Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fàbregas applaudisseert voor Arsenal: ‘Hij was de beste na Ronaldo’

Laatste update:

Cesc Fàbregas vindt dat zijn oude club Arsenal een geweldige zet heeft gedaan, door Mesut Özil weg te kopen bij Real Madrid. Op de laatste transferdag namen the Gunners hem voor om en nabij de vijftig miljoen euro over en Fàbregas keek daar van op. De laatste jaren speelde hij geregeld tegen Özil en hij vond de Duitser de beste speler in Madrid ná Cristiano Ronaldo.

/

“Ik identificeer me wel met hem, we hebben een vergelijkbare stijl van spelen”, zegt Fàbregas in een interview met Cadena COPE. “Ik vind hem een geweldige aanwinst voor Arsenal. Hij was de op één na beste speler van Real Madrid, achter Ronaldo.” Özil werd met zijn transfersom de duurste aankoop ooit van Arsenal en de duurste uitgaande transfer ooit bij de Koninklijke.

Özil vertrok dus naar Engeland en dat had Fàbregas ook kunnen doen. Manchester United waagde twee serieuze pogingen voor hem, maar Barcelona sloeg beide biedingen af en ook Fàbregas zelf wilde niet vertrekken. “Hier ligt een mooie, maar ook lastige uitdaging voor me en ik hoop hier ooit met pensioen te gaan.”

Wie is de betere van de twee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beste Fabregas, jij mag de veters van ozil nog niet strikken.
Ozil is zoveel klasses beter als Fabregas

4 september 2013 om 12:16

Vanwaar deze reactie? Hij geeft toch nergens aan dat Ozil niet beter is?

4 september 2013 om 12:17

Ook niet overdrijven hé, Ozil is de betere maar Fabregas is ook een topper.

4 september 2013 om 12:17

Waar slaat dit nu weer op..
Fabregas zegt niets dan positieve dingen en jij moet zo beginnen..

Trouwens jij mag fabregas zijn schoenen nog niet aanraken met een lange stok, laat staan dat je dicht genoeg mag komen om zijn veters te strikken.

4 september 2013 om 12:18

dat wil ik ook niet, is zo'n gedoe ligt ie waarschijnlijk direct weer te rollen over de grond

4 september 2013 om 13:01

Iedereen behalve Perez begrijpt deze transfer niet. Hoe kan je nou Mesut Ozil opofferen om Bale te halen? Ten 2e begrijp ik Ozil niet, waarom ga je naar Arsenal? Maargoed wens mijn landgenoot gurbetci Mesut Ozil veel succes, misschien komen de tijden van Arsenal onder Henry, Pires, Bergkamp enz weer terug!

4 september 2013 om 13:02

@ Tottiop10

Inderdaad want prijzen win je alleen? Misschien moet Ozil ook maar gaan rollen, dan zal zijn vensterbankje ook een keer vol staan met prijzen. Voorlopig zal Ozil moeten wennen aan zijn vensterbankje want veel meer zit er niet in na zijn transfer naar Arsenal, misschien dat er nog een bekertje (fa, league cup) bijkomt als hij geluk heeft.

Haters gonna hate....

4 september 2013 om 13:08

wie heeft het over prijzen vriend?
Ik geef alleen aan dat ik Ozil een aantal klasses beter vind als Febragas

4 september 2013 om 13:33

@ Tottiop10

Waarom mag iemand die meer prijzen heeft gewonnen nog niet eens iemand zijn veters strikken? Zie de logica niet....
Zoveel verschil in kwaliteit zit er niet tussen deze 2 geweldige spelers vind ik persoonlijk.

Dat je Ozil beter vind dan Fabregas is jou goed recht, helemaal mee eens.

4 september 2013 om 16:09

Tottiop10

Fabregas vind ik beter is dat erg?

4 september 2013 om 12:17

Wat is dit nou weer voor trieste opmerking? Ik ben zelf een Arsenal fan, maar ik schat Özil en Fabregas op hetzelfde niveau in. Daarentegen moet ik wel toegeven dat ik Özil een mooiere voetballer vind om naar te kijken. Zijn speelstijl trekt me meer aan dan de speelstijl van Fabregas. Maar alsjeblieft een beetje meer respect voor cesc, die zich moeiteloos heeft aangepast in het elftal van Barcelona.

4 september 2013 om 13:13

Moeiteloos? Heeft er meer dan een jaar voor nodig gehad

4 september 2013 om 15:02

Cesc kan zich meten met spelers als Xavi, Iniesta en Busquets. Hij kan zelfs uit de voeten in de spits, als valse spits dan. Tuurlijk snap ik wel dat er niet altijd een beroep wordt gedaan op hem, gezien het geweldige middenveld bij Barcelona, maar je gaat mij niet wijs maken dat Cesc aanpassingsproblemen heeft gehad.

4 september 2013 om 12:19

De Fabregas van Arsenal was van hetzelfde niveau. Hij heeft nu gewoon te maken met een lompe concurrentie maar heeft ook wel zijn wedstrijdjes.

4 september 2013 om 12:22

Ik vind Fabregas totaal niet bij Barca passen. Bij Arsenal had hij een vrije rol, en bepaalde hij hoe er gespeeld moest worden. Bij Barca wordt hij gelimiteerd. Sommige mensen zeggen dat Arsenal en Barca vergelijkbaar spelen, ik vind dat ze juist heel anders spelen.

4 september 2013 om 12:30

Arsenal speelt meer op z'n Dortmund's hele snelle uitbraken wat er spectaculair uit ziet. Het positiespel en de tegenstander jouw wil opleggen zoals hoe Barca dat doet, daar komt geen enkele club bij in de buurt.

Fabregas is geen echte 10 en Ozil wel daar gaat de vergelijking al de mist in. Qua inzicht en overzicht zitten ze op hetzelfde niveau, alhoewel Cesc ballen over defensies neerlegt wat ik zelfs Iniesta en Xavi niet zie doen. Fabregas speelt dit seizoen met een vrije rol op het middenveld en doet het uitstekend. lijkt gewoon weer op de Cesc van Arsenal. Nu heb je alleen een Messi die nog meer opvalt, terwijl Cesc in londen de man was. Daarom lijkt het alsof Cesc minder is, maar dan raad ik je aan om vanaf nu elke week Barca te kijken. Sinds de pre-season al de beste man aan de kant van Barca.

4 september 2013 om 14:03

Özil is tot meer in staat, puur omdat hij weinig tot geen gebreken kent. Fàbregas ontbreekt het voornamelijk aan snelheid, maar ook kracht en dynamiek. Özil kan aan in principe overal spelen voorin. Spits-positie erbuiten gelaten.

4 september 2013 om 14:19

JIj hebt duidelijk nog geen wedstrijd van Barcelona gezien dit seizoen. Cesc speelt zeer goed in dit , nog jonge, seizoen. Hij past er prima.

4 september 2013 om 14:26

Zoals ik al zei het zijn verschillende type voetballers. Ozil is naar mijn mening een echte aanvallende middenvelder, daar waar Fabregas meer allround is. Naar mijn idee fungeert fabregas inderdaad het beste op de nummer 6 positie.

Fabregas zijn specialiteiten zijn: passing, overzicht en inzicht.
Ozil zijn specialiteiten zijn: dribbelen, wendbaarheid en inzicht.
Fabregas is inderdaad niet de snelste, maar op zijn positie is dat dan ook niet een belangrijke vereiste. Daar heb je meer aan handelingssnelheid en daarin is hij een baas. Ozil zou bij Barca alleen op de posities van Iniesta en wellicht als trequartista uitstekend uit de voeten kunnen. Fabregas kan naar mijn mening zelfs op de positie van Busquets uit de voeten.

Is de 1 daardoor een betere voetballer als de ander? Ik vind van niet. Ze hebben beiden wel dezelfde insteek: de aanvallers in doelpuntrijke posities brengen. Als je met een echte nummer 10 wil spelen zou ik ten allen tijden voor Mesut Ozil gaan zonder twijfel. In een ander systeem ten allen tijden voor Fabregas. Maar goed, dat is mijn mening. Ozil komt bij Arsenal in ieder geval uitstekend tot z'n recht en ik ga voor het eerst sinds jaren Arsenal en ook Liverpool weer nauwlettend volgen. Arsenal volgde ik nog wel, maar niet wekelijks zoals in de hoogtijdagen met Bergkamp en Henry.

4 september 2013 om 12:20

Grapjas Cesc is niet alleen beter, kijk naar zijn staat van dienst en zijn prijzenkast. Ozil mag de veters van cesc niet eens aanraken.

4 september 2013 om 12:27

omdat iemand meer prijzen heeft is het niet per definitie een betere voetballer.

4 september 2013 om 12:31

Cesc zijn prijzenkast is vooral gevuld omdat de rest van Barcelona mega goed is.

4 september 2013 om 12:49

Valdes pakte de afgelopen jaren de meeste prijzen van alle keepers. Petr Cech is 5 klassen beter.

4 september 2013 om 13:32

Stretfrord

Dat wordt tegenwoordig over alle Barcelona spelers gezegd wanneer prijzen worden vergeleken. Fabregas en Mesut Özil zijn beiden toppers. Ze hoeven niet altijd vergeleken te worden.

4 september 2013 om 12:22

De jaren van Cesc vergeten bij Arsenal? Ozil is een geweldige voetballer maar moet dat niveau in Engeland nog maar zien te halen.

4 september 2013 om 12:58

Hahahah klitteband

Ozil en cesc zijn eigenlijk niet te vergelijken op hun best want ozil is een echt 10 speler en cesc meer een 6 zoals toen bij arsenal was dat was naar mijn mening ook de beste positie voor cesc

Eigenlijk wordt hij verkracht bij barca als spits/aanvallende middenvelder net als andersson ook verkracht is bij manu om als vm te laten spele

4 september 2013 om 12:54

Tottiop10

Fabregas van Arsenal is 10 x beter van deze Ozil.
Fabregas is duidelijk beter bij Barca maar hij kan moeilijk Messi uit de basis spelen. Want alleen op die positie is hij de beste.

4 september 2013 om 17:41

euhm nee, fabregas is een goede speler maar ozil is een klasse beter, ook dan de fabregas bij arsenal. Ik vind ozil de beste nummer 10 ter wereld en top 5 beste middenvelders, ongelofelijke speler

4 september 2013 om 12:56

Fabregas is ook niemand zeker?

4 september 2013 om 13:57

Totale onzin natuurlijk, Özil is de betere aangezien hij ook echt rap en dynamisch is, iets dat er bij Cesc ontbreekt. Neemt niet weg dat ik een ontzettende fan ben van de unieke Cesc Fàbregas, die met zijn bijzondere style het spelverdelen tot een ware kunst heeft verworven.

Eigenlijk vallen ze niet geheel met elkaar te vergelijken, aangezien Özil toch meer naar Iniësta neigt.

4 september 2013 om 14:07

Wat een onzin zeg, je doet net of je Ozil vergelijkt met Fledderus. Bovendien zegt Fabregas nergens die zichzelf beter vind dus die reactie is totaal overbodig.

4 september 2013 om 14:16

En jij mag nog niet eens aan de zool van Fabregas likken, dus hou nu maar gewoon je mond.

Je kunt het opvatten als wederom een bericht in het topic van Mezut Ozil, maar ik blijf het mooi vinden. Het is en blijft een groot vraagteken hoe zelfs de fans zich niet meer kunnen vinden in de handelswijze van hun favoriete club.

ik vond cesc in zijn periode bij arsenal de beste box to box speler die er was in de pl. özil is meer cam. ik hoop dat hij er voor zorgt dat die de spelers om zich heen ook naar een hoger niveau brengt

4 september 2013 om 12:16

In zijn laatste seizoen was Fabregas toch wel Cam, met Wilshere en Song achter hem voor het vuile werk.

4 september 2013 om 12:17

Ja hèhè dat ie dat doet hij Zet er Gemiddeld drie per wedstrijd alleen voor de keeper

Mooi gezegd van Cesc. En voordat mensen lezen dat ie zich in kwaliteit vergelijkt met Ozil.. hij vergelijkt zich in stijl.

“Ik identificeer me wel met hem, we hebben een vergelijkbare stijl van spelen”

Vinden jullie dit ook? Ik namelijk totaal niet.

On:
Ik denk dat dit inderdaad een top aankoop is van Arsenal.
Ik weet zeker dat Ronaldo hem heel zwaar zal missen en dat we dat ook gaan zien aan de aantal doelpunten.

Özil kan Cesc doen vergeten, want hij heeft meer variatie in zijn spel. Puur als passer was Cesc beter, vooral met de lange pass, maar Özil kan ook dribbelen, heeft snelheid, en is niet blessuregevoelig.

4 september 2013 om 12:39

Fabergas heeft ook net wat meer scorend vermogen qua statistieken. Qua assists zijn ze gelijkwaardig maar over de jaren heen scoort Fabregas toch een stuk meer doelpunten.

4 september 2013 om 12:42

Fabregas scoorde inderdaad veel meer ja. Vanaf zijn 20e ging Fabregas al elk seizoen 10-15 doelpunten maken.

4 september 2013 om 14:07

Fabregas heeft iets meer scorend vermogen inderdaad. Alleen wat assists betreft dan wint Ozil bijna altijd.

@gooner4eva

Ik denk dat jij je wat vergist in de doelpunt die Fabregas heeft gemaakt, misschien met alle competities dan wel maar het valt een beetje tegen.

fabregas- Arsenal comp.

seizoen + leeftijd

2007/2008 (20 jaar), wed - 32, assists-20, goals-7
2008/2009 (21 jaar), wed - 22, assists-10, goals-3
2009/2010 (22 jaar), wed - 27, assists-16, goals-15
2010-2011 (23 jaar), wed - 32, assists-13, goals-3

CL in dienst van Arsenal totaal: wed - 60, assists-15, goals-17

Fabregas - Barca comp.

2011-2012, wed - 28, assists-10, goals- 9
2012/2013, wed - 32, assists-14, goals- 11

Denk dat seizoen 2009/2010 het seizoen van Fabregas was. Iedere wedstrijd scoorde hij of gaf een assist.

4 september 2013 om 17:01

Heb inderdaad onderschat hoeveel assits Ozil heeft. Vermoedelijk het hoogst van alle spelers. Gemiddeld meer dan Messi, Ronaldo, Mata, Iniesta, etc

In principe heft het elkaar aardig op. Fabgeras zijn doelpunten tegen Ozil zijn assists.

Jaar Fabegras G/A Ozil G/a
12/13 15-11 10-20
11/12 16-11 08-22
10/11 09-14 10-24
09/10 19-16 09-19
08/09 03-13 04-18

4 september 2013 om 12:51

De komst van Ozil stilt natuurlijk ook de roep om Fabregas terug te halen. Waar fans jarenlang wanhopig waren om de comeback van Cesc, zal Ozil hem waarschijnlijk doen vergeten.

Ik vind niet echt dat ze een zelfde speelstijl hebben. Özil is meer een echte aanvallende middenvelder die met zijn geweldige techniek de spitsen zo vrij voor de goal kan zetten. Of hij verdedigend op het middenveld zijn mannetje staat weet ik eigenlijk niet. Maar Fabregas is meer een middenvelder die grote afstanden overbrugt en de bal bijvoorbeeld bij de verdediging kan ophalen en verdedigend wel ballen af pakt en als het moet een sprint trekt van 30/40 meter. Ik zie dat Özil niet zo snel doen. Ik vind Fabregas daarom wat allrounder op het middenveld dan Özil.

4 september 2013 om 14:01

Özil voegt verdedigend niets toe, die moet je lekker zijn gang laten gaan op 10 met alle nodige vrijheid, en dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over de aanvoer.

4 september 2013 om 15:40

Ik ben het niet echt met je eens. Ik heb Ozil bijna elke wedstrijd zien spelen en ik weet dat hij verdedigend wel degelijk een meerwaarde is. De wedstrijden tegen Barca werkte hij keihard en veroverde enorm veel ballen. Ozil zijn uithoudingsvermogen is niet wat het zijn moet, maar hij kan degelijk lange afstanden overbruggen en meeverdedigen als het moet. Zelfs dan blinkt hij aanvallend uit. Als hij zijn negatieve punten verbeterd, zoals zijn uithoudingsvermogen, zijn wisselvalligheid en zijn wilskracht, dan wordt hij beter dan wie dan ook op zijn positie. Geen twijfel over mogelijk.

Goed gezegd door Fabregas en ook dit seizoen geniet ik weer van hem. De jongen heeft veel meer diepgang dan Xavi. Ozil daarintegen is de beste AM. Gelukkig is iedereen verbaasd en boos binnen Madrid. Ik moet nog maar eens zien of Ronaldo nog begrepen word voor het doel. Ozil zag dat altijd. Goal tegen Dortmund is een goed voorbeeld. De loopactie gezien door Ozil vanaf eigen helft pass op Ronaldo en Ronaldo lobt hem over Weidenfeller. Arsenal heeft hier echt goed aangedaan. Persiangooner en alle andere mede Arsenal fans congratz.

4 september 2013 om 12:32

Xavi en Fabregas zijn twee verschillende spelers, die kun je niet met elkaar vergelijken.

Fabregas is meer de doelpunten maker, de (inderdaad) meer diepgaande middenvelder.
Echter aan Xavi's overzicht kan niemand in deze wereld tippen, zelfs Iniesta niet! De passing van Xavi is abnormaal, het aantal kilometers wat hij aflegt trouwens ook! Zijn aannames zijn altijd goed, hij weet zonder dat iemand zegt dat er iemand kort op hem staat welke kant hij op moet draaien, dat is echt ongeëvenaard.

In mijn (nog korte) leven is Xavi de allerbeste middenvelder die ik ooit heb zien spelen, en het zal voor altijd een held voor me zijn.

4 september 2013 om 12:41

Ja de afstanden zijn inderdaad abnormaal. Abnormaal verdacht zelfs. Keertje een dopingcontrole op die Spaanse clubs loslaten. Verder zie je het helemaal verkeerd. Iniesta is zoveel beter dan Xavi, hij kan alles wat Xavi kan en nog meer. Xavi wil nog eens wedstrijden slecht spelen, waar Iniesta nooit slecht speelt. Hij is veel constanter en veel belangrijker en na Zidane absoluut de beste middenvelder ooit.

4 september 2013 om 12:50

Nah, Iniesta is een geweldenaar natuurlijk en door zijn dribbels is het allemaal spectaculairder dan Xavi maar Xavi zijn overzicht, crosspasses (zoals die op Alves, je weet wel toch?) etc zijn ongeëvenaard! Ook Iniesta kan daar niet aan tippen imo.

Pas wanneer Xavi niet speelt mis je hem, veel minder controle in een wedstrijd.

4 september 2013 om 12:56

Xavi en Pirlo zijn echte controleurs, die het tempo bepalen en de lijnen uitzetten. Zidane en Iniesta zijn meer de dribbelaars en de elegantere voetballers, veel sierlijker. Het overzicht en inzicht van Xavi is al sinds zijn debuut van een ongekend niveau. Hij krijgt alleen pas sinds Guardiola is gekomen echt de erkenning die hij al veel eerder had moeten krijgen. Iniesta is een beetje een laatbloeier die zich niet in de basis kon spelen toen Deco er was. Daarna is hij zodanig gegroeid dat hij inderdaad in zijn aanvallendere rol op het middenveld tot de beste ooit hoort. Imo op hetzelfde niveau als Zidane. Wat Zidane kon, kan Iniesta ook het enige verschil is dat Zidane meer scorend vermogen had, maar Iniesta heeft een betere versnelling. Qua prijzen hebben ze beide al enorm veel gewonnen. Iniesta hoort die Gouden Bal minstens 1x te winnen nog en eigenlijk geldt hetzelfde voor Xavi. Maar de kans dat Xavi hem nu nog wint is nihil.

4 september 2013 om 14:09

Xaviola,

Iniesta is goed, is fantastisch maar vergelijk hem nooit maar dan ook nooit meer met Zidane.

Zizou leed haast nooit balverlies wat je bij Iniesta nog wel is ziet. Daarbij had Zidane nog een hoge IQ en zag hij alles, zijn timing was uitermate perfect en daarbij is het een echte leider die wedstrijden voor je wint.

Nee, a.u.b vergelijk Iniesta qua niveau niet met Zidane want Zinedine is de beste ooit en daarvoor komt Iniesta nog heel wat tekort.

4 september 2013 om 14:31

Myracle,

Zizou leed nooit balverlies? Hou op met onzin uitkramen. Hij had zelden balverlies net zoals Iniesta. Jij kan mij onmogelijk wijs maken dat Iniesta niet alles ziet en geen perfecte timing heeft. Iniesta is de beste middenvelder ter wereld. Dat Iniesta niet een echte leider is i.t.t. Zidane dat ben ik met je eens. Dat Iniesta geen wedstrijden voor je wint? Chelsea-Barcelona en Nederland-Spanje. Dat Iniesta tekort komt voor de beste ooit ben ik met je eens, maar dat geldt ook voor Zidane.

De beste ooit is namelijk een Argentijn alleen kun je nog discussieren over wie van de 2 dat is: Diego Maradona of Lionel Messi. Jij mag het zeggen

4 september 2013 om 14:50

Xaviola: hahaha zielig mannetje. je doet echt anderen tekort door alleen die 2 dwergen op te noemen. Wat dacht je van Cruijf, Pele, Beckenbauer? Ook Zidane moet tot dat rijtje geschaard worden.

4 september 2013 om 17:38

El Chicarito

Zielig mannetje? Vergelijk me niet met je (..) hahah kneus. Jij kan alleen janken en klagen op alles met wat Barca te maken heeft (dus ook met hun supporters).

Dit is mijn mening en ik denk dat zeker de helft het hier wel met me eens is (als ze objectief zijn en er verstand van hebben). Kijk even puur naar het voetbal wat die 2 spelen. Gewoon naar hun veldspel en hoeveel invloed dit had/heeft op hun medespelers.

Beckenbauer, Zidane, Ronaldo Fenomeno, Garrincha, Romario zijn spelers die absolute tot de beste ooit horen. Maar verschil moet er altijd zijn en is er ook wel degelijk. Cruijff en Messi hebben nooit een WK gewonnen en daar worden ze op afgerekend. Maar deze 2 schaar ik toch wel boven bovengenoemde rijtje.

Maradona? haha dat hij kuren had naast het voetbal weet iedereen. Voetballend mag niemand iets zeggen over hem! Niemand was beter dan Maradona. Messi komt op gelijke hoogte (volgens de menigte) als hij een WK wint. Voor mij zit hij op hetzelfde level.

5 september 2013 om 03:35

Ed Maestro

Dat is vrij snel gedacht. Ik ken bijvoorbeeld ook nog Zico, Platini, Socrates, Ronaldinho, Maradonna, Hagi, Mattheus, Riquelme etc etc. nog.

Iniesta is goed en zal zeker de geschiedenis ingaan als een van de beste ooit maar ook niet meer dan dat.

Zidane kan ik nog wel inkomen.

Duidelijk dat Cesc Arsenal nog een warm hart toedraagt en blij is dat de club een wereldtopper in huis heeft gehaald.
Mocht Isco een mindere periode doormaken dan denk ik dat de kritiek op Perez los gaat barsten waarom hij in godsnaam zijn beste middenvelder heeft laten gaan.

4 september 2013 om 13:21

En als Isco zo blijft spelen als ie nu doet dan is iedereen Ozil weer vergeten volgend seizoen. Voetbal is nu eenmaal grotendeels opportunisme

“hier ligt een mooie, maar ook lastige uitdaging voor me en ik hoop hier ooit met pensioen te gaan.”

Dat is balen zeg, had altijd nog wel een klein beetje hoop dat hij terug zou komen naar Arsenal.

4 september 2013 om 12:37

Waarom? Arsenal heeft Wilshere en Ramsey, zij zijn ook erg goed. Ozil is er nu dus Fabregas is helemaal niet nodig. Sterker nog, had ooit de verwachting dat Fabregas de beste speler ter wereld zou worden, zo niet een van de beste. Dit is er sinds hij naar Barca is gegaan niet van gekomen, hij staat al twee jaar stil in zijn ontwikkeling en misschien kan je zelfs zeggen dat hij minder is geworden dan hij was. Het blijft nog steeds een van de beste middenvelders ter wereld, maar als je het mij vraagt had hij nog veel beter en verder kunnen zijn want er was echt niemand die zo goed was op zo'n jonge leeftijd als Fabregas, zelfs Messi niet. Maar misschien is dat het wel het probleem, dat je op een gegeven moment opgebrand bent als je vanaf je 16 op het aller hoogste niveau speelt.

4 september 2013 om 13:02

Ik raad je aan om dan vaker naar Barcelona te kijken dit seizoen. Sinds de pre-season steekt Fabregas er qua spel met kop en schouders bovenuit. Heeft een vrijere rol gekregen van Tata, omdat hij beseft dat Fabregas het meeste loopvermogen heeft van alle middenvelders bij Barca. Xavi ook, maar Fabregas komt veel vaker de 16 in. Fabregas strooit weer met passes alsof het niets is.

WK onder 20 in Nederland gemist zeker? Messi was daar verreweg de beste voetballer die er was. Je zag dat hij het meeste talent had, kort gevolgd door Cesc. Maar dat zegt ook niet veel, want ook Gago was op dat toernooi absurd goed en barstte van het talent. Dat is er nooit helemaal uitgekomen, ondanks hij bij Real is terecht gekomen.

Cesc weet heus wel dat Ozil op een hoger niveau zit. Hij geeft alleen aan dat zij beiden een vergelijkbare stijl hebben.

Echt een prachtige transfer, hoop dat Özil de grote man word bij Arsenal!

Nu we Özil voor vijf jaar hebben gecontracteerd denk ik niet dat Cesc nog terug gaat keren bij Arsenal. Het kan natuurlijk nog wel, over een stuk of wat jaren, maar Cesc is gewoon belangrijk voor Barcelona. Zeker als Xavi straks stopt, en de andere opvolger daarvan deze zomer naar Bayern vertrokken is.

Hij wil zelf ook graag bij Barcelona afsluiten, en gun hem dat ook wel. Mocht Barcelona ooit nog voor Özil aankloppen, dan moet er maar een ruildeal plaatsvinden

Ozil, jammer man. Kon een status als
Zidane krijgen.

4 september 2013 om 12:52

Kan nog steeds, alleen bij een andere club.

4 september 2013 om 13:25

Ik bedoel qau clubsidool, hij gaat vast schitteren bij Arsenal. Gefeliciteerd met hem. Hoop dat jullie nou iets winnen.

4 september 2013 om 14:00

Nu kan hij een status ala Bergkamp krijgen, ook niet verkeerd dacht ik zo.

De zoveelste aanval op Perez. Als er de geen resultaten komen dit seizoen voorzie ik een machtsgreep bij Real.

Snap niet dat Real Madrid ozil heeft laten gaan. Wat een geweldenaar was dit, zoveel assists én genoeg
Goals.

Mooie gebaar van fabregas. De speelstijlen (niet niveau) zijn inderdaad vergelijkbaar want beiden gaan voor de succes van de team en niet voor eigen succes.

Mocht Özil fit blijven dan zou het wel eens een leuk jaar kunnen worden en er zou een prijs gepakt kunnen worden. Daarbij bedoel ik niet gelijk de titel of CL maar een van de twee bekers. Wenger + Özil zie ik als een geweldige combinatie. Helaas zie ik door de komst van Özil Fabregas de komende jaren niet terugkeren bij Arsenal. Jammer maar als Wenger een middenveld kan smeden uit Özil, Ramsey en Wilshere dan zie ik een leuke toekomst in het verschiet.

Iedereen vraagt zich af waarom Ozil voor Arsenal kiest, maar zo ontzettend vreemd is dit toch niet?
Ja, Arsenal is de laatste jaren slechts subtop geweest maar het gaat om nu. Arsenal speelt gewoon Champions League en bovendien zorgt Ozil ervoor dat Arsenal zich weer (enigszins) titelkandidaat mag noemen. Dus zoveel beter staan een United of City er dan niet voor toch, of zie ik iets over het hoofd? Ook met de huidige Arsenal lichting (wilshere, Ramsey etc) ziet de toekomst er ook niet verkeerd uit. Daarnaast had Ozil aangegeven zich goed te kunnen vinden in de plannen die Wenger met hem had.

Het zal een moeilijk keus zijn geweest voor Özil om te vertrekken. Maar toch zou ik het doen, Arsenal is één van de toppers van de Premier League, en De PL is de beste competitie ter wereld, iets beter dan Spanje, want daar bepalen Real en Barça alleen maar alles. En op zijn plaats speelt Kàka en Isco ook, dus dan heeft hij veel concurrentie, en Arsenal is gewoon en rijke, mooie en goede club. Waarom niet? Salaris krijgt hij, basisplaats is vrij wel zeker. En verder ligt niets in de weg. Maar ik vind Özil beter dan Fabrégas, niet zo veel verschil. En de mensen die allemaal zeuren of die ene of die andere beter is dan die ander. Hier gaat het in dit geval dus om Mesut en Cesc. Het is een mening vraag, jij kan iets anders vinden, maar de ander kan iets anders vinden, dus ja. Het is wat je zelf zegt en vind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren