Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enorme vreugde bij Almere City na eerste promotie: ‘Dit was een bizar jaar’

Laatste update:

De euforie is groot bij Almere City nadat de club zondagavond voor het eerst in zijn geschiedenis promotie naar de Eredivisie wist te bewerkstelligen. Trainer Alex Pastoor laat weten trots te zijn op zijn spelers, die volgens de oefenmeester aan het begin van het seizoen nog geen al te gretige indruk maakten. Spelmaker Lance Duijvestijn, die eerder de kans kreeg om een transfer naar de Eredivisie te maken, laat weten bijzonder trots te zijn op zijn ploeggenoten. "Verschillende nationaliteiten allemaal bij elkaar, maar het past zó goed."

Na de 2-0 zege op FC Emmen werd ook de return in Drenthe in winst omgezet (1-2), waardoor Almere City de eerste club uit Flevoland is die zich gaat melden in de Eredivisie. "Het is een mooie dag", begint een opvallend nuchter ogende Pastoor bij ESPN. "Deze wedstrijd brengt zo veel spanning met zich mee. We hadden er het voor de play-offs al over: je weet dat er in de play-offs altijd van alles kan gebeuren. Je houdt ook rekening met alles, dus ik vond het de hele wedstrijd spannend", lacht Pastoor, die vervolgens van Hans Kraay junior de vraag krijgt waar hij dit seizoen het meest van heeft genoten. "De ontwikkeling van de cultuur en de mentaliteit van de jongens", antwoordt de succestrainer.

"Toen we begonnen moesten we bij wijze van spreken, ik dik het iets aan, de jongens elke dag aanslingeren. Een paar maanden verder moesten we de jongens echt naar huis sturen, dus daar heb ik echt van genoten. We zijn zo stabiel in onze prestaties geworden. Dat is goed en de jonge jongens kunnen daar een geweldige carrière mee hebben." Pastoor deelt vervolgens de complimenten uit aan zijn trainersstaf. "We hebben een geweldige staf, waarbij iedereen zijn eigen werk doet in zijn eigen specialiteit. Je hebt ook in deze wedstrijd gezien: iedereen heeft zijn inbreng. Zowel in de directe coaching als in het bedenken van plannetjes."

Lance Duijvestijn
Lance Duijvestijn liet zijn emoties meer de vrije loop. "Dit was een bizar jaar", begint de middenvelder. "Persoonlijk echt bizar. Ik wilde afgelopen zomer eigenlijk vertrekken, maar dit had ik niet willen missen, dus ben ik Johan Hansma (de technisch directeur, red.) ook heel dankbaar." Duijvestijn krijgt de vraag waarom hij wilde vertrekken. "Ik kon de stap maken naar de Eredivisie, maar ik ben zó trots dat ik voor deze club mag spelen. Het is achteraf makkelijk praten nu we gepromoveerd zijn, maar we zijn allemaal winnaars. We spelen allemaal met ons hart, met passie voor het spel. Verschillende nationaliteiten allemaal bij elkaar, maar het past zó goed. We zijn zó'n hecht team. Dan kun je dit waarmaken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie het ze niet een jaar volhouden in de eredivisie. Leuk voor de club, maar totaal geen statuur voor het hoogste niveau.

11 juni 2023 om 20:49

Denk wel dat ze het een jaar gaan volhouden hoor. Langer dan een jaar is inderdaad de vraag.

11 juni 2023 om 20:50

mmm in principe hoeven ze maar 2 clubs onder zich te houden.
en er zijn veel "bagger" ploegen in de onderste regionen.
maar zoals je zegt, denk ik ook dat ze nr1 degradatie kandidaat zijn.

met een beetje geluk eindigen ze boven een fortuna, excelsior en dat soort clubs.

12 juni 2023 om 01:22

Ja man want een club die al naar zijn zesde jaar gaat is vergelijkbaar met op-en-af club Excelsior.

11 juni 2023 om 20:51

Een jaar sowieso wel. Of degraderen ze halverwege?

11 juni 2023 om 20:54

Eerst zien ipv gelijk je mening klaar hebben, snel groeiende stad met een eigenaar die tot de 10 rijkste van Nederland behoort.
Denk je dat er gelijk een stadion staat waar 40.000 mam in gaan en er spelers worden gehaald ala timber, kokcu en/of giminez?

11 juni 2023 om 20:58

@Mitch leuk die rijke eigenaar, maar wat heeft Almere te brengen? Goeie jeugd krijgen ze niet, die gaan wel naar grote clubs in de buurt. Veel mensen uit Almere / Lelystad zijn Ajacied...Het is wel een giga uitdaging voor Almere om iets te bouwen....

11 juni 2023 om 21:05

Nee die zal vast geen vinger in de pap hebben die rijke eigenaar.Jeugd zat want elk jaar worden er jeugd teams kampioen en dat is geen 4de klasse maar tegen het hoogste niveau aan.Ruimte zat om er iets te bouwen en dat is uiteindelijk de beslissing van de eigenaar.Blijven is geen optie omdat er geen ring bovenop het huidige stadion kan, simpelweg omdat de ondergrond daar te zacht is

11 juni 2023 om 20:54

Ja maar statuur wordt bepaald door de historie en die is er nou eenmaal niet zoveel bij deze club. Dat moeten ze opbouwen en daar zijn ze mee bezig. Misschien dat deze stap de groei van de club wat versnelt. Er zit geld dus met een goed beleid zouden ze in mijn ogen over een aantal jaar best een stabiele middenmoter kunnen worden. Alleen hebben we gezien dat het daar nog wel eens aan schort bij voetbalclubs.

11 juni 2023 om 23:21

Met de promotie-enthousiasme kan je een heel eind komen. Kijk maar naar Excelsior en Volendam dit jaar. Ben benieuwd.

12 juni 2023 om 01:02

Ze hebben een miljardair als eigenaar. Ik de k dat ze wel gaan proberen wat spelers aan te trekken om lijfsbehoud veilig te stellen en te bouwen aan een toekomst. In het verleden had VVV Keisuke Honda; dat maakte echt een verschil. Aankloppen bij Ajax om Gorter Fitz-Jim, Unuvar en Lucca te huren kan ook geen kwaad. Op deze manier kan Almere City een mooie brug worden tussen Jong Ajax en Ajax 1.

Geboren in Almere en na het bericht dat Steijn naar Ajax gaat weet ik al wie ik ga successupporten komend seizoen 😉 Gefeliciteerd boys!

11 juni 2023 om 21:40

Ajax supporter in een notendop

11 juni 2023 om 22:06

Yup. En de typische anti-Ajacied die hapt is ook aanwezig.

11 juni 2023 om 22:27

Haha touché

Weet ene hoe k me logo aan pas heb na jarelange trouwe dienst beslote dat fc almere me meer doet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren