Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-proefspeler PEC Zwolle: ‘Kluivert wil me bij de beloften van PSG zien’

Laatste update:

Dario Tanda, ex-middenvelder van FC Twente, maakte in februari van dit jaar een sterke indruk tijdens zijn proefperiode bij PEC Zwolle. Hij kreeg een eenjarig contract aangeboden en net toen alles zo goed als rond leek, kreeg hij een aanbod van Go Ahead Eagles. Tanda ging in op de aanbieding uit Deventer, maar bedacht zich even later, met als resultaat dat hij op dit moment clubloos is. Maar er is hoop voor Tanda, want misschien kan hij wel bij Paris Saint-Germain terecht..

/

De 21-jarige middenvelder kreeg veel kritiek te verwerken door de manier waarop hij was omgegaan met zijn aanbiedingen uit Zwolle en Deventer. "Het is heel moeilijk uit te leggen wat ik meemaakte", doet hij zijn verhaal in TC/Tubantia. "De druk, de kritiek, de beeldvorming. Waar ik ook kwam, iedereen had zijn mening klaar over me. Ik ging er toen al aan kapot. Ik twijfelde en besefte dat ik gewoon bij PEC had moeten tekenen. Nu was het te laat. Mijn gevoel was weer gebroken. Nadat ik Go Ahead bedankte, heb ik wekenlang alleen maar thuis gezeten. Ik praatte met niemand. Ik huilde alleen."

Dit seizoen zit Tanda zonder club. Hij blijft echter hard trainen, want wellicht gaat hij aan de bak bij Paris Saint-Germain. In Parijs is Patrick Kluivert technisch directeur. "Hij heeft me gebeld. Patrick kent me uit zijn tijd als beloftentrainer van Twente”, aldus Tanda. “Hij heeft me gezegd dat hij niet twijfelt aan mijn kwaliteiten. Hij wil me graag tussen de beloften zien daar. Ik wil weer voetballen. PSG zou geweldig zijn, maar ik voel me nergens te groot voor. Omdat ik besef dat dit mijn allerlaatste kans is."

Denk jij dat Dario Tanda een contract aangeboden zal krijgen bij Paris Saint-Germain?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je het bij Fc Twente, Go Ahead Eagles en Zwolle niet hebt gehaald. Dan kun je het altijd nog proberen bij Psg.

14 december 2016 om 08:44

Vriendjes politiek, en zowel Go Ahead als PEC wilden hem best hebben dus daat is hij niet mislukt. Tel daarbij op dat PSG niet hoeft na te denken over die paar centen die hij zal verdienen en hij hoogstwaarschijnlijk voor het 2e elftal gehaald gaat worden.

En jij denkt dat de druk kleiner in Parijs dan in Zwolle of Deventer.
Wakker worduh

14 december 2016 om 09:11

Niet de druk om te presteren. Mensen van clubs die interesse in hem hadden zetten direct druk op hem en dat zinde hem uiteraard niet.

14 december 2016 om 09:24

Wat voor druk dan? Als voetballer moet je presteren, punt uit. Goede wedstrijden spelen en ja de politiek eromheen, hoort er nou eenmaal bij. Genoeg talenten die het niet hebben gehaald doordat ze niet het spelletje buiten het veld kunnen spelen. Dat zal bij PSG niet anders zijn. Nu gunt Kluivert het hem, maar stel dat Kluivert daar weg is (wat onwaarschijnlijk want niemand zal Kluivert zo snel op die positie zetten), wie zal hem dan beschermen of weghouden van dat spelletje.
Vervolgens geeft ie aan, hij voelt zich nergens te groot voor. Dit terwijl hij naar 1 van de grootste clubs ter wereld gaat. Het is bij de beloftes, maar toch Psg. Het is niet alsof hij naar de amateurstak van een Jupiler league club gaat.
Denk gevalletje kan het spelletje buiten het veld niet aan. Je moet (helaas) nou eenmaal praatjes met iedereen houden en iedereen aan je goede kant houden. Soms komt daar onlogische of irrationele verwachtingen bijkijken, dit natuurlijk vanwege de bedragen. Handle it, or lose it.

14 december 2016 om 13:29

De druk om te presteren is er uiteraard, maar daar heeft Tanda het totaal niet over. Vandaar mijn reactie op de reactie van Janselluf.

"de druk, de kritiek, de beeldvorming. Waar ik ook kwam, iedereen had zijn mening klaar over me. Ik ging er toen al aan kapot." Zijn getwijfel tussen Zwolle en GAE heeft schijnbaar veel meer pijn opgeleverd dan alleen het niet hebben van een club.

Lijkt me gewoon een vriendendienst van Kluivert. Wellicht hebben ze een afspraak dat als hij een leuke deal maakt, Patje ook wat krijgt.

Haha en de soap om Tanda continues....

Hij zal never nooit het eerste van PSG gaan halen. Hij zal hoogstwaarschijnlijk bij PSG B gaan spelen in de 3e divisie.

Deze jongen heeft best talent. Zonde dat hij zo met zijn kansen is omgesprongen.

Bij lange na echt niet het niveau om ooit bij PSG in de selectie te gaan ballen, wat een grap!

Goh, moet er iemand in de etalage gezet worden met de aankomende transferperiode???
Je moet als club wel heel wanhopig zijn om te willen gokken op dat deze persoon, die nu al meerdere keren zijn woord en contract heeft verbroken, bij jouw club wel iets zal presteren...
Maar ja, de voetbalwereld barst van de blinde opportunisten...

Deze jongen is niet geschikt voor het profvoetbal. Heeft ontzettend veel talent, maar zijn mentale weerbaarheid en gedrag zijn misschien wel van het slechtste niveau dat een profvoetballer kan hebben. Bovendien heeft hij ook nog eens een ongeduldige zaakwaarnemer die deze jongen beinvloedt in het maken van slechte keuzes.

Tanda had op dit moment basisspeler kunnen zijn van FC Twente of wellicht zelfs bij een Nederlandse topclub, als hij niet zo veeleisend was en gewoon netjes op zijn beurt had gewacht. Nam bij FC Twente niet genoeg met een rol als "seizoensdebutant" op zijn 18de, terwijl hij het seizoen erop zeker zijn kans had gekregen. Ook bij de andere clubs was hij geen succesverhaal en vooral met zichzelf bezig.

Deze jongen gaat het in mijn ogen nergens redden tot hij volwassen leert te worden. Erg jammer, want hij heeft exceptionele kwaliteiten die hij wellicht nooit goed zal ontwikkelen. Verder lijkt het me sterk dat hij bij PSG zal doorbreken. Kluivert kent hem wellicht nog van zijn tijd bij FC Twente, maar Tanda staat al enige tijd volledig stil in zijn ontwikkeling en heeft lang niet meer het niveau van een heus "groot talent".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren