Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Eén speler plus nog één speler, maakt niet automatisch twee spelers'

Laatste update:
/

Arsène Wenger is al ruim dertig jaar actief in het trainersvak, waarvan het grootste gedeelte in dienst bij Arsenal. In Londen boekte hij meer dan 600 overwinningen, maar een formule die zekerheid biedt heeft de Fransman nog altijd niet gevonden. Er zijn te veel zaken van invloed op het resultaat, weet le Professeur inmiddels. "Maar ik probeer altijd vertrouwen uit te stralen."

Of dat overslaat op zijn spelers is een tweede. De ene wedstrijd is de andere niet, betoogt Wenger op de website van zijn club. "Iedereen is anders en benadert een wedstrijd anders. Je weet nooit precies hoe je elftal op het veld verschijnt en hoe het zit met de mentale en fysieke kracht van je spelers. Waarom? Omdat we allemaal mensen zijn en je niet iedere dag op dezelfde manier uit je bed stapt."

"Dit geldt voor alle spelers, dus je kunt die onzekerheid vermenigvuldigen met achttien. Ga maar eens na wat voor invloed dat heeft", vervolgt Wenger. "Ik ben altijd zelfverzekerd voor een wedstrijd, maar zit ook met veel onzekerheden en vraagtekens. Ik weet nooit precies hoe mijn elftal er op de belangrijke momenten precies voorstaat. We doen er alles aan om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten. Over de kwaliteit bestaat nooit twijfel, maar wel over het energieniveau van de spelers."

Juist die twijfel maakt het voetbal volgens de ervaren coach zo mooi en populair. "Natuurlijk ben ook ik nerveus voor grote wedstrijden. Voetbal is geen wiskunde. Daar heb je de zekerheid dat één en één twee is. In het voetbal betekent één speler plus nog één speler niet automatisch twee spelers. Die onvoorspelbaarheid is wat voetbal zo populair maakt, wereldwijd. Daarnaast kan iedereen de sport beoefenen, ongeacht hoe klein of groot je bent."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen speld tussen te krijgen. Als je met Flamini plus nog tien spelers speelt, speel je niet automatisch met elf spelers.

Hij zou beter eindelijk kampioen spelen of opstappen in plaats van de slimmerik uit te hangen in de media.

1 april 2015 om 17:33

Volledig mee eens

Daarom die onzekerheden zo veel mogelijk inperken door een top-selectie, of in ieder geval een top basis te hebben. Dan doel ik ook op spelers waar je van op aan kunt. Een topspeler biedt niet alleen voetballende kwaliteit, maar is vaak ook een speler die de kar kan trekken.

Momenteel is de spits niet goed genoeg. Giroud is een leuke spits, maar geen wereldtop. Ik ben erg blij met zijn ontwikkelingen, maar dat betekent niet dat het goed genoeg is voor Arsenal. Niveau van Persie is wat je moet verlangen, daar kon je pas van op aan toen hij de smaak te pakken had.

Verder mis ik een cm van wereldniveau. Ramsey is wisselvallig en nog lang geen echte man, Wilshere ook niet, al moeten we zien hoe hij dadelijk terugkomt. Vind ze ook beiden bepaalde kwaliteiten missen. Ramsey kan lastig met pressie omgaan en Wilshere is postbezorger.

1 april 2015 om 16:33

Zo jammer van Ramsey en Wilshere.. Ramsey was echt geweldig vorig seizoen, maar dit seizoen veel zwakker. Ook liggen die 2 er elk jaar weer een paar keer uit en vooral Wilshere heeft veel pijntjes, terwijl hij in mijn ogen barst van het talent.
Wat je over ze zegt klopt ook wel weer, mja dat hoeft niet altijd erg te zijn. Als die 2 een jaar fit blijven heb je er veel aan. Mja dat is ook met Diaby en bij hem weten we niet eens of die nog leeft.

1 april 2015 om 16:56

Nja, die positie is eigenlijk gewoon cruciaal. Dat maakt of breekt een elftal echt. Coquelin veroverd de bal en moet hem dan kwijt kunnen aan een betrouwbare box-to-box, als degene loopt te knoeien kom je niet weg en is balverlies haast altijd dodelijk.

1 april 2015 om 17:00

Volg www.arsenal.com, de officiële Arsenal site. Diaby heeft gister weer een wedstrijd gespeeld en Wilshere, Arteta en Debuchy ook.

1 april 2015 om 18:28

Arteta? Jammer... Ik had graag zien dat ie tot mei niet inzetbaar was.

1 april 2015 om 21:15

Eindelijk beginnen jullie in te zien dat ramsey helemaal niet geweldig is zoals bijv een wilshere. Ik denk nog steeds dat wilshere het ver zal schoppen mits hij blessure vrij blijft. Ik ben helemaal geen arsenal fan maar zelfs ik herinner de geweldige wedstrijd van wilshere (18/19) tegen barcelona. Pff niet normaal hoor.

1 april 2015 om 21:17

Wat verratti nu heeft (speelt met vol lef op zo'n jonge leeftijd) had wilshere ook.

2 april 2015 om 00:54

Diaby, Wilshere en Arteta een helft en Debuchy 60 minute.

2 april 2015 om 01:24

@Blink182. Dat is ook de grote mits, die blessurevrijheid. Wilshere is echt ontzettend getalenteerd, maar blessures remmen hem in zijn ontwikkeling. Tegen Barcelona op zijn 17e was hij echt weergaloos, toen vond ik hem het grootste talent op de Europese velden.Wat betreft Ramsey, hem doe je wel iets tekort vind ik. Ramsey is minder speciaal, maar wel zeer nuttig en goed. Als hij zijn niveau van vorig seizoen weet te behalen en behouden dan is hij zeker een topspeler.

2 april 2015 om 11:34

Ramsey was ook een enorm talent, maar is na dat geweldige seizoen gewoon ingezakt. Nu speelt die amper een top wedstrijd en heel vaak een onvoldoende. In mijn ogen ligt dit meer aan zijn gedrag zeg maar. Sinds dat geweldige seizoen loopt die meer met de bal, doet die meer aan nutteloos 'gallery play' en verliest die de bal ook vaker. Het lijkt wel alsof zijn instelling enorm is veranderd waardoor die slechter speelt.

Wilshere is in mijn ogen ook een groter talent, maar hij blijft gewoon nooit fit. Is gewoon enorm zonde dat we hem niet zijn potentieel zien bereiken, want ohhh wat is die goed eigenlijk. Dit is met Diaby ook het geval.

1 april 2015 om 18:21

Ramsey en Wilshere volstaan zeker wel voor de cm - positie. Beide kunnen nog genoeg progressie maken en hebben bewezen heel goed te zijn. Ramsey begint terug goed te spelen en Wilshere komt terug van zijn blessure, dus ik zou maar niet te hard beginnen roepen.
Wie zou je dan willen? Ik dacht dat je in een bepaald topic Gundogan wel zou willen maar je vergeet eventjes dat die absoluut nog niet op zijn oude niveau zit terwijl Ramsey er terug naar toe aan het groeien is.
Als je alleen maar spelers wilt kopen voor 40 miljoen dan kun je beter voor Chelsea of City gaan supporteren.

1 april 2015 om 21:10

Sluit ik me bij aan ik verwacht nog veel van Ramsey en Wilshere. Zoals Wilshere toen het middenveld van Barcelona kapot speelde is nog steeds een van de redenen dat ik toch nog vertrouwen blijf houden.

2 april 2015 om 01:20

@ArsenalAddict. Waarom zie jij niks in Ramsey en Wilshere? Ramsey heeft vorig seizoen laten zien zeer waardevol te zijn. Hij is zeer dynamisch, heeft veel loopvermogen en zijn scorend vermogen is voor een cm ook zeer goed. Bovendien penetreert hij vaak de 16, wat voor extra gevaar zorgt. Wilshere kan zeer goed onder druk uit voetballen, heeft een geweldige dribbel en versnelling en is goed in de korte combinatie. Beiden hebben inderdaad aspecten die beter kunnen, maar ik zie ze die stappen wel maken. Twee zeer getalenteerde cm's, die zeer goed zijn en nog beter kunnen worden (mogelijk wereldtop, maar dat begrip vind ik vrij fluide). In andere topics kom jij telkens met Gundogan, maar wat zie jij in hem wat zo broodnodig is t.o.v. Ramsey en/of Wilshere? Gundogan voor zijn blessure was geweldig, helemaal mee eens. Maar sinds hij terug is heeft hij zijn oude niveau nog niet gehaald (oke, heel Dortmund draait nog niet top maargoed). Waarom dan zo veel geld uitgeven voor een speler die erg vergelijkbaar is met 2 van je eigen spelers, die tevens lang geblesseerd is geweest en nog niet op zijn oude niveau is teruggekeerd?

Klopt.

Koscielny Mertesacker = niet automatisch twee verdedigers, want Koscielny moet het werk voor twee in zijn eentje doen

Koscielny Gabriel = twee verdedigers

1 april 2015 om 16:15

Hoezo? Wat wil je hier mee zeggen dan. Dat Mert niet altijd goed verdedigd? Wat logisch is. Koscielny maakt ook fouten

1 april 2015 om 16:21

Dat Mertesacker niks toevoegt.

1 april 2015 om 16:21

Dat de fouten van Mertesacker per definitie voor problemen zorgen en Koscielny ze vaak kan herstellen. Ook kan je ze beter accepteren van Bosscielny omdat je weet dat het niet te vaak voor zal komen en het risico op een doelpunt door die fout klein zal zijn.

1 april 2015 om 16:19

Dan is het dus aan de trainer om van die ene zwakke schakel de elfde speler te maken.

1 april 2015 om 18:30

Of je moet er geen tijd in willen steken
Een slak kan je ook niet trainen om met een snelheid van10km per uur te lopen/rijden (of wat slakken ook doen :-P )

In de tijd van bergkamp vond ik hem zeker 'de professor' titel waard, maar nu met dit soort berichten....

Zou hij teveel hersencellen wegdrinken zodat zijn IQ nu steeds verder omlaag gaat?

2 april 2015 om 01:14

Op zich zegt Wenger niks verkeerds toch? Tevens komt hij vaak met goede inzichten over het spel en met mogelijke vernieuwingen voor het voetbal. Hij analyseert wel zeer goed. Wat dat betreft is het zeker Le Professeur. Helaas vertaald hij het minder goed naar zijn eigen team .

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren