Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: GA Eagles contracteert Tanda na 'constructief gesprek'

Laatste update:

PEC Zwolle heeft met verbazing gereageerd op het nieuws dat Dario Tanda zijn loopbaan vervolgt bij Go Ahead Eagles. De promovendus (en aartsrivaal van PEC) maakte zondagavond melding van de komst van de middenvelder, die een tweejarig contract tekende in Deventer. PEC dacht echter dat het een overeenkomst had met Tanda over een nieuw contract in Zwolle.

/

Tanda vertrok een jaar geleden bij Go Ahead en zette zelfs even een punt achter zijn carrière. Daar kreeg hij spijt van en PEC liet hem op amateurbasis het afgelopen seizoen afmaken. Eind juni brachten de Blauwvingers naar buiten dat er een akkoord was bereikt met Tanda over een contract voor een seizoen, met een optie op nog een jaar, maar de middenvelder heeft nu doodleuk getekend bij Go Ahead. PEC denkt na over juridische stappen.

“Wij hebben een sterke zaak”, zegt Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC, in gesprek met De Stentor. “De overeenkomst staat zwart op wit. Ik heb de mailwisseling met zijn zaakwaarnemer (Muaffak Gulcay, red.) en die laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Wij staan in ons recht en gaan ons beraden op stappen. Maar dat dit een staartje krijgt, staat wel vast, want dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Volgens Edwin Lugt, de voorzitter van Go Ahead, is PEC gewoon te voorbarig geweest met het naar buiten brengen van het contractnieuws rond Tanda. Hij hoorde van Gulcay dat er geen overeenkomst was met PEC, waardoor Go Ahead vrij was om te handelen en er geen reden was voor de club om contact op te nemen met de aartsrivaal. “Het ligt niet in onze aard om een speler bij een andere club weg te kapen”, benadrukt Lugt.

Update 6 juli 18.37 uur - GA Eagles contracteert Tanda na 'constructief gesprek'
Dario Tanda zal definitief de gelederen van Go Ahead Eagles komen versterken en een contract voor twee seizoenen ondertekenen. PEC Zwolle meende in een eerder stadium een overeenkomst met Tanda te hebben gesloten voor de duur van een seizoen. De ontstane situatie was voor GA Eagles, PEC en het management van Tanda reden om rond de tafel te gaan zitten en duidelijkheid te verkrijgen. Er is op een constructieve manier met elkaar gesproken en inmiddels kunnen alle betrokken partijen melden dat de kou uit de lucht is. "Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en het management van Dario Tanda zijn tot een oplossing gekomen", zo verzekert de Deventer club via de officiële kanalen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wispelturig iemand die Tanda. Ik hop dat hij nu rust vind en zich bezig houdt met voetballen alleen ipv clubhoppen....

Klopt de titel wel? Volgens mij is hij de gene die schuldig aan contractbreuk is, niet de club waar hij getekend heeft.

Rare gang van zaken verder iig.

4 juli 2016 om 09:47

@ramon. Ik denk dat PEC indd geen zaak tegen Go Ahead begint dan hebben ze geen poot om op te staan. Eerder tegen Tanda of zijn zaakwaarnemer omdat die Go Ahead hebben gemeld dat het allemaal kon.

4 juli 2016 om 09:57

Klopt inderdaad niet. De voetballer die bij GAE tekent terwijl er een overeenkomst is met PEC is in deze fout. Hij zal, indien de overeenkomst aangetoond wordt, zelf tot een akkoord met een van beide clubs moeten komen voor contractontbinding. Natuurlijk kunnen beide clubs hier een rol in spelen. Meende dat er een tijdje terug ook een speler was die naar verluidt bij PEC tekende en later toch weer ergens anders opdook? Anyway, tijd voor een nieuwe zaakwaarnemer.

4 juli 2016 om 10:18

Ik weet even niet meer wie het was, maar toen heeft pec hem transfervrij binnengehaald, maar vervolgens gelijk verkocht.

4 juli 2016 om 10:19

@SCH. Volgens mij was Lam dat ja. Maar ook toen was er geen getekende overeenkomst alleen een mondelinge. Pec is wat te voorbarig met contractnieuws te brengen, kunnen beter wachten tot het echt getekend is voor het wereldkundig wordt gemaakt.

4 juli 2016 om 10:29

Dat betrof Jop van der Linden. Hij had een voorcontract getekend bij Pec. Later meldde AZ zich voor hem en hij wilde graag naar AZ. AZ heeft toen het voorcontract afgekocht voor ongeveer 200.000

Een overeenkomst, zwart op wit, te bewijzen in mailverkeer... maar niet ondertekend... leuke situatie.

4 juli 2016 om 08:13

Zelfs een mondelinge overeenkomst is rechtsgeldig, alleen is dat lastig te bewijzen. Als er in de mail duidelijk staat dat ze akkoord zijn, is dat een overeenkomst en is die geldig.

4 juli 2016 om 08:46

Misschien is het opgenomen met een recorder? Dan heb je een harde zaak. Niet alleen mondeling.

4 juli 2016 om 09:21

Tanda en zaakwaarnemer hebben de overeenkomst per email bevestigd alleen moest Tanda nog tekenen maar dat er een deal is is duidelijk en staat dus zwart op wit in de email

4 juli 2016 om 10:21

Dat valt behoorlijk tegen, zo'n mondelinge overeenkomst, daar zitten behoorlijk wat regeltjes aan vast. En via e-mail ook trouwens.

Tja als het werkelijk op papier staat is er natuurlijk wel wat voor te zeggen. Wel geeft dit aan dat er natuurlijk totaal geen communicatie tussen beide clubs is geweest.

Verder lees ik nu al een aantal niet zulke positieve berichten over deze speler. Hoop dat dit me een vertekend beeld geeft en hij een toegevoegde waarde kan zijn zonder teveel gedoe.

4 juli 2016 om 08:15

Hoeft toch ook niet. Hij is namelijk transfervrij, dus hoeft de club alleen met de zaakwaarnemer te onderhandelen. Als de zaakwaarnemer er echter een potje van maakt en akkoord geeft aan meerdere partijen, ontstaat er ellende.

PEC wacht, wacht, wacht en wacht.... Allemaal prima, maar als spelers dan eieren voor hun geld kiezen, moet je niet mekkeren. Met Lam was zgn. ook een overeenkomst, maar loopt wel weer gewoon gratis de deur uit. Nu die Tanda weer, zou het ook gewoon aan PEC kunnen liggen? Sterke zaak of niet, zo'n speler kan nu niet meer voor je spelen. Het alom geroemde beleid van PEC blinkt niet uit in besluitvorming. Niet doortastend handelen heeft ruim een jaar geleden, ver voordat AZ belangstelling had, er voor gezorgd dat Vincent Jansen niet is gekomen. Maar goed, het blijft rommelen in de marge voor Pec. Daar worden ze geen stabiele middenmoter mee! En wil je achter in de rij staan, voor een dubbeltje op de eerste rang, prima, maar dan niet zeuren.

4 juli 2016 om 09:50

@peinke, ik kan me best vinden in je verhaal over het beleid van PEC maar ik denk dat dit daar niets mee te maken heeft. Er was gewoon een afspraak maar die jongen gaat blijkbaar liever naar zijn oude club. Ik denk niet dat dat met aanbod of salaris te maken heeft want PEC kan meer betalen. Het blijft Tanda he, wispelturige jongen die zomaar besluiten kan nemen en een week later spijt krijgt.

Valt de Eagles zelf niet veel te verwijten. Als de speler aangeeft dat hij helemaal nog niet zijn woord heeft gegeven aan een andere club, dan valt het de Eagles niet aan te rekenen als dit vervolgens toch anders zou liggen. Als PEC zijnde moet je zo'n speler niet eens meer willen en ook de Eagles zullen hier niet blij mee zijn.

Waarom stappen tegen Go Ahead? Titel lijkt me niet te kloppen en als het wel klopt is PEC erg dom bezig. Go Ahead is niets te verwijten. Tanda en zaakwaarnemer wel.

4 juli 2016 om 12:25

misschien lees ik er over heen, maar nergens staat dat ze stappen gaan nemen tegen go ahead.

4 juli 2016 om 13:47

Dat is aangepast. De titel was "pec denkt na over stappen ondernemen tegen Gae" of iets in die trend.

6 juli 2016 om 19:45

Krijgen ze nu dus helemaal geen afkoopsom?

Als dit waar is (en ik neem aan dat Nijkamp niet voor niets zich zo sterk maakt voor een rechtszaak) dan kan ik wel concluderen dat de domste voetballer ooit uit Deventer komt. Een beetje gezond verstand van zowel de werknemer als de zaakwaarnemer was op zijn plaats geweest. Naast dat dit sowieso al niet erg chic is, is het nog kwalijker dat hij dit doet tegenover een club die hem graag wilde opvangen nadat hij volgens zijn eigen zeggen "de weg is kwijtgeraakt". Een beetje meer dankbaarheid was wel op zijn plek geweest. Volgens mij hoeft PEC deze jongen ook helemaal niet terug (hij heeft zich bij beide kampen al vrij impopulair gemaakt door te hullen met de aartsvijand), maar is dit een grote principekwestie. Had Nijkamp maar zoveel vastberadenheid getoond tegenover Lam en Hake toentertijd waar PEC over zei dat de club hen een transfer gunden, dan kan je nog wat vangen. Deze gozer is het voor mijn gevoel niet waard om een contract te krijgen van PEC gezien dat hij zelfs met 9 geblesseerde basisspelers geen echte kans kreeg in het eerste elftal.

4 juli 2016 om 10:22

Dit soort spelers met zo'n verschrikkelijke instelling kun je missen als kiespijn. Het is zelfs nog zonde om zo´n gast voor een amateurclub te laten spelen.

4 juli 2016 om 11:40

Idd. Wat moet je van zo iemand verwachten. Geen stabiele persoonlijkheid. Hij verwacht zeker ook dat hij al in wedstrijd 1 mee speelt? Het is zo,n type dat een pain in the ass kan zijn voor een club. We zullen het meemaken.

4 juli 2016 om 12:22

Ja, ik ben er ook niet rouwig om. Zeker een vrij nette club als PEC moet afstand doen van dit soort figuren. Zulke rotte appels horen in de groene afvalbak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren