Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Groningen verhuurt overbodige middenvelder aan oude bekende

Laatste update:

FC Groningen heeft Ruben Yttergard Jenssen voor de rest van dit seizoen verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern, zo meldt de Eredivisionist donderdag via de officiële kanalen. De Duitse club heeft bij de deal een optie tot koop op de 29-jarige Noorse middenvelder bedongen.

Jenssen kwam tot dusver tot vijftig officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden en was vorig seizoen een onbetwiste basisspeler. Dit jaar raakte Jenssen zijn vaste plek op het middenveld onder Ernest Faber kwijt. Hij heeft bij de Eredivisionist nog een contract tot medio 2019.

Jenssen is 39-voudig Noors A-international en heeft 34 jeugdinterlands achter zijn naam staan. De middenvelder kwam anderhalf jaar geleden transfervrij over van 1. FC Kaiserslautern, dat momenteel onderaan staat in de 2. Bundesliga, en bewandelt nu dus tijdelijk de omgekeerde weg.

Een goede beslissing van FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb een steeds minder hoge pet op van het beleid bij FC Groningen. Deze Jenssen was naar mijn mening nog een van de meer solide middenvelders van de club. Daarnaast blijft er nu überhaupt bijna niks meer over met Bacuna en Reis (17 jaar) en dan nog wat aanvallende middenvelders Doan (gehuurd), Hrustic (maakt niet echt een sterke indruk op mij) en Drost (zweeft tussen bank en basis en buitenpositie en aanvallend middenveld maar heeft eigenlijk al aangetoond net te kort te komen).

4 januari 2018 om 18:58

Degelijk, maar dat komt doordat hij risicoloos speelt, enkel ballen breed en achteruit. Tegelijkertijd is hij één van de duurste krachten, dat kan niet uit voor een bankzitter. De verhuur vind ik dan ook niet gek, maar ik snap alleen niet hoe deze jongen, die jarenlang is gevolgd, onze scouts zo heeft weten te overtuigen.

4 januari 2018 om 20:21

Bulthuis gaat nu naar Heerenveen, die had Groningen ook kunnen halen en dan kun je Warmerdam doorschuiven naar het middenveld.

4 januari 2018 om 21:03

Nou basiswaardig is Jenssen in ieder geval niet. Dus ook wel logisch dat je een zeer duurbetaalde speler qua salaris dan lekker laat vertrekken. Het is alleen zo jammer dat het op huurbasis is en er niks voor terug komt. Daar maak je in de breedte het elftal wel kwetsbaar mee.

Ik weet niet wat er gebeurd is? Was imo altijd een solide middenvelder en een wat meer ervaren kracht op het middenveld is toch altijd lekker?

Geld Van Dijk + verhuur Jenssen + definitieve verkoop Hoessen. Mag wel iets nieuws voor komen.

Logisch dat ze hem verhuren. Is uit de basis gespeeld door Reis en drukt met zijn salaris zwaar op de begroting. Doordat hij gaat, kan Groningen een defensieve middenvelder aantrekken, die echt nodig is. Reis/bacuna/jenssen zijn toch het zelfde type spelers terwijl er geen echte breker is.

Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig...? Er blijft weinig Eredivisie-waardig materiaal over zo.

1,5 jaar geleden voor veel geld (7 ton) gehaald want het zou de ontbrekende schakel op het middenveld zijn. Jenssen werd al 5 jaar gevolgd dus dat zat wel goed! Schaars werd transfervrij aangeboden maar die hadden we niet nodig want we gingen voor Jensen!

Al vanaf de eerste wedstrijd was duidelijk dat hij het niveau niet had en zeker niet de gewenste leider/baas op het middenveld was. Dat hij na 1,5 seizoen voorbij is gestreefd door een 17 jarig talentje en voor noppes de deur uit mag zegt alles over de incompetente leiding bij Groningen.

Maduro hetzelfde verhaal!

meteen doen, weg met de 2e rangs voetbal-buitenlanders

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren