voetbalzone

Farioli toont goede wil en laat gezicht zien bij bekerfinale Ajax Onder 17

Siep Engelen25 mei 2024, 14:01
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:34
Advertentie

Francesco Farioli was zaterdagmiddag toeschouwer bij de bekerfinale tussen Ajax Onder 17 en ADO Den Haag. De nieuwe trainer van de Amsterdammers zag daar hoe de talenten uit Amsterdam de finale overtuigend wisten te winnen: 6-3.

Donderdagavond werd de overgang van de Italiaanse trainer van OGC Nice naar Ajax officieel. Hij gaat vanaf 11 juni aan de slag in de Johan Cruijff ArenA, maar werd zaterdag al gespot op sportcomplex De Toekomst, waar de Onder 17 van de club de bekerfinale speelde.

“Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding”, zei Farioli eerder al. “We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Die woorden zet hij nu kracht bij. Farioli kon in de bekerfinale zien hoe Ajax binnen een half uur op een 4-0 voorsprong stond, maar ADO daarna verrassend terug liet komen tot 4-3. In de slotfase rechtte Ajax de rug en liep het uit naar een 6-3 zege.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …