Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Groningen heeft een heel sterke spelersgroep, maar het is wat dunnetjes’

Laatste update:

FC Groningen is tevreden over de voorbije transferperiode, al had de club graag nog een of twee versterkingen gepresenteerd. Omdat Alireza Jahanbakhsh, Mike van Duinen en Johan Larsson om verschillende redenen niet kwamen, moet trainer Erwin van de Looi het doen met een smalle selectie. Dat bevestigt directeur Hans Nijland in gesprek met Voetbal International.

/

“We vinden dat we een heel sterke spelersgroep hebben, maar het is inderdaad wat dunnetjes”, geeft de sportbestuurder te kennen. Nijland bevestigt dat FC Groningen een bod heeft uitgebracht op Van Duinen, al was dat volgens hem geen twee miljoen euro. ADO Den Haag wilde echter niet meewerken.

De bij NEC spelende Jahanbakhsh wordt door Nijland ‘een hele interessante speler’ genoemd. De Iraniër is echter een speler van buiten de Europese Unie en moet dus een flink salaris verdienen. “In combinatie met de transfervergoeding werd het voor ons te duur.”

FC Groningen haalt Europees voetbal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat dat betreft is het maar goed dat ze dit seizoen geen Europees voetbal hoeven te spelen, dat had ze echt gebroken met zo'n kleine selectie.

3 september 2014 om 14:43

Ja maar als men Europa League had gespeeld, was er meer geld en hadden er meer spelers gehaald kunnen worden..

3 september 2014 om 14:44

Zeker, denk dat ze dit seizoen weer europees halen. Met Chery, antonia en soms vd velden (+zeefuik) heb je zoveel dreiging.

3 september 2014 om 14:54

Zeefuik? Als er iemand geen minuten gaat maken is hij het wel. Noem dan De Leeuw of zo.

3 september 2014 om 15:28

Nee, Zeefuik maakt verdedigers bang. Slappe verdedigers als Markiet, Kruiswijk, Mathijsen en Te Wierik zijn bang voor hem. Door zijn explosiviteit, kracht, power, kopkracht en vooral afmakingsneusje. Zeefuik kan een fantastisch breekijzer zijn.

3 september 2014 om 16:12

Haha staat sarcasme mode aan ?? Ik weet het niet zeker maar ik kan dit moeilijk serieus nemen haha sorry maar zeefuik is gewoon een zeer zeer matige spits en ik vind zelf Groningen boven zijn niveau....... en hij heeft de leeuw en hoesen nog voor zich dus totaal onmogelijke missie voor meneer zeefuik

3 september 2014 om 16:20

Kracht en power is hetzelfde. Explosief is hij absoluut niet. Goals maken doet hij ook niet vaak dus een "afmakingsneusje" heeft hij ook niet.

Zeefuik kan een bal vasthouden en daarmee andere spelers bedienen. Voor de rest is het gewoon een matige speler waar je weinig aan hebt. Misschien dat hij nuttig is in een 442 systeem met een bewegelijke spits naast hem, anders niet.

3 september 2014 om 16:21

Zeefuik zou idd eens in een 4-4-2 moeten spelen, maar dan nog is het als spits vanzelfsprekend gewoon een flink manco als je amper scoort. Probleem met Zeefuik is dat ie best een aardige voetballer maar een vrij matige spits is.

Maar wie weet, als je Zeefuik zou koppelen aan iemand als De Leeuw zou ie nog nuttig kunnen zijn. Maar dat zal niet (meer) gebeuren.

3 september 2014 om 18:24

@ivanofic.

Haha zeefuik die gaat dit seizoen echt niet spelen hoor. Die is 6e keuze voor de spits positie. Hoesen, Islamovic, de leeuw, hagenauw en arias gaan hem allemaal voor. Misschien Van de velden zelfs ook nog.


On topic:
Ik vind echt dat er veel te weinig is ingekocht. Ze beloofde een opvolger voor Kostic, een opvolger voor Magnasco en nog een extra centrale middenvelder. Maar uiteindelijk komt er geen van de 3. Toch niet helemaal netjes richting de supporters.

Ik hoop nog dat ze met John Goossens gaan praten.

Ik vind het wel fijn dat Groningen weer lijkt mee te doen, toch een club die je bij de top 8 verwacht naar mijn mening. Ze hebben nu een leuke selectie, goede balans erin, maar inderdaad, niet veel keuze achter de hand. Ik denk dat dit een leuk jaar gaat worden voor Groningen, ik zie wel een top 6 klassering, kan weinig teams, buiten de normale top en subtop opnoemen die beter ogen nu. Ook jammer dat we Alireza niet kunnen bewonderen in de Eredivsie, had zeker goed gepast bij Groningen!

3 september 2014 om 14:54

Met alle respect voor Groningen, maar Ajax, PSV, Twente, AZ, Feyenoord, Vitesse, hebben sowieso een betere selectie, is Zwolle( mijn mening) minimaal gelijkwaardig en gaan die clubs denk ik wel de top7 uitmaken. Wil hiermee niet zeggen dat Groningen slecht is, want ze hebben hele leuke spelers erbij lopen met een Chery bv. Maar deze bovengenoemde clubs hebben meer kwaliteit. Ze hebben een hele goede serie neergezet en alles valt vorig jaar het einde, en begin dit seizoen precies goed, maar komt ook wel een beetke geluk bij kijken ( Eagles bv) alleen dwing je dat wel af. We zullen het zien, wordt weer een leuke com met nu al uitlopers op bv Ajax, Feyenoord, twente en Vitesse.

3 september 2014 om 15:22

Hij zegt toch ook top-8? En PEC heeft geen beter elftal. Ze zijn een hecht collectief wat goed voetbal speelt maar individueel leggen ze het af tegen Groningen. Ik denk dat ze makkelijk play-offs halen.

3 september 2014 om 15:23

ik heb al een tijd niet meer ingelogd maar nu moet dat toch maar even. Zo goed zijn vitesse en AZ ook niet. Vind ze nou niet echt een betere selectie hebben. hooguit in de breedte! tevens is Zwolle gelijkwaardig? omdat ze de knvb beker en de johan cruijff schaal winnen? hun selectie is toch niet te vergelijken met die van Groningen?

3 september 2014 om 15:24

Ieder zijn eigen mening natuurlijk, maar in mijn ogen vind ik alleen Ajax, PSV en héél misschien Vitesse sterker maar die zijn wat ongelukkiger in de afronding. De rest vind ik op dit moment echt maximaal gelijkwaardig. Met deze smalle selectie zal Groningen misschien niet tot het einde van het seizoen meestrijden om een plek bij de eerste 5, maar ze zullen het de ploegen die jij opgenoemd hebt het zeker lastig maken. Wel ben ik er mee eens dat Groningen zeker wel de top 7 zal gaan halen.

Er zijn nog 2 jeugdspelers aan getrokken de afgelopen week, waaronder Hrustic, een 18 jarige middenvelder van Schalke 04. Talent? We zullen het zien

Kleine selectie... Heerenveen, Go Ahead eagles, Zwolle, Feyenoord, Heracles, etc etc hebben zeker geen kleine selectie? Onzin! Groningen heeft een prima aantal spelers.

Padt v.d.vlag Hiariej Hateboer Kappelhof Botteghin v.d.laan v.nieff Burnet Lindgren Kieftenbeld v.d.velden De Leeuw Chery Hagenauw Hoesen Islamovic Mahi Antonia. Dat zijn 19 spelers die het niveau van de eredivisie aankunnen. Daarbij nog Ben Moussa, Bakker, Bos, Boutzamar, Saban en Payne en Sietsma. Kortom een selectie van 26 spelers, waaronder drie keepers. Daarbij heeft Groningen nog 2 talenten aangetrokken afgelopen weekend, die tel ik niet eens mee.

Als ze een probleem hadden met de breedte van de selectie, hadden ze Troost-ekong, Zeefuik, Wijnaldum en Van Moorsel niet moeten laten gaan.


Overigens als ze iets hadden moeten halen, was het een extra Cvm.

3 september 2014 om 15:50

Zeefuik is er nog gewoon hoor ;-)

3 september 2014 om 19:26

Oeps, klopt ook! Helaas haha..

3 september 2014 om 16:20

Waarom een Cvm? We hebben nu Lindgren en Kieftenbeld met als back-up Hiariej en van Nieff. Nu spelen ze noodgedwongen als backs. Van der Velden en ook de Leeuw kunnen centraal op het middenveld.

Groningen heeft alleen te weinig verdedigers: Hateboer, Kappelhof, Botteghin, van der Laan, Bakker (altijd geblesseerd), Veendorp en Burnet. Ik had graag die Larsson van Elfsborg bij Groningen gezien.

3 september 2014 om 19:24

Je benoemd nu 7 verdedigers en dan mis ik v.nieff en Hiariej nog. Totaal 9 spelers die in de verdediging kunnen, dus niet nodig!

We hebben een sterke selectie maar er zullen spelers geblesseerd raken en dan staat er op sommige posities geen directe vervanger. Het basiselftal is in ieder geval goed genoeg voor het linker rijtje.

3 september 2014 om 17:01

Als chery uitvalt hebben we denk ik echt n probleem. Is m.i. niet te verangen....

3 september 2014 om 17:43

Tuurlijk er kunnen altijd spelers uitvallen.

Momenteel hebben we een aantal blessures lopen. Dat is natuurlijk erg vervelend want hier door spelen we van Nieff en Hiariej op de linksback en de rechtsback positie.

Als onze selectie 100% fit is dan hebben we een behoorlijk sterke basis staan en ook nog een aantal goede spelers op de bank.

Zoals jij zegt zullen we een probleem hebben als Chery wegvalt. Daar ben ik het gedeeltelijk met jou eens. Chery is 9 van de 10 x de opzetter van de aanval. Maar als Chery geblesseerd zal zijn zal ik zo gaan spelen:

4-4-2

Padt; Hatenboer, Bottehgin, Kappelhof, V/D Laan; Antonia, Kieftenbeld, De Leeuw, Mahi; Islamovic, Hoesen.

Bank: Peter V/D Vlag, van Nieff, Lindgren, Burnet, V/D Velden, Veendorp en Hagenauw.

Veendorp en Hagenauw zijn veel talenten die hopelijk een prachtige toekomst tegemoet gaan.

Ik denk dat FC Groningen mits er blessure's ontstaan alsnog een sterk elftal kan opstellen.

3 september 2014 om 18:41

Dat zou idd ook een optie kunnen zijn. vdvelde mist wat meer in vorm zou dr misschien ook wel kunnen spelen. En wellicht verrast die jongen van Schalke wel; schijnt ook op 10/ vrije rol te spelen. Kwam trouwens niets van m tegen op joeptoep...-) Maar hopen dat de rest fit blijft, de anderen snel fit worden en er zich 1 of meerderen aandienen vanuit t 2e / jeugd.

Het houdt inderdaad niet over. Ik verwacht niet dat VD Velden het hele seizoen fit blijf en VD Laan, Mahi, Burnet en Bakker liggen er nog wel een tijdje uit. Afgelopen weken zit er naast De Leeuw en Hateboer ongeveer een uur eredivisie ervaring op de bank. Dat houdt niet over voor een ploeg die play offs wil halen.

Ach selectie is goed genoeg voorlopig. Probeer in de winterstop maar nogmaals om Gacinovic op te halen en graag Simon Gustafson transfervrij aan trekken.

Groningen heeft idd een prima selectie, maar toch echt wel te klein. Bovendien is de medische staf bij Groningen niet zo geweldig, vind dat het bij Fc altijd erg lang duurt voordat er spelers weer fit zijn.

Daarnaast is het zo dat ze altijd veelzijdige spelers halen, die op meerdere posities uit de voeten kunnen en dat is handig, maar nooit is er een adequate dubbele bezetting.

Nu zo met de linksback positie, vd laan en burnet geblesseerd en v nieff daar nu spelend. Maar wie is dan de back up voor kieftenbeld of lindgren? Hiariej nu hateboer weer fit is?

Dat beleid is gewoon niet goed, spelers moeten ook soms wat rusten en Groningen heeft te weinig impuls van de bank

3 september 2014 om 17:40

De Leeuw zal er wel inkomen als Kieftenbeld of Lindgren niet fit is. Daarnaast heb je Hiariej die er kan spelen, en VD Laan zal toch over twee week wel weer fit zijn? Dan kan ook Van Nieff daar spelen.

Prima selectie en goed spel. Wat me ook opvalt is dat Groningen amper kaarten pakt. 2 gele kaarten in 4 wedstrijden. Minste van alle clubs.

Vorig seizoen had Groningen de meeste kaarten te pakken.
Kan wel zien dat er veel meer voetbal in de ploeg zit en ik denk dat een plek bij de 1e 7 wel haalbaar is.

Groningen heeft een mooie selectie. Daarnaast lijkt het alsof er een goeie sfeer in de groep hangt met spelers die voor elkaar gaan. De samenwerking tussen lindgren, kieftenbeld en chery verloopt echt geweldig en achterin heb je een blok wat al een seizoen op elkaar ingespeeld is. Met van Nieff heb je een jongen die op meerdere posities gewoon zijn taak uitvoert en voorin heb je met vd velden een jongen met ervaring maar ook een over mijn lijk mentaliteit. Hoessen moet wat tijd krijgen maar dat komt goed. Met onze speelwijze en deze spelers kunnen we van iedereen winnen. Heb er vertrouwen in!

Opvallend om te zien dat clubs uit het noorden het goed doen dit seizoen. Van die clubs denk ik dat groningen het meest stabiel zal zijn en de overwinningen heeft afgedwongen. Hoop dat vd velden en chery fit blijven want die zijn onvervangbaar.

En dit is dus precies waar het meestal fout gaat bij Groningen. Als er spelers geblesseerd raken moet er te snel teruggevallen worden op spelers die het niveau eigenlijk nog niet aan kunnen. Dit geld dit seizoen dan vooral voor de verdedigende linie en de vleugels. Verder vind ik dat bijvoorbeeld bij een schorsing van Kieftenbeld of Lindgren je al te snel terugvalt op spelers die daar eigenlijk een stuk minder uit de voeten kunnen, toch zonde dat je dan met al dat geld wat er is gebeurd niet een kleine investering kan doen in de breedte. Ik verwachtte echt geen topaankopen meer (behalve misschien een nieuwe vleugelspeler), maar het is allemaal wel weer heel krap. Maar goed. Verder hebben we niks te klagen dit seizoen denk ik. Qua kwaliteit is dit een van de sterkste selecties die we de afgelopen seizoenen gehad hebben, zonder echte uitblinkers (op een Chery na misschien, maar geen Tadic, Matavz, Van Dijk, Granqvist - dat soort namen) maar wel een heel sterk elftal dat er steeds staat. Had daarom ook voor dit seizoen al enorm veel zin in de komende maanden, veel vertrouwen in een sterk seizoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren