Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eriksen verliest strijd om Golden Boy van Götze

Laatste update:

Mario Götze gaat de geschiedenisboeken in als de Golden Boy van 2011. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund versloeg vier man in de jacht om Mario Balotelli op te volgen als het grootste talent op de Europese velden. Thiago Alcántara, Christian Eriksen, Eden Hazard en Jack Wilshere streden ook nog mee, maar moeten het afleggen tegen Götze.

/

Vorige maand werd de lijst oorspronkelijke genomineerden al teruggebracht tot vijf man en inmiddels is de winnaar aangewezen door het Italiaanse Tuttosport. Götze trad vorig seizoen in de spotlights met zijn sterke optredens voor Dortmund, de club waarmee hij uiteindelijk de landstitel won. Met 33 optredens, zes doelpunten en flink wat assists had hij een forse bijdrage in dat nationale succes.

Mede vanwege zijn spelstijl, die Zuid-Amerikaans aandoet, werd Götze in eigen land al snel omgedoopt tot Götzinho. De negentienjarige middenvelder is in het geruchtencircuit al vele malen in verband gebracht met grote Engelse clubs, vooral Arsenal. Hij ligt echter nog tot 2014 vast bij Dortmund en die club laat haar pareltje liefst niet gaan. Götze is overigens pas de eerste Duitser die de Golden Boy-verkiezing weet te winnen.

Vorige winnaars:
Rafael van der Vaart (2003)
Wayne Rooney (2004)
Lionel Messi (2005)
Cesc Fàbregas (2006)
Sergio Agüero (2007)
Anderson (2008)
Alexandre Pato (2009)
Mario Balotelli (2010)

Mario Götze is de terechte winnaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer terecht, wat deze jongen heeft laten zien vorige jaar op die leeftijd is indrukwekkend.

5 december 2011 om 16:26

Ik ben toch meer gecharmeerd van Wilshere, vind ik een prachtige speler en nu al zo volwassen. Gewoon een briljante speler. Ook Thiago vind ik meer talent hebben, maar die speelt niet altijd bij zijn club in tegenstelling tot de andere 4 talenten. Dat zal vast en zeker hebben meegespeelt. Verder wel leuk voor die jongen, toch een leuke prijs!

5 december 2011 om 16:43

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook helemaal gek van Wilshere, maar deze jongen verdient het het meest. Hij heeft Dortmund in een van de zwaarste competities van de wereld aan de titel geholpen, speelt geweldig en pakt ook zijn minuutjes mee bij het nationale elftal.

Overigens vind ik dat Thiago lang niet zoveel talent heeft als Götze. Niet dat het een wereld van verschil is, maar ik vind Götze ook al speelt hij meer, ook echt meer talent hebben. Die jongen heeft alles.

Zou overigens wel mooi zijn om Wilshere en Götze samen op het veld te zien bij Arsenal

5 december 2011 om 16:46

Thiago is zeker goed maar als je bij barca speelt ben je geen verkeerd jochie?
ik vind dit terecht op basis van wat hij laat zien waneer het mooi kan doet hij het waneer het niet kan doet hij het niet.
Eriksen probeert alles mooi te doen

5 december 2011 om 17:03

haha, 112 duimpjes omhoog voor zo'n opmerking

Terrechte uitslag lijkt me zo! Gotze is een wereldtalent, net als eriksen. Alleen vind ik Gotze wat constanter, eriksen wordt nog wel eens overlopen of een hele wedstrijd onzichtbaar!

Mooi lijstje spelers vanaf 2003!

5 december 2011 om 16:41

Valt me op dat CR7 der niet bij staat.
Maar verder zeker een mooi lijstje.

5 december 2011 om 16:47

dat klopt maar, CR7 was vooral in zijn periode bij United erg goed maar liep toen al tegen de leeftijd van over de 20. Al deze gasten die hem wonnen waren 20 of jonger. Ronaldo was bij Sporting en zijn eerste paar seizoenen bij Man U nog niet zo goed als dat deze spelers waren/zijn op hun leeftijd.

5 december 2011 om 16:45

Eriksen een wereld talent,kom op zeg.
Deze jongen heeft een moyenne ven één goede wedstrijd op 10
Overdrijven wordt hier een kunst.hij mag de veders van Gotze nog niet toe binden.

5 december 2011 om 17:12

slaat helemaal nergens op wat je zegt... en wat je schrijft (veders ??) of bedoel je veters ??

5 december 2011 om 17:18

Gelukkig hebben mensen met verstand van voetbal er een andere mening over!

Waarschijnlijk?! beoordeel jij spelers op het aantal goals e.d.??

Eriksen scoort niet zoveel en kan zijn stempel nog niet echt op een wedstrijd drukken...maar als je ziet hoe hij loopt en al weet waar de bal heen moet voor hij m heeft, dan weet je dat hij verschrikkelijk veel talent heeft. Ik geef toe, hij speelt minder goed als vorig jaar! Maar dat doet heel Ajax...

Ik vind het al tof dat Eriksen uberhaupt in dit rijtje staat! Die jongen heeft het in zich om een echte topper te worden, maar moet nog een aantal stappen maken.

Götze is naar mijn mening de verdiende winnaar! Wat een geweldige speler

5 december 2011 om 17:26

Hij speelt voor Deense nationale elftal altijd wel heel goed, dit word ook meegenomen he, maar dat volg je zeker allemaal niet. Oftewel: Stomme argument...

5 december 2011 om 20:59

Zeker terrecht. Ik vind hem samen met Muller ook de beste spelers van het Nationale elftal. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen.

Was te verwachten. Heeft een goede indruk achtergelaten in een betere competitie dan de Nederlandse. Alle voorgaande winnaars zijn uitgegroeid tot wereldsterren, met Anderson uitgezonderd!

5 december 2011 om 16:25

nou van de vaart is ook niet echt een wereldster

5 december 2011 om 16:27

niet echt? Hij heeft toch zo'n beetje alles bereikt wat een voetballer graag wil bereiken. WK finale, titels, bekers bijna 100 interlands.. Ben je toch wel een ster misschien niet de aller beste voetballer maar dat zijn die daarboven op 3 a 4 uitgezonderd ook niet.

5 december 2011 om 17:34

Rafael van der Vaart wint hem niet voor niets, de Golden Boy in 2003. De hakbal van Rafael van der Vaart heeft er ook voor gezorgt, dat hij hem heeft gewonnen in dat jaar.

Een prachtig doelpunt van Rafael vd Vaart in de wedstrijd Ajax - Feyenoord.

5 december 2011 om 18:53

Tja wat een instinct om hem zo te maken, en dan ook nog tegen Feyenoord.

Terecht dat Götze heeft gewonnen, 19 jaar nog maar en dan al zo constant bepalend. Ook in het Duitse elftal is hij niet meer weg te denken, terwijl hij er nog maar net bij zit.

Terecht hij heeft meer in zijn mars dan Eriksen.

5 december 2011 om 16:24

nja dat weet ik niet,maar het is vooral omdat hij in een grotere competitie speelt in een beter elftal, ik had al verwacht dat hij of hazard zouden winnen, had natuurlijk wel gehoopt op christian maarja het is natuurlijk wel verdiend, ook als hazard hem had gewonnen of een van die andere, het zijn alle 5 gewoon grote talenten met een geweldige techniek.

5 december 2011 om 16:54

Meer in zijn mars weet ik niet, maar op dit moment is hij zeker verder dan Eriksen. Götze beslist internationale topwedstrijden, Eriksen wordt soms nog overrompeld tegen een middenmoter in de Eredivisie.

Heeft iemand trouwens een link naar de uitslag? Ik wil wel eens weten hoeveel procent van de stemmen Eriksen heeft gekregen en op de hoeveelste plaats hij dus is geëindigd!

Lijkt me terecht, die Gotze is echt een megatalent. Nu al een dragende speler bij Dortmund.

Echt een terechte winnaar. Zoals ik al eerder zei op voetbalzone beslist Gotze gewoon meer wedstrijden dan de andere genomineerden en dat maakt het de Golden Boy 2011.

Terecht uiteraard. Vele klassen beter dan de rest alleen hazard die een beetje in de buurt komt.

Gefeliciteerd Gotze!

5 december 2011 om 16:25

Dat dan weer niet, het zijn allemaal grote talenten, klassen beter absoluut niet. Ik zou niet weten wat nou echt het verschil tussen deze spelers zou maken, misschien wat specifieke kwaliteiten.

het is al mooi dat je bij de top 5 zit van de wereld volgens mij!
ajax heeft gewoon een potentiële topper in huis, iedereen ziet dat met enig voetbalverstand alleen de vraag is nu, op welke leeftijd maakt hij echt zijn doorbraak?
dit seizoen is hij erg goed bezig qua assists natuurlijk, nu nog wat doelpunten erbij en dan is het echt de bepalendste speler van ajax.
op dit moment nog niet dus maar het is een kwestie van tijd...

5 december 2011 om 16:24

Over 2 dagen, thuis tegen real ;

5 december 2011 om 16:26

Na 2 geniale assists en een fenomenaal goal. Lijkt me mooie timing

5 december 2011 om 16:29

Mij ook, tegen excelsior (met alle respect) ook al een prachtige assist bij de 1-0 net als tegen zagreb op van der wiel. Echter dat moet hij ook tegen clubs als real, lyon en in nederland tegen twente,psv, az, vitesse en feyenoord laten zien, dan zit er echt druk op en kun je het echte verschil maken.

Vind het wel een goede timing :P

5 december 2011 om 17:30

Zuch, weer zo'n reaktie van iemand. Kijk jij weleens naar Eriksen in deense nationale elftal? niet voor niets word hij door topclubs bekeken en zijn ze geinteresseert. Of is 1 van de beste spelers, misschien wel de beste, zijn tegen een wedstrijd tegen Portugal, met C. Ronaldo erbij, een nietszeggende wedstrijd? 2 wedstrijden zelfs...

6 december 2011 om 12:59

Roytjeee, ik lever dan ook geen kritiek, ik zeg gewoon dat als hij het helemaal waar wilt maken dat hij het in de grote wedstrijden moet laten zien. Meer niet, ik vind het een toptalent hoor?

5 december 2011 om 16:24

Weet je wat het is.
Mensen hebben zo'n enorm verwachtingspatroon van Eriksen, nu al.
Eriksen is 19 jaar op Sulejmani na het meest betrokken bij onze goals en ook op redelijk beslissende momenten komt hij met geniale assist.
Maar mensen verwachten dat hij er 20 maakt en 20 assist geeft, maar als dit zo was had hij allang niet meer bij Ajax gespeeld. Zodra hij dat soort cijfers produceert word hij voor 30+miljoen verkocht.

Eriksen heeft een geniaal inzicht dat is niet te beschrijven hij ziet alles 3x sneller dan de rest van de Ajax spelers daarom denk ik dat hij bij een beter elftal zelf ook veel beter zal renderen.

Ik vind dit niet terecht, Götze is pas dit seizoen echt de man bij dordmund terwijl Wilshere en Hazard net zo belangrijk zijn geweest en een stuk langer

5 december 2011 om 16:28

Gaat ie niet? Götze pas dit seizoen echt de man bij Dortmund? Götze was vorig jaar een absolute sleutelspeler in het succesjaar van Dortmund. En naam hij vaak als 18 jarig pikkie de ploeg op sleeptouw. Alsof Wilshere nu de grote man bij Arsenal is. En Hazard, ja heb hem een paar keer zien spelen, maar met alle respect voor Hazard, hij mag de veters van Götze niet vastmaken.

5 december 2011 om 16:37

Nou nou overdrijven is ook een vak. Hazard laat zijn talent ook zien en het zal zeker niet lang meer duren voor hij verhuisd naar een Europese topclub. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet akkoord ga met het feit dat Götze beter is dan Hazard maar jij stelt alsof Hazard een waterdrager is.

5 december 2011 om 16:39

Tuurlijk is Hazard ook een begenadigd talent. Anders schop je het niet tot de top 5 van de grootste talenten van Europa. Echter vind ik Götze een veel groter talent. Götze doet echt alles, net als Eriksen overigens op gevoel. Die hoeft niet te denken wat hij doet, alles gaat vanzelf. Ik vind Hazard meer een gemaakt talent. Die er hard voor moet werken. Maar natuurlijk is Hazard absoluut een groot talent.

5 december 2011 om 16:43

Ja dat was Wilshere afgelopen seizoen... Nog meer dan Götze, dus ik snap niet waarom je dat zegt dat hij dat niet zou doen.

Wilshere is nu niet de grote man bij Arsenal omdat hij al sinds juli geblesseerd is, maar ik blijf er bij, Wilshere zou hebben gewonnen als hij dit jaar niet geblesseerd geweest zou zijn, want afgelopen seizoen was hij gewoon een van de beste, zo niet de beste speler van de Premier League. Zeker beter dan die hele Bale in zijn hele carrière heeft laten zien dus dat moet hij ook gewoon kunnen winnen.

5 december 2011 om 17:07

Ja ik weet dat Wilshere geblesseerd is ja. Maar hij was niet de één van de echte gragers van Arsenal zoals Fabregas, Nasri en van Persie dat waren. Echt zeer zeker niet. Wel een vaste waarde hoor. Maar geen sleutelspeler. Wilshere is net als Hazard echt een groot talent en gaan allebei hele grote jongens worden. Maar ze hebben die de klasse die Götze wel heeft.

Oja en dan nog iets, het feit dat je Arsenal supporter bent maakt jou met deze mening in één klap ongeloofwaardig. Kijk ik ben Ajacied, als ik echt zou vinden dat Eriksen deze prijs had verdient had ik het ook niet gezegt, puur om het feit dat je dan te bevooroordeeld bent. Maar goed als het aan jou ligt snappen 98% van de mensen die hier een reactie geven er helemaal geen pepernoot van en had Wilshere moeten winnen.

5 december 2011 om 17:16

Rugu,

Ben het met je eens dat Götze dit verdiend heeft gewonnen, vooral ook om het eindresultaat wat hij met Dortmund heeft behaald.

Ben het echter totaal niet met je eens als je zegt dat Wilshere geen sleutelspeler voor Arsenal was. De beste man heeft als jongen zijnde de meeste wedstrijden gespeeld vorig seizoen als ik me niet vergis. Bovendien was hij zowel aanvallend als verdedigend érg belangrijk.

5 december 2011 om 17:16

Rugu,

Ben het met je eens dat Götze dit verdiend heeft gewonnen, vooral ook om het eindresultaat wat hij met Dortmund heeft behaald.

Ben het echter totaal niet met je eens als je zegt dat Wilshere geen sleutelspeler voor Arsenal was. De beste man heeft als jongen zijnde de meeste wedstrijden gespeeld vorig seizoen als ik me niet vergis. Bovendien was hij zowel aanvallend als verdedigend érg belangrijk.

5 december 2011 om 18:48

Rugu

En dat jij alleeen maar duits georienteerd bent is deze reactie ook meten waardeloos.

6 december 2011 om 01:52

Met jouw statement over Hazard ben ik het toch ook absoluut niet eens hoor. Hazard doet eerder alles op gevoel, moest hij nu nog wat harder werken/trainen, zou hij nog veel beter kunnen worden, maar hij focust zich liever op matchen dan op trainingen heb ik gehoord

En zeer terecht heeft een uistekende seizoen gehad met Dortmund. En hij is de hele seizoen zowat constant geweest in een van de sterkste competie van de wereld.

Zeker terecht. Voor mij ging het sowieso tussen hem en Hazard maar dat was voor mij om het even. Echt een fenomeen deze jongen, hopen dat hij zich kan blijven ontwikkelen en niet door blessures of verkeerde keuzes qua transfer niet meer (goed) aan spelen toekomt.

Terecht, al vind ik dat Wilshere gewoon had moeten winnen, vorig jaar verloor hij onterecht van Balotelli, nu heeft hij vorig jaar zoveel laten zien, maar door die stomme blessure is het het niets geworden tot nu toe. Volgend jaar gewoon Ballon d'or!!!

5 december 2011 om 16:24

Jammer dat Wilshere veel blessures had, maar dat is meer een smoes dan een reden om de Golden Boy te winnen. Als Robben niet zoveel blessures opliep was hij ook in de geschiedenisboeken gekomen als één van de betere aanvallers die Nederland ooit heeft gekend.

Hmm, ik had verwacht dat het Wilshere ging worden, die speelde vorig seizoen ook zeer constant, met een positieve uitschieter tegen Barcelona. En ja, ik kijk met een Arsenalbril ja...

Het verbaasd me nog dat die alcantara het niet is geworden. Verder wel terecht dat Gotze het is, de beste van allemaal en gewoon een toptalent.

5 december 2011 om 20:13

Dat verbaast mij echt totaal niet. Als je op 19-jarige leeftijd een sleutelrol kan spelen in het behalen van een kampioenschap in de Bundesliga, dan ben je gewoon (veel) verder dan iemand die zo nu en dan zijn minuten pakt bij Barcelona.

5 december 2011 om 20:32

Ja dat is zeker waar, en daarom vind ik het ook terecht dat Gotze het is geworden. Maar als je mijn reactie ff goed leest en een beetje nadenkt dan weet je wat ik bedoel. Het is namelijk zo dat Barcelona en hun spelers altijd en overal een beetje voorgetrokken worden, en daarom zou ik het logischer vinden (volgens de denkwijze van de fifa etc.) dat hij het werd ...

5 december 2011 om 22:05

Sorry, ik zie inderdaad dat ik te snel op jouw reactie heb gereageerd. Volledig met je eens verder!;

Logische en terechte uitslag Götze is de meest getalenteerde speler van zijn leeftijd.
Götze bewijst zich ook in een betere competitie dan Eriksen dat zal ook veel gescheeld hebben. Eriksen laat zijn klasse nog te weinig zien naar mijn mening hij moet veel meer uit zijn kwaliteiten halen.

Volgend jaar weer een kans.

Btw 2x dat een Mario hem wint,

Super Mario!

Als Schalker kan ik niks anders zeggen dan absoluut terecht. Wat een ongelooflijk groot talent en als hij zich blijft ontwikkelen als hij dat nu doet, wordt hij binnen een paar jaar zeker een van de beste spelers ter wereld. Ik verwacht dat hij hoogstwaarschijnlijk zeker weggaat van Dortmund, ze proberen er alleen zoveel mogelijk eurootjes nog uit te persen. Een goede zaak als hij weggaat.

terecht, deze jongen laat het op een hoger niveau constant zien dan eriksen. Verdiende winnaar en wordt voor elk team een aanwinst over 2 jaar. Duitsland heeft heel wat creativiteit met oa deze gotze en ozil, lijkt beetje sneijder - vd vaart verhaal.

Terechte winnaar.
Al zou Eden Hazard ook een terechte zijn geweest.
Is toch een leuke prijs voor je prijzenkast als jonge voetballer. Als je zo dat lijstje ziet vanaf 2004 zijn dat toch allemaal bestwel grote spelers geworden. Belooft dus wat voor Gotze. Wel opvallend dat Ronaldo hem nooit gewonnen heeft in zijn Manu tijd.

voor mij heeft hij hem ook verdient gewonnen .
Thiago had nog geen echte basis plek maar hij speelt dan ook bij barca .
Wilshere en Hazard worden moeten het delen op de 2de,3de plek .
en Eriksen als 5de

Mooi voor Eriksen dat hij genomineerd was. Eriksen heeft nog een grote toekomst voor zich. Hij is soms nog iets te slordig in balbezit en verdedigend kan hij ook nog veel verbeteren. Maar hij is pas 18 en moet nog veel ervaring opdoen.

Gotze is natuurlijk een supertalent en de verdiende winnaar ,zijn snelheid en gevaar voor de goal is fenomenaal. Hopelijk kunnen we nog veel plezier aan deze jongens beleven.

Het is maar moeilijk kiezen vind ik, je kan er niks van zeggen, groot talent en dus gewoon terecht.

Volledig terechte winnaar is ook gewoon het grootste talent dat er rondloopt op het moment.

5 december 2011 om 16:26

nja het grootste weet ik niet, hazard is natuurlijk ook een geweldig talent, het zelfde geld voor wilshere en thiago, alleen heeft eriksen niet zo veel geluk dat hij bij ajax speelt in een minder team dan de overige 4, al met al zijn het alle 5 toptalenten dus wie het ook was geworden het was terecht geweest, dus nu ook.

Meer dan terecht, één van de grootste talenten vandaag de dag. Götze is het grote talent van Duitsland, ongelovelijke speler, die komt er wel.

Wat een talent meer dan terecht! Volgend jaar Classie of mede genomineerde

5 december 2011 om 16:45

Ja natuurlijk, volgens jou zullen de laatste 5 volgend jaar wel bestaan uit; Classie, Cabral, Leerdam, de Vrij en Nelom.

On: Groot talent die Gotze en precies op hte juiste moment doorgebroken bij Dortmund. Ook erg goed om te zien dat er ook nog jongens uit Nederland meedingen.

P.s. Die Wilschere vind ik ook een fenomenaal talent hoor, alleen jammer dat Arsenal niet zo heel sterk draaide vorig jaar.

5 december 2011 om 16:56

Nee die andere zijn echt overdreven! Maar Classie in zijn huidige vorm zal wel mee doen maar niet bij de laatste 5 zitten!
Volgend jaar Neymar de winnaar denk ik! Maar goed je hebt helemaal gelijk behalve het eerste !

5 december 2011 om 17:14

Als je bedoeld bij de beste 50 zou inderdaad nog wel eens kunnen dat Clasie genomineerd word.
Ebecilio werd ook genomineerd dat zegt toch wel dat Clasie dit ook wel moet kunnen halen. Uit de Eredivisie maken John, Clasie, Narsingh en Boilesen wel een kans om bij die 50 namen te komen denk ik.

Terecht hoor is gewoon een grote talent, Ben trots op dat Eriksen in top 5 hoort van grootste talenten van Europa.

Jammer voor Eriksen maar Gotze is een uitstekende voetballer meer dan terecht dat ie gewonnen heeft congratz!

Eriksen had hem best kunnen winnen. Hij is heel bewust met zijn carrière bezig, daarom speelt hij in Amsterdam. Hij had al voor het grote geld kunnen kiezen maar rationeel genoeg als deze jongen is weet hij dat die nog lang niet uit geleerd is bij ons aller Ajax. Over een paar jaar zal hij in een adem worden genoemd met alle grote spelers op deze wereld. De potentie om uit te groeien tot absolute top heeft hij in ieder geva in zich. Tel hierbij op dat hij technisch volmaakt is, en nergens beter kan zitten dan bij Ajax op dit moment. Tuurlijk speelt hij soms nog onzichtbaar, maar dat is inherent an jonge spelers. Maar zo nu en dan, en steeds vaker, zie je de pure klasse waarom hij nu al als een van de grote talenten in Europa wordt gezien.

terechte winaar. deze duitser is echt waanzinnig.

terecht, hij presteert dit jaar erg goed

Gotze terechte winnaar natuurlijk. Maar waar zijn nu de mensen die riepen dat Eriksen nooit in de top 5 zou kunnen komen?

Had niet anders verwacht. Stuk voor stuk toptalenten in deze lijst, maar Götze was als eerste het perdikaat talent ontgroeid en was de beste speler van een team dat kampioen werd in een topcompetitie, niemand anders uit dit lijstje heeft dat gedaan dus logisch dat Götze em wint.

Ja zoals de meeste hier kan je maar één ding zeggen: Terecht. Deze jongen heeft zo godsgruwelijk veel talent. Het zou niet eerlijk zijn hem nu met Messi of Ronaldo te vergelijken maar in potentie kan hij zeker dat niveau halen. Vorig jaar had deze Götze al een groot aandeel in het kampioenschap van een ploeg die fantastisch voetbal speelt/speelde. Daarbij moet ik ook zeggen hij heeft ook echt de kop en uitstraling van een vedette, ondanks zijn jeudige uiterlijk heeft hij toch een bepaald charisma. Daarbij is het ook een zeer bescheiden en vriendelijke jongen. Die met zijn beide benen op de groot staat, in tegenstelling tot zijn naamgenoot en winnaar vorig jaar, Balotelli, die het daarom ook niet zo ver zal gaan schoppen als Götze. Götze leeft en ademt voetbal, gewoon een natuurtalent.

Daarbij toch ook leuk voor Eriksen dat hij genomineerd was. Deze prijs is toch vrij prestigieus en dat geeft aan dat Eriksen op de goeie weg is. Is toch mooi dat je bij de vijf grootste talenten van Europa hoort. En dit is daarmee ook weer goed voor het imago van onze Eredivisie.

Een terechte winnaar. Was vorig jaar toch echt beter dan degene met wie hij om deze titel streed.
Een schitterend lijstje vanaf 2003. Vroeg me alleen gelijk af waarom Ronaldo er niet tussen stond.

ipv Anderson bijv.

Houd toch op jongens, alsof jullie allemaal de Franse competitie ook op de voet volgen. Ik durf te wedden dat zeker meer dan driekwart Hazard maar af en toe zien spelen in samenvatting of toevallig een duel. De meeste praten gewoon mee de met massa. 't Zelfde geldt voor mensen buiten Nederland die ook vooral de goeden beelden van Erikssen zien in de CL en met het Deense elftal.

Los van dit, ben ik persoonlijk erg gecharmeerd van Jack. Vindt 't een heerlijke speler met erg veel potentieel net als de andere 4. Oftewel welke van de 5 het ook zou winnen zou gewoon terecht zijn. Terwijl ik wel denk dat Erikssen en Thiago het minst ver nog zijn in hun ontwikkeling. En ik denk dat Erikssen wel degelijk de speler is waar het meeste rek nog in zit en hopelijk zal dit ook eruit komen. Want het talent hebben en het talent werkelijk benutten scheidt de wereldtoppers van de toppers/eeuwige talenten.

No offence naar Götze overigens hoor, een heel mooi rijtje waar hij in komt. Probz!

Meer dan terecht voor Mario Götze. De Bundesliga is een stap hoger dan de Nederlandse eredivisie en het baltempo ligt ook hoger. Bij Borussia Dortmund word hij gevolgt door Arsenal, die afgelopen zomer maar lieft 40 Miljoen euro ervoor over hadden, om hem naar Londen toe te halen.

ect Chapeau!, voor Christian Eriksen, dat hij in de top (5) is beland als talent van de wereld.

Dit is niet versassend natuurlijk, prima talent maar op Wilshire na is Eriksen de minste uit het rijtje.

Gotze is een toptalent, heerlijke voetballer om naar te kijken!

5 december 2011 om 16:45

Op Wilshere na? Wilshere speelt, mits hij fit is, alsof hij al jaren in de basis van een topper uit de Premier League speelt. Eriksen speelt nog aardig wisselvallig en speelt nog altijd pas in de Eredivisie. Wilshere legde vorig jaar in zijn eentje Xavi en Iniesta zo goed als plat tegen Barcelona.

5 december 2011 om 16:48

Op Wilshere na is Eriksen het minste talent uit het rijtje, verklaar je nader?

5 december 2011 om 17:56

Hij heeft gewoon gelijk hoor.. Wilshere heeft het minste talent van de 5. Hij heeft alleen wel een geweldige mentaliteit, een fantastisch loopvermogen en leiderschap, wat hem net zover zal brengen als de rest. Ronaldo is bijvoorbeeld beter dan menig speler met meer talent...

Ik vind het terecht. Het is exact mijn lijstje.

5 december 2011 om 18:11

Ben ik het echt niet mee eens. Ik las ook zoiets van PG, dat Wilshere niet zoveel talent heft als dit soort jongens. Het klopt dat de resultaten van Wilshere misschien een beetje beter worden ingeschat door zijn loopvermogen en door zijn mentaliteit, dat doet niets af aan zijn techniek.

Zijn overzicht is fenomenaal, zijn eentweetjes van wereldklasse. De enige reden dat hij niet beslissend is in de zin van voor het goal met assist en goals, is zijn posities.

In de match tegen Barcelona bewees Wilshere dat hij qua talent minstens even goed is als de rest, zeker als Eriksen/thiago/hazard. Hij wint de prijs echter niet door o.a. blessures

5 december 2011 om 18:19

Ik vind toch echt dat Hazard, Eriksen, Thiago en Gotze over meer talent beschikken. Dat wil echter niet zeggen dat ik het betere voetballers vind. Ik vind Wilshere wél de 1-na beste voetballer van dit rijtje, achter Gotze. Talent beschouw ik echter als iets anders dan het voetballer zijn. Het gemak waarmee men dingen uitvoert is op basis van talent. Bij Eriksen, Gotze en Hazard ziet alles er veel makkelijker uit. Alleen over Thiago twijfel ik of die meer talent heeft.

5 december 2011 om 18:25

Hmm, misschien ziet het er makkelijker uit op het oog, maar zolang Wilshere de juiste beslissingen neemt en deze tactiek heeft, dan kan het eigenlijk niet beter. Enkel als hij meer rendement heeft in aanvallend opzicht, maar dat ligt ook aan zijn rol.

Ik snap wat je bedoelt, maar blijf erbij dat de wedstrijd tegen Barcelona aantoont dat er geen persoon is met meer talent, met Götze als twijfelgeval.

5 december 2011 om 20:10

@ Goonerhiguain

Ik ben het niet met je eens sinds 2004 na het debuut van Fabregas hebben wij weer een superster in onze handen. Het klopt dat speler als Gotze dingen veel makkelijker oogt dan bij Wilshire. Maar dat is juist het mooie eraan het lukt hem grotendeels ook wat hij wilt uitvoeren en dat is voor mij ook een kwaliteit wat een talent moet hebben.

Deze knul is nog maag 19 jaar oud maar door hard werken kan deze man uitgroeien tot een grote voetballer.
Bij Manchester United zaten ze afgelopen seizoen zich af te vragen wie Paul Scholes kan vervangen. Ik weet zeker dat hij de beste oplossing kon zijn want hij moet me ook denken aan Scholes een echte box to box speler.
\

5 december 2011 om 16:57

Je lijkt Balotelli wel!

5 december 2011 om 17:10

Weet je zeker dat je het over Wilshire hebt?

Wilshire is de man die op 19jarige leeftijd een basisplaats heeft bij Arsenal, het hele middenveld in handen heeft en in 1 wedstrijd de 2 beste middenvelders ter wereld uit de wedstrijd speelde. Hij is naar mijn menig na Götze de beste van dit rijtje.

Op basis van het lijstje kunnen we wel constateren de gene die golden boy award wint toch wel echt velen jaren actief zijn op hoog niveau. Fantastische speler natuurlijk die Gotze, absoluut terecht .

Als Ericsen in een grote competitie gevoetbald had was hij zeker 1 geworden
Ericsen is veel beter voetballer als Götze
Götze kan nog niet bij hem in de schaduw staan.

5 december 2011 om 16:57

Als Gotze ook in Mickey mouse competitie had gespeeld, dan had hij er ook 20 inliggen vergeet dat even niet.

Ont: volledig terecht hele seizoen al constant geweest Mario Gotze.

5 december 2011 om 18:51

Götze Hij speelt micky mouse ,of schat jij de bundesliga zo hoog in .
nederland speeld nog met 4 clubs europees en gaan alle vier overwinteren.

over mickey mouse gesproken.

5 december 2011 om 19:27

Semi
De bundesliga is op dit moment na spanje en Engeland de grootste competitie. En Gotze onderscheid zich in deze competitie, terwijl eriksen wisselvallig is en soms onzichtbaar is tegen clubs als vvv, de graafschap, Utrecht enz.

Gotze is gewoon bepalender, en op dit moment beter en verder.

5 december 2011 om 19:28

Semi
De bundesliga is op dit moment na spanje en Engeland de grootste competitie. En Gotze onderscheid zich in deze competitie, terwijl eriksen wisselvallig is en soms onzichtbaar is tegen clubs als vvv, de graafschap, Utrecht enz.

Gotze is gewoon bepalender, en op dit moment beter en verder.

5 december 2011 om 19:40

je moet even de statistieken bij pakken Bundesliga staat op nr 3 dus een van de sterkste competities, dat kan je van Mickey Mouse competitie niet zeggen.

Dat je jarloers bent dat een Duitse voetballer is verkozen, ben ik vaker van je gewend. Alles wat met Duitsland te maken heeft ben je negatief beter kun je hierop niet reageren want je maakt altijd jezelf belachelijk.

5 december 2011 om 19:54

Speelt hij Mickey Mouse?

Bundesliga is met Engeland de spannendste competitie in Europa. In Spanje heb je alleen Barca en Real die er toe doen. Met hoeveel clubs speelt de Buli dan nog europees? En qua niveau is het na Engeland de sterkste comp.

Hannover El
Bayern CL no1
Dortmund CL no4 (3 pt op no2)
Leverkusen CL no1

Maar zoals al heel vaak gezegd door velen heb je het weer mis

5 december 2011 om 17:15

Ach qua cijfers doet Gotze het beter en dat terwijl hij in een grotere competitie speelt tegen sterkere tegenstanders. Zeggen dat Eriksen beter is is ronduit lachwekkend en precies van het niveau dat ik van jou gewend ben.

5 december 2011 om 18:46

Ja daarom gaat hij naar de grootste club van de Wereld
Barcelona.

Maar tja alles wat duits is ,is beter inderdaad had ik niet aan gedacht .

Net zoiets als het rechterhoekje van Neuer ,
werd ook mee gelachen .
ieder week duwen ze hem er daar een erin
En jou nivo zie ik ook zoals de vorige week tegen dortmund toen jij je eigen club en trainer afbrande

en wat zijn sterke tegenstanders Freiburg Augsburg Kaisers lautern ,wolfsburg,hertha, Nurnberg .jaja topclubs inderdaad.

5 december 2011 om 23:55

Ik vind je opmerkingen belachelijk en dom.
Eriksen speelt vaak slecht. Tegen slechte clubs als roda, vvv.
En alle clubs die jij opnoemt zijn beter dan de laatste 7 in nederland.

6 december 2011 om 00:26

Och jij bent toch al niet serieus te nemen, niemand heeft het over de keeperskwaliteiten van Neuer gehad afgelopen weekend behalve Buffon die zei dat Neuer op dit moment nr 1 van de wereld was. IN dat topic was je ook nergens te bekennen.

Je had het over mijn reactie? Wat zegt dat over mijn niveau. Mijn reacties zijn altijd onderbouwd en daarom zie je op mijn profiel ook een + Bewezen lid staat, kom niet dom praten dus. Die clubs die jij opnoemt zouden meedoen bij de top in nederland dus dat is waarschijnlijk het zwakste argument dat ik in tijden heb gehoord.

Ik mis je trouwens in het topic over Robben waarin Muller opkomt voor Robben. Je weet wel, die Muller die volgens jou negatieve dingen aan het lekken is over Robben naar de Media. Tuurlijk ben je daar niet te zien want het blijkt weer eens dat je onzin liep te lullen. Wat ben je eigenlijk een walgelijk mannetje. Zelden zo een zielepoot gezien die kennelijk nog zo erg met de oorlog bezig is in zijn eigen kleine wereld dat hij niets meer normaal kan bekijken.

Precies zoals ik al dacht, Gotze was afgelopen seizoen zo goed dat hij het verdinedde kijk zijn leeftijd, nu 19, vorig jaar 18.

Ook een leuke speler om naar te kijken. Dit is gewoon verdiend,.

maar vond Hazard 2 seizoenen geleden ook heel goed, maar dat is 2 jaar geleden. niet 1 jaar. Wilshire is ook flink gegroeid, maar is toch net iets minder dan Gotze.

Tiago speelt soms bij een van de 2 beste clubs ter wereld, soms op bank, soms in basis (vooral dit seizoen, vorig jaar niet zo)

Eriksen vind ik een leuke speler, die ook goed is, maar is toch de slechtste van deze vijf.
Dat zag je Zaterdag maar weer eens, hoe Eriksen Vertonghen zo voor de goal zet.

Terechte winnaar, wat die jongen laat zien op zijn leeftijd is gewoon fenomenaal. De andere 4 mogen natuurlijk ook trots zijn om op dat lijstje te staan want dat betekend gewoon dat je heel goed bezig bent!

Off: Weet er iemand trouwens of er zo'n prijs bestaat maar dan van voetballers over de hele wereld? Zou wel eens willen weten of Neymar hem anders had gewonnen.

Eriksen hoort er in mijn ogen helemaal niet tussen!
Ik bedoel als je namen als Götze, Thiago, Wilshere en Hazzard ziet staan dan past een Eriksen daar niet tussen! Hij is niet eens bepalend voor Ajax in de eredivisie terwijl al deze spelers in een veel grotere competitie bij een grotere club van meer waarde zijn! Begrijp met niet verkeerd het is zeker een groot talent, maar niet zoo groot als word geschreven en gezegd.. Ik vind bijvoorbeel in Nederland een Maher,wijnaldum of Labyad zeker geen mindere talenten! Götze is naar mijn mening wel de terechte winnaar, op zo'n jonge leeftijd al zo'n ploeg op sleeptouw nemen en naar de kampioenschap leiden is ongekend! Ik had het Thiago wel heel erg gegund, want een al een lange tijd niet zo spelers met zoveel flair gezien als hem en daarbij komt nog dat hij dit seizoen meer minuten heeft gemaakt dan Fabregas volgens mij en steeds vaker in de basis speelt en geloof mij dat is ontzettend knap als je spelers als Xavi,iniesta en Fabregas voor je hebt! Wilshere was een van de belangrijkste spelers bij Arsenal totdat hij geblesseerd raakte.. Hazzard is bijna wekelijks uitblinker bij Lille.

5 december 2011 om 17:13

Maher? Die jongen speelt net 6 wedstrijden.
Dan heb ik nog liever dat OIa John er bij opstaat, die laat op dit moment wel meer zien.
Eriksen staat hier verdiend tussen, alleen heeft hij de pech dat hij moest concureren met de 4 grootste talenten uit de Grote competities.
Dat Eriksen hier tussen staat, is al heel wat.
Als Eriksen bij een Barca, Arsenal of wat had gespeeld dan had hij zeker meer kans gehad, want die jongen wordt zo ongelovelijk goed!

Maarja terecht dat Gotze heeft gewonnen, al had ik Wilshere ook wel zien winnen.
Deze jongen neemt Dortmund op sleeptouw terwijl die jongen zo jong is, dat zegt al heel wat.
We gaan nog veel zien van deze 5 toptalenten!!

5 december 2011 om 17:21

Als hij bij Barca of Arsenal had gespeeld had niemand hem gekend!
Hij kan niet eens bepalend zijn voor Ajax hoe zou hij dat in hemelsnaam wel kunnen zijn voor topclubs als Arsenal en Barcelona? Ik blijf erbij dat Eriksen ontzettend gehyped is!
Het is een talent, maar niet zo'n grote als word gezegd! Ik vind dat Maher meer rendement heeft en constanter speelt dan Eriksen vandaar dat ik hem opnoem!

5 december 2011 om 17:25

En in hoeveel wedstrijden heeft Ola John dan veel laten zien??? Komop zeg, Maher is nog maar een paar maanden 18 en nu al in vele wedstrijden van AZ bepalend. John doet het ook goed maar is wel ouder en speelt ook natuurlijk op een andere positie dus slecht te vergelijken. Maar wat Themessishow hier zegt klopt in mijn ogen wel. Eriksen wordt door vele de hemel in geprezen alsof hij binnen een aantal jaren Messi wel even zal opvolgen maar hij mist toch het echte talent om zover te komen. Denk ook niet dat hij ooit in de buurt komt van een Sneijder om maar een andere speler te noemen. Nee, het zal niet meer dan een zeer leuke speler zijn in de toekomst die natuurlijk op het hoogste niveau mee kan maar zeker geen absolute wereldtopper gaat worden!

5 december 2011 om 17:27

Ik noem het Jaloezie. "weeeer heeft ajax een geweldig talen in huis en weeeeeer heeft psv dat niet". Beetje jammer van je.
Je kunt over 10 wedstrijden niet zeggen dat iemand constanter speelt dan iemand die meer dan 1 seizoen speelt. Het rendement kan wel hoger liggen (wat doelpunten betreft) maar je weet niet hoelang hij dit zal volhouden en hoe groot zijn rek nog is. Aan alles bij Eriksen zie je de klasse en waartoe hij allemaal in staat is. Feit dat jij dit niet ziet, zegt genoeg over jou. Feit dat alle grote clubs uit europa hem wilde hebben zegt misschien nog wel meer over jouw gebrek aan voetbalinzicht (als het om talenten gaat).

5 december 2011 om 18:15

Niet gekend? Deze jongen wordt nu al op de voet gevolgd door bijna alle topclubs in de wereld. Nee hij is nog niet bepalend voor ajax.
Als hij bij Barca of Arsenal had gespeeld had iedereen hem gekend, want daar speelt die ook met betere speelers, en meer rendement? wat heeft Maher laten zien? 2 doelpunten? Eriksen heeft intussen al 8 assists, na mertens de nummer 2, en dat is best veel.
En Maher heeft idd veel talent, maar hij is zeker nog niet verder dan Eriksen, en volgens mij ben je ook even vergeten dat Eriksen een volwaardig lid is van de Deense selectie!

5 december 2011 om 18:18

Ola draait vanaf het moment dat die speelt, al heel goed, en idd, je kan het niet vergelijken, maar we hebben het over talenten, en ik vind dat Ola meer heeft laten zien dan Maher. En ouder? Ola is net 19 dus ik weet niet wat jij praat.

En Messi opvolgen? waar heb jij het in godsnaam over, deze jongen, mits hij zich door ontwikkeld, wordt zeker van het niveau Barca!
Dat je dat zelf niet kan zien, snap ik ook niet, want als je hem eens goed bekijkt, dan zie je dat het talent van hem afdruipt.
En ja hij lijdt soms balverlies, en ja hij draagt ajax nog niet, maar wie verwacht dat nou van een 19 jarige? En deze jongen gaat zeker wel in de buurt komen van Sneijder, Sneijder had t geluk dat hij in een goed draaiend elftal kwam, als Eriksen met goeie voetballers om zich heen speelt, zul je zien dat hij makkelijk meekan!

5 december 2011 om 17:24

Ik denk dat jij niet helemaal door hebt wat Eriksen allemaal voor Denemarken betekent. Hij is daar zo een belangrijke speler. Feit dat hij wisselvallig speelt bij Ajax, kan een oorzaak hebben in meerdere factoren zoals: het team dat niet draait, het lastig kunnen samenspelen met bepaalde middenvelders/aanvallers (dit maakt je niet meteen een slechtere voetballer zelf), of inderdaad het niet constant zijn. Eriksen loopt vrij als geen ander, kan geweldige steekpasses geven (9 assists alweer). Dan kun je als psv-er wel labyad en gino er tussen willen gooien, maar dat is totaaal niet relevant. Beiden niet opgeroepen voor nationale elftal. Maher idem dito (en presteert pas een half jaartje).

zeer zeer terechte winnaar, heel erg groot talent. Ik verwacht ook heel veel van hem later.

Al zegt de winnaar ook niet al te veel. Van der vaart heeft m in 2003 gewonnen, maar wesley sneijder is hem in alle opzichten voorbij gestreefd.

maar voor alle genomineerden: Thiago Alcántara, Christian Eriksen, Eden Hazard, Jack Wilshere en dus ook Gotze verwacht ik in de toekomst heel erg veel van. Terechte top 5 als je het mij vraagt!

Mogen we hopen dat hij een betere weg begaat dan Balotelli

Meer dan terecht , is vorig seizoen echt opgestaan en Dortmund is mede door zijn inbreng kampioen geworden , als je op zo'n leeftijd al zo'n constant seizoen kan draaien en ook bij het Duitse Elftal en de Champions League niet uit de toon valt dan ben je gewoon een grote meneer.

Eriksen is een talent dat is zeker maar ik vind hem vooral dit halfjaar gewoon tegenvallen en hij laat zich meeslepen en de malaise van de hele ploeg , is ook niet raar want die jongen is 19 dus je kan niet van hem verwachten dat hij dan opstaat en zich daar meteen aan ontrekt maar dat speelt wel mee.

Thiago z'n echte doorbraak is pas ingezet tijdens de zomer en daarvoor speelde hij maar mondjesmaad voor het 1e van Barcelona.
Wilshere is jammer genoeg nu te lang afwezig door z'n blessure maar als hij fit was gebleven en z'n niveau had kunnen doortrekken dan was het zeker een close-call geworden.

iedereen die terecht in zijn reactie heeft krijgt een paar miljoen duimpjes omhoog en iedereen die onterecht zegt krijgt een paar miljoen duimpjes omlaag dus

Terecht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

5 december 2011 om 17:26

Gek genoeg is het bij jou niet zo.

Nouja gek....

5 december 2011 om 18:44

haha geweldig dit, precies wat ik verwachte. Sommige mensen zijn iets te serieus

Zeer terecht in mijn ogen.
Van de genomineerde heeft Götze toch wel de meeste indruk gemaakt.
Mede door zijn inbreng is Borussia ook weer eens kampioen geworden.

Weet iemand hoeveelste Eriksen geworden is? Of is alleen de winnaar bekend gemaakt?

5 december 2011 om 19:18

ik ga er vanuit dat de volgorde zoals hij hierboven vermeld staat, dat t m dan wel zal zijn
Gotze (winnaar dus)

tiago, eriksen, hazard en wilshere
2 3 4 5

maar zeker weten doe ik t niet!!

terechte beslissing, vindt dat eriksen er wel tussen hoort maar niet verdient om te winnen ...

Dat is geen verkeerd rijtje om in terrecht te komen! Hopelijk gaat hij straks bij een echte mooie club spelen en niet bij de club die het meeste geld betaald. (man City of die vage russische clubs)

ik vndt dat eriksen wint want ik ben voor ajax en hij doet het goed bij ajax en bij denmark

Lijkt me niet meer dan terecht, zeker nu Hazard zn vorm van vorig seizoen niet helemaal kan doortrekken. Hoop alleen niet dat hij naar Munchen gaat, zou echt zonde zijn van de Bundesliga

5 december 2011 om 19:34

?? Heb jij al iets van de Franse competitie gezien dit jaar?? Hij steekt er weer met kop en schouders bovenuit dit jaar. Net als vorig jaar, en het jaar daarvoor... Ik vind het een aafluiting dan die de prijs niet gekregen heeft en dat al drie jaar aan een stuk.

Rafael van der Vaart (2003)
Wayne Rooney (2004)
Lionel Messi (2005)
Cesc Fàbregas (2006)
Sergio Agüero (2007)
Anderson (2008)
Alexandre Pato (2009)
Mario Balotelli (2010)

Stuk voor stuk zijn deze spelers allemaal toppers geworden, al vind ik dat Anderson ( mede door blessureleed ) mij niet echt heeft kunnen overtuigen. Ik denk dat Mario Gotze een mooie toekomst tegemoet gaat. Het zou echt mooi ziijn als hij naar Arsenal zou verkassen. Dortmund is een goede ploeg en is vorig jaar kampioen geworden, maar ze zullen denk ik nooit ver komen in Europa. Arsenal daarintegen, zei presteren al jaren met weinig dure aankopen zeer goed. Met een paar goede aankopen erbij kunnen zei het volgend jaar ver schoppen in de Championsleauge.

Proficiat Mario Gotze!

Terechte uitslag, Götze was echt de grootste hype van 2011. Vanaf het moment dat hij in de eerste ploeg kwam speelde hij al een rol in het sterke team van Borussia samen met de andere revelaties. Nu Sahin weg is, doet Dortmund het nog steeds zo goed. Dankzij Götze. Ook in het Duitse elftal doet hij het goed. Dat is en het feit dat de Franse competitie veel lager wordt ingeschat door velen maakt hem wel de verdiende winnaar. Wilshere was een mooie derde geweest, maar helaas werkt het niet met eerste tweede en derde.

Geweldige speler, zeer verdiend.
In een imponerende lijst met Rooney, Messi en Fabregas en nu dus ook Gotze.
Hopelijk doet Arsenal er alles aan om deze jongen binnen te halen.

Heel terecht. Eriksen is helaas nog te wisselvallig.

En zeer terecht. In tegenstelling tot Christian Eriksen heeft Götze veel en veel meer potentie om door te groeien tot een topspeler.

Ik had graag Thiago Alcantara zien winnen.
Ik lees hierboven een paar reacties van dat hij niet zoveel talent heeft dan Götze, maar die personen zitten echt wel mis. Thiago kreeg vorig jaar de lastige taak om de rol van Xavi over te nemen tegen Villarreal & deed dit alsof hij er al jaren stond.
Thiago en Götze hadden hem allebei kunnen winnen en bij deze is Götze dan ook een terechte winnaar. Die jongen heeft er natuurlijk ook een geweldig seizoen opzitten.
Waarschijnlijk heeft de landstitel de doorslag gegeven. Götze had daar een enorm groot aandeel in en Thiago heeft niet ZO enorm veel gespeeld.

Mooie erkenning voor Mario en natuurlijk ook voor zijn leermeester Klopp! Dit succesje zal zijn marktwaarde nog verder de hemel in doen stijgen en ik denk dan ook dat Arsenal met nog meer op tafel moet komen dan met de 30 miljoen die nu gesuggereerd wordt.

Götze is zeker terecht.
Maar Eriksen blijft voor mij toch een leukere speler, maar dat komt omdat hij in de Eredivisie speelt.

Terecht, zeer groot talent die het al een dik jaar lang goed doet in één van de beste competities van de wereld. Wilshere had hem ook wel verdiend, ook een zeer groot talent maar is al een tijd geblesseerd, hij speelde vorig jaar ook heel sterk vooral Barca uit.

Mooie shirts trouwens van Dortmund.

Van dat rijtje vanaf 2003 is iedereen wel een grote speler geworden, dus als je het zo bekijkt zegt het wel wat. Uitzondering is wellicht Anderson in 2008.

Terecht. Eriksen komt toch veruit tekort voor het niveau van deze Götze. Ik ben zelf ook fan van Thaigo, maar Götze verdient hem meer. Thiago speelt neit zovaak, en Götze is nu al een van de beste spelers in de Bundesliga. Ik vind Thiago nog niet berlangrijk, hoe groot talent hij ook is! Deze kunnen allebei twee superspelers worden! Özil vind ik trouwen ook een mega talent, maar ik denk dat hij niet meer behoort tot de talenten, maar tot de topklasse met Xavi,messi en Ronaldo enzo!

Alleen op competitie hoort Eriksen er al niet in te staan in vergelijking met de rest. Hij doet het tegen spelers als Juri Rose en Scheimann, terwijl de rest zich moet bewijzen tegen toppers of toppers in potentie..

Kunnen mensen wel gaan roepen dat hij het bij Denemarken ook goed doet. Maar die jongen heeft ongeveer 14 interlands op zijn naam staan. En hij speelde ze echt niet alle 14 goed.

eriksen is met afstand de minste in dit rijtje.
de andere laten meer zien en in een vele male grotere competitie.

Ik vind, wat ik al vaker heb gezegd, dat Arsenal alles uit de kast moet halen om deze jongen binnen te halen. Laat het 50 miljoen euro kosten, zelfs dat bedrag is het waard.

5 december 2011 om 19:22

Heb je gelijk in. Hij moet gewoon het doel worden dat we of in de winter maar sowieso in de zomer moeten kopen.

5 december 2011 om 19:39

Overdrijf nou niet gelijk zo. Weet je nog voor hoeveel Sneijder wegging? Dan is 50 miljoen een beetje erg overdreven, dat is dan bijna het dubbele.

5 december 2011 om 20:18

Overdrijven? Deze jongen is compleet uniek!
Niet alleen heeft ie enorm veel talent, maar mentaal is ie ook enorm goed ontwikkeld, als je in 1 van de zwaarste competitie de grote man kan zijn bij en deze bijna eigenhandig kampioen maakt, dan behoor je bij de allergrootste.

Gotze staat op eenzame hoogte en is verreweg het beste talent in zijn totaal.

Tuurlijk is het veel geld, maar heden ten dage betaal je schrikbarend veel voor de allerbeste, zo ook voor Gotze.. het feit dat ie al zo ver is, maakt het risico uitermate klein.
Arsenal kan hier alleen maar op winnen, echt een geweldige speler.

Rafael van der Vaart (2003)
Wayne Rooney (2004)
Lionel Messi (2005)
Cesc Fàbregas (2006)
Sergio Agüero (2007)
Anderson (2008)
Alexandre Pato (2009)
Mario Balotelli (2010)

Als je naar dit rijtje kijkt was er nu eindelijk eens een duitser aan de beurt ,
Volgend jaar een scandinavier.

Waarom Eriksen nou in dit rijtje staat kan ik niet helemaal plaatsen. Zeker een groot talent, maar Eriksen heeft lang niet zo'n potentie als de anderen die ik in dit rijtje zie staan. Daar moet hij veel constanter voor gaan spelen.

Volledig terecht..

Gotze had een goort aandeel aan het succes van Dortmund vorig jaar.. En is dit jaar ook één van de sleutelspelers.. zo niet "dé" sleutelspelers van Dortmund..

Hij is ook over het algemeen gezien zeer constant.. Gewoon het grootste tallent van Europa.. en zeker 1 van s'werelds grootste tallenten..

Persoonlijk vind ik Eriksen echt de minste van deze 5 die hier genomineerd waren.. Maargoed.. hij heeft wel de potentie.. Maar of hij dat niveau van een Gotze.. Wilshere of bijv. Hazard zal evenaren.. Is nog maar de vraag..

Hij kan het in de Eredivisie wel goed doen.. Maar daar is de tegenstand ook niet echt van een bepaald hoog niveau.. maargoed..

5 december 2011 om 20:00

Acholinho

Wat zegt zoeen verkiezing ,mij totaal niets ,een moment opnamen .
we zullen afwchten hoe het verder gaat met alle talenten

Er was laatst een onderzoek naar de grootste talenten van nl onder 21
in het jaar 2006 ,
van de gehele selectie 21 spelers spelen er 4 een redelijk nivo ,2 in de eredivisie
enkle jupiler ,dan wat amateurs en al 7 die helemaal niet meer voetballen

Vind ook kinderachtig dat Messi aan gehaald word als beste speler van de wereld
inderdaad bij Barca goed ,met Xavi en iniesta ,maar bij Argentinie een gewone aanvaller

zo zit het in mekaar ,scheijder was niet goed genoeg voor Real en won met Milaan de cup met de grote oren en werd met nederland vice weltmeister.

wat te denken over Ronaldo bij Portugal een spits zo als er 10 zijn ter wereld,

het is allemaal heel beperkt Götze prima voetballer ,maar zo zijn er 20 in zijn leeftijds klasse.

Je hebt spelers die zich traag ontwikkelen .en er zijn er die na hun 21 de top nooit meer bereiken.ze blijven een talent.

5 december 2011 om 20:32

Ik lees altijd de reacties mee, maar jij hebt toch werkelijk het minste voetbal verstand van iedereen op deze site. Je zegt momentopname, terwijl het over heel 2011 gaat? Er zijn blijkbaar geen 20 spelers in zijn Götzes leeftijdsklasse, anders waren er 20 winnaars. Voor de rest is je reactie over Messi, zo mogelijk, nog belachelijker. Messi laat bij Argentinië genoeg zien, hij hoeft ook niet alles alleen te kunnen. Ik ben totaal niet voor Barcelona, maar voor Messi kan je niet meer dan respect hebben.

Maar gelukkig beargumenteer je alles zo goed......

weet iemand of die variant er ook is voor de zuid amerikaanse velden??? of in het bijzonder brazillie

Ben namelijk benieuwd hoe daar de top 5 er uit zal zien

Hazard hadem vorig jaar al moeten krijgen. Dat hij em opnieuw niet krijgt vind ik toch een beetje een schande. Gotze heeft 1 topseizoen gespeeld, heel erg knap. Hazard is al drie jaar de leider van zijn elftal. En in de CL schittert geen van beiden.

Hazard verdiende deze trofee het meest. Laat deze trofee door alle europese journalisten uitreiken en Hazard wint wel denk ik. Zonde.

Het is denk ik dat Wilshere dit voetbalseizoen niet in actie is gekomen en dat Gotze zijn uitstekende vorm van vorig seizoen goed weet vast te houden.. Anders denk ik dat Wilshere wel de GB zou worden

Gotze, Wilshere en Hazard zitten naar mijn mening op 1 lijn, zeer moeilijk om te kiezen.
Zij zitten op een fase om aan hun zelf af te vragen hoe succesvol ze willen worden.
De nodige talent hebben ze gekregen van God, nu nog meer ontwikkelen en kunnen dit de volgende sterren worden die we van de komende 10 jaar mogen genieten.

Erikssen en Thiago hebben mij nog niet echt kunnen overtuigen, veel lagere competitie en de andere die maakt te weinig minuten. En die is ook geen vaste kracht voor een wereldploeg, 1 van de zoveel talenten meer niet.

Het zijn allemaal gewoon geweldige talenten, maar de keuze was eigenlijk ook niet heel moeilijk. Thiago is misschien net zo goed maar speelt gewoon minder. Wilshere is nu langdurig geblesseerd en lichtelijk op de achtergrond geraakt. Hazard draait op dit moment ietsje minder en komt gewoon ook minder in het nieuws. Eriksen is ook een geweldig talent maar speelt in een mindere competitie en heeft nog te vaak een slechte dag. Terechte winnaar dus deze jongen!

Terechte winnaar.
Hij heeft veel aandeel in het kampioenschap gehad door zijn goals en assist's.

Eriksen is natuurlijk wel de minder uit dit rijtje, maar hij mag al trots zijn dat hij al de andere talenten achter zich heeft gelaten!!

Het is jammer dat de winnaar niet Jack Wilshere heet. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met zijn blessure, maar hij verdient de prijs wel echt een keer. Misschien volgend jaar dan (als dat nog kan i.v.m zijn leeftijd). 2x genomineerd worden is in ieder geval heel knap! Wilshere heeft waarschijnlijk het minste talent als het op techniek alleen aankomt. Echter is hij nu veel dwingender dan vooral Eriksen en Thiago. Hazard is een aanvaller dus dat vind ik lastig vergelijken en Gotze is ook echt een topvoetballer zo goed dat ik eigenlijk niet kan zeggen dat het onterecht is dat hij de Golden Bot heeft gewonnen!

Het loopvermogen, het inzicht, de durf en de strijd waarmee Wilshere in de fysiek sterkste competitie ter wereld overeind blijft is fenomenaal om te zien. In met name de wedstrijden tegen FC Barcelona laat hij zien hoe verschrikkelijk goed hij kan voetballen. Hij is een oase van rust, pakt zijn verantwoordelijk en zet mensen neer. Van Persie is een prima aanvoerder maar ook Wilshere zou deze band niet misstaan. Ook laat hij het in tegenstelling tot de andere al heel erg lang zien op het hoogste niveau.

Verder had die Golden Boy een stimulans kunnen vormen voor Wilshere om sterker terug te komen uit zijn blessure terug te komen en het zou een bevestiging zijn voor hem dat hij zeker op de goede weg is. Als laatst speelt het feit dat ik een Gunner ben waarschijnlijk ook wel een beetje mee.
Dit was mijn lofzang over Wilshere

De overige 4 zijn namelijk ook fantastische talenten en ik vind zelf eigenlijk dat er dit jaar 5 Golden Boys uitgedeeld moesten worden dit jaar! Ze liggen zo dicht bij elkaar, ik ben benieuwd wie het meest uit zijn carriere gaat halen..

Dit geeft in ieder geval aan dat Europa barst van het talent en dat doet mij als voetbalfan goed.

Gefeliciteerd Mario Gotze!

Het zijn idd allemaal super-talenten maar wie de Bundesliga goed volg (elke week) bedoel ik hiermee heeft kunnen zien dat Götze vorig seizoen al één van de dragende spelers was van Dortmund en Bundesliga is toch een behoorlijk niveau lijkt me zo, deze jongen wordt een hele grote.

Erg jammer. Zo goed is die Gotze nou ook weer niet. Hij mag nog niet de veters van Eriksen strikken. Helaas is het wel vaker zo dat de beste niet wint. Eriksen had wel mooi in het rijtje gepast van de voorgaande winnaars. Zijn techniek en steekpass zijn natuurlijk van wereldniveau. Iets wat ik bij die Gotze nooit terug zie. Ik wil hier overigens niks afdoen aan de prestatie van Gotze. Feit is wel dat Eriksen hierbij, op technisch gebied zeker, de overtreffende trap is.

5 december 2011 om 22:26

Ik ben het wederom met je eens betreft de zaken rondom Ajax. Ik heb in een bovenstaande reactie al uitgebreid aangegeven hoe de persoon/voetballer Eriksen in elkaar zit. Hij wordt binnen drie jaar in een adem genoemd met alle grote voetballers op deze wereld. En binnen vijf jaar zal hij een van de kanshebbers zijn voor het winnen van de gouden bal. Gotze is een aardig talent, maar Eriksen is, zoals jij het mooi omschreef, de overtreffende stap.

Ghandiaans en Beback

Ik denk dat het dan misschien toch komt doordat Gotze niet in Nederland speelt en Eriksen wel en dat jullie hem daarom dus beter vinden.

Maar Gotze is zoveel beslissender geweest voor zijn club, speelt op een veel hoger niveau en haalt een veel constanter niveau dan Eriksen. Bij vlagen zie je ook wel dat Eriksen een geweldig talent is die met zijn fantastische mentaliteit ook heel veel gaat komen. Maar Gotze is op dit moment veel verder qua wat hij gepresteerd heeft en hieruit trek ik dan ook gewoon een hele simpele conclusie: Mario Gotze kan beter voetballen dan Christian Eriksen. Kijk naar de feiten en de wedstrijden en je zult dezelfde conclusie moeten trekken.

Dit is natuurlijk terecht, ik neem aan dat Hazard 2e was, Jack 3e, Tiago 4e en Eriksen 5e.
Verder kom je in een geweldig rijtje terecht met stuk voor stuk toppers. (een uitzondering daargelaten).
Kan je verder 2 jaar achter elkaar genomineerd worden? Bij veel van dit soort verkiezingen is het namelijk zo dat het maar 1x kan.

eigelijk vindt ik her raar dat Eriksen in dit rijtje staat, natuurlijk een fantastische speler maar zeer wisselvallig
ik had liever Neymar in het rijtje zien staan in plaats van Eriksen..
voor de rest natuurlijk harstikke logisch dat Gotze. Zie deze jongen over 2 jaar wel in het 1ste van Barcalona spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren