Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Droomdebuut Van de Looi: Heracles wint eerste Eredivisie-duel van 2024

Laatste update:

Erwin van de Looi kent een uitstekende start als trainer van Heracles Almelo. De opvolger van de ontslagen John Lammers zag zijn team vrijdagavond namelijk met 1-2 zegevieren op bezoek bij concurrent RKC Waalwijk. Na de openingstreffer van Emil Hansson lag de wedstrijd overigens even stil vanwege bekertjes op het veld.

Beide ploegen hielden elkaar redelijk in bedwang in het eerste halfuur en er waren kleine kansjes voor beide doelen. Het was Heracles dat na 36 minuten spelen voor het eerste Eredivisie-doelpunt van 2024 zorgde. Sven Sonnenberg kopte de bal uit een vrije trap op de arm van de ongelukkige Aaron Meijers, waardoor de bal op de stip kwam liggen. Hansson knalde vervolgens raak in de rechterbenedenhoek: 0-1.

Na de treffer van Hansson werden bekertjes met bier het veld opgegooid, waardoor het duel tijdelijk werd gestaakt. Na de hervatting kwam Heracles-doelman Michael Brouwer hard in botsing met Chris-Emmanuel Lokesa. De keeper bleef liggen en moest verzorgd worden, maar kon toch verder spelen.

RKC, waar Mats Seuntjens nog niet inzetbaar was, wist enkele minuten na rust op gelijke hoogte te komen. Na een check bij de VAR constateerde arbiter Rob Dieperink een handsbal bij de poging van Julian Lelieveld richting het doel van Heracles. Michiel Kramer wist vervolgens de strafschop te verzilveren, zijn derde benutte penalty van dit seizoen: 1-1.

De Waalwijkse euforie was van korte duur, want Heracles nam na een uur spelen opnieuw de leiding. Mario Engels verlengde een voorzet van Hansson en zag de bal tot zijn geluk via de paal binnenvallen: 1-2. Kort daarna haalde Henk Fraser bij RKC Filip Stevanovic naar de kant, met de boomlange David Min als diens vervanger.

Heracles liet RKC een kwartier voor tijd in leven. Jannes Wieckhoff faalde in kansrijke positie, tot ergernis van alles en iedereen bij Heracles. Aan de andere kant hield Brouwer Lokesa van scoren af met een fabelachtige redding. De tijd tikte weg en RKC kreeg daardoor steeds meer haast met het opzetten van aanvallen.

Fraser wisselde er lustig op los in de slotminuten, maar de nederlaag kon niet meer worden afgewend. Heracles overleefde de langdurige blessuretijd, terwijl Justin Hoogma nog werd gewisseld met een hoofdwond na een duel, en maakt dankzij de winst een reuzensprong richting de twaalfde plaats in de Eredivisie. RKC blijft op de penibele zestiende plaats bungelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Yes 3 punten,was voetballend niet geweldig.
Maar 3 punten en zelfvertrouwen krijgen het belangrijkste.

Brouwer man of The match. Heeft ons echt een paar keer gered.

Oef een fijne overwinning, voor mij onverwacht. Toch sneu dat de wedstrijd werd gestaakt. Ik snap de teleurstelling na de penal (moeilijk te zien maar wel terecht) en dat er dan een bekertje het veld op vliegt, tsja, geen staking voor nodig lijkt me.

Rkc, Rkc toch.....van Heracles moet je toch echt kunnen winnen. Gelukkig Seuntjes er binnenkort bij

12 januari 2024 om 22:57

Proficiat Heracles een goede aanval tweede helft en 3 punten mee. Verder een zeer slechte wedstrijd gezien van beide kanten. Gaan het zwaar krijgen om er in te blijven voorin zijn we te matig. En die paar kansen die je krijgt pakt de keeper dan weer goed

Ik vond die Hansson als jeugdspeler bij Feyenoord al best wel een interessante voor de toekomst, maar die doet het na zijn Feyenoord tijd ook oprecht wel heel goed. Leuke speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren