Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Energiek Liverpool dient Napoli eerste nederlaag van het seizoen toe

Laatste update:

Liverpool heeft in de Champions League een overwinning weten te boeken op Napoli. Lange tijd was de ploeg van trainer Jürgen Klopp de bovenliggende partij, zonder dat de score kon worden geopend. In de 85e minuut was het dan toch raak via Mohamed Salah, waarna Darwin Núñez er op identieke wijze ook nog 2-0 van maakte. Napoli is daarmee zijn ongeslagen status van dit seizoen kwijtgeraakt, al blijft de ploeg van trainer Luciano Spalletti op basis van onderling resultaat eerste in Groep A, waarin Ajax zich als nummer drie voor de knock-outfase van de Europa League heeft gekwalificeerd.

Bij Liverpool had Virgil van Dijk een basisplaats, die naast hem in het centrum Ibrahima Konaté zag staan. Kostas Tsimikas kreeg op de linksbackpositie de voorkeur boven Andy Robertson. Op het middenveld waren er basisplaatsen voor onder meer James Milner en Curtis Jones. Laatstgenoemde stond achter de spitsen Salah en Roberto Firmino geposteerd. Bij Napoli kreeg Leo Østigård centraal achterin de voorkeur boven Juan Jesus. Aan de linkerkant van de verdediging stond Mathías Olivera, waardoor Mário Rui op de bank plaatsnam. Op de rechtsbuitenpositie werd Matteo Politano opgesteld, wat ten koste ging van voormalig PSV'er Hirving Lozano. Ook Piotr Zielinski nam plaats op de bank. De Pool zag Tanguy Ndombele zijn positie op het middenveld innemen.

Jones kreeg na een kleine vijf minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. De middenvelder schoot in de zestien net over het doel van de Italianen. Liverpool had in het eerste half uur de overhand, maar grote kansen kwamen er na de kans van Jones niet. Even na een half uur spelen bracht Kvicha Kvaratskhelia de bal bij Ndombele, die met zijn schot in de korte hoek, dat simpel kon worden gevangen door Alisson Becker, voor het eerste schot op doel voor de Napolitanen zorgde. In de tegenstoot testte Thiago de reflexen van Alex Meret. Een kleine vijf minuten voor rust stuurde Jones met een fraaie steekpass Salah weg, die oog-in-oog met Meret kwam te staan en zijn schot met links naast zag gaan. Later bleek de vedette in buitenspelpositie te zijn vertrokken.

Direct na de onderbreking kreeg Liverpool een domper te verwerken, toen Milner na een duel om de bal met Olivera verkeerd uitkwam en een spierblessure leek op te lopen. De routinier maakte een wisselgebaar en werd vervangen door Harvey Elliott. Napoli was de eerste ploeg na rust die een kans liet aantekenen. Op aangeven van Giovanni Di Lorenzo kon Victor Osimhen niet koppen, waarna de bal bij Kvaratskhelia terechtkwam. De Georgiër probeerde Alisson in de korte hoek te verrassen, maar schoot naast. Aan de andere kant kreeg Salah een schietkans uit een hoekschop, dat hoog over ging.

Even later dacht Napoli op voorsprong te komen. Een voorzet van Kvaratskhelia kwam op het hoofd van Østigård, die ongedekt raak kopte. Of het doelpunt daadwerkelijk zou tellen was minutenlang de vraag, waarna scheidsrechter Bastian Dankert na contact met de VAR het doelpunt toch afkeurde, nadat bleek dat de Noorse doelpuntenmaker met het puntje van zijn elleboog buitenspel stond. Ondanks de tegenvaller kreeg Napoli luttele minuten later de kans om wel een geldig doelpunt te maken. Op aangeven van Osimhen kwam de matig geraakte volley van Kvaratskhelia in de handschoenen van Alisson terecht.

Nadat Salah tien minuten voor tijd nog stuitte op Meret, was het vijf minuten voor tijd wel raak. Een kopbal van invaller Núñez kon op de lijn nog worden tegengehouden door de doelman van Napoli, maar aan de rebound van Salah was niets meer te doen: 1-0. In de zeven minuten aan blessuretijd schoot invaller Giacamo Raspadori ruim over. Aan de andere kant voorkwam uitblinker Østigård dat Salah een voorzet van Núñez kon binnenlopen. In minuut 98 sloeg Liverpool alsnog toe, nadat Núñez de bal à la Salah op de doellijn, na een initiële redding van Meret, binnen wist te tikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Napoli de eerste nederlaag toegebracht, City de eerste nederlaag toegebracht. In 6 CL-duels slechts 1 punt minder dan in 12 PL-duels en Salah die in de CL er 7 heeft gemaakt en in de PL pas 4. Deze statistieken zeggen alles over het wisselvallige seizoen van Liverpool.

Gelukkig wel door in de CL en dus na het WK alles nog om voor te spelen. Nu op naar de Spurs zondag. Vaak mooie wedstrijden, dus hopelijk zondag ook.

1 november 2022 om 23:09

Je zal maar Bayern, Real of PSG gelijk loten hierna..

1 november 2022 om 23:16

Volgende ronde is pas half februari, dus wie weet hoe de vlag er dan bij hangt. Verder kan ook Porto geloot worden en is er nog een zeer kleine kans dat PSG en/of Real geen groepswinnaar worden.

1 november 2022 om 23:19

Kans bestaat dat PSG gewoon nog 2de wordt. Zelfs Real kan het eventueel nog verpesten met al die blessures.

2 november 2022 om 09:26

Je zal maar Liverpool loten volgende ronde… is niet de 1ste keer dat Liverpool het in de competitie het laat afweten en in de CL toch altijd iets meer kan.

2 november 2022 om 09:30

Liverpool uit is voor niemand een pretje, win je 2/0 de eerste wedstrijd kan je er daar gewoon 3/0 af gaan. Op anfield win je bijna nooit, in of uitvorm.

1 november 2022 om 23:19

Hoe hou je het nou voor mogelijk dat je binnen 2 weken wint van City, afgaat tegen Forest en Leeds en dan weer wint van dat ontketende Napoli? Lijkt niet op een seizoen dat je meedoet om de prijzen, ook al ligt het niveau van de ploeg nog heel hoog.

1 november 2022 om 23:26

Ja, onbegrijpelijk eigenlijk, maar zijn natuurlijk wel oorzaken aan te wijzen. Al zijn sommige resultaten eigenlijk onacceptabel. Teveel blessures en als de resultaten al vanaf het begin wisselvallig zijn, dan sluipt er vanzelf onzekerheid in de ploeg en is consistent presteren door noodgedwongen wisselende samenstellingen en tactieken zeer lastig, maar kan er alsnog regelmatig een erg hoog niveau gehaald worden.

Op het moment zie ik Liverpool zeker niet meedoen om de prijzen, maar zoals ik hierboven al aangeef. De volgende ronde is half februari, er komt een WK tussendoor die zeker van invloed gaat zijn, dus het kan zomaar anders zijn in 2023. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen.

Helaas, er moest een keer verloren worden. Baart me vooral zorgen dat Meret bij die eerste goal toch niet heel overtuigend was; nu maar hopen dat hij niet in een neerwaartse spiraal belandt.

1 november 2022 om 23:12

Neejoh komt wel goed met Meret. Had in de eerste helft ook een geweldige redding op Salah ondanks dat het buitenspel was. 21 wedstrijden ongeslagen en 13 wedstrijden achter elkaar gewonnen en nu eindelijk een nederlaag. Als er eentje verloren mocht worden was het deze wel, dus geen paniek. Liverpool speelde wel weer van ouds, lekker fel met veel intensiteit!

1 november 2022 om 23:16

Komt misschien wel een beetje omdat we de hele zomer warm werden gemaakt met de mogelijke komst van Navas, waar Meret ook veel van kon leren.

Inderdaad een pot die je mag verliezen, en iedereen heelhuids terug richting Napels.

1 november 2022 om 23:18

Ach, het is niet alsof napoli hier 100% voor de winst speelde. Bovendien; als je een keer moet verliezen, dan zeker deze pot. Dit weekend winnen van Atalanta en deze wedstrijd is alweer vergeten.

1 november 2022 om 23:54

Helemaal mee eens maat. Als Napoli er echt voor ging hadden we denk ik gewonnen

1 november 2022 om 23:56

Atalanta uit belangrijker dan Liverpool uit. En dat hebben we aan ons zelf te danken daar speelde Napoli ook naar

1 november 2022 om 23:27

Zou me op basis van dit weinigzeggende potje niet al teveel zorgen maken.

1 november 2022 om 23:41

Over de ploeg maak ik me geen zorgen, wel specifiek om Meret. Keept niet al te best sinds zijn komst en was juist de laatste tijd lekker bezig.

Liverpool kan dit seizoen van iedereen winnen en iedereen verliezen. Een hel voor toto spelers.

1 november 2022 om 23:17

Zekerheidje toch voor toto-spelers. Niet op inzetten namelijk.

1 november 2022 om 23:39

Je laatste zin doet erg veel pijn… enkel Napoli miste ik… Sowieso is deze CL campagne amper te voorspellen. De hoeveelheid wedstrijden zonder winnaar is voor mijn gevoel echt heel hoog.

Toch zie je aan deze pot wel waarom Ajax derde geworden is. Puur klasse van beide kanten.

Toch wel een fenomeen hoor die Darwin Nuñez, oogt soms nonchalant en flegmatiek maar is zo vervelend om tegen te spelen. Mist regelmatig een goede scoringskans maar legt er ook vaak wel weer 1tje in het mandje. Met zijn lengte, koopkracht en fysiek kracht is hij zeer vervelend om tegen te spelen voor verdedigers.



Ik zie dat VVD een hoog cijfer heeft gekregen - hoe speelde hij?

Je verslaat City en Napoli en verliest van Leeds en Forrest. Echt onbegrijpelijk wisselvallig. Zoveel punten verspelen tegen de clubs uit het rechterrijtje. Denk dat ze serieus moeten vrezen voor een CL plek dit seizoen.
Verder zal geen enkele poulewinnaar graag Liverpool willen loten want ze kunnen ook iedereen pakken. Ze spelen pas weer eind februari en dan hebben ze Diaz en Jota ook weer terug met wie weet nog een winteraankoop.

2 november 2022 om 13:50

Hopelijk dat Porto wordt gekoppeld aan Liverpool en Benfica aan Bayern. Portugese clubs moeten het zo zwaar mogelijk krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren