Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Enorme aanvaring in kleedkamer: Courtois ging helemaal los tegen Wilmots’

Laatste update:

Het is inmiddels wel duidelijk dat het direct na de wedstrijd tussen Wales en België (3-1) tot een aanvaring kwam tussen Marc Wilmots en Thibaut Courtois. Volgens Het Laatste Nieuws ging het er hard aan toe in de Belgische kleedkamer: ‘volgens ooggetuigen’ ging keeper Courtois helemaal los tegen bondscoach Wilmots.

/

“Tactisch zat het volledig fout, we zijn net als tegen Italië opnieuw in de val gelopen”, foeterde Courtois volgens de krant. De doelman legde de schuld volledig bij Wilmots. “Alle spelers stonden aan de grond genageld”, schrijft de krant. Wilmots riep Courtois tot de orde. “Zo praat je niet tegen mij, kom mee naar buiten”, zei Wilmots, om samen met Courtois in een andere kamer het gesprek voort te zetten.

Nadat Wilmots was vertrokken voor de persconferentie heerste er volgens de krant doodse stilte in de kleedkamer. De aanwezige Vincent Kompany, die door een blessure niet kon deelnemen aan het EK, raadde de spelers aan geen schuldige aan te wijzen in de media. Dat lukte Courtois moeilijk. “Ik wil niet alles kapot maken, ik heb binnen mijn zegje gedaan tegen de mensen die dat moeten weten. Ik ben heel teleurgesteld”, liet hij in de media optekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsof je een geniale tactiek nodig hebt om Wales te verslaan. De Belgen zijn afgetroefd op mentaliteit.

2 juli 2016 om 20:41

Belgie heeft goeie spelers, maar is niet een echt team en wordt het ook niet, omdat het land tweetalig is. Daarom is de communicatie tussen de spelers niet goed.

2 juli 2016 om 20:49

Bullshit. Barcelona heeft ook goeie spelers en is misschien wel 7 talig maar alle spelers leren Spaans. Als dat je excuus is wel heel zwak

2 juli 2016 om 20:56

Ene kant snap ik Frenklin38, iets in dat team zit niet goed. Ze hebben zoveel talent, gewoon om jaloers op te zijn als Nederland zijnde. Maar aan de andere kant, je hoeft elkaar niet te verstaan om te weten wat je van elkaar wilt in het veld.

2 juli 2016 om 21:02

Dat kan je als club wel zeggen dat ze de taal van het land moeten leren. Maar als je land tweetalig word het wel lastiger

2 juli 2016 om 21:38

Iedereen krijgt daar Frans op school tpch? Maar je daar achter te verschuilen is wel heel kansloos. Gewoon een zwakke laffe trainer. Oogt heel onzeker ook. Met zo'n team en dan die opluchting als ze winnen. Straalt niks geen zelfvertrouwen uit. Verder is het geen team. Hazard en de Bruyne willen samen de ster zijn. Geen samenwerking tussen die 2. En Lukaku.. Zwak zeg. Ik had Batshuayi er al veeel eerder in gebracht. Oh en Fellaini erin.. Wat is dat dan? Zet je erin als je achter staat en alles voor de goal gaat gooien. Niet als je wil voetballen. Wales was dan ook nog eens echt goed, een team en die voelde dat België te kloppen was.

2 juli 2016 om 22:35

Jullie weten toch dat België niet echt een land is maar meer een aantal staten verzameld onder de naam België. De walen kunnen totaal geen Nederlands en de meeste vlaamse kunnen maar een beetje frans. Ze hebben ook echt totaal niks met elkaar. Je hebt dan iemand als een Mourinho of een Conte nodig die van de verdeeldheid een echte team kan maken.

2 juli 2016 om 23:56

Heeft niks met taal te maken, want bijna alle internationals spreken Frans. Dat is het probleem nooit geweest. Het probleem heet Wilmots. Ze hebben 3 uur voor de wedstrijd pas het aanvalsplan gekregen!! Hoe amateuristisch kan het worden? Low heeft met Duitsland plan b en c en waarschijnlijk zelfs d. Terwijl zij waarschijnlijk aan plan a genoeg gaan hebben. Duitsland heeft zelfs getraind op fases als ze achter moesten komen te staan. Wilmots is een nul. Courtois heeft gelijk.

3 juli 2016 om 02:01

Wat een onzin verkondig je hier man. Er is geen enkele speler die niet perfect Frans spreekt in die hele selectie en buiten Hazard en Fellaini spreekt volgens mij ook iedereen prima nederlands

3 juli 2016 om 02:03

Jij hebt werkelijk geen idee hoe België in elkaar steekt Chyrgrynsky

3 juli 2016 om 02:20

Is aan de bondscoach om daar een hecht collectief van te maken. Lijkt me duidelijk dat Wilmots zwaar gefaald is in dat opzicht. Daarbovenop is hij dit toernooi meerdere keren tactisch voor lul gezet door andere trainers en hij maakte het ze niet heel moeilijk.

3 juli 2016 om 10:43

Er spelen voornamelijk Latijn sprekende spelers. Ben benieuwd naar de 7 talige waar jij het over hebt. En bij club verband is het toch anders omdat je dan ook tegen clubs speelt die meertalige zijn. Je moet als land een team zijn en België is verdeeld in twee

3 juli 2016 om 13:38

Het land is tweetalig, maar de spelers ook. Dus communiceren lukt heus wel .

2 juli 2016 om 21:15

Als je YFC voor Fellaini gaat wisselen haal je heel wat van het veld weg. Dan heb je alleen Hazard als creatieveling over, aangezien de bruyne zijn vorm kwijt is. En mentaal waren ze inderdaad zwakker. Bij de belgen is er niemand die de koppies de goeie kant kan opdraaien. Behalve kompany maar die zat helaas geblesseerd op de tribune.

2 juli 2016 om 21:30

België is net als Portugal een verzameling leuke spelers maar geen team.

3 juli 2016 om 00:23

Je had 't niet beter kunnen verwoorden. Ik ben geen fan van Wilmots, maar aan hem heeft 't zeker niet alleen gelegen.

3 juli 2016 om 02:04

Aan hem heeft het niet gelegen... alsjeblieft zeg. Ofwel heb je in 2 jaar niet gekeken naar Belgie ofwel begrijp je er helemaal niets van

Grote jongen hoor die Courtois...dat Wilmots geen grote tactikus is, is wel gebleken.
Overigens is de aanpak van Courtois heel onprofessioneel.

2 juli 2016 om 20:39

Ik vind het juist erg professioneel dat hij dit in de groep gooit en de trainer het recht in zijn gezicht zegt in plaats van in de media commentaar te geven en het niet tegen iemand zelf te zeggen.

2 juli 2016 om 20:42

Hij kan het ook tegen zijn coach zeggen zonder medespelers erbij. Je scheld ook niet je leidinggevende uit met een tiental collega's erbij. En wanneer je dat wel doet, inderdaad, dan ben je onprofessioneel bezig.

2 juli 2016 om 20:42

ben het met je eens, genoeg spelers die na de tijd gaan janken in de media. Hier kan wilmots wat mee, laten we hopen dat hij nu vertrekt. beste voor belgie.

2 juli 2016 om 20:44

Wat ik dan alleen niet snap is dat hij als mosterd na de maaltijd pas na de wedstrijd zo zegt. Misschien had hij (en nog wat andere bepalende spelers) Wilmots dan voor de wedstrijd zo moeten aanpakken als ze echt flink waren geweest. Natuurlijk klopte van de hele tactiek van Wilmots niet en ik vind het een hele matige trainer. Maar om Wilmots zo achteraf aan te pakken vind ik te makkelijk.

2 juli 2016 om 20:49

Hier ben ik het helemaal met jou eens. On topic wat hier staat over de trainer is mijn idee ook je ziet stuk voor stuk goeie spelers in het Belgische team en bij italie en de na beschouwing zag je duidelijk dat de tactiek niet klopte en met een goeie trainer zoals lvg die had er een team van kunnen maken en dan hadden ze op zijn minst een ronde verder kunnen komen.

2 juli 2016 om 20:52

Ik dacht hier al een paar keer gelezen te hebben dat Courtois juist na de wedstrijd tegen italie ook los was gegaan.

2 juli 2016 om 20:52

Waarom niet voor de wedstrijd?

Dan is hij bang zijn plekje te verliezen.

2 juli 2016 om 21:05

@TheBigShow

Wisselen voor Mignolet? Schei uit, geen coach die dat zou doen (bij het geven van inhoudelijke kritiek.

2 juli 2016 om 21:58

Courtois heeft dit al aangeven na de wedstrijd tegen Italië. Dus om te zeggen dat het helemaal achteraf is, vind in niet terecht.

3 juli 2016 om 01:38

Als je leidingevende een incapabele clown is dan hoef je dat niet 1 op 1 te vertellen, dan mag iedereen horen dat zelfs bassie niet trots op je is.Thibaut staat volledig in zijn recht, en niet onderdoen voor de schijnheilige ik zeg het niet in je gezicht.. laat een topper uit de selectie met blijkbaar wel een sterke persoonlijkheid maar eens zeggen waar hét op staat binnen de Belgische selectie.

3 juli 2016 om 09:28

Lvg goeie trainer😂 ja, voor de opkomende talenten. Toch niet voor de gevestigde namen. En de tactiek bespreek je voor de wedstrijd met je beste spelers.

3 juli 2016 om 20:41

In de kleedkamer mag dit, het zijn volwassen en verdienen milj!! Dit is geen amateursklasse, de mannen kunnen wel tegen een stootje

2 juli 2016 om 20:42

Courtois had zijn verdediging zelf bij die 2-1 niet in orde. De keeper is degene met het overzicht en die zet zijn verdedigers neer bij een corner. Hij moet zorgen dat als spelers bij hun man weglopen ze wakker worden geschut. Daar zat hij ook te slapen. Ook de Bruyne stond daar mooi te schutteren! Staat bij de paal, en stapt naar t midden achter courtois. Was ie blijven staan had ie hem weg kunnen halen..

2 juli 2016 om 23:15

De twee-een was een individuele actie van die spits...daar moest courtois niks zeggen tegen zijn verdediging!!!

2 juli 2016 om 20:42

Ach iemand moest het hem toch zeggen. De Belgische bond had het lef in ieder geval niet.

2 juli 2016 om 20:45

Je kan het van twee kanten bekijken.
Aan de ene kant is het goed dat iemand opstaat en zegt wat hij vind en niet alleen maar ja en amen zegt.
Maar aan de andere kant kun je het niet maken om een trainer zo hard de grond in te boren.
Overigens mag Courtois wel iets zeggen want hij is de beste Belg dit EK. Als hij niet in de goal had gestaan was de afgang nog groter geweest of hadden ze het nirt zo ver geschopt!
Wilmots stapt op, overigens valt het mij op dat de hoofdtrainers, die lang assistent is geweest bij hun land, tactisch erg matig zijn! Blind en Wilmots zijn daar voorbeelden van!

Het is goed als een speler af en toe zijn bek durft open te trekken tegen een trainer die het team dupeert door gebrek aan vaardigheden, maar ik heb meer een gevoel dat het in deze specifieke situatie meer uit een persoonlijke hoek kwam, aangezien al langer bekend is dat Courtois en Wilmots geen beste vrienden zijn...

Laat ze lekker goed gaan voetballen in plaats van een coach de schuld te geven aan een gebrek aan eigen inzet. Ze hebben kwaliteit genoeg om een wedstrijd tegen Wales te winnen, ook zonder coach.

2 juli 2016 om 20:47

Courtois was de beste Belg dit EK, en heeft veel saves gemaakt daarom vind ik het goed dat juist Courtois het doet!
Hij kan het beter doen dan een De Bruyne of Hazard die wisselvallig zijn geweest dit EK en de ploeg niet op sleeptouw hebben kunnen nemen!

3 juli 2016 om 00:31

Beide hebben 1 goede pot gespeeld en 4 slechte. Dat is gewoon slecht. De coach is geen hoogstandje, maar de spelers hebben het ook echt af laten weten

Preud'homme voor de groep vanaf September en ze halen de finale in Rusland 2018

3 juli 2016 om 18:30

Laat Preud'homme aub waar hij is: deze zwaar overschatte driftkikker kon met zijn Calimeroclubje enkel succes boeken omdat de andere zogenaamde "topclubs" in Belgie het totaal lieten afweten. Een beetje serieus blijven hè. De rode duivels hebben nood aan een echte toptrainer om over 2 jaar echt mee te doen voor de prijzen.

2 juli 2016 om 20:44

En wie is er verantwoordelijk voor het team en niet de individuele kwalitiet? Precies, de coach. Courtois had het lef om dit te zeggen, iemand moet t toch doen.

3 juli 2016 om 02:28

Welke absolute wereldtoppers dan? Alleen Hazard en Courtois 1 goed seizoen met een prijs. De rest speelt subtop. De Bruyne 1 jaar City en tja dat was ook geen succes. Ik zie de wereldtoppers niet hoor. Wel spelers van Tottenham , roma , everton etc etc. Subtop

Goed, Courtois is dus uitgevallen tegen Wilmots.
Veel belangrijker is de vraag wie het nodig heeft gevonden om dit aan de grote klok te hangen.

2 juli 2016 om 21:47

Waarschijnlijk niemand, kan toch dat journalisten dit hebben gehoord vanaf de hal voor de kleedkamers. Lijkt me sterk dat die muren zo geluidsdicht zijn, dat je dit soort geschreeuw niet zou kunnen horen als je buiten zou staan. Bovendien worden ze letterlijk gequote, dus dan moet iemand het sowieso gehoord hebben.

Deze man heeft alleen maar praatjes.
Zelf bakt hij er ook niks van op die periode bij Atletico na dan maar toch de vedette uithangen.
Niet meer oproepen Belgie bespaart je een hoop gezeik.

2 juli 2016 om 23:17

Wat voor achterlijke commentaar is me dat seg...die jongen draait al jaren mee op absoluut topniveau en jij laat hier uitschijnen alsof het een vliegevanger is....belachelijkste wat ik hier al heb gelezen !!

3 juli 2016 om 00:28

Ik geef Beverboy volledig gelijk. Iedereen recht op een mening, maar je kan ook gewoon onzin uitkramen. Courtois is gewoon een werelddoelman, met buitenaardse reflexen. Enkel zijn veldspel en overzicht kan beter.

On: dit lijkt niet op en top professioneel van Courtois, maar voor diegenen die zeggen dat hij dit beter voor de wedstrijd had gedaan... Denk toch eens 2 keer na, je gaat toch niet voor een belangrijke match heel de kleedkamer overhoop gooien. Je kan tijdens een groot toernooi toch geen coup plegen. Kijk maar eens hoe het Frankrijk vorige keer is vergaan.

Zeer spijtig dat Wilmots ooit benoemd is als trainer, want hij leek mij de ideale T2.

Had hij voor de wedstrijd moeten doen niet achteraf. Wat een flapdrol.

Courtois moet eerst maar eens naar zichzelf kijken. Wilmots heeft z'n fouten gemaakt maar courtois keepten ook geen beste wedstrijd, ook andere spelers haalden hun niveau niet. Je hebt als team gefaalt, niet alleen Wilmots!

Had hij voor het ek moeten zeggen, was toen al lang bekend dat wilmots niks kon

de Belgen zijn van meet af aan overschat, ze hebben fantastische spelers maar zijn nooit een eenheid geweest en waren verdedigend uiterst zwak. Als dan ook nog Kompany en Lombaerts afhaken en van de minst slechten Vermaelen en Vertonghen niet inzetbaar zijn is deze uitschakeling een logisch gevolg.

En toen hadden de Belgen dus ook nog een mol in de selectie. Gaat lekker daar!

Of, mocht Wilmots weg gaan, dan zou ik het wel een stunt vinden als van Gaal toch nog een kunststukje zou willen laten zien als "kroon op zijn werk".

Met laffe taktiek, terwijl je veel betere spelers hebt verdien je het te verliezen. Andere kant werd een verdedigingsluxe probleem had. Maar wat een slechte 2 spelers, die 2 linksachterin. Aanval is de beste verdediging, zeker met zo n verdediging.

Waarom mag een trainer niet aangesproken worden. De meeste gasten uit deze selectie spelen op het aller hoogste niveau met geniale trainers.
Dan mag je ook wel verwachten dat je bij de nationale voetbalploeg nagenoeg zo'n zelfde trainer aan het roer staat. Het is toch Mozambique niet? Het is België met Hazard, Lukaku, verthongen en de Bruyne. Schandalig dit !

Maar zo zie je maar dat je met een topselectie niet zo even een Ek binnen harkt. Jarenlang hebben wij ook zulke selecties gehad en 1x goud in '88, 3x zilver in '74 en '78 en '10, 2x brons '00 en '14.

Ze zijn geklopt op onervarenheid van de achterhoede...wales speelde na de 1-0 van Belgie wel erg sterk maar na de 1-1 lag alles nog open. Belgie had geen antwoord op een tactische zet en liep na de 1-0 de rest van de eerste helft achter de fieten aan. Een uizakende Bale werd of niet door gedekt of niet opgepakt en de backs van Belgie waren te bang om door te dekken op de backs van Wales. Maarja sommigen mensen noemen dat Mentaliteit ik noem het tactisch onvermogen van de coach..courtois is wel eerlijk tegen Wilmots ook al ligt een deel van het probleem natuurlijk ook bij de onervarenheid van deze selectie + het fiet dat zowel vermalen als vertongen in dit team toch wel heel erg gemist worden in zulke wedstrijden.

fellaini voor carasco dat is gewoon hetzelfde als advocaat die bosvelt voor robben bracht... hele slechte zet, en ook niet durven forceren om batshuayi naast Lukaku te zetten. Zeer matige tactiek van Wilmots, vind het terecht dat Courtois dit doet... We kennen het hele verhaal niet, maar dit zijn dingen die al in de voorbereiding besproken moeten worden en niet na een blamage, dat is de enige kritiek die je op Courtois kan hbben.

3 juli 2016 om 08:17

Het schijnt dat courtois dit ook al na de nederlaag tegen italie heeft aangegeven, als dat waar is gaat de enige kritiek op courtois niet op.

Zo praat je niet tegen mij... alsof een leerlingetje het hier tegen de juf heeft. Nee, als de tactiek nergens op slaat en een speler verwoord dat tegen de coach is dat prima. Zolang er geen scheldwoorden of dergelijke aan te pas komen wort er toch niets mis gedaan. Waar slaat dat dan op? "zo praat je niet tegen mij" wat heeft deze man een groot ego gezien zijn kwaliteiten

Courtois is de énige die zijn mond durft open te doen. Al die spelers beseffen maar al te goed dat Wilmots klungelt en totaal niet weet waar hij mee bezig is, maar hij sust zijn vedetten door hun privileges te geven. Kompany mag alles doen wat hij wil, Courtois mag elke oefeninterland spelen ten nadele van Mignolet, Hazard kapitein maken en mag veel spelen en weinig doen in die minuten, Lukaku eist een plek op omdat hij zichzelf de beste vindt etc etc. Die slimme Vlamingen moeten toch gek worden van Wilmots? Spijtig dat Dembélé en Batshuayi zo'n rustige jongens zijn want zij worden hard benadeeld door Wilmots. Maar vooral De Bruyne moet z'n bek opendoen en duidelijk maken dat het elftal enkel draait als hij op 10 staat en niet Fellaini. Omg wat een ramp is die man. Echt elke Belg weet het dat Wilmots het compleet verpest. En dat Lukaku niets waard is, zeker als je Batshuayi en Origi op de bank hebt.

Hazard mocht doen wat hij wilde op het veld. De Beuyne idem dito. Beide speelden slecht. Dit is niet de schuld van Wilmots. Simpel as that.

Voor de duidelijkheid : Courtois pakte Wilmots in de kleedkamer aan, niet in de pers. Dat het naar buiten komt betekent dat er een mol is.

Ten gronde : Courtois is de enige die de ballen had om Kampzwijn aan te pakken, al die anderen zijn communicantjes die hun mond blijkbaar houden om hun stekje niet in gevaar te brengen.

Al in 2014 was het duidelijk dat Willy de grote zwakte was en eigenlijk hoeft dat niet te verbazen als je zijn trainers-CV bekijkt : 6 maanden Stvv en nog minder lang bij Schalke. Zelfs al op het bescheiden Belgische niveau viel hij dus door de mand.

Ik kijk ook eens richting Bond want zij zijn het die deze man hebben aangesteld en ook nu weer : als je onze bondsvoorzitter bekijkt, dan denk ik alvast aan een clown en niet aan een sterke persoonlijkheid. Dat zo iemand een tactisch onbenul bondscoach maakt, echt verrassend is ook dat weer niet.

Loon naar werken ; als je gedurende twee jaar geen vooruitgang boekt en je bekijkt het allemaal maar, dan is dit resultaat eigenlijk gewoon een logisch gevolg.

1ste punt: Wat Leekens gemaakt heeft daar heeft Wilmots van geprofiteerd en kapot gemaakt. 2de punt: Het Belgisch team is een verzameling topspelers maar collectief hapert er iets. 3de punt: Lukaku en Fellaini waren ondermaats en speelden dan toch nog teveel had liever vaker Dembele en Benteke zien spelen. En kijk naar Nainggolan hoe die zich toch nog heeft laten zien met die afstandschoten... En het 4de punt is de malsjance in de verdedigig. Kompany, Lombaerts en Vertongen out. En Vermaelen geschorst. Als 3 van de 4 vaste verdedigers niet spelen verlies je ook kwaliteit. Al moet ik wel zeggen dat Munier zich heeft laten zien op die rechtsback en Alderweireld was oke.

Courtois had al kritiek op de tactiek na de wedstrijd tegen italie maar trok vervolgens weer de keutel in en dan nu weer huilen. Dan had hij ook voet bij stuk moeten hpuden

Ik vond ze tegen Hongarije gewoon laf spelen. Met dit spelersmateriaal moet en kan je gewoon dwingend spelen, de tegenstander je wil op leggen.

Iedereen vergeet hier dat het probleem begint bovenaan. Bij de voetbalbond dus.
Die hadden al veel langer het lef moeten gehad hebben om hem te ontslaan. Maar die hebben maar 1 doel, zelf hun postje houden en zich verrijken en profiteren.
Verlies geleden na het wk in brazilie, al wat daar aan nutteloze kosten zijn uitgegeven is te gek voor woorden.
Puur wanbeleid.
Foute contracten.
Zelfs nu wordt er nog rond de pot gedraaid. Vriendjespolitiek van de bovenste plank.
En alles komt dan stilletjes aan maar naar buiten. Dus daar moet de media nu werk van maken. Er zijn al te veel mensen het hand boven het hoofd gehouden. Dus nu moeten er eens koppen rollen om het cru uit te drukken. Wilmots is daar 1 van.

Maar los daar van hebben de spelers het ook laten afweten. Tegen wales moest er gewoon gewonnen worden. Bij de verdediging stond er nog maar 1 basisspeler in, toch 1 verzachtende omstandigheid. Lombaerts kon daar dan nog gestaan hebben, hem dan niet meenemen is ook onvergeeflijk en typeert wilmots zijn karakter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren