Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emotionele Malinovskyi maakt statement met shirt na tweede treffer

Laatste update:

Atalanta heeft zich donderdagavond op eenvoudige wijze geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. In het play-offduel met Olympiacos was de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini met 0-3 te sterk. Ruslan Malinovskyi was met twee doelpunten de gevierde man namens la Dea. De Oekraïner vierde zijn eerste treffer door een statement te maken naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne. Tegelijkertijd verzekerden ook RB Leipzig, FC Porto en Sevilla van een plek in de knock-outfase van de Europa League.

Olympiacos - Atalanta 0-3
Bij Atalanta kregen Marten de Roon en Hans Hateboer een basisplek, terwijl Teun Koopmeiners, net als in het heenduel (2-1), genoegen moest nemen met een plek op de bank. Met name voor het thuispubliek was de wedstrijd geen lust voor het oog, daar Olympiacos in de eerste helft geen enkel schot op doel produceerde. Geschoten werd er wel door Atalanta, dat op slag van rust op 0-1 kwam. De Roon had een splijtende steekpass in huis op Joakim Maehle, die op koelbloedige wijze afrondde. De voorsprong werd halverwege het tweede bedrijf verdubbeld.

Invaller Koopmeiners legde de bal op de rand van de zestien klaar voor Malinovskyi, die het leer met veel gevoel in de linkerkruising krulde: 0-2. De Oekraïener was zichtbaar geëmotioneerd na zijn treffer en toonde een shirt met de tekst ‘No war in Ukraine’. Twee minuten later was Malinovskyi wederom trefzeker, ditmaal met een schot van nog grotere afstand. Na een breedtepass plaatste de middenvelder de bal op fraaie wijze in de rechterbovenhoek.

Real Sociedad - RB Leipzig 1-3
Na het 2-2 gelijkspel vorige week in Duitsland lagen er nog voldoende kansen voor beide ploegen. Leipzig was veel sterker en drukte dat vlak voor rust uit in een doelpunt. André Silva zag zijn strafschop gekeerd worden door Mathew Ryan en had geluk dat Willi Orban in de rebound profiteerde: 0-1. André Silva bleek na een uur wel degelijk over een geweldig schot te beschikken, toen de Portugees de bal van zeventien meter vol in de kruising joeg: 0-2. Sociedad bracht de spanning terug via een frommeldoelpunt van Martin Zubimendi, die de bal in de drukte vond na een half afgeslagen hoge voorzet: 1-2. De Basken zetten aan in de jacht op de gelijkmaker, maar gaven twee minuten voor tijd een nieuwe penalty weg door een handsbal van Aritz Elustondo. Emil Forsberg maakte het karwei voor Leipzig af: 1-3.

Lazio - FC Porto 2-2
De Romeinen, die de 2-1 nederlaag van afgelopen week moesten wegpoetsen, begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Ciro Immobile had nog voor het verstrijken van de 22ste speelminuut driemaal gescoord, maar slechts één van zijn treffers bleef staan. Na een dieptepass van Sergej Milinkovic-Savic rondde Immobile op overtuigende wijze af: 0-1. Zowel het eerste als het derde doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een half uur spelen kwam Porto op gelijke hoogte. Arbiter Deniz Aytekin nam de controversiële beslissing om de Portugezen een strafschop toe te kennen na een lichte overtreding op Mehdi Taremi. Laatstgenoemde ging zelf achter de bal staan en schoot raak: 1-1. In de tweede helft viel het doek voor Lazio definitief, daar Mateus Uribe op aangeven van Taremi voor de 1-2 zorgde. Lazio kwam diep in blessuretijd nog wel op 2-2 via Danilo Cataldi.

Dinamo Zagreb - Sevilla 1-0
De avond in Kroatië verliep voor Sevilla allerminst bevredigend. De ploeg van trainer Julen Lopetegui mocht weliswaar een 1-3 voorsprong verdedigen en zorgde voor rust voor het meeste gevaar, maar Dinamo Zagreb vond in de 65ste minuut de openingstreffer. Een handsbal van Marcos Acuña in de eigen zestien werd door arbiter François Letexier bestraft met een gele kaart en een strafschop. Vanaf elf meter schoot Mislav Orsic op koelbloedige wijze raak. Hoewel er aan weerszijden nog enkele kansen gecreëerd werden, kwam er aan de stand op het scorebord geen verandering meer. Sevilla, dat zonder de geblesseerde Karim Rekik aantrad, eindigde de wedstrijd nog wel met tien man, daar Thomas Delaney met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt helaas niet duidelijk een beeld. Wat een vreselijke situatie daar

Deze commentator nog nooit gehoord. En dat is maar goed ook. Trouwens lijkt net alsof die Malinovski nog nooit een intikkertje heeft gescoord.

24 februari 2022 om 20:57

Haha, viel mij ook gelijk op. Die man komt nauwelijks uit zijn woorden. Niet best nee.

Overigens wel mooi dat hij op deze manier twee keer zichzelf en zijn land laat zien.

24 februari 2022 om 21:02

Dat was David Endt. Gespecialiseerd in Italiaans voetbal, dus vandaar dat hij hier waarschijnlijk werd op gezet. Kan wel mooie verhalen schrijven, maar commentaar geven is niet zijn sterktste kant nee.

25 februari 2022 om 09:42

Hij deed ook de copa libertadores bij espn of ziggo. Sympathieke vent, maar als commentator niet zo goed.
Mooie voorliefde voor Inter heeft die!

Moet toch echt vreselijk zijn als je ergens anders speelt en wel veilig bent maar dat je redelijk plotseling onzeker bent voor de veiligheid van je geliefden in je thuisland, iets wat voor de meesten van ons zo vanzelfsprekend is.

Kan niet met die types die hun kop in ‘t zand steken en doen alsof voetbal hermetisch afgesloten is van alles wat er in de wereld gebeurt. Krampachtig gedoe. Álles is politiek, van het fruit dat je in winkel koopt tot sport.

24 februari 2022 om 23:14

Dat weten mensen heel goed, hoor. Die verantwoordelijkheid moet je leggen bij mensen die meer macht hebben.

25 februari 2022 om 00:53

Wat een onzin.. Natuurlijk kan je sport zien als politiek, maar dan ligt het initiatief wel bij clubs, bonden etc (En dan bedoel ik landen uitsluiten, ergens niet spelen etc, niet die slappe statements) en niet bij Spelers. Het is niet hun platform en daar hoeven zij hun politieke mening dus ook niet op door te geven. Zelfbelang is het enige wat deze mensen hebben, goedkoop punten scoren.

Ik vind dit heel fout. Voetbal en politiek moet zo veel mogelijk gescheiden blijven. Je kan niet zomaar politieke statements toelaten of door de vingers zien omdat je het ermee eens bent. Ik snap dat politieke issues gevoelig kunnen liggen(niet alleen de oorlog in Oekraine). Maar met zulke statements, of ze nou goed bedoeld zijn of niet, lok je alleen maar reacties uit en wek je alleen maar onnodig emoties op. Hou het gewoon bij voetbal. Juich gewoon met je teamgenoten en vier het doelpunt met de fans. Kom niet met politieke statements zoals pro Israel/palestine, pro Ukraine/russia of weet ik het allemaal. Houd het gewoon bij voetbal.

24 februari 2022 om 21:35

Tot jouw vaderland, je familie en je vrienden allemaal in groot gevaar zijn door toedoen van een ander land dat jouw eigen land binnendringt. Ik vind dit nog best een net statement.

24 februari 2022 om 21:36

Aldus een fan van een van de meest politieke clubs op topniveau.

24 februari 2022 om 22:07

Hoe kun je juichen en vieren op hetzelfde moment als dat er in jouw land een oorlog is, zonder aan de mensen te denken?

Laat vrede nou een waarde zijn waar iedereen ter wereld voor zou moeten staan. Geen betere boodschap die je ooit zou kunnen overbrengen.

24 februari 2022 om 23:17

Genoeg politieke statements die niet hoeven, maar vrede is altijd een goed statement!

25 februari 2022 om 00:30

@One-kurdWaarom gebruik je dan je etniciteit als gebruikersnaam om jezelf mee te identificeren op een voetbalforum, wat volgens jou alleen maar over voetbal hoort te gaan? Volgens jouw redenatie moet het niet uitmaken wie of wat je bent. Noch waar je vandaan komt, toch?

25 februari 2022 om 11:33

De ironie inderdaad... zich identificeren met de meest politieke voetbalclub ter wereld, het symbool en dé trots van een opstandige regio en om daar nog eens een schepje bovenop te doen identificatie met een etniciteit waar op zijn zachtst gezegd het een en ander mee aan de hand is (geweest). Next level dubbele ironie.

Leuke wedstrijd. Porto speelde sterk. Lazio was nu veel krachtiger als de eerste wedstrijd. Jammer van de late gelijkmaker voor het aantal punten die ze dan toch voor Portugal laten liggen.

Fijn dat deze wedstrijd binnen is. Lazio was een van de lastige ploegen om te hebben.

25 februari 2022 om 11:37

Bij live volgen van de wedstrijd begon na het eerste doelpunt van Lazio al de Nederlandse coefficientie-vreugde. Heerlijk dat die dekselse Portugezen daar weer een stokje voor steken. Porto door, Braga ook gewoon door en met Benfica wordt het nog een hete strijd.

Tekst is trouwens wel multi interpretabel. Kan net zo goed iemand zijn die denkt dat de beelden allemaal een hoax zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren