Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Er is geen tweede Seedorf, hij is de Cruijff van de nieuwe generatie’

Laatste update:

Clarence Seedorf heeft een ongelooflijke loopbaan als voetballer achter de rug en inmiddels is de oud-middenvelder begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Dat is niet de minste klus: hij is aan het werk gegaan bij voetbalgrootmacht AC Milan, de club waar hij in het verleden als speler furore maakte. Bondscoach Louis van Gaal is in ieder geval zeer te spreken over Seedorf.

/

“We moeten trots zijn dat zo’n speler uit ons voortkomt”, laat Van Gaal optekenen in het Algemeen Dagblad. “Er is geen tweede Seedorf. Hij is de Cruijff van de nieuwe generatie. In prestaties, in representatie en in populariteit in de wereld.” Seedorf komt bij de KNVB in aanmerking voor een versnelde trainerscursus en dat is volgens Van Gaal meer dan terecht.

Van Gaal vindt overigens niet dat meer oud-internationals in aanmerking moeten komen voor een versnelde cursus. “Het moet geen ‘Stuif es in’ worden. Edgar Davids? Mark van Bommel? Zou ik allemaal niet logisch vinden. Laat het bij deze uitzondering.”

Het is terecht dat Clarence Seedorf een versnelde cursus krijgt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie woorden van een toptrainer naar Mr Seedorf ..Nederland is trots op deze voetbaliconen

1 februari 2014 om 15:08

toch iemand van het Nederlandse voetbal dat deze grootheid apprecieert

1 februari 2014 om 15:18

Heb je Seedorf weleens zien spelen in het Nederlands elftal? Het was meer dan terecht dat deze man niet meer werd opgeroepen.
Waarom was heel Nederland negatief over hem? Juist ja, bij clubs goed presteren en in oranje letterlijk de kantjes er van af lopen. Heel Nederland was terecht klaar met die man.
Dit komt niet zo maar aanwaaien omdat zijn gezicht ons niet aan staat. En ook de penalties niet want daar hadden we er wel meer van.

1 februari 2014 om 15:50

Objectieff...heb jij gezien op welke positie die hij elke keer moest spelen. Welke idioot zet Seedorf bijv rechtshalf neer!

1 februari 2014 om 15:57

@ado270

Beetje kort door de bocht hè. Er zijn genoeg voetballiefhebbers in Nederland die al jarenlang van Seedorf genieten, en niet alleen nu hij plotseling een 'hot topic' is. Waaronder ondergetekende.

1 februari 2014 om 18:04

ado270 heeft gelijk.

Het Nederlandse voetbalvolk is 1 grote schaap.
Het enige wat ze doen is elkaar napraten.
Eerst was Seedorf niks en nu hij Milan onder zijn hoede heeft is het ineens Nederlands hoop.
En als het straks wat minder gaat is hij weer 3 x niks.

1 februari 2014 om 19:53

ado270

Roerend eens met jou, onbegrijpelijk dat hij in een land als Italie toch nog veel meer op handen word gedragen. Jammer dat hij nu ineens wel de erkenning lijkt te krijgen.

1 februari 2014 om 15:46

@Outlaw, Nederland is nooit trots geweest op Clarence Seedorf! Ook nu niet, ze gunnen hem deze job niet. Ze hadden liever Van Basten, Van Gaal of nog erger Andries Jonkers daar gezien. Seedorf wordt nog altijd kwalijk genomen dat hij op het EK in Engeland een penalty miste en daarna tegen Turkije ook weer. Hij durfde tegen Turkije de verantwoordelijkheid te nemen omdat spelers als Frank de Boer, Cocu en anderen niet durfde. Frank de Boer heeft op het EK2000 2x een penalty gemist in de halve finale tegen Italië, Jaap Stam schoot zijn penalty zowat De Kuip uit, Bosveldt miste ook, Van Basten miste op t EK'92 tegen Denemarken, maar horen we daar ooit wat over als deze spelers in de media ter sprake komen?? NEE ! Je hoort alleen Frank de Boer die Ajax kampioen maakt. De 4 CL titels van Seedorf en zijn geweldige staat van dienst bij al zijn clubs sneeuwen onder in Nederland door die gemiste pingels! Het enige waar Nederland trots op is ivm Seedorf is dat hij een nederlands paspoort heeft en ze dus kunnen zeggen: DE EERSTE NEDERLANDSE TRAINER BIJ AC MILAN EN IN ITALIË !

1 februari 2014 om 16:28

Wie zijn die 'ze' toch waar je het over hebt. Verwar de publieke opinie a.u.b. niet met de individuele Nederlander.

Een Seedorf fan van het eerste uur.

2 februari 2014 om 01:33

De wedstrijd tegen Italië in 2000 werd gespeeld in de Arena

Alleen qua prijzenkast mag hij met Cruijff vergeleken worden. Als speler bij lang na niet. En als trainer heeft hij 15 jaar om het te bewijzen.

1 februari 2014 om 15:42

Je zegt maar wat.
Waarom mag Seedorf qua speler niet met Cruijff vergeleken worden?
Seedorf was juist vaak de spil van het team waarmee hij de prijzen pakte en je weet vast wel dat dat meer prijzen waren dan Cruijff heeft gepakt.
Dat Seedorf een minder spectaculaire voetballer was dan Cruijff doet niks af aan de geweldige voetbalkwaliteiten die Seedorf bezat.

1 februari 2014 om 16:02

De speelstijl van beide spelers was anders.
Seedorf schoot van 30 meter afstand, dat heeft Cruijff nooit gedaan.
Cruijff dribbelde vanaf 30 meter afstand, dat heeft Seedorf nooit gedaan.
De praatjes buiten het veld om echter, was buiten de logische generatiekloof goed vergelijkbaar.

Je kunt het een beetje vergelijken met Real Madrid en Barcelona, waarbij de hele voetbalwereld meteen begrijp wie de Real speler en wie de Barcelona speler is.

Overigens vind het wereldpubliek Johan Cruijff natuurlijk wel een betere speler, simpelweg omdat het aantrekkelijker was om naar zijn spel te kijken.
Seedorf is nooit genoemd als beste spelers van Europa, dat zijn vaak toch de meer technische en sensationele spelers.

1 februari 2014 om 16:14

Dat is wat ik probeer te zeggen.
Dat de massa een spectaculaire speler als Cruijff beter vind dan een middenvelder die niet vaak aanvalt is logisch maar daarom is het ook de keuze van de massa.
Seedorf was als een konijnenpootje voor zijn teams en je won altijd prijzen als hij in je team speelde, dat zegt toch wel wat.

1 februari 2014 om 22:24

Ik vind van Bommel en Maradonna altijd een goed voorbeeld, op het WK na is de prijzenkast ongeveer hetzelfde, maar wie is de betere?

1 februari 2014 om 21:47

Gast, jij hebt Seedorf in zijn beste tijd niet eens bewust meegemaakt als 17 jarig snotjoch.

1 februari 2014 om 22:30

Ik heb de jonge Cruijff ook nooit meegemaakt, maar in reputatie zal Seedorf Cruijff nooit overtreffen, wel moet ik zeggen dat er maar heel weinig zijn die Seedorf kunnen overtreffen. Toch zaten de van Bastens en Gullits op dezelfde leeftijd denk ik wel hoger op de ladder denk ik.

Von bommel niet? Heb je nog wat tegen hem louisje

1 februari 2014 om 15:25

Hij heeft dan ook iets tegen Davids? Leer begrijpelijk lezen man

1 februari 2014 om 15:49

Van Bommel was een goede speler, maar komt natuurlijk niet in de buurt bij Seedorf

De versnelde curcus vind ik nog wel gerechtvaardigd door het feit dat het vrijwel zeker was dat hij snel werk (als hoofdtrainer) zou vinden. Gezien de interesse in Seedorf al voordat hij zijn papieren had.

In feite zijn die papieren dan een hinderlijke verplichting, niet zo zeer een inhoudelijke toevoeging.

Althans, dat is mijn indruk.

Dat Seedorf een goede coach zal gaan worden twijfel ik niet aan. Bij Milan had hij altijd al zo'n geweldige uitstraling. Zelfs met allerlei vedettes als Kaka, Inzaghi, Gattuso, Pirlo etc. om zich heen, wist hij zich altijd al als een soort leider te posteren. Heeft in Nederland naar mijn inziens niet altijd het respect gekregen dat hij verdiende.
Over die opmerking op het einde van Van Gaal: Die vind ik nogal opvallend. Waarom zouden Van Bommel en Davids niet toegang kunnen krijgen tot zo'n versnelde cursus als ze er echt een nodig hebben? Beide hebben als speler ook tot de Europese top gehoord. Misschien net niet zo groot als Seedorf, maar zoveel verschilde het niet. Knvb moet niet aan voorkeursbehandeling gaan doen

Ok, nu mag de adoratie van mij ophouden. Kom op zeg, vergelijken met Cruijff.

1 februari 2014 om 15:32

Wie is Cruijff dan man. Kinderen die in de jaren 90 geboren zijn kennen hem al helemaal niet. V gaal heeft het toch over de nieuwe generatie. Eeuwige Cruijff gedoe word ik weer moe van. Als je voor Ajax bent ok, maar er zijn ook andere mensen dan Ajax mensen. En cruijf heeft met oranje precies 0 prijzen gewonnen. Grote voetballer sws. Grote naam in de voetbalwereld sws. Maar het is geen halfgod of iets. Voor mij dan. Ik heb Seedorf zien spelen vele wedstrijden. Vraag me af hoeveel mensen op dit forum uberhaupt een wedstrijd van cruijf live hebben gezien...

1 februari 2014 om 15:54

@zizou86, wie is Cruijff dan man? Cruijff is degene die weigerde voor het Nederlands elftal uit te komen, omdat ze niet genoeg betaalden. Cruijff is degene die de spelers die daarom kritiek op hem hadden, omdat ze daardoor de ideale gelegenheid lieten liggen om een EK titel te kunnen winnen via de media zo zwart heeft gemaakt dat er een van hen zelfs is gevlucht naar Amerika. Cruijff is iemand die overloopt van zichzelf. Seedorf is degene die liefhebber van het spelletje is, maar niet meer opgeroepen werd voor het Nederlands elftal. Is iemand die altijd als op en top sportman heeft geleefd en een geweldige lange carriere heeft gehad. Beiden waren overigens geweldige voetballers, waarbij Seedorf respect verdient en Cruijff respect krijgt. Mooi dat Van Gaal Seedorf dat respect geeft. Zou Cruijff nooit gedaan hebben.

1 februari 2014 om 16:00

Goed argument zizou, dus omdat kinderen hem niet kennen is hij geen grootheid. Ik zal eens vragen aan die kinderen of ze Rembrandt kennen, zo niet dan kon hij er niets van. Man wat een argument.

Cruijff is een generatie defining player geweest, dhr Seedorf niet. Seedorf was gewoon een hele goede voetballer deze generatie.

Maar ja, over 20 jaar kennen de kinderen m niet meer en dan is hij niets meer.

1 februari 2014 om 16:18

@alex4all:

Ik denk meer dat zizou bedoelt dat Cruijf niet bepaald een persoon is waar de hedendaagse jeugd zich aan kan vergelijken. Pelé, Cruijf....ik ook persoonlijk heb nog nooit een volledige wedstrijd van beide gezien. Ik kan dan ook totaal niet een oordeel vellen of Seedorf in de buurt komt van hun kwaliteiten.
Wat ik wel weet is dat Seedorf een geweldige voetballer was, zowel individueel als in teamverband. Zelfs in het grote Milan dat de CL won wist hij zich te onderscheiden als een soort leider. En dat is ook een beetje waar van Gaal op doelt denk ik. We kunnen wel voor een hele lange tijd blijven verkondigen hoe groot Cruijf en Pelé wel waren, hoe zij het summum van het wereldvoetbal zijn, maar zo lang kleine voetballertjes niet weten hoe dit "summun" nu precies uitziet, kunnen ze er ook lastig naar streven. Seedorf zou dan als een beter voorbeeld kunnen fungeren.

1 februari 2014 om 16:30

@jorinus
Dank je, mooi gezegd. Dat bedoelde ik ook indd.. Maar jij hebt het beter verwoord.

1 februari 2014 om 18:12

@zizou

Ik heb ze beide zien voetballen en Seedorf komt niet eens in de buurt van Cruijff.
Laat hem eerst maar zich bewijzen als trainer en prijzen winnen dan praten we verder.

2 februari 2014 om 20:04

@jorinus

Allemaal prima, maar 1 ding is gewoon zeker, Seedorf is niet de nr1 geweest van deze generatie en Cruijff wel van de zijne. Hem dus afserveren omdat hij toevallig in de zeventiger jaren speelde slaat gewoon nergens op. Of hij beter was of niet (wat mij overigens wel evident lijkt, maar ja), hij moest het kunstje doen in zijn tijd en in die tijd was hij de rest voor. Zou Cruijff heden ten dage gespeeld hebben dan zou hij waarschijnlijk alleen maar beter zijn geweest door het huidige niveau.

En dan heb ik het nog niet over de coach en inspirator Cruijff, zijn verrichtingen op dat front acht ik net als zijn voetballerscarriere tot de absolute top waar maar weinig coaches beter zijn (geweest). Grappig feitje is dat Seedorf indirect door diens verrichtingen gevormd is. Dus om hem als beginnend coach gelijk te vergelijken is gewoon voorbarig en eigenlijk gewoon absurd.

1 februari 2014 om 15:39

als het om prijzen gaat zelfs nog beter dan Cruijff

Ongelovelijk dat mensen zeggen dat Seedorf alleen qua prijzen met Cruijff vergeleken mag worden.
Seedorf was bijna altijd 1 van de belangrijkste spelers van elk team waarin hij speelde en was hij de eerste speler ooit die met 3 verschillende clubs de CL won waar hij elke keer een belangrijk aandeel in had.
Qua prijzen komt Cruijff echt niet in de buurt van Seedorf aangezien hij de meest succesvolle clubspeler aller tijden van het Nederlandse voetbal is.
Cruijff is een grootheid die nooit een WK won, Seedorf is een grootheid die nooit de erkenning zal krijgen die hij zou moeten krijgen in Nederland.
Gelukkig is de rest van de wereld niet blind en krijgt hij in het buitenland wel het respect die hij verdient.

1 februari 2014 om 15:49

@ Bigguwop

Seedorf is absoluut ondergewaardeerd geweest in Nederland en was een prima voetballer. Ik vind de vergelijking met voetballer Cruijff echter kant noch wal raken. Cruijff was mijns inziens duidelijk van een hoger niveau.

Seedorf is wel in de dingen die Van Gaal noemt van het niveau Cruijff. In presentatie, representatie en wereldwijde populariteit.

1 februari 2014 om 15:54

Qua pure voetbal is Cruijff absoluut van een hoger niveau geweest dan Seedorf maar vele mensen onderschatten toch de kwaliteiten die Seedorf had en wat voor invloed hij had op zijn teams waarin hij speelde.
Het is niet voor niets dat hij de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer aller tijden is geworden.
Daarom mag je hem gerust in het rijtje Cruijff plaatsen hoor.

1 februari 2014 om 16:02

@ Bigguwop

Het ligt er aan op welke kenmerken je een rijtje opstelt. Qua voetballend vermogen is hij niet in een rijtje met Cruijff te plaatsen. Qua successen en voorkomen wel. We moeten hem overigens ook niet in een rijtje willen duwen. Seedorf is een unieke man die in het buitenland meer gewaardeerd wordt/werd dan in Nederland zelf om uiteenlopende redenen.

Cruijff heeft als speler en trainer een nieuwe dimensie aan het voetbal gegeven die wereldwijd geadoreerd wordt, u allen wel bekend als de Hollandse School, Totaal Voetbal. Cruijff wordt in één adem genoemd met Pelé, Maradona, Eusebio etc., kortom de allergrootsten.
Seedorf is een uitstekende speler met veel prijzen maar bijvoorbeeld nooit Europees Voetballer van het Jaar geweest. Dat is niet erg maar de vergelijking met Cruijff is overdreven.

Waarom heeft de Knvb iets goed te maken tegenover Seedorf?

Ik begrijp het hele gedoe rond een trainers cursus niet . Waarom heb je een diploma nodig voor trainer te worden ?? Als je niet voldoet wordt je ontslagen ?? Dat is toch in elk beroep zo ??

Ben toch eens benieuwd hoe Seedorf het gaat doen met AC milaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren