Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emanuelson (34) tekent bijzonder contract tot 2023 met FC Utrecht

Laatste update:

Urby Emanuelson heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract met FC Utrecht. De 34-jarige middenvelder is nu tot de zomer van 2023 aan de Domstedelingen verbonden. Parallel aan zijn spelersloopbaan gaat Emanuelson zich ontwikkelen in een functie als individuele trainer en begeleider van toptalenten binnen FC Utrecht.

Elk seizoen wordt in overleg bekeken of Emanuelson ook doorgaat als speler van FC Utrecht. “Naast het feit dat de trainer weet over welke kwaliteiten Urby op het veld beschikt, heeft hij zich de afgelopen periode ook steeds meer ontwikkeld als een mentor binnen de spelersgroep”, licht technisch directeur Jordy Zuidam vrijdag op de clubsite van FC Utrecht toe. “Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jongere spelers en ligt goed in de spelersgroep.”

“Zijn adviezen en begeleiding als gelouterde prof zijn erg bruikbaar voor zowel de spelers van het eerste elftal, als voor de toptalenten van de toekomst binnen de FC Utrecht Academie. Urby gelooft in onze ambities en wil graag onderdeel uitmaken van de plannen van onze club. We zijn ontzettend blij dat we Urby voor langere tijd hebben kunnen binden aan FC Utrecht, en dat we zijn ervaringen en adviezen nog breder kunnen gebruiken”, benadrukt de sportbestuurder van FC Utrecht.

Emanuelson speelde eerder voor Ajax, AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta, Hellas Verona en Sheffield Wednesday, voordat hij in 2017 arriveerde in Utrecht. De zeventienvoudig Oranje-international heeft inmiddels 84 wedstrijden voor FC Utrecht achter zijn naam staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor urby. Altijd een top kerel gevonden

30 oktober 2020 om 11:24

Zeker, in zijn tijd bij Ajax zonder morren op diverse posities gespeeld. Heb mij altijd afgevraagd of het voor hem zelf niet beter was geweest als hij zich op een positie had kunnen richten.

30 oktober 2020 om 11:40

Ja, dat denk ik ook. Maar los daarvan heeft hij nooit die extra stap kunnen zetten die er voor m'n gevoel wel in zat. Maarja, misschien zat er gewoon niet meer in. Of is het inderdaad door z'n veelzijdige inzet nooit meer geworden omdat hij zich niet kon focussen op 1 positie. Al met al is hij eigenlijk alleen bij Ajax echt een vaste kracht geweest. En daarna is het toch een beetje als een nachtkaars uitgegaan. Nog wel 1.5 seizoen redelijk bij Milan gespeeld, maar kon daar eigenlijk ook geen potten breken. Maar dit is een leuke stap voor 'm. Past wel bij 'm. Lekker relaxte gozer volgens mij.

30 oktober 2020 om 11:53

Kon Ajax beter deze speler halen is nog waardevol. Alles en iedereen beter dan schuurs, eerlijk is eerlijk.

30 oktober 2020 om 12:04

@xstream Nou bij AC Milan heeft hij toch veel gespeeld, volgens mij zijn 2e of 3e seizoen gewoon het hele seizoen basis, erna ook veel gespeeld. Pas vanaf zijn Roma tijd is het achteruit gegaan.

30 oktober 2020 om 13:29

Ik had juist begrepen dat hij perse op 10 wilde spelen. Terwijl juist op linksback de meeste potentie leek te hebben

30 oktober 2020 om 14:22

@no.2: Hij heeft 1 seizoen redelijk veel in 't 1e gestaan van Milan. Is het 2e seizoen halverwege verhuurd aan Fulham en daarna speelde die vooral als invaller.

Ik kan echt van deze man genieten! Bijzondere loopbaan en altijd erg nuchter gebleven, hopelijk kunnen we dit seizoen wat vaker van hem genieten op het veld!

Fijn voor Emanuelson dat hij een soort mentor is voor de groep blijkbaar. Denk dat hij genoeg kan leren aan jonge linksbackies. Zie hem echter geen hoofdtrainer worden in de toekomst.

30 oktober 2020 om 09:25

Niet iedereen hoeft hoofdtrainer te worden. Je moet dat ook maar willen, als het tegenzit ben je ook meteen de kop van jut.

30 oktober 2020 om 09:35

Op basis waarvan zie jij geen hoofdtrainer in hem?

30 oktober 2020 om 09:48

Eerlijk gezegd gewoon op eigen gevoel haha. Als ik het zo bedenk zie ik hem niet voor een groep staan als hoofdtrainer. Verder lijkt het me wel een leuke assistent trainer die zorgt voor een goede sfeer en die zoals gezegd ook een goeie kan zijn voor jonge linksbacks.

Prima dat ze een speler met dergelijke bagage voor de toekomst weten te behouden. Ik denk dat jonge talenten veel van hem kunnen leren. Voor hemzelf is het fijn dat hij perspectief heeft na zijn loopbaan, want ik kan me voorstellen dat sommigen in een zwart gat komen.

Goed idee. 'Ouwe rotten' die nog met één been in het betaalde voetbal staan en met het andere been tussen de talenten zijn zeer waardevol voor een club. Zij kunnen een mooie brug slaan.

kijk dat zijn goede berichten, deze man kan zeker met zijn ervaringen genoeg overbrengen op jonge spelers, en qua persoon ook er vriendelijk, goede zet van FC Utrecht

Mooi! En ook gaaf dat zo een exponent uit de Ajax jeugd lekker de mentor en coach van de jeugd bij Utrecht wordt. Normaliter keren die gasten met internationale ervaring terug naar hun eigen jeugdclub. Maar daar lopen er al zoveel rond.

Urby et Orbi voor Utrecht. Alleen dit heeft allemaal best lang geduurd. Maar fijn dat hij na zijn carriere bij de club kan blijven werken. Hopelijk weet hij ook een brug te slaan tussen Ajax en Utrecht.

30 oktober 2020 om 10:25

Waarom heeft dit zolang geduurd?Waarom heeft Ajax niks gedaan? Zulk soort jongens moet je gewoon bij Ajax houden. Komt ook nog eens uit zuid Oost. Maar ja als Ajax niks doet hoop ik dat hij het goed doet bij Utrecht.

30 oktober 2020 om 10:43

Als ze alle oud jeugdspelers terug moeten halen bij Ajax dan komt er geen eind aan toch? Hoeveel mensen wil je in dienst hebben. Dit is mooi voor Utrecht en Urby zelf. Lekker ontwikkelen op een ander vlak

30 oktober 2020 om 11:06

Waarom zou Ajax iets moeten doen ? Als eerste hij wil nog verder als speler en dat kan niet bij Ajax. Wel bij Utrecht en daar kan hij ook na zijn spelerscarriere verder. Prima toch ? En net zoals Soccerfan het zegt, Ajax kan niet elke jeugdspeler een baan als trainer, coach, begeleider aanbieden. Dus prima zo !

30 oktober 2020 om 11:18

Fcbogarde, waarom hoop je dat Emanuelson een brug kan slaan tussen Ajax en Utrecht? En wat bedoel je daar precies mee?

30 oktober 2020 om 11:58

Die overdreven onzinnige rivaliteit tussen deze 2 clubs. Ajax wordt zogenaamd zo gehaat in Utrecht en waarom ? Daarom fijn dat een geboren Ajacied nu wel gewaardeerd wordt door Utrecht.

30 oktober 2020 om 13:44

Als je denkt dat Emanuelson de eerste 'geboren Ajacied' (wat dat ook moge zijn) is die gewaardeerd wordt door FC Utrecht ben je niet goed op de hoogte. Utrecht heeft in het verleden al ontzettend veel ex-Ajacieden in dienst gehad die omarmd zijn door de supporters. Daarnaast doe je het overkomen alsof Ajax vooral gehaat wordt door Utrecht maar die rivaliteit is andersom evengoed aanwezig. Ik geef je op een briefje mee dat Emanuelson daar helemaal niets aan gaat veranderen.

Mooi voor Utrecht en Emanuelson. Aparte carrière gehad, helaas niet alles eruit gehaald wat erin zat mijn inziens. Maar met deze ervaringen kan hij denk ik wel veel talenten begeleiden en wijzen op de valkuilen die er zijn.

30 oktober 2020 om 12:36

Emanuelson is in zijn carrière denk ik ook wel een beetje het slachtoffer geworden van zijn eigen multifunctionaliteit.

Natuurlijk is het voor een trainer fijn om een speler te hebben die op meerdere posities kan spelen, maar Emanuelson die werd echt op heel veel posities gebruikt bij eigenlijk al zijn clubs (ook nu bij FC Utrecht): op linksback, linkermiddenvelder en linksbuiten, op rechtsbuiten, op de 10-positie, op de 6-positie en volgens mij soms ook weleens als het echt heel nodig was op rechtsback en rechts op het middenveld.

Ben altijd wel een groot fan van Emanuelson geweest. Gewoon een zeer goede voetballer en een hele goede en aardige jongen. Om eerlijk te zijn heb ik weliswaar nooit echt het idee gehad dat Emanuelson echt een absolute topper kon worden, wat ook geen schande is, maar wel gewoon een voetballer van een goed niveau.

Heeft het gewoon jarenlang heel goed gedaan bij Ajax en was in zijn periode bij AC Milan, dat toen opzicht nog best wel goed was en nog de grote namen had, ook gewoon prima. Vooral zijn 2de seizoen was hij gewoon goed en ook vanaf het moment dat Seedorf coach werd bij Milan, deed Emanuelson het erg goed en het was balen voor Emanuelson dat Seedorf toen ontslagen werd, want hij speelde toen echt gewoon prima en als Seedorf coach was gebleven bij Milan dan was het contract van Emanuelson bij Milan ook verlengd.

Maar helaas werd hij toen ontslagen en zat er ook geen nieuw contract meer in voor Emanuelson. Toen naar AS Roma gegaan wat niet echt een succes was, bij Atalanta een halfjaar op huurbasis gespeeld en dat ging toen wel goed maar toen was Atalanta nog niet zo goed als ze nu zijn en vochten ze zelfs tegen degradatie en hadden ze een goed seizoen als ze degradatie ontliepen (hoe anders is dat nu trouwens).

Voor FC Utrecht is Emanuelson de afgelopen seizoenen gewoon een hele goede en nuttige kracht geweest. Hij kan nu dan bij Utrecht aan de slag gaan als trainer, maar ergens zie ik hem in de toekomst graag terug bij Ajax als jeugdtrainer of wat dan ook.

Mooi bericht voor 'm. En volgende week is het al Ajax thuis. Kan -ie mooi naar uitkijken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren