Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Emmen verontschuldigt zich bij Pröpper voor uiterst misplaatste tweet

Laatste update:

FC Emmen heeft via Twitter zijn verontschuldigingen aangeboden bij Vitesse en Davy Pröpper naar aanleiding van een tweet van afgelopen weekend. De Drentse club twitterde tijdens het thuisduel met de Arnhemmers (2-2) dat de bezoekers 'het tempo uit de wedstrijd probeerden te halen' toen Pröpper geblesseerd op de grond lag. Nu blijkt dat de middenvelder een zware knieblessure heeft opgelopen en de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Het duel tussen Emmen en Vitesse was zeventig minuten oud, toen Pröpper op de grond lag en medische verzorging nodig had. "Ondertussen ligt er weer een Vitesse-speler op de grond. De bezoekers staan flink onder druk en proberen - zo lijkt het - het tempo uit de wedstrijd te halen", slingerde het mediateam van Emmen het web op. Met de wetenschap van nu bleken die woorden zeer ongelukkig gekozen.

Vitesse maakte maandag namelijk bekend dat het tot het einde van het seizoen niet kan beschikken over Pröpper. Een MRI-scan heeft een scheurtje in de voorste kruisband geconstateerd. De blessure is een hard gelag voor de middenvelder. Pröpper was net teruggekeerd in het profvoetbal en speelde pas zijn tweede wedstrijd sinds zijn rentree. Een jaar geleden besloot hij de schoenen aan de wilgen te hangen toen hij zich 'niet comfortabel voelde in de voetbalwereld'.

FC Emmen heeft zijn excuses aangeboden. "We wisten natuurlijk niet dat het om zo'n ernstige blessure ging, anders was deze tweet nooit geplaatst", laat de club weten. "We wensen Davy Pröpper heel veel sterkte toe met z'n blessure. Een fruitmandje was al onderweg naar Arnhem." Ook technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse leeft met Pröpper mee. “Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk fruitmandje is dat dan

Lekkere rentree van propper…balen zeg!

Tja kan gebeuren, niks ergs aan deze tweet maar wel sympathiek dat ze hun excuses aanbieden. Maar als ze het niet gedaan hadden had er ook geen haan naar gekraaid. En bovendien: het had zomaar gekund met al die andere wel-fake-blessures-om-tijd-te-rekken

7 februari 2023 om 16:41

Enige manier om dit goed te maken is natuurlijk die vreselijke kunstgrasmat eruit gooien en weer op normaal gras te gaan spelen. Toch zat geld in Emmen daar

7 februari 2023 om 16:51

Het was pas echt sympathiek geweest als FC Emmen had besloten om volgend jaar weer op natuurgras te gaan spelen om de kans op dit soort blessures te verkleinen.

7 februari 2023 om 18:58

Ik denk soms wel dat je de doelgroep een beetje mee kan nemen. Heb je het bij wijze van over een Wittek dan snap ik wel dat je wat skeptisch bent over of het een blessure is of niet. Is het een Dijks (die net terugkomt van jarenlang blessureleed) of een Propper (die natuurlijk lange tijd niet gevoetbald heeft en er niet om aanstellen bekend staat) en die lijken zich te verstappen en gaan zitten, dan vind ik de tweet op zijn minst wat misplaatst. Vooral omdat de persoon in kwestie die dit post ook gewoon de wedstrijd kijkt en kan zien hoe zo'n jongen erbij zit. Daarbij had er ook meteen een correctie geplaatst kunnen worden gezien Propper ook direct gewisseld werd, al is het maar een 'davy Propper verlaat geblesseerd het veld'. Verder veronderstel je dat er veel andere 'wel-fake-blessures-om-tijd-te-rekken' waren, dan ga ik er vanuit dat je voor het gemak in het algemeen bedoelt? Want in deze wedstrijd kregen verschillende spelers van Vitesse behoorlijke schoppen te vewerken, alleen had Nijhuis zijn bril thuisgelaten dus liet hij alles lekker doorgaan.

Al met al, wil ik het overigens ook niet te groot maken, ze bieden ook puur hun excuses aan omdat er meerdere supporters zijn die de tweet nogal misplaatst vinden en daar dus over beginnen te klagen. Wat betreft de grasmat, volgens mij is het een feit dat op dit type mat een groter risico is op dergelijke blessures, maar gezien het moment zelf had ik persoonlijk niet echt het idee dat het hier aan de mat lag.

Wat ik met de kwestie belangrijker vind is dat de KNVB even de prestaties van Nijhuis weer eens onder de loep neemt. Het feit dat je overtreding op overtreding mist is irritant, dat je vervolgens meteen met kaarten strooit op het moment dat een speler er wat van zegt of naar vraagt is irritant, maar om dan als overtreffende trap ook nog een speler een kaart te geven die vraagt om verzorging voor een teamgenoot die crepeert van de pijn op het veld (waarbij vervolgens blijkt dat hij een scheuring heeft) daar mag de KNVB van mij wel wat scherper op ageren. Hetzelfde als bij Feyenoord PSV, waar je een overduidelijke hoofdblessure hebt maar Makkelie gewoon door laat spelen. Dat kunnen echt gevaarlijke situaties zijn, waar ze nu om welke reden dan ook opeens heel losjes mee om willen gaan.

Daar gaat je "zin om te voetballen" zo weer de prullenbak in. Zonde, hopelijk hersteld hij en wilt hij wel doorgaan

Dan schaam je jezelf ook wel als je dan die tweet terug leest.

7 februari 2023 om 16:54

Ach, wat een aanstellerij. Ik lees in de tweet zelfs “zo lijkt het”. Big deal zeg.

7 februari 2023 om 17:02

Ach rn nu toch netjes op terug gekomen. Helemaal prima zo lijkt me.

7 februari 2023 om 16:56

Kwestie van wijsheid achteraf. Tijdens een wedstrijd wordt er ontelbare keren tijd gerekt. Nu zitten ze er een keer naast. Shit happens.

7 februari 2023 om 17:20

Met de toneelspelers van tegenwoordig weet je het niet meer, zo gek is de tweet niet.

7 februari 2023 om 17:34

Precies dit. Gewoon lekker standaard posten dat de zoutzakken zich aanstellen, want dat is 9vd10 keer ook gewoon het geval. Laat ze maar eens normaal voetballen, dan krijg je dit soort berichten ook niet meer.

Kut kunstgras. Ik begrijp dat je het bij de amateurs hebt maar een PROFESSIONELE voetbalclub met kunstgras? Ik hoop dat ze het sneller dan gisteren verbieden !

7 februari 2023 om 16:51

Die versleten matten van de eerste generatie bij een groot aantal amateurclubs zijn ook echt een garantie op blessures en hebben niks met veldvoetbal te maken.

7 februari 2023 om 17:24

Ik ben 10 jaar geleden gestopt met voetballen en vind die zwarte korrels nog steeds overal

7 februari 2023 om 17:27

Inderdaad. Ik speelde een aantal jaar terug in een eerste elftal, en we trainden drie keer per week op zo'n oude mat.

Na drie (!) gebroken enkels in een jaar vond de club en gemeente het eindelijk nodig om de mat te vervangen.

De kans om op zo'n oude mat met je voeten in het veld te blijven hangen is gewoon zo groot.

7 februari 2023 om 21:34

Tja, en ik heb een paar weken geleden mijn kruisband afgescheurd op een nieuw kunstgrasveld wat ik tevens 1 vd beste vind waar ik op gespeeld heb. Hoeft niet altijd iets te zeggen..

7 februari 2023 om 20:11

Eerder ook al vermeld, maar graag zie ik wat goede onderzoeken naar de relevante negatieve effecten van kunstgras t.o.v. een normaal grasveld. Gewoon benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren