Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabrizio Romano: Xavi naar Barcelona is een kwestie van tijd

Laatste update:

De clubleiding van Barcelona bevindt zich momenteel in Qatar om te onderhandelen over Xavi, zo weet Goal. De oud-middenvelder wordt gezien als de droomkandidaat om Ronald Koeman op te volgen, maar moet daarvoor wel eerst losgeweekt zien te worden bij zijn huidige werkgever Al-Sadd. Mocht dat lukken, dan heeft Barcelona een contract voor tweeënhalf jaar klaarliggen voor Xavi. Fabrizio Romano voegt woensdagavond toe dat het een kwestie van tijd is voordat de Catalaan de nieuwe trainer van Barça is.

Volgens Goal hebben vice-president Rafa Yuste en directeur Mateu Alemany dinsdagavond na afloop van het Champions League-duel met Dynamo Kiev (0-1) het vliegtuig gepakt richting Doha om de onderhandelingen met de club te starten. De clubleiding heeft een ontmoeting met functionarissen van Al-Sadd om hun voornemen om Xavi te benoemen te bespreken. Als de onderhandelingen vorderen zou Xavi volgende week al gepresenteerd kunnen worden bij Barça. Dat zou betekenen dat interim-trainer Sergi Barjuán komend weekend tegen Celta de Vigo voor de laatste keer op de bank zit.

Barjuán werd kort na het ontslag van Koeman naar voren geschoven als tijdelijke opvolger. President Joan Laporta gaf vorige week tijdens een persconferentie aan in Xavi de nummer één kandidaat te zien. De clublegende heeft echter nog een contract tot medio 2023 bij Al-Sadd en de Qatarese club liet al weten dat het zijn trainer niet zonder slag of stoot zal laten gaan. Xavi heeft met de Qatarese club afgesproken dat hij onder relatief verzachtende omstandigheden naar Barcelona kan vertrekken. Er moet door de Catalanen wel een afkoopsom - die volgens AS ‘veel hoger’ ligt dan de eerder gemelde één miljoen euro - betaald worden.

De gang van Yuste en Alemany naar Doha is opmerkelijk, daar sjeik Mohammed bin Hamad eerder deze week nog aangaf alleen met Laporta te willen onderhandelen. AS schreef dat het in de Qatarese cultuur als ‘onbeschoft’ wordt gezien als de onderhandelingen zouden worden gevoerd door iemand die binnen Barcelona lager in rang staat dan Laporta. “Als je op een vriendschappelijke wijze en zonder problemen tot een akkoord over Xavi wil komen, moet je naar Doha komen. De sjeik wil met zijn gelijke bij Barcelona onderhandelen. Dat betekent dat hij Laporta wil zien”, zo citeert de Spaanse krant de boodschap van Al-Sadd voor Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ben benieuwd onder Xavi. Hoop dat Xavi met tijd een identiteit in deze elftal kan krijgen💙❤️

3 november 2021 om 15:58

Ik hoop dat het ze gaat brengen wat ze ervan verwachten. Ik vermoed dat er nog wat trainers gaan slachtofferen daar voor het weer op de rit staat. Ik weet niet hoe het zit met de trainerskwaliteiten van Xavi, maar je hebt bij Barca te maken met politieke druk (bestuursmatig gezien), prestatiedruk (men verwacht in principe gewoon titels met mooi spel) en financiele druk (gezien de situatie). Dat is wel heel wat druk voor iemand die daar nog geen ervaring in heeft. Je gaat van stagiair naar directeur van een multinational. Dat moet je wel even kunnen zeg.

3 november 2021 om 16:31

Met Pedri, Fati, Gavi, Nico en Balde heb je genoeg talent in de gelederen. Met jongens als De Jong, Mingueza en Araujo plus 3 a 4 gerichte aankopen krijgt zie ik Xavi wel slagen bij Barca.

3 november 2021 om 16:35

Een gerichte aankoop die barca sterker gaat maken, dat gaat veel te diep in de papieren zitten. Geen idee hoe ze dat willen betalen. En met die talenten plus basis kan Xavi alleen slagen, als het verwachtingspatroon erop is aangepast. Iemand die 8ste wordt met Sparta is ook een geslaagde trainer. Iemand die 2de wordt met Barca heeft het slecht gedaan.

3 november 2021 om 16:52

@MixMaster Barca heeft zeker enorm veel talentvolle spelers maar dat talent moet nog tot wasdom komen en dat kan een pasr seizoenen duren. Dan moeten ze Xavi wel de tijd geven maar vaak zijn ze bij de Europese topclubs niet zo geduldig

3 november 2021 om 17:11

Westend en Japie

Uiteraard moet Xavi wel tijd en vertrouwen krijgen. Het bestuur en aanhang moeten natuurlijk niet gaan eisen dat hij Barca volgend seizoen kampioen maakt.
Wat financiën betreft, salaris posten creëren door duurbetaalde spelers te verkopen of desnoods transfervrij te laten vertrekken. Door relatief onbekende doch goede spelers te scouten die niet al teveel kosten kan je weer opbouwen.

3 november 2021 om 18:05

Duurbetaalde spelers verkopen of zelfs transfervrij laten vertrekken is makkelijker gezegd dan gedaan.

Zowel Umtiti, Lenglet als Coutinho hebben nog een langdurig contract en zullen nimmer het salaris meer ontvangen wat ze bij Barcelona krijgen. Ik betwijfel ook of Griezmann voor 80 mil zal worden overgekocht. Alleen Dembele lijkt transfervrij te vertrekken.

3 november 2021 om 18:05

Japie// Het is je vaker gezegd en ik zal het nog maar een keer zeggen: elke trainer die momenteel volgens de filosofie van barcelona speelt en met de jeugdspelers zal de tijd krijgen. Resultaten zijn voor nu niet het belangrijkste aangezien het bestuur en de fans zelf ook weten hoe de situatie is. Maak je echter de filosofie kapot en speel je behoudend en boek je daarnaast ook nog eens belabberde resultaten dan is het geduld inderdaad veel minder (al hebben ze bij koeman relatief lang het geduld bewaard).

3 november 2021 om 19:14

Ja dat is een mooi streven maar ik zie niet gebeuren dat Barcelona veel tegenstanders gaat domineren met een veredeld jeugdelftal aangevuld met wat brandhout. Dat je daar derde mee gaat worden daar heb ik net zo een hard hoofd in dus ik denk dat Xavi ook weer snel buiten de deur kan liggen daar

"als je op een vriendschappelijke wijze en zonder problemen tot een akkoord over Xavi wil komen, moet je naar Doha komen. De sjeik wil met zijn gelijke bij Barcelona onderhandelen. Dat betekent dat hij Laporta wil zien"

Mooie reactie en heeft gelijk ook... vage beslissing van Laporta om niet te gaan naar Doha "maar het aan Xavi overliet of hij wel of niet moest komen"

Wat wil je nou? Je hebt je stinkende best gedaan om Koeman te ontslaan om vervolgens je droom kandidaat binnen te slepen, doe je daar weer niet de moeite voor.
Heel apart dit.

En nu hopen dat Xavi er wat van gaat bakken en niet nog een legend het trainerskerkhof gaat bezoeken van Barca. Hij heeft in ieder geval al meer krediet ongeacht de resultaten omdat hij de uitverkorene is van Laporta.

3 november 2021 om 15:49

Xavi is geen droomkandidaat, Xavi is een kandidaat die graag beschikbaar staat voor Barça. Groot verschil.

Daarnaast kan het in de Qatarese cultuur wel zo zijn, dat betekent niet dat je in de zakenwereld per definitie op die manier aan moet passen. Misschien past het niet zo in de agenda van Laporta en, belangrijker nog, misschien hoeven de Qatari niet op die manier te kijken naar Alemany en Yuste, gezien zij andere taken in hun pakket hebben zitten en op dat vlak juist leidend zijn.

Als dat voor de Qatari een reden is om het af te blazen: dikke prima. Hun goed recht. Maar dan omdat het de zakenwereld is, niet omdat iemand zich aan zou moeten passen aan een cultuur.

3 november 2021 om 15:55

Wat is er momenteel belangrijker voor Laporta dan het aanstellen van een nieuwe trainer? Als de deal hier op echt afketst (wat me sterk lijkt) dan is het toch echt wel een heel vreemd verhaal.

3 november 2021 om 15:58

Het kan ook chantage zijn om zo meer geld of concessies af te snoepen. Stel dat Laporta daadwerkelijk naar Qatar gaat, misschien dat hij dan meer concessies zou moeten doen om geen gezichtsverlies te lijden. Ik sluit me dan ook aan bij de analyse van Almogaver.

3 november 2021 om 16:03

Laporta is ook geen Bartomeu. Hij is het gezicht van de club maar de dagelijkse gang van zaken ligt bij de bestuursleden, in dit geval de technische leiding.

3 november 2021 om 16:09

@almogaver

Dat het maar "een" kandidaat is .. dat zal.. tijdens zijn persconferentie vorige week heeft hij in ieder geval echt duidelijk gezegd dat Xavi zijn nummer 1 is op dit moment. En mocht Xavi het worden, dan zal hij er de komende 2/3 jaar zitten..(hopenlijk) dus zelfs de gewenste kandidaten zullen dan alsnog eventjes moeten wachten.
Er zijn nu niet echt veel top-trainers die op Barca zitten wachten, maar als je dat dan al weet dat er niet heel veel uit te kiezen valt, dan doe je daar toch juist je best voor zowel bij een Xavi danwel de club waar hij onder contract staat om te laten zien dat je Xavi graag wilt hebben en dus te onderhandelen mano-a-mano?
De afgelopen week was het alleen maar Xavi, Xavi, Xavi in het nieuws en dan vervolgens zo lakoniek mee omgaan.

Kan aan mij liggen, maar ik snap dat niet...

maar goed, dit zal vast goedkomen en is het nu vooral hopen op wat beter kwaliteit voetbal met Xavi aan het roer.

3 november 2021 om 16:36

@lierse, de lange termijn. Praten met banken, sponsoren, plannen opstellen/verder uitwerken, Espai Barça, etc. Als de deal hierop afketst, dan zal dat zijn omdat het bestuur meerdere kandidaten op het oog heeft. Xavi is hooguit licht favoriet op dit moment.

@koraslan, ik zou minder focus leggen op het nieuws, gozert. De media waar jij het over hebt moet iedere dag twintig pagina's aan Barça nieuws verkopen. En dan hebben we ook nog eens te maken met digitale en social media. Dat hier meerdere keren per week over Xavi wordt gesproken, betekent niet dat het bestuur van Barça aan niets anders dan dat na kan denken.

3 november 2021 om 17:25

Droomkandidaat is naar mijn inzien de 1e coach die ze willen hebben, ongeacht of die beschikbaar is of niet. Volgens mij is Xavi de 1e coach die ze benaderen toch, dus voor hun de 1e kandidaat dus hun droomkandidaat. Maar dat is hoe ik het zie hoor, want als Xavi het niet is, wie is dan wel Barca's droomkandidaat en waarom is daar weinig over bekend of diegene is benaderd of niet?.

3 november 2021 om 19:57

Nou een CEO van bijvoorbeeld Shell zal geen zaken wil doen met een manager van een andere firma maar ook met de CEO of direkteur, in zakenleven is het echt niet veel anders.

3 november 2021 om 19:59

Geld heeft Qatareze voorzitter genoeg, hij kan Barca kopen en heeft dan nog geld over. Gaat echt niet over geld, maar het feit dat ze Xavi niet kwijt willen

Eeen reden waarom Laporta niet afreist kan mischien zijn dat hij alsnog stiekem voor Marcelo Gallardo wil gaan. Hij zou wil laten zien dat hij voor Xavi wil gaan maar echter in het geheim eerder de meer ervaren Gallardo wil gaan omdat hij ook in december transfervrij is. Dit is gewoon een denkpiste

Ben benieuwd. Is toch vaak een Once in a lifte opportunity, van de ene kant een heel mooi moment om in te stappen met al die talenten. Van de andere kant als onervaren trainer met weinig leiders in je team op jezelf aangewezen.

3 november 2021 om 15:41

Ik heb zo het gevoel dat de trainerstrein van Barca een stoptrein gaat worden met vrij veel haltes de komende periode. Als ik Xavi was, had ik het even 2 trainers laten passeren.

Ik hoop echt dat ze het zsm aankondigen. Hier kijk ik echt al jaren naar uit.

3 november 2021 om 18:45

Al jaren zelfs. Omdat het een clublegende is? Dat is Koeman ook.

3 november 2021 om 19:30

Omdat Xavi altijd gezien werd als de toekomstige coach van Barça. Werd Koeman zo gezien?

Ik zit te wachten op een reactie over dat Xavi bestempeld wordt als de verlosser en dat wij Barca fans hem een standbeeld moeten geven als hij 3e wordt. Stilte voor de storm?Ieder geval: Xavi is de beste controleur ooit voor mij. Koning regie voeren, lijnen uitzetten, temporiseren en verdedigingen d.m.v van fabuleuze passing uiteen scheuren (zowel door de lucht als over de grond). Hopelijk kan hij onze talentvolle middenvelders helpen ontwikkelen. Pedri, Gavi, Nico, Riqui en Frenkie. Hoop vooral dat hij Riqui meer minuten gaat geven en met hem aan de slag gaat.

3 november 2021 om 15:48

Zeker, wat een genie. Mijn favoriete speler aller tijden.

3 november 2021 om 16:05

Hij is de belangrijkste speler uit Spanje aller tijden. Xavi moet de tijd gegeven worden nu. Er is ook geen plan B meer. Je kunt niet al je clublegendes afbranden.

3 november 2021 om 17:00

Viscacatalunya,

Puur uit nieuwsgierigheid: belangrijkste in welk opzicht? Ik denk dat alleen door die winnende in de finale tegen Nederland, Iniesta die rol heeft in Spanje. Maar ik snap je punt enigszins wel. Iniesta was misschien eleganter/sierlijker om te zien. Maar hij had een andere rol. Iniesta was de meest aanvallende van de 3, Xavi was echt het cement tussen de stenen en verbond alle linies met elkaar.

3 november 2021 om 18:22

Inderdaad. Iniesta was briljant en meer een man van acties dan Xavi. Waaronder die goal tegen Nederland of tegen Chelsea. Maar Xavi was de dirigent of het cement zoals jij het noemt. Voor mij is de dirigent altijd de belangrijkste man hoe goed de solisten ook zijn.

3 november 2021 om 18:49

@visca Cocu was ook belangrijker dan Ronaldinho of Rivaldo in zijn tijd bij de club. Blij hier een medestander in te hebben gevonden

kijk er al zo lang naar uit om deze maestro als trainer van barca aan het werk te zien. Deze man begreep als speler het spelletje zo ongelofelijk goed. Ook zijn visie op voetbal in de media geeft mij echt hoop. 1 van de 3 beste middenvelders ooit ( Zizou,iniesta,xavi naar mijn mening) kan toch bijna niet mislukken

Ben vooral benieuwd hoe lang hij de tijd krijgt (en weer eruit vliegt).

3 november 2021 om 18:51

Niet hetzelfde als bij elke andere club. Bij Barca krijgt hij meer tijd dan wanneer hij trainer van Chelsea of City zou zijn

3 november 2021 om 18:57

Juist, mee eens. Hij zal wellicht iets meer respijt krijgen dan Ronald Koeman kreeg om de eenvoudige reden dat het een geboren en getogen Spanjaard is en een kind van de club. Maar ook hij gaat zijn contract uiteindelijk niet uitdienen voorspel ik.

Ah ik kijk er naar uit.

Ik zie het nu al gebeuren:

Xavi komt aan, Barcelona speelt de eerste wedstrijden degelijke tot goed, ze scoren en winnen weer wedstrijden. Iedereen met een Catalaans hart is euforisch en roepen allen ‘ je ziet duidelijk de hand van Xavi ‘

Vervolgens zijn we een aantal maanden verder en hervalt Barcelona naar haar oude gewoontes omdat ze duidelijk kwaliteit missen.

En dan zal zullen ze met z’n allen #XaviOut schreeuwen.

Dejavu!

Zonder gein. Hij komt met heel veel aandacht en gedoe zeg.

3 november 2021 om 17:04

CMG- Ik moet het allemaal nog zien gebeuren. Er wordt meerdere malen herhaald dat Xavi onder relatief verzachtende omstandigheden naar Barcelona kan vertrekken, maar wat is dat precies? Hij heeft geen speciale Barcelona clausule in zijn contract en deze loopt nog door tot 2023. Dus het is afwachten wat Al-Sadd precies voor hem vraagt.

Wie denkt dat frenkie onder Xavi beter gaat worden??

Barcelona heeft toch echt wel de toekomst als (jeugdige) spelers hun top gaan halen en je overbodige spelers kunt lozen voor een x bedrag dan kun je nog enkele gerichte aankopen doen. Zo kunnen oude tijden herleven.fati depay dembelegavi de jong pedribalde aroujo garcia destter stege

Weer een Barca held die kan worden afgevoerd als het even tegen zit.
Wan bestuur en dom publiek.

Ik lees heel veel dom geklets over Barca. Je hebt maar zo geen nieuwe Iniesta, je hebt maar zo geen nieuwe Xavi laat staan een nieuwe Messi.

3 november 2021 om 18:57

Over dom geklets gesproken. Dat is toch altijd zo? Er is nooit een nieuwe versie van een speler. Iedere speler is uniek. Wat er bij Barca aan talent rondloopt heeft echt wel toekomst. Pedri is nu al verder dan Xavi of Iniesta op die leeftijd.

3 november 2021 om 20:54

Echt niet, deze jongens waren heel bijzonder

Iedere weldenkende trainer zou (als hij over voldoende ervaring beschikt) moeten inzien dat met dit spelersmateriaal geen wonderen verricht kunnen worden. Ik voorspel dat dit Barcelona met deze selectie aan het eind van het lopende seizoen niet hoger reikt dan de 6e plek op de ranglijst.

NB: ik begrijp dat Barcelona momenteel niet veel te besteden heeft en daarop heb ik mijn reactie gebaseerd. Ik vind het bijzonder jammer dat Barca zover is afgezonken en verwacht dat niet alleen deze club dit lot beschoren is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren