Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag twijfelde niet over wissel: ‘Ik heb veel op hem ingepraat’

Laatste update:

Erik ten Hag kon dinsdagavond vanwege een schorsing niet over Nicolás Tagliafico beschikken en de trainer van Ajax koos er in eerste instantie voor om Noussair Mazraoui op de linksbackpositie te zetten tegen Juventus. De Marokkaans international kon vanwege een enkelblessure echter na tien minuten al niet meer verder, waarna Daley Sinkgraven zijn entree maakte.

De tot linksback omgeschoolde middenvelder keerde zelf niet zo heel lang geleden terug van een zware blessure en maakte sinds die tijd nog maar weinig minuten. Toch deinsde Ten Hag er niet voor terug om Sinkgraven als vervanger van Mazraoui het veld in te sturen: “Ik had geen twijfel om Daley in te brengen. Hij heeft de kwaliteiten om op dit niveau te acteren”, legt de trainer uit aan Het Parool.

“Hij is van ver gekomen. De eerste zeven maanden dat ik trainer was van Ajax, heb ik hem door zijn blessure niet eens gezien. Als je dan terugkeert en er staat een ander op jouw plek, dan is dat moeilijk”, gaat Ten Hag verder. De oefenmeester bereidde Sinkgraven in de afgelopen periode al wel voor op eventuele speeltijd in een grote wedstrijd: “Ik heb de afgelopen weken en dagen veel op hem ingepraat. Als trainer moet je zo'n speler dan een steuntje geven. Want er komt een keer een kans en die moet hij dan pakken.”

Sinkgraven haalde het eindsignaal overigens niet, aangezien hij tien minuten voor tijd weer het veld moest ruimen voor Lisandro Magallán. Naast Ten Hag was ook Donny van de Beek lovend over de linksback: “Daley Sinkgraven is er zo lang uit geweest en dan in de kwartfinale van de Champions League er in één keer staan. Je moet het maar doen.”

Vind jij dat Daley Sinkgraven goed inviel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand me uitleggen waarom het voetbalzone citeert uit het Parool terwijl het een middagkrant is?

17 april 2019 om 09:22

Omdat er tegenwoordig naast de papieren uitgave ook internet is.

17 april 2019 om 09:24

Website Parool waarschijnlijk?! On: Sinkgraven vond ik zich goed herpakken. Echt klasse. Was aan het einde op, goede wissel van EtH

17 april 2019 om 09:50

Waarom ze citeren uit? Of hoe ze citeren uit. Het Parool heeft ookeen website die wat vaker geupdate wordt dan enkel in de middag.

De wissel toen Sinkgraven eruit moest was puur tactisch en reageren op de Juve wissel - lastig voor Daley maar wel nodig.
Daley was erg goed gister. Hij is ook herrlijk rustig aan de bal, dat speelt erg lekker

17 april 2019 om 09:24

Bovendien is 70 minuten spelen voor een jongen met zo’n blessurehistorie ook niet mis. In een zeer enerverende en energieke westrijd.

17 april 2019 om 09:27

Het was idd tactisch heel sterk en gedurfd van Ten Hag. Jammer dat je dan geen reactie hoort van zeurpiet Driessen

17 april 2019 om 09:33

Kijk ff op de TG dan. Ook jij houd je zo te zien meer op met zeuren over een journalist dan iets anders, #zeurpiet

17 april 2019 om 13:01

Nou ik heb nergens gelezen dat hij toegeeft dat hij fout zat met ten Hag

17 april 2019 om 14:15

Meerdere malen al bij VI. Zn algehele verklaring ook omtrent EtH, het hoe wat en waarom bedoel ik hiermee.

17 april 2019 om 15:49

Sinkgraven heeft zelf aangegeven dat hij al een aantal keer naar de kant was gegaan om te drinken en dat hij tegen kramp aan zat. Ik heb dus niet het idee dat ten Hag een andere keuze had dan hem te wisselen.

17 april 2019 om 18:37

hij gaf zelf aan dat hij tegen kramp aan zat en meerdere keren water ging drinken aan de zijlijn, dus niet per se tactisch

Geweldig ingevallen gister sinkgraven. Zich helemaal scheel gelopen en gewerkt tot de wissel echt klasse.

Heel erg blij als Sinkgraven weer de oude is, kan een belangrijke pilaar zijn als je aanvallende impulsen wilt vanaf je LB positie. Idem voor Veltman, hij is dan weer sterk in de duels, slim, fel en heeft ook gogme voegen daarmee beiden veel toe aan Ajax.

Ik weet nog wel dat onder Bosz het pas begon te lopen met Sinkgraven ipv. Dijks op LB. Zowel Sinkgraven als Veltman graag belonen met een contractverlenging, hebben die hard nodig dit jaar en volgende jaren.

17 april 2019 om 12:08

Eens. Zeker met de leegloop van de komende zomer is het heel fijn om een aantal spelers erbij te houden waarvan je weet wat je er aan hebt. Veltman en Sinkgraven zullen (anders dan De Ligt, Neres, Donny etc) niet meer voor tientallen miljoenen verkassen naar een andere club. Dan kan je ze er beter bij houden.

Ik zag het echt niet zitten toen hij erin kwam maar speelde een foutloze wedstrijd! Hulde!

17 april 2019 om 10:17

Nouu. Toen hij er 10-15 minuten in stond maakte hij toch wel een flinke instapfout tegenover Bernardeschi of CR7. Verder speelde hij inderdaad echt ver boven mijn verwachting.

17 april 2019 om 10:22

Foutloos? Goeie prestatie van Ajax hoor maar laten we wel objectief blijven. Hij liep op z’n tenen en vooral in het begin nog wel wat balverlies. Snap het overigens helemaal want hij heeft maanden niet gespeeld maar ik moet zeggen dan ik m’n hart wel vasthield met hem in de ploeg.

Niets dan lof voor Sinkgraven! Als je na zo'n lange absentie zo kan invallen, is dat echt wel lastig ook al ben je prof.

Sinkgraven werd door een aantal mensen dit seizoen afgeschreven als een niet Ajax waardige speler. Ben het daar niet mee eens. Hij is nog niet klaar bij Ajax, zeker als Tagliafico vertrekt. Enig 'zwak puntje is zijn blessure gevoeligheid!

Prachtig dat spelers als Sinkgraven en Veltman na lange blessures gewoon weer het oude niveau haalden. Het is toch altijd afvragen of spelers hun oude niveau nog kunnen halen als ze er een jaar uit liggen.

17 april 2019 om 11:03

Idd respect over hoe zij terugkeren in dit Ajax.

Maar let wel (en dat is geen kritiek) het is natuurlijk wel gemakkelijker voetballen in een elftal waarin de flow zit. Hoe dan ook beide invalbacks presteren goed en dat geeft alleen al aan hoe breed de selectie is. En hoeveel plezier er onderling is !

Toen Daley er in kwam had ik toch even mijn twijfels. Kan iemand wel zo n hoog niveau aan na zolang niet gespeelt te hebben. Het is het hem toch gelukt. Chapeau voor Ter Hag en Daley.

Even een vraag aan de rest; komt het succes door Ten Hag of niet? Zelf vond ik het echt geen ajax trainer, peter bosz, dat vond ik nou een heerlijke ajax trainer. Ik begin wel steeds meer in Ten Hag te geloven. De boze/strenge blik langs de zijllijn, wat hij soms heeft,hou ik echt van.

17 april 2019 om 11:04

Absoluut het succes van Ten Hag, zoals hij gisteren weer de omzettingen deed na de rust waardoor Ajax de overhand kreeg was ongekend en een grote trainer als Allegri had er ook geen antwoord op. Hij kwam niet verder dan dat de eerste tegengoal hen genekt had, terwijl we toen nog niet eens halverwege waren. Ook het aankoopbeleid wat door Overmars en Ten Hag is bepaald, waar met name is gekeken naar de leeftijdssamenstelling van de groep betaald zich dubbel en dwars uit. Zoals velen had ook ik mij twijfels na zijn aanstelling, maar hij heeft zich heel knap gerevancheerd tegen de stroom van de media en het publiek in. Chapeau!

17 april 2019 om 11:35

Je zag EtH en Alfred Schreuder in het begin ook direct met elkaar inspelen op de tactiek van Juve om Frenkie vast te zetten. Geen apathie zoals in de EL-finale met Fellaini maar direct reageren. Tenminste die indruk kreeg ik.

17 april 2019 om 13:47

@maurootje

hij had wat aanpassingsproblemen en kreeg veel kritiek in het begin maar ik heb altijd gezegd dat hij even de tijd moest krijgen. dit was zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een topclub, dat is niet makkelijk. na een stroef begin heeft hij het goed opgepakt en nu blijkt hij de perfecte trainer voor dit Ajax te zijn

Het is echt een utopie om te denken dat Sinkgraven ooit het niveau van Ajax kan halen waar ze naar streven. Ging een paar keer weer goed de fout in en het was goed dat ie weer gewisseld werd want er kwamen teveel voorzetten vanaf zijn kant. Na de wissel niet meer.
Hij balde aardig mee maar meer ook niet. Veltman daarentegen vond ik echt sterk.

"toch deinsde Ten Hag er niet voor terug om Sinkgraven als vervanger van Mazraoui het veld in te sturen:"

Dat opportunisme. Nu vind iedereen het prima. Had hij een blunder gemaakt, dan had heel het land geroepen om een tactische verandering van ten Hag.

17 april 2019 om 12:24

Als, als...
Sowieso had Ten Hag weinig alternatieven achter de hand nu. Nico geschorst, Maz uitgevallen. Magalan inbrengen en Blind schuiven was een grotere gok. Net als alle andere eventuele "alternatieven". Dus in dat opzicht zou het wel mee hebben gevallen denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren