je eerder denken aan Heracles, Sparta, NEC of Vitesse

Moet zeggen dat ik positief verrast ben over de aanpak van Groningen! Pinto, Bacuna, van Veen en Bakker worden nu genoemd. Spelers die hun klasse hebben aangetoond en daarnaast een aantal met Groningse roots! Hoop ook dat ze Yoel van Nieff ophalen, ook een kind van de club die ervaring heeft en transfervrij is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren