Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona wervelt en plaatst zich ten koste van Napoli voor kwartfinale CL

Laatste update:

FC Barcelona heeft dinsdagavond de kwartfinale van de Champions League bereikt. De ploeg van Xavi was in eigen huis te sterk voor Napoli: 3-1. Fermín López, João Cancelo en Robert Lewandowski kwamen allen op het scorebord. Amir Rrahmani deed in de eerste helft nog iets terug namens de Italianen.

Frenkie de Jong ontbrak zoals bekend bij Barcelona, dat samen met Napoli voor een heerlijke openingsfase zorgde. Het ging op en neer in het eerste kwartier met kansen voor beide partijen. De grootste kans van die fase kwam op naam van López, die door jongeling Pau Cubarsí (17) uitstekend diep werd gestuurd met een bal achter de laatste linie van Napoli. Oog in oog met keeper Alex Meret zag López zijn lobje echter over het doel verdwijnen.

Slechts enkele minuten na die kans was diezelfde López wél trefzeker. Na een goede steekbal van Cancelo op Raphinha kwam laatstgenoemde uit op de achterlijn. De Braziliaanse linkspoot gaf vervolgens een goede teruggetrokken bal richting de penaltystip.

Lewandowski had die lage voorzet eventueel kunnen benutten, maar besloot om hem te laten gaan voor López, die er beter voorstond. De jonge Spanjaard promoveerde de voorzet van Raphinha daarna tot doelpunt door tegendraads achter Meret te schieten: 1-0.

Na die openingsgoal duurde het niet langer dan twee minuten voordat Barça de volgende treffer op het scorebord zette. Dat doelpunt kwam voort uit een razendsnelle counter, die Lamine Yamal met een heerlijke actie inzette. De linkspoot was eerder bij de bal dan zijn directe tegenstander en wipte de bal over hem heen, waarna er zeeën van ruimte ontstond.

Lamal overbrugde tientallen meters en gaf af op Raphinha, die gelijk zijn directe tegenstander Giovanni di Lorenzo opzocht en naar binnen trok. De flegmatieke buitenspeler raakte met zijn inzet de binnenkant van de paal, maar zag tot zijn opluchting dat Cancelo mee was opgekomen en vervolgens vanuit de rebound in het vrijwel lege net raak schoot: 2-0.

Het tweeluik tussen Barcelona en Napoli leek door de vroege marge van twee al bijna beslist, maar Napoli gaf zich niet zomaar gewonnen. Sterker nog, tien minuten voor rust nam Rrahmani de aansluitingstreffer voor zijn rekening. De verdediger was mee naar voren gegaan en werd door Matteo Politano met een teruggetrokken voorzet rond de penaltystip bereikt. Marc-André Ter Stegen kon niet voorkomen dat hij in de verre hoek geklopt werd: 2-1.

Ook in de tweede helft vielen er genoeg kansen te noteren. Barcelona dacht in de 67ste minuut op 3-1 te komen via Yamal. De smaakmaker van de Catalanen liep een voorzet van Sergi Roberto, die uitstekend inviel, met wat geluk in het doel. Danny Makkelie zette echter een streep door die treffer omdat Yamal buitenspel stond. Napoli, dat minder kansen creëerde in het tweede bedrijf dan de thuisploeg, kreeg tien minuten voor tijd dé kans op de gelijkmaker.

Die enorme mogelijkheid kwam op naam van Jesper Lindstrøm, die een afgemeten voorzet van Mathías Olivera eigenlijk binnen had moeten werken, maar naast kopte. Ter Stegen stond aan de grond genageld maar kon de bal naast zijn doel kijken. Die gemiste kans kwam Napoli al snel duur te staan, daar Barcelona op 3-1 zou komen na heerlijk combinatievoetbal. Ilkay Gündogan gaf de bal mee aan Sergi Roberto, die meteen breed legde op Lewandowski. De Poolse doelpuntenmachine hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om het cadeautje uit te pakken: 3-1. Napoli raakte in de slotfase nog de lat, waardoor een slotoffensief er niet meer van kwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cubarsi, Yamal & Cancelo beste aan Barcelona zijde vandaag. Fermin Lopez vond ik de eerste helft ook echt heel goed, ideale 12e man die jongen. Maar van Cubarsi was ik het meest onder de indruk, zijn 1e Champions League wedstrijd bijna foutloos gespeeld behalve bij dat momentje met Politano. De doorsnee Barcelona fan wist natuurlijk al hoe talentvol hij is, maar nu weet de hele wereld het.

Oriol Romeu zou overigens niet eens mee kunnen bij FC Volendam wat een dramatische speler is dat zeg. Sergi Roberto top ingevallen.

12 maart 2024 om 23:01

Cubarsi’s trap is echt abormaal voor een 17-jarige verdediger. Wat pompt hij met gemak ballen strak het middenveld in. Of hij slaat het middenveld over en speelt hem direct lang op de aanval.

Fermins techniek valt me altijd op. Die kan ballen echt héél dichtbij houden als hij hem aanneemt. Hij is nog een tikje te druistig, daarom had ik hem liever niet zien starten, maar ik zat fout. Hij was erg goed de eerste helft. (Ook de enige selectiespeler zowat met een knal van afstand, alleen hierom al een toevoeging)

12 maart 2024 om 23:03

Guille Fernandez (15) is de volgende die er aan komt. Maar pas vanaf volgend seizoen denk ik. Remember the name.

12 maart 2024 om 23:14

Guille is genieten. Meende dat hij er 4 inschoot een maand geleden tegen Duitsland u17. Echt een heel groot talent inderdaad.

Ik verwacht persoonlijk dat Marc Bernal komende zomer mee mag op trainingskamp, en dan is het aan hem of hij kan aanhaken. Ben benieuwd.

Ik ben persoonlijk dus ook gecharmeerd van Dani Rodriguez en Noah Darvich. Om een of andere reden laat Marquez hen echter zelden spelen.. met als resultaat dat Dani waarschijnlijk weg gaat komende zomer. Enorm zonde..

12 maart 2024 om 23:14

Guille is aanvallend echt heel sterk. Een type Bellingham in aanvallend opzichte. Razend benieuwd hoe hij en zijn neef Toni gaan presteren.

12 maart 2024 om 23:25

Guille Fernandez hou ik wel al langer in de gaten. Zijn neef minder. Wat voor een type speler is dit? Ik meende dat hij een valse spits was, geen idee of dit klopt.

12 maart 2024 om 23:41

Toni Fernandez speelt meestal als valse spits maar kan uit de voeten op het middenveld. Ik vind hem kwa speelstijl nog het meest vergelijkbaar met Pedri. Hij bezit echt een fluwelen techniek. Hij is niet bijzonder snel, maar heeft wel een goede versnelling. Op het middenveld is er veel concurrentie, dus de valse spits positie is de meest voor de hand liggende.

13 maart 2024 om 00:14

Veel gehoord van guille fernandez inderdaad. Hoop dat hij het waar maakt.

13 maart 2024 om 00:16

Heeft hij ook het matige/angstige afwerken van Pedri? Dat stoort me het meest aan Pedri. Die durft nooit echt af te drukken. Zoekt altijd voor de pass.

13 maart 2024 om 00:31

Hahah nee hij is wel een stuk beter in het afmaken dan Pedri. Pedri had in het eerste seizoen van Xavi een periode waar die heel sterk was in het afmaken.

12 maart 2024 om 23:01

@EI_Guaje7

Volledig mee eens ik hoop heel erg dat Cancelo definitief wordt overgenomen. Is al sinds het begin van het seizoen heel erg belangrijk voor ons.

En over Lamine en Cubarsi tsja wat kan ik daar nog over zeggen. Vooral die laatstgenoemde speelde wel de wedstrijd van zijn leven speelde echt geniaal.

12 maart 2024 om 23:04

Canecelo doet aanvallend goede dingen, maar verdedigend heel slecht, goal van Napoli was ook door hem, hij dekt verkeerd.

12 maart 2024 om 23:07

@goat10

Ja dat is zeker waar Cancelo is verdedigend het gewoon niet. Maar dat was die bij City ook al ik heb veel liever Cancelo dan Alejandro Balde momenteel terwijl die laatstgenoemde dit seizoen ook niet meer in actie komt helaas.

Hoop dat we hem voor 15-20 miljoen kunnen overnemen van City en Joao lijkt ook graag te willen blijven bij Barca.

12 maart 2024 om 23:41

Ik zou Cancelo niet halen, en is ook een grote ego.
Barca heeft Balde, wat ze nodig hebben is een aanvaller voor de linkerflank.
Ze moeten williams van Bilbao proberen, is jong, snel en kent de Barca spelers goed van de nationale ploeg.

12 maart 2024 om 23:48

Je moet ook een back up hebben voor Baldé. Baldé speelde tot dusverre dit seizoen ldramatisch. Je kan niet na één goed jaar hem direct als enige optie op links hebben.

Cancelo voor 20 miljoen is echt een nobrainer. Haal je direct zowel op links als rechtsback iemand waar je tactisch mee kan variëren.

12 maart 2024 om 23:48

@goat10

Die ego die Cancelo heeft valt bij Barca toch enorm mee?

Ik zou Cancelo gewoon erbijhouden hij is ook wereldtop en beter dan Balde.

Verder met je eens dat ze een linkerflank nodig hebben genaamd Nico Williams hij heeft ook een afkoopclausule van 50 mil.

12 maart 2024 om 23:51

@pedri16

Precies man Cancelo is ook gewoon completer ook als linksback dan Balde.

Wel jammer dat Balde dit seizoen zo slecht speelde maar goed. Hij is ook nog maar een jochie van 20 jaar dus die moeten we ook wat meer tijd geven concurrentie is altijd goed.

13 maart 2024 om 08:10

Vind cancelo helemaal niet beter, Cancelo is aanvallend beter, maar elke wedstrijd maakt hij verdedigend fouten.
Vaak geeft hij ook niet af wanneer hij moet afgeven, en probeert vaak onmogelijke dingens.
Balde had dit seizoen zoals heel Barca een zwak seizoen, maar Balde is jong, heel snel, verdedigend veel beter dan Cancelo, en kan alleen maar beter worden.
Je moet als club ook altijd kiezen voor je eigen spelers.

13 maart 2024 om 10:49

Cancelo is beter, kom op nou. Alleen defensief niet, maar verder? Verder kan je als je Cancelo haalt hem tegen matige tegenstanders ook op rechtsback zetten.

Cancelo kan een wedstrijd aanvallend gezien voor je beslissen. Baldé niet. Cancelo is een geniale gek. Je kan je ergeren aan hem als hij zijn dag niet heeft, maar als hij in vorm is (zoals tegen Porto, dat niveau heeft Baldé nog nooit aangetikt) dan is hij héél erg dominant voor een back.

Baldé heeft potentie ja, maar moeten we komend seizoen ingaan met een 20-jarige back die terugkomt van een zware blessure zonder back up voor hem? Nee. Dat zou dom zijn.

12 maart 2024 om 23:02

Cubarsi en Yamal echt top talenten. 16 en 17 jaar en kunnen dit niveau met gemak aan. Osimhen amper gezien. Heerlijke eerste helft gezien. Tweede helft wat minder, maar dat kan ook niet anders. Mooie CL avond zo. Kan zelfs nog een bonus half uurtje in Engeland mee pakken.

12 maart 2024 om 23:04

Helemaal mee eens! Woorden uit mijn mond gehaald.

12 maart 2024 om 23:20

Wat me opvalt is dat het spel soms nog een heel klein beetje op 2008-2014 lijkt als Sergi Roberto binnen de lijnen staat. Ook die goal vandaag weer. Hij kan er natuurlijk eigenlijk geen hout van maar heeft toch de kwaliteit om wie dan ook om zich heen beter en simpeler te laten voetballen. Romeu was bedroevend inderdaad.

12 maart 2024 om 23:24

Vind je echt dat Roberto er geen hout van kan? Vind dat eigenlijk in de kern een prima voetballer. Alleen fysiek is hij niet bepaald goed.. traag, weinig kracht. Vroeger toen hij jonger was had hij nog explosiviteit. Dit is hij helemaal kwijt.

Kan me nog een classico herinneren waar hij Messi verving op rechtsbuiten. Toen vond ik hem zó godsgruwelijk goed. Dat niveau heeft hij echter nooit meer aangetikt haha.

12 maart 2024 om 23:36

Sergi Roberto is nooit explosief geweest lol. Hij kan zeker goed voetballer maar is idd veel te zwaak en traag voor een back. En overbodig voor de middenveld.

12 maart 2024 om 23:41

@Pedri16

De 0-4 op het Bernabeu waar Neymar Suarez en idd Sergi Roberto voorin speelde, al was Roberto in de praktijk eigenlijk gwn een 4e middenvelder a la Valverde zeg maar.

Speelde inderdaad die wedstrijd enorm goed.

12 maart 2024 om 23:42

Dat was de 0-4 in Bernabeu (2014/2015). Toen speelde hij inderdaad gruwelijk als hangende rechtsbuiten. Moet wel zeggen dat Neymar en Iniesta die clasico beide echt buitenaards goed waren.

Gek genoeg werd het spel minder soepel toen Messi erin kwam. Alle ballen moesten toen naar Messi terwijl het daarvoor meer een collectief was dat vanuit alle kanten de aanval zocht.

12 maart 2024 om 23:53

Neymar was sowieso echt belachelijk goed toen Messi geblesseerd was. (Was dat ook dat jaar?) Neymar ontpopte zich dan echt als Messi maar dan vanaf links. Ging met lange ballen strooien, spel verdelen. Echt bizar goed was die Neymar. Zo zonde hoe dat gelopen is..

@1988m10, Sergi was nooit een Mbappe nee, maar die had vroeger best een behoorlijke motor. Zie de rush voor de goal van Messi tegen Real in Bernabeu waar hij zijn shirt uit trok en toonde. Dat begon met een rush van Sergi.

13 maart 2024 om 00:36

@Pedri16, dat was natuurlijk wat gechargeerd gezegd. Sergi Roberto is een prima voetballer en heeft zeker zijn kwaliteiten. Maar hij heeft ook altijd zijn beperkingen gehad waarmee hij zeker niet op een typische Barcelona-speler lijkt. Laat staan iemand die anderen inspireert om dat spelletje met hem mee te spelen. Door zijn veelzijdigheid en omdat hij de club door en door kent, heeft hij zich altijd als ideale twaalfde man kunnen manifesteren. Maar ik betwijfel of Barcelona hem ooit had gehaald als hij de eerste drie jaar van zijn carrière bij pak ‘m beet Osasuna had gevoetbald. En dat maakt het allemaal des te knapper dat hij dat spelletje dus toch zo goed beheerst en dat hij een van de laatst overgebleven relikwieën is uit een inmiddels toch wel vervlogen tijdperk.

13 maart 2024 om 00:58

Dat was inderdaad dat seizoen. Thuis wedstrijd tegen Villarreal ook met die bizarre goal. Alles wat hij deed en aanraakte veranderde in goud: 3/4/5 man voorbij dribbelen, trucjes, steekpasses om anderen in stelling te brengen en zelf scoren. Hij had echt nooit naar PSG moeten gaan. In de voorbereiding van het seizoen dat hij vertrok was hij in pre- season ook absurd goed. Vooral tegen Juventus.

12 maart 2024 om 23:54

Koundé ipv Cancelo en dan is de top 3 beste mannen aan Barca-zijde volgens mij accurater.

13 maart 2024 om 00:15

Kounde speelt sinds een maand ofzo echt weer zeer sterk. Had in beide wedstrijden ook die Georgier in zn broekzak. Kan zn naam niet spellen.

13 maart 2024 om 00:19

Koundé is echt een prima rechtsback, als centrale verdediger mist hij concentratie. Teveel domme foutjes.

Ik vind persoonlijk ook niet dat Koundé moet klagen als hij op deze manier de rechtsback positie mag invullen. Xavi vraagt niet meer van hem om op te komen, hij speelt praktisch als rechtercentrale in een 3-mans defensie. Dat is ook zijn sterkste positie vind ik uiteindelijk.

13 maart 2024 om 00:32

Klopt. Ik geloof ook de verhalen dat hij moeilijk deed over de rb positie. Mooi dat hij eindelijk toe heeft gegeven.

13 maart 2024 om 13:08

Hij deed vermoedelijk zeker moeilijk, maar bleef er wel altijd spelen. Enkel begin dit seizoen eventjes niet, wat waarschijnlijk zijn eis was om te blijven. Toen probeerde Xavi met Araujo ook voor meer aanvallende impulsen te zorgen, wat Kounde natuurlijk helemaal niet kan.

Hij doet het nu inderdaad uitstekend. Ik vermoed dat het klagen ook deels te maken heeft met de hoge verwachtingen die Barca-fans van een rechtsback hebben. Als die als cv het gevoel heeft die verwachtingen waar te moeten maken, is het ook een vrij zware plek om te spelen.

Nu Xavi weer van hem vraagt wat die wel goed kan, zijn de berichten/geruchten over het geklaag ook direct verdwenen.

Je schrijft vervelt verkeerd. Want ze hebben wel een jasje uitgedaan.Desalniettemin gewoon een knappe prestatie. Zeker gezien de blessures.

12 maart 2024 om 23:10

Na een aantal jaar de groepsfase niet door komen en roemloos uit de EL vliegen, is dit natuurlijk geen 'jasje uitdoen'. Sinds corona is Barca afgegleden en nu staan we eindelijk weer eens in de kwartfinale.

12 maart 2024 om 23:20

Op een gegeven moment moet je toch ook ophouden het te vergelijken met het verleden. Zo goed als het destijds was met Messi, Iniesta, Xavi, Busquets, Alba, Neymar en Suarez gaat het niet meer worden. Niet in Barcelona, en waarschijnlijk ook niet elders ter wereld. Het was echt exceptioneel hoe goed dat Barcelona was. Maar dat kunnen we toch lastig als maatstaf nemen..

12 maart 2024 om 23:22

Dat is waar. Voelt voor mij toch vreemd. Want ik heb toch het gevoel dat Barca een van de beste clubs ter wereld hoort te zijn. Maar jullie (heren hierboven) hebben eigenlijk ook allebei gelijk.

12 maart 2024 om 23:27

Barcelona is nog steeds een hele grote club uiteraard, maar op het veld geen wereldtop helaas. Clubs als Juventus en United lijken wel een beetje op ons.

Dit horen qua grootte ook absolute top te zijn, maar die zijn mogelijk nog matiger dan Barcelona..

12 maart 2024 om 23:44

Hoe is Barca niet een van de beste ploegen ter wereld? La Liga is nog steeds een van de beste competities ter wereld, Barca is de regerende kampioen. De afgelopen 10 jaar zijn ze 5x kampioen geweest. De afgelopen 5 seizoenen 2x kampioen.
De meeste beste spelers en topscorers van de afgelopen jaren kwamen ook uit Barca.
Hoe horen ze niet bij de beste teams ter wereld?

12 maart 2024 om 23:57

Dat ligt er uiteraard aan hoeveel clubs je tot de besten rekent. Ze zitten bij de beste 15, ja. Dus in die zin wereldtop.

Ik zie de wereldtop als City, Real, Arsenal, Bayern, Liverpool en mogelijk Inter.

Daaronder heb je dan het groepje met Milan, Barcelona, Atletico, Juventus etc. Clubs die absoluut niet tot favorieten in de CL horen, maar wel de halve finale kunnen halen met het nodige geluk.

(Ik noem Leverkusen expres niet omdat ze te kort dit niveau aantikken)

13 maart 2024 om 00:20

Ik denk dat 1 blik op de selectie wel zegt waarom weinig mensen Barcelona op het moment bij de absolute top zetten, en anders kijk je een paar wedstrijden en vergelijk het voetbal wat je ziet met een doorsnee pot van Bayern, PSG, Real of City.

Maar hopelijk is dit alles tijdelijk, en in een knockout toernooi is alles mogelijk, niet zo lang geleden stonden ploegen als Ajax, Lyon en Atalanta bijna in de finale. Dus waarom dit Barcelona niet? Je moet toch een beetje kunnen dromen als supporter, en soms komen ze uit.

13 maart 2024 om 04:06

Ik vind dat jullie Barcelona tekort doen. Het verschil tussen Barcelona en Real dit seizoen is Bellingham, hadden ze hem niet gehad stond Barca stijf eerste. Verder schat ik Barcelona hoger in dan Arsenal, ik vind hen namelijk in grote wedstrijden angstig en onervaren ogen. City en Liverpool is wel echt andere koek. Bayern is dit seizoen in hele slechte doen.

13 maart 2024 om 07:32

Grappig dat je Arsenal angstig noemt in grote wedstrijden en vervolgens aankomt met city en Liverpool. 3 keer raden wie de beste cijfers heeft tegen de top 6 en won van zowel Liverpool als city?

13 maart 2024 om 09:31



Ik denk dat hij meer doelt op Europees Arsenal. Dat is vooralsnog een ongelukkig huwelijk. Als je ook ziet hoeveel moeite het ze in dit tweeluik gekost heeft tegen Porto. Maar goed, de maanden van de waarheid komen eraan. Arsenal mag ons allemaal een keer het tegendeel bewijzen. Ben vooral benieuwd naar de echte test voor ze: City in Etihad.

Los daarvan acht ik Barcelona kansloos tegen Arsenal. Met Gavi, Frenkie en Pedri in vorm kan Barca op een goede dag van iedereen winnen. Maar je speelt nu al een tijdje met een centrale verdediger op 6 en Fermin Lopez als vervanger van die 3. Heeft uiteraard potentie maar het is duidelijk dat je dan wat jasjes uit doet.

Onze aanval heb je ook weinig aan. Alles valt en staat met de vorm van een 16 jarige.

13 maart 2024 om 09:39

Bayern zit op koers voor 100-plus goals, als die in hele slechte doen zijn, wat doen ze dan als ze wel in vorm zijn.

13 maart 2024 om 12:13

Heel leuk die 100-plus goals door achtklappers tegen de Mainz, en Darmstadten van deze wereld, maar als je al uit de Dfb Bokal én kampioensrace ligt, doe je het als Bayern niet heel goed.

Jammer, er had - ondanks dit matige seizoen - echt wel meer ingezeten.

Tevreden met Calzona en die mag m.i. zeker blijven.

Pau Cubarsi en Lamine Yamal wat een spelers. Ben de laatste weken mogelijk nog meer onder de indruk van Pau dan van Yamal. Bij Yamal wist je al een jaar geleden dat hij een toptalent was. Pau was minder bekend onder het grote publiek. Is gewoon niet in de problemen gekomen tegen Osimhen. Een van de beste spitsen ter wereld.. en dat is puur defensief. Aan de bal is hij absolute top, nu al. Dat durf ik wel te stellen.

Roberto viel heel erg goed in. Sowieso een prima wisselspeler. Jammer dat hij waarschijnlijk komende zomer transfervrij de club verlaat.

12 maart 2024 om 23:02

1e keer dat Xavi zijn wissel goed heeft uitgepakt. De jonge jongens lieten het zien vandaag en wat motte we toch met romelu tien x niks en ook nog bijna een tegengoal veroorzaakt.

13 maart 2024 om 00:22

Xavi doet niet alles perfect, hij maakt fouten, maar op één ding heb ik geen commentaar: zijn lef om gewoon jeugd voor de leeuwen te gooien. Hierom vind ik het eigenlijk stiekem zonde dat hij vertrekt, ondanks zijn tactische fouten en wissels.

Een nieuwe trainer moet ook maar het lef hebben om bijvoorbeeld een Cubarsi te vertrouwen zoals Xavi doet.

Echt heel knap gedaan door zo een jong barca team wat er stond, de vroege 2 goals waren eigenlijk al allesbepalend. Wat is Napoli een armoedig elftal, die hebben niks te zoeken in de CL. Wat een verandering sinds vorig seizoen.

Die 3e goal van Barcelona, heerlijk samenspel was dat, en Barca verloor nog nooit een wedstrijd van Napoli EN verloor de laatste wedstrijden niet met die Cubarsi in de basis, pas 17. Ongelooflijk. Gefeliciteerd Barcelona!

Bedankt Barca! Dit was raar maar waar de wedstrijd van het jaar voor Juventus. We zijn nu gekwalificeerd voor het WK in 2025 en kunnen het geld goed gebruiken. Het werd nog spannend maar prachtig afgemaakt! Vamoooooooos.

Xavi ik wist niet dat je deze wissel skills in je had.
Toch bedankt dat we door zijn.

12 maart 2024 om 23:03

Wissel skills? Pardon? Heb je Romeu zien invallen? Die heeft nog 5x voor onrust gezorgd met zijn waardeloze balbehandeling. Sergi was wel erg goed.

Verder had Lewandowski er ook af gemoeten, ja hij scoort, maar die had zelfs Romeu gemaakt. Die goal was op het conto van Gündogan en Sergi die onzelfzuchtig was.

12 maart 2024 om 23:05

Pedri16 sarcasme…. Kijk even naar me reactie onder jou post.

12 maart 2024 om 23:17

Haha, excuus. Normaal prik ik daar wel doorheen maar was nu iets te enthousiast.

Romeu is zijn zelfvertrouwen zo erg kwijt, hij is sowieso geen wereldspeler hoor, maar een bal aannemen en passen lukte hem bij Southampton/Girona wel. Dit is hij echt helemaal kwijt.
Hierdoor zie ik hem liever gewoon niet meer spelen als we niet met 3 goals voorstaan..

13 maart 2024 om 00:02

Beste pedri,

Toch heeft xavi hier een cruciale wissel gemaakt. Haalde fermin er af en bracht serginroberto erin. Fermin verloor al zn duels op middenveld, we hadden geen controle en gundogan raakte uit de wedstrijd. Nadat sergi roberto erin kwam liep het allemaal beter en zagen we gundogan ook weer.

Ben wel mee eens dat hij lewandowski een keer eruit mag halen. 9/10 voegt niks toe.

13 maart 2024 om 00:25

Nee eens. Sergi Roberto was top! Had ook niks tegen die wissel. Ik vind Sergi vrij goed dit seizoen zelfs. Prima wisselspeler, zeker met het aantal blessures.

Fermín zakte in de 2e helft weg inderdaad, daar waar hij in de eerste helft sterk was vond ik. De Romeu wissel, en het uitblijven/laat wisselen van de aanvallers stoorde me wel enorm.

13 maart 2024 om 00:27

Lewandowski scoort gewoon 2 keer in dit tweeluik en was uiteindelijk beslissend, niks mis mee..

13 maart 2024 om 00:36

@lewangoalski je hebt gelijk. Iets te hard in mn verwoording geweest. Maar lijkt alsof hij altijd de 90 min moet halen. Had vitor willen zien laatste kwartier. Lewa is traag en vaak sta je met 10 man als de tegenstander de bal heeft. Leidt ook ontiegelijk veel balverlies onnodig.

Lekker hoor, eindelijk weer kwartfinale. Nu hopen op een ietwat gunstige loting, dat zou een fijne bijkomstigheid zijn. Cubarsi laat het al week na week zien wat voor een verschrikkelijk groot talent het is. Lamine speelde ook erg goed en Araujo speelde ook als een beest. Op naar de kwartfinale!

12 maart 2024 om 23:10

Met Araujo, Gavi, Pedri, Frenkie, Yamal, Cubarsi, Fort, Baldé staat er een kern waar je in de toekomst omheen kan bouwen. (Talenten als Bernal en Guille Fernandez kan je hier in de toekomst hopelijk aan toevoegen)

Dit aangevuld met wissels uit de jeugd (Fermín, Guiu, Faye, Araujo (de rechtsback) en Valle) maakt dat je een oké geraamte hebt om een team omheen te bouwen met gerichte aankopen. Speel je met dit team de komende jaren om de prijzen? Nee zeker niet, maar dat moeten we dan maar accepteren.

Deze kern speelt wel met passie voor de club. Dat zie ik toch liever dan een Lenglet, of een Digne die we vroeger als wissels hadden.

13 maart 2024 om 09:09

De basis mag er iig wezen. Maar wat je zegt, laten we er maar niet van uit gaan dat we voor de prijzen gaan spelen de komende jaren. Zeker als Real zich verder gaat versterken met oa Mbappe.

Ik hoop ook dat de huidige talenten en overige toppers blijven bij Barca en niet zullen vertrekken.



Barca speelde vele malen beter dan de afgelopen wedstrijd uit. Maar ook goed mee weg gekomen, want Napoli had ook redelijk veel goede kansen. Hier en daar nog wat ouderwetse Barca tiki taka gezien.

Toekomst ziet er in ieder geval rooskleurig uit met de talenten van la Masia. Cubarsi, Lamine en Fermin deden het geweldig. Romeu mag wat mij betreft uit de selectie. Heeft mij alleen in het begin van het seizoen weten te verrassen met Frenkie naast hem, maar daarna altijd wel redelijk slecht ingevallen.

Wel vind ik dat Vitor meer speelminuten mag hebben. Al is het de laatste 10 minuten. Geef hem even een morele boost en zie wat voor verrassingen er komen te staan voor de tegenstanders. Ondanks dat Lewa ook prima speelde. Proficiat Barca en Xavi!

12 maart 2024 om 23:08

Hoezo speelde Lewa prima? Als hij de bal had was hij hem ook binnen no time weer kwijt..

12 maart 2024 om 23:10

Een met je tekst behalve het laatste: Lewa was afgrijselijk. Op het doelpunt na niks gedaan en zet geen stap te veel. Vandaag hadden Roque of Guiu ook kunnen scoren.

Yamal is op dit moment echt een van de beste spelers ter wereld. Misschien top5 zelfs. Heeft niet alleen snelheid en dribbles maar ook geweldige veldoverzicht.

12 maart 2024 om 23:08

Hij moet nog heel wat verbeteren voordat we hem onder de beste van de wereld kunnen scharen. Laten we niet te hard van stapel lopen. Hij is wel een van de beste spelers u20.

12 maart 2024 om 23:46

Wat moet hij precies verbeteren?

12 maart 2024 om 23:59

Rendement. Op grote momenten het verschil maken.

Je kan een jochie van 16 met 30 optredens in een eerste team en pak hem beet 8 g/a natuurlijk niet wereldtop noemen. Een Salah, Mbappe, Vini zijn allemaal nog veel beter.

13 maart 2024 om 12:29

Rendement? Op grote momenten het verschil maken? Zeg aub niet dat jij ook zo een doelpunt/assist voetbalfan bent lol. Gisteren was een grote moment en hij maakte wel het verschil.

De gasten de jij noemde zijn in het algemeen veel beter idd. Op dit moment betekent voor mij dit seizoen. Salah vind ik echt beter spelen dit seizoen mede door zijn blessures. Vinicius is zeker beter.
Maar goed dit waren 3. Wie kun je nog meer noemen?

13 maart 2024 om 20:40

Ik heet Pedri16. Natuurlijk ben ik niet blind van G/A.

Salah, Vini en Mbappe zijn allemaal net zo goed aan de bal als Yamal, alleen hebben ze 20/30 g/a meer per seizoen. Dat maakt toch echt wel een groot verschil.

Hebben we het puur over aanvallers? Anders kan ik De Bruyne, Van Dijk, Kroos, Bellingham, Bernardo etc. ook allemaal toevoegen als betere spelers dan Yamal.

Nou de kwartfinale is bereikt! En nog best 'simpel' ook. Jammer van dat tegendoelpunt, was niet nodig geweest. Cancelo speelde een geweldige wedstrijd maar de beste man was Cubarsi! Wauw echt niet normaal hoe goed hij nu al is. Aan de bal zo solide, verdedigend fantastisch en een geweldige werkethiek. Echt onder de indruk.

Ben benieuwd wie in de kwartfinale te tegenstander is. Het liefst niet City of Real. Daarbuiten maakt het mij eerlijk gezegd niet zoveel uit. Word hoe dan ook een kluif.

12 maart 2024 om 23:21

Dortmund(PSV) of Arsenal(Porto) zouden echt ideaal zijn.

13 maart 2024 om 00:23

Ik hoop eigenlijk dat PSG, City, Real en Bayern elkaar nog een ronde ontlopen.

Barca - City
PSV - Real Madrid
Arsenal - PSG
Inter - Bayern

Dat zijn tenminste affiches die we al een tijdje niet gezien hebben.

13 maart 2024 om 00:27

Howhowhow Hangover.. doe me maar geen City zeg, dat wordt echt triest hoe zij ons gaan wegtikken. Daar is niks leuks aan😉.

Ik vermoed dat dat 5-0 in Etihad wordt, en 0-3 in Barcelona. Bespaar me dat aub🥲.

13 maart 2024 om 01:25

Ja natuurlijk hoop ik voor de Barcelona supporters ook dat ze PSV loten maar laten we wel zijn, alle 6 andere ploegen zijn in staat om Barcelona compleet weg te tikken, dan speel je toch liever tegen een ploeg die je niet zo vaak treft.

Maar City is echt niet onfeilbaar, dit weekend nog grote moeite met Liverpool. Ook een Bayern of PSG hoef je niet groter te maken dan ze zijn, het blijft voetbal. Ik bedoel, de meeste Barca supporters waren vooraf al tevreden geweest met een kleine eervolle nederlaag tegen Napoli, en nu win je zelfs zomaar.

Stats van Cubarsi:
68 passes (90% nauwkeurigheid)
15 lange ballen, waarvan 9 aangekomen.
1 sleutel pass
6 duels (6 gewonnen)
Vandaag naar mijn mening motm. Hij is samen met Christensen de grootste reden waarom het verdedigend beter staat.

12 maart 2024 om 23:13

Vind die stats een beetje gek. Hij heeft toch echt een duel verloren de eerste helft, wat leidde tot een kopkans voor Napoli. Echter zie ik inderdaad ook 3/3 luchtduels en 3/3 grondduels.

Overigens ook wel 7x de bal verloren, wat als verdediger eigenlijk niet zou mogen.

Hoe dan ook een uitstekende pot van hem. Gundo was voor mij motm maar goed.

12 maart 2024 om 23:18

Snap dat ook niet helemaal. Wat betreft zijn passing: 6 van deze ballen waren lange ballen richting de aanval. Hij had in totaal 15! Lange ballen gespeeld waarvan 9 aankwamen. Hij had bij het wk u17 de hoogste accuracy van de afgelopen 5 jaar en daar zaten een heleboel sleutel passen nog tussen. Voetballend is hij al wereldtop.

Heel leuke pot en verdiende uitslag. Al vrees ik wel dat de volgende ronde wel eens een blamage kan worden afhankelijk van de loting. Napoli is ver afgezakt na vorig seizoen overigens.

Wat betreft Barca, hebben weer eens enorm mazzel met het talent dat uit La Masia stroomt wanneer ze het hardst nodig zijn. Ik hoop van harte dat Laporta ze niet nog verder de put in duwt met ego-aankopen en men de komende 3-4 jaar fors inzet op de jeugd en voornamelijk de transfermarkt op gaat om ervaren krachten te halen om de talenten goed aan te vullen. Cubarsi, Gavi, Yamal, Balde, Chiad, Fermin (geen jeugd maar toch) etc zijn stuk voor stuk grote talenten en dan mis ik er nog een boel. Gaan zich uiteraard niet allemaal ontwikkelen tot topspelers maar als ze allemaal de kans krijgen haal je er 1-2 echte toppers uit, een aantal zeer goede spelers en een aantal prima breedtespelers voor de komende 10 jaar en dan ben je weer vertrokken als club.

12 maart 2024 om 23:23

Mazzel is het niet. Als er iemand is die kan opleiden, is het Barcelona wel.

Deze stroom van talent is er altijd al geweest. In de tijden van Guardiola had je Thiago, Busquets, Dos Santos. later daarna kwamen spelers als Ansu, Gavi, Balde etc.

13 maart 2024 om 01:59

Het is altijd mazzel als er in 1 generatie potentieel meerdere toppers zit.

12 maart 2024 om 23:23

Fermin is wel eigen jeugd. Hij was afgelopen seizoen verhuurd, maar hij speelt er al sinds zijn 14e volgensmij. Verder helemaal met je eens. Ik vind het toch wel jammer dat bij Real niet zo veel jeugd doorbreekt. Real heeft een van de sterkste jeugdopleiding ter wereld, die kunnen daar veel meer uithalen. Verder natuurlijk heel weinig op te merken met het beleid van Perez.

13 maart 2024 om 02:08

Aha, ik dacht dat die net als Pedri ergens in de 2e of 3e klasse was weggeplukt in '21 oid.

Vind ik ook jammer. Voorheen was het nog ergens begrijpelijk daar er gewoon weinig geduld was met jonge spelers en men meteen moest presteren. Nu heeft Madrid de koers toch aardig bijgesteld en tonen ze net veel geduld met talenten en geven ze hen veel kansen. Jammer dat dat dan niet voor de jeugd geldt. Uiteraard verwacht ik geen Ramos, Ronaldo of Modric uit de jeugd maar lijkt me dat er meer dan genoeg talent rondloopt dat net als Nacho en Vazquez voor een lange tijd deel uit kunnen maken van de selectie voor de breedte. Wat mij betreft zou je als topclub moeten mikken op 15-16 basiswaardige spelers, 5-6 ervaren krachten voor de breedte en de rest van de selectie opvullen met 2-4 jeugdspelers. In het beste geval breken ze door en komen ze in 1 van die 2 eerdere categorieen terecht en zoniet verkoop je ze en neemt het volgende talent hun plek in. Dat doet Barca wel prima.

13 maart 2024 om 09:38

Wellicht geen Ramos, Modric of Ronaldo, maar Real heeft in het verleden laten zien grote talenten te kunnen opleiden. Hakimi is denk ik de laatste wereldtopper die uit de jeugdopleiding komt. Het is wel de vraag of Real deze talenten überhaupt nodig heeft. Perez heeft een fortuin opgebouwd, waarmee hij zelfs met de Engelse clubs kan meten financieel. Als je spelers als Mbappe en Ballingham kan halen geniet dat uiteraard de voorkeur boven een jeugdspelers als Paz.

12 maart 2024 om 23:23

Mazzel, of vruchten plukken van uitstekend jeugdbeleid? Het is namelijk geen verrassing meer dat er talenten uit La Masia doorstromen.

Misschien mazzel dat er een groot aantal talenten tegelijk kunnen doorbreken, daar kan ik je wel mee volgen.

13 maart 2024 om 02:02

Zoals ik hierboven zei is het altijd mazzel als er in 1 generatie meerdere potentiele toppers zitten, hoe goed je opleiding ook is. Tussen begin 2010 en nu is er maar weinig doorgebroken. La Masia bracht wel prima spelers voort maar niets waar je als topclub echt warm van wordt muv wellicht Thiago. Dat er nu in 1 keer meerdere jongens tussen zitten met zoveel talent is wel degelijk mazzel lijkt me. Zulke generaties heb je maar af en toe, dus mazzel dat dat net nu valt wanneer de club het nodig heeft.

13 maart 2024 om 09:40

Tussen 2010-2020 kregen jeugdtalenten bijna geen kansen meer in het eerste. Thiago en Grimaldo waren nu selectiespelers geweest en wellicht wel meer als ze de kansen kregen.

13 maart 2024 om 09:57

Ze kregen wel kansen maar waren niet zo goed.

13 maart 2024 om 13:24

Over Thiago geef ik je gelijk, maar Grimaldo werd echt compleet door Luis Enrqie genegeerd. Dar heb ik echt nooit helemaal begrepen aangezien het nooit echt boterde tussen Alba en Enrique.

Eerste 25 min van de 1e helft en vanaf minuut 70 de betere geweest. Vooral efficienter geweest dan Napoli. Zonder Gavi, Pedri en Frenkie heb je echt weinig te zoeken bij de laatste 8. Napoli had veel de bal en Barca kon amper drukzetten. Cubarsi, Yamal en Cancelo de sterkste vandaag.

Romeu nooit meer opstellen. Frenkie en Pedri liggen er nog lang uit he? 9 en 10 april niet haalbaar lijkt mij?

Hopen op Dortmund of PSV.

12 maart 2024 om 23:08

Zag Frenkie nog in een brace zitten, dus dat zal lastig worden. Pedri met zn hamstring is 1 groot vraagteken, maar lijkt niet haalbaar.

12 maart 2024 om 23:11

Vrees wel een vernedering als je een City of Real op oorlogssterkte krijgt. Inter is ook absurd sterk en stabiel, daar gaan we ook geen potten tegen breken ben ik bang. PSG met die bloedsnelle aanval wordt ook billen knijpen.

Maar hey, de bal is rond. Het gras is groen.

12 maart 2024 om 23:19

Weet jij wie je kan loten Joga? Kan je gewoon clubs loten uit eigen competitie en clubs die je in de poule al bent tegengekomen?

12 maart 2024 om 23:19

Real Madrid is een wedstrijd op zich maak je altijd kans tegen naar mijn mening, al zullen zij natuurlijk de favoriet zijn.

Tegen City is Barcelona kansloos. Beste loting zou toch PSV/Dortmund zijn of Porto al ze doorgaan.

12 maart 2024 om 23:45



Vanaf de kwartfinale kan iedereen elkaar loten.als Barca op oorlogssterkte was dan zou een clasico inderdaad een match op zich zijn. Met dit middenveld hoeven we tegen Real niet aan te komen.bayern ben ik gewoon vergeten. Onbewust doe ik alsof ze er niet zijn. Dat wordt gegarandeerd een afgang.

12 maart 2024 om 23:51

Nja tegen Real speel je ook tegen de scheids dus ik hoop idd geen City of Real.

12 maart 2024 om 23:11

@Joga_Bonito10

Frenkie en Pedri lijken de classico op 21 april wel te halen, maar ik zal Pedri sowieso niet laten spelen die wedstrijd.

Verder met je eens wat speelden we sterk vooral in de 1e helft.

3-1 winnen met zoveel blessures is eigenlijk een topprestatie. Met heel wat geluk loot je een team als Dortmund/PSV of wellicht Porto en kan je in een dramatisch seizoen ineens in de halve finale CL komen. Spelen met zo een geïmproviseerd middenveld en zonder Pedri, Frenkie, Gavi, Baldé, Ferran is gewoon een uitstekend resultaat tegen Napoli.

12 maart 2024 om 23:12

Dat gevoel heb ik ook. Als er een gunstige ploeg uit de koker komt rollen, zou het best nog wel eens mooi kunnen worden. Anderzijds, bij PSG, Real of City is het gewoon klaar.

12 maart 2024 om 23:20

Je vergeet Bayern. Daar heb ik inmiddels een trauma aan.. die hoeven niet in vorm te zijn om ons weg te spelen.

Haha die titel. Wervelt is een groot woord en ik ben de eerste om dat te weerleggen. Ik vond ons prima spelen, maar vergeet niet dat wij gewoon tussen de 30ste en de 70ste minuut gewoon continu onder druk waren.

Allereerst, super blij met de kwalificatie. Dit betekent namelijk dat de doelstelling van dit seizoen in de CL is behaald, namelijk minimaal de kwartfinale halen. Dit is natuurlijk ook belangrijk voor het geld dat gebudgetteerd werd voor volgend seizoen.

Ten tweede, Pau Cubarsi. Wauw, op de belangrijkste match van het seizoen tot op heden zo goed spelen op je 17. Petje af. Uiteraard zijn er links en rechts nog wat kleine foutjes, maar aan de bal is het gewoon een enorm talent. Positioneel is hij eigenlijk ook redelijk goed, staat vaak waar hij moet staan. Durf en lef is ook aanwezig, doet me denken aan een jonge Carles Puyol. Alleen heeft hij precies nog betere voeten dan Carles, die vooral ijzersterk en fysiek aanwezig was.

Laten we hopen dat we geen City, Real of Inter loten. Dan kunnen we wss helaas afscheid nemen van de CL. PSG, ik weet het niet zo goed. Mbappé kan ons hoogstpersoonlijk al uitschakelen, alleen ben ik nog echt niet onder de indruk van PSG als team. In de Ligue 1 durven ze ook eens een steekje te laten vallen.

Wie dat we nu ook treffen, het wordt sowiso een hele zware kluif. Misschien dat de underdog rol voor Barcelona soelaas biedt?

12 maart 2024 om 23:32

Psg hebben we een kans tegen als we als ploeg anders in elkaar zaten. Ik denk dus dat zij het veel lastiger zouden hebben met Atletico dan met ons, terwijl wij eigenlijk beter zijn dan Atletico.

Paris hoeft niet goed te spelen als team tegen ons. Mbappe, Barcola, Dembele is gewoon teveel snelheid voor ons. Dat wordt gewoon weggecounterd worden, want Barcelona kan niet met de kont in eigen 16 spelen.

Inter heb ik dan nog liever. Die verliezen we ook gok ik, maar daar worden we niet door vernederd verwacht ik. Die spelen in de CL zakelijker dan in de competitie. In de Serie a scoren ze er op los, in de CL minder.

12 maart 2024 om 23:47

@Pedri16

Inter zijn echt serial killers. Die zouden ons zo 2x 2-0 geven zonder echt in de problemen te komen. PSG is vooral aanvallend sterk, maar ik heb anders nog geen champagne voetbal gezien van hen.

13 maart 2024 om 00:05

Ja precies. Inter verlies je uit 2-0, thuis 1-1 of 0-1 inter. Je wordt dus niet wegggespeeld.

Psg daarentegen, kan als het een beetje tegenzin 4-0 in Parijs worden. Niet omdat zij zo goed zijn, maar omdat Barcelona met vlagen een gatenkaas is achterin. Als je ziet hoe makkelijk een Granada oid al gevaarlijk wordt op de counter tegen ons, wat denk je dan dat Mbappe met ons doet?

De PL ploegen spelen een veels te hoge intensiteit voor ons, dat kunnen we absoluut niet bijbenen. (Los van dat Arsenal en City een beter team hebben)
Bayern is Bayern en Real in de champions league is gewoon bijzonder. Daar komen dan buitenaardse krachten vrij en dan winnen ze dat ook vrij makkelijk verwacht ik.

Mooie rijtje aan clubs die door zijn. Hopen op toevoeging van Arsenal, Atletico en PSV (voor nl voetbal) en wij kunnen er goed voor gaan zitten de volgende ronde. Ik denk real vs Barca loting volgende ronde

Ik vraag mij af als we ook gewonnen hadden met frenkie en pedri.

13 maart 2024 om 00:57

Waarom vraag je je dat af? Pedri of Frenkie in plaats van Fermin had je niet slechter gemaakt hoor. Alhoewel Fernin in de eerste helft goed was.

13 maart 2024 om 00:59

Fermin brengt andere energie dan frenkie en pedri.

13 maart 2024 om 13:02

Fermin verloor elk duel op het middenveld. Frenkie voor de opbouw van achterin samen met cubarsi wordt geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren