Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eliminatie dreigt voor Argentinië na slechtste start sinds 1979

Laatste update:

Argentinië is er ook niet in geslaagd om zijn tweede wedstrijd op de Copa América te winnen. De ploeg van sterspeler Lionel Messi ging vier dagen geleden in zijn eerste duel met 2-0 onderuit tegen Colombia en in de nacht van woensdag op donderdag volgde een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay. Colombia is door een 1-0 overwinning op Qatar inmiddels al zeker van de volgende ronde.

Argentinië - Paraguay 1-1
Bondscoach Lionel Scaloni greep na de tegenvaller tegen los Cafeteros in door onder meer Sergio Agüero en Ángel Di María op de bank te houden. Messi vormde daardoor een spitsenkoppel met Lautaro Martínez, terwijl Nicolás Tagliafico wederom aan de aftrap begon. Dit leidde echter nauwelijks tot verbeteringen in het spel en de Argentijnen kwamen een kleine tien minuten voor de rust opnieuw op achterstand toen Richard Sánchez van net binnen de zestien een voorzet van Miguel Almirón binnen knalde. Met Agüero binnen de lijnen voor de tweede helft kreeg Argentinië iets meer grip op de wedstrijd en ruim twintig minuten voor tijd leidde een handsbal van Ivan Piris tot een strafschop, die werd verzilverd door Messi.

Een paar minuten later was er na een late tackle van Nicolás Otamendi ook een penalty voor Paraguay, maar doelman Franco Armani slaagde erin om de inzet van Derlis González te stoppen. Argentinië kwam echter niet meer tot scoren en beleeft daardoor zijn slechtste start aan een Copa América sinds 1979, toen de eerste twee duels werden verloren. La Selección Albiceleste moet zijn laatste wedstrijd winnen van Qatar om direct door te gaan naar te volgende ronde, terwijl Paraguay, dat twee punten heeft, dan niet mag winnen van Colombia. De Argentijnen houden echter ook bij een Paraguayaanse zege nog uitzicht op verdere deelname aan het toernooi, daar twee van de beste nummers drie eveneens doorbekeren.

Colombia - Qatar 1-0
Colombia is dankzij zijn tweede overwinning in twee wedstrijden al zeker van de knock-out-fase. De 1-0 overwinning op Qatar kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand, aangezien het gastland goed weerstand bood en tot laat in de wedstrijd stand wist te houden. De bevrijdende treffer van Duván Zapata viel pas vier minuten voor tijd toen de spits van Atalanta, die de voorkeur kreeg boven Radamel Falcao, een voorzet van James Rodríguez binnen kon koppen.

Denk jij dat Argentinië de volgende ronde nog gaat bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zag ik nier aankomen jammer en dat zeker weer de trainer eruit? Zoals elk toernooi de trainer out.

20 juni 2019 om 10:17

Maar Khalid, je kan toch aguero niet op de bank houden? En Argentinië zit natuurlijk in een crisis, maar Sergio zou na Messi als 2de op de lijst moeten staan.

20 juni 2019 om 10:40

Het probleem is niet de trainer maar Messi. Loopt 90 min rond zonder interesse en lijkt er totaal geen zin in te hebben.
Ook de selectie is gewoon niet op z'n sterkst.
Waarom speelt Dybala nooit en Icardi moet er gewoon bij zijn ongeacht hij ruzie heeft met Messi, slechter dan dit kan gewoon niet.

20 juni 2019 om 10:50

Icardi heeft dit jaar amper gespeeld. Je bent nu gewoon de kritiek van na het WK aan het hergebruiken, waarschijnlijk heb je de wedstrijd niet eens gezien

20 juni 2019 om 10:55

Alsjeblieft zeg, je maakt jezelf conpleet belachelijk. Als die coach nou gwn ff op een logische manier een team om Messi heen bouwt ipv 10 profclubs bots en logische opstelling neer knalt ipv 442. Als Messi ergens op hrt middenveld de bal krijgt gaat iedereen neus peuteren en staan kijken. Alle aannames, passen en loopacties zijn waardeloos van de messi zijn mede argentijnen. Jij bent hier absoluut alleen om Messi de schuld tr kunnen geven en heb zeker weten de wedstrijd niet gezien

Heb ik iets gemist? Is Qatar versleept ofzo?

20 juni 2019 om 07:03

Er doen altijd 2 niet Zuid-Amerikaans landen mee aan de Copa. De Conmebol heeft maar 10 leden en er zijn 3 poules van 4, meestal zijn dit landen als Mexico, Costa Rica, Panama, etc. Dit jaar doen Japan en Qatar mee als gastlanden.

20 juni 2019 om 11:31

Wat ik daar niet aan begrijp, is dat er 12 landen zijn in Zuid-Amerika. Waarom doen Suriname en Guyana niet mee met de Conmebol?

Edit: ik zie nu je reactie hieronder pas, dat ze meedoen met Noord-Amerika. Veranderd op zich mijn vraag niet zoveel: waarom is besloten dat ze niet 'gewoon' meedoen met Zuid-Amerika.

20 juni 2019 om 11:36

Waarschijnlijk omdat die landen kwalitatief veel minder zijn dan de overige Zuid-Amerikaanse landen. Zij kiezen er dus voor om in de Concacaf uit te komen, tegen die landen kunnen ze (bijv in de Golf Cup) nog leuk meespelen af en toe, al zijn ze zelfs daar regelmatig niet geplaatst voor de eindrondes.

20 juni 2019 om 12:04

Suriname, Guyana en Frans Guyana zijn lid van de Caraibische Associatie die onder Concacaf valt. Dat is trouwens met meerdere sporten (en andere organisaties) zo dat Suriname en Guyana zich eerder aansluiten bij de Caraibische associaties dan de Zuid Amerikaanse. Qua sport, de tegenstanders zijn dan van ongeveer zelfde nivo, Engels is dan de voertaal en reizen is veel makkelijker en je hebt geen visum nodig.
In verleden heeft de Copa steeds 2 landen uitgenodigd. Usa, Mexico en Costa Rica kregen vaak een uitnodiging maar in sommige gevallen kampioen van Caraibisch gebied zoals Haiti en Jamaica. Dit jaar is Curacao kampioen en ze hadden gehoopt mee te mogen doen, maar dit jaar valt de Gold Cup samen. Het is niet de eerste keer dat Japan wordt uitgenodigd.
Als Surinamer hoop ik natuurlijk op een uitnodiging maar het is veel lucratiever om landen als Japan, Qatar, Mexico en USA uit te nodigen. We zouden denk ik eerst weer een keertje Caraibisch kampioen moeten worden

20 juni 2019 om 07:03

Serieus? Dan mis je al zo'n 30 jaar wat. Er doen al heel lang 2 landen van buiten zuid Amerika mee

21 juni 2019 om 01:45

Eerste keer dat ik het hoor. Je mag me 24 jaar onwetendheid geven, maar die eerste zes jaar kon ik niets aan doen.

21 juni 2019 om 08:56

vooruit...die eerste 6 jaar zie ik door de vingers ;-)

20 juni 2019 om 07:04

Qatar en Japan zijn erbij op uitnodiging

20 juni 2019 om 07:27

Vraag ik me ook af wanneer israel met de EK meedoen

20 juni 2019 om 07:38

"Vraag ik me ook af wanneer israel met de EK meedoen"

Israël is in bepaalde delen van Azië niet zo geliefd en daarom al in 1974 weggestemd uit de Aziatische bond. Daarna is het land min of meer "geadopteerd" door Europa.

20 juni 2019 om 07:43

Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen, omdat ze een lid van de Uefa zijn. Australiã« doet ook mee in Aziã« terwijl het in Oceaniã« ligt, Guyana en Suriname met Noord-Amerika terwijl ze in Zuid-Amerika liggen. Er zijn nou eenmaal wat uitzonderingen die om verscheidene redenen (ligging in grensgebied, te laag of juist te hoog niveau in eigen continent, politieke spanningen met omliggende landen, etc.) lid van een bond van een ander continent zijn. Mexico schijnt ook oren te hebben naar een overstap naar Zuid Amerika omdat ze weinig tot geen weerstand hebben in hun eigen continent.

Ik ben niet heel erg op de hoogte van t Argentijns voetbal maar als ik de basis van deze wedstrijd zie is t toch n heel matig team.

20 juni 2019 om 10:45

Er zit ook totaal geen gedachte achter. Als je toch Aguero, Dybala en Messi hebt dan zijn dat toch de eerste drie namen op het formulier. Gooi daar 3 controleurs achter en stel 2 hele aanvallende backs op (of zelfs vleugelspelers) en je wint iedere wedstrijd met 2 vingers in je neus. Daarnaast zou ik Banega altijd opstellen. Dat is de man die de lijnen uit zou moeten zetten bij Argentinie.

Rulli
Di Maria
Otamendi
Kannemann
Tagliaficio
Banega
Paredes
Pereyra
Messi
Dybala
Aguero
20 juni 2019 om 11:34

Zou eerder voor Musso kiezen, is nog jong en ontwikkelt zich nu prima bij Udinese, zie in hem meer potentie als in Rulli die zich wel redelijk heeft herpakt nu.

Het probleem is vooral dat er op het middenveld niemand de lijnen uitzet, Messi komt nu veel te veel de bal helemaal ophalen op het middenveld omdat er totaal geen aanvoer is, Lo Celso en Paredes zijn dienende spelers. Banega kan dat ook niet, die speelt niet in die rol, de afstanden zijn gewoon te groot en er zit geen idee achter.
Otamendi kan het niveau niet aan, gewoon Foyth opstellen samen met Mussachio zou het beste zijn.
Kanneman heeft er ook niks te zoeken en met di Maria op rechts als je alleen met Paredes speelt als CVM is pure zelfmoord.

20 juni 2019 om 14:11

Daar stip je meteen een heel ander probleem aan. Messi moet de bal niet op gaan halen in de achterste linie. Daar zijn de middenvelders voor. Juist door daar weg te blijven, geef je de middenvelders het vertrouwen dat ze belangrijk zijn. Banega laat al jaren zien, één van de meest bepalende middenvelders te zijn. Voetbaltechnisch en qua spelinzicht veruit de beste middenvelder die ze hebben daar in Argentinie. Foyth heb ik een aantal keer zien spelen, maar daar word ik niet warm of koud van. Aanvallers van de tegenpartij waarschijnlijk al helemaal niet. Paredes is inderdaad niet geweldig, maar ik denk dat Di Maria met de juiste mind set die rol heel goed kan invullen. Maar laat ze maar verder aan tobben. Op deze maniet wordt het natuurlijk nooit wat daar. Wellicht dat een eventueel vertrek van Messi wonderen kan verrichten, want er loopt een hoop talent rond in Argentinie.

Ze moeten na dit toernooi de tijd nemen om te bouwen aan een nieuw team, met het juiste spelsysteem wat bij de groep past. WK 2014 verliezend finalist, copa 2016 verliezend finalist, wk 2018 verloren in knockout fase van de latere wereldkampioen. Er hangt veel negativiteit rondom het team, maar zo slecht was t allemaal niet de laatste jaren. Als het dit toernooi niet lukt, doorselecteren en opnieuw gaan bouwen.

20 juni 2019 om 07:47

Ze hebben echt heel veel geluk gehad op die toernooien die jij noemt. Rolde allemaal hun kant op, dat verbloemt een hoop. Ik ben echt geen ene wedstrijd van ze onder de indruk geweest

20 juni 2019 om 07:52

"ze hebben echt heel veel geluk gehad op die toernooien die jij noemt. Rolde allemaal hun kant op, dat verbloemt een hoop."

Sorry, maar Copa 2016 was Argentinie wel echt heel sterk hoor (nou was dat ook wel een toernooi zonder Brazilie in de play-offs ronde). Elke wedstrijd zwaar de bovenliggende partij met aanvallend 4-3-3 voetbal. Vond juist dat het in de finale van dat jaar tegen Chili allemaal de, voor hun, verkeerde kant op rolde. Aangezien ze ook die wedstrijd "gewoon" hoorde te winnen

20 juni 2019 om 08:15

Brazilië deed gewoon mee hoor maar uitgeschakeld in de groepsfase.

20 juni 2019 om 10:42

Chili had verdiend gewonnen die finale, kreeg de betere kansen.
Speelde ook nog eens heel lang met 10 man.

20 juni 2019 om 12:12

@lee "speelde ook nog eens heel lang met 10 man"

Klopt, maar voor het gemak vergeet je er eventjes bij te melden dat Argentinië een kwartiertje later zelf ook een rode kaart kreeg en dus ook een halve wedstrijd met 10 man moest spelen . Maar iedereen mag zijn mening hebben en dus ook jij, ik weet alleen wel dat wij twee verschillende wedstrijden hebben gezien als jij Chili serieus de betere vond .

Argentinië draait teveel om Messi. Hoe bizar het ook klinkt, is het misschien wel beter af zonder hem. Dat het meer als een team kan voetballen. Dat er geselecteerd kan worden zonder Messi voorkeuren etc.

Zo, dan zal Messi wel weer voor de zoveelste keer bedanken voor de nationale ploeg.
Argentinië zijn toch al jaren niet meer top, ze teren echt alleen op Messi en Aguero.
De verdediging is altijd al redelijk ondermaats geweest op een paar uitzonderingen na dan.

20 juni 2019 om 10:41

Verander de namen en het klinkt als Nederland een aantal jaar terug... 😉

Dit was te verwachten, Argentinie speelt met allemaal nieuwe spelers, en redelijk veel jonge spelers, ze moeten bouwen naar een nieuw team.
Argentinie heeft goede jaren gekend, de laatste 10jaar, en paar finales gespeeld, jammer genoeg allemaal verloren.
Nu zal het een paar jaar helemaal niks zijn

20 juni 2019 om 08:05

@kluivert09

ik snap niet wat die bondscoaches daar aan het doen zijn. in Oranje bv zouden we smullen als we aanvallers als Aguero, Dybala, Messi en Di Maria hadden kunnen opstellen. een goede coach weet daar een dodelijke aanval van te maken

20 juni 2019 om 08:54

Ja het is straf dat een land zoals Argentinie al heel lang geen topcoach heeft gehad.
Ze stellen elke keer van die rare trainers aan, daardoor hebben ze nooit het maximale uit hun selectie kunnen halen.
Je ziet nu ook dat zelfs een speler als Mathias Suarez de voorkeur krijgt boven DyBala, dit kan gewoon niet.
Maar ik zeg het nog is, Argentinie heeft ondanks hun matige spel, de voorgaande jaren verschillende finales gespeeld, en ze moeten nu opnieuw bouwen.
Deze generatie is gedaan.

ik hoor vaak dat Pogba overrated is omdat hij een matig United niet bij de hand neemt. moeten we dit nu ook van Messi gaan vinden? die weet nog steeds het verschil niet te maken voor dit matige Argentinie. hij raakt echt geen knikker in het Argentijnse elftal

20 juni 2019 om 08:27

Wie heeft er gisteravond dan als enige gescoord? Messi is geweldig in heel veel aspecten van het spelletje maar het is geen leider. Bij barcelona pakken andere spelers die leidersrol maar in Argentinie verwachten ze dat hij zn team op sleeptouw neemt en dat kan Messi helaas niet.

20 juni 2019 om 08:30

@vitasajax

tja, een penalty benutten is knap maar ook weer niet bijzonder indrukwekkend. ik zeg nergens dat Messi geen geweldige voetballer is, ik probeer alleen aan te geven dat mensen graag met twee maten meten wat betreft bepaalde spelers. Pogba heeft bij United hetzelfde probleem als dat Messi heeft bij Argentinie en dat is dat ze beiden in een heel matig elftal spelen, waardoor ze zelf ook moeite hebben met uitblinken

20 juni 2019 om 08:37

Wanneer is iemand volgens jou een leider? En welke spelers bij Barca pakken die rol op dan?

20 juni 2019 om 08:40

De overeenkomst tussen Argentinië en Man U is dat er 0 creativiteit vanuit het middenveld komt. Daarnaast creëert Aguero niks maar moet hij gelanceerd worden en is Di Maria te wisselvallig. Enige toppers zijn Messi en Aguero en de rest is of te wisselvallig of te matig in mijn ogen

20 juni 2019 om 09:11

Heel simpel omdat messi al 12 jaar laat zien waarom hij niet overrated is. Het wk 2014 heeft hij het team naaar de finale gebracht. dat ze op het wk im 2018 speelde kwam ook door messi. Messi heeft keer op keer Argentiniã« gedragen. Als je het er niet mee eens bent kan je voor de grap even kijke hoeveel doelpunten hij maakt en hoeveel zijnn mede spelers er hebben gemaakt bij elkaar

20 juni 2019 om 09:21

@FCVoetbal Piquet en Busquets. Het team draait wel al jaren om de gevaarlijkste speler en dat zijn ze gewend. Maar Messi is ook ontzettend van de perfecte passes en die geeft hij wel bij argentinie, alleen zoals ook de vorige wedstrijd kunnen arguero en andere bijna 100% kansen niet afmaken. Messi kan niet alles in zijn eentje

20 juni 2019 om 10:17

De lat ligt zo hoog bij Messi dat mensen verwachten dat hij bij alles wat hij doet wel een finale haalt en minimaal drie doelpunten per wedstrijd maakt. O wee als hij drie wedstrijden slecht speelt dan is hij geen leider en kan hij het team niet dragen. Het is bizar..

20 juni 2019 om 10:19

Maar Messi eist alle ballen op, verdeelt het spel, assisteert en scoort. In mijn ogen kan je ook met de bal aan je voet door altijd beslissend te zijn een leider zijn. In mijn ogen hoeft een leider niet altijd te praten of alles zogenaamd neer te zetten. Een leider is iemand die er vaak op staat wanneer het nodig is.

20 juni 2019 om 10:44

De juiste persoonlijkheid.
Een speler die mentaliteit uitstraalt zoals bijv Mascherano en Vidal.

20 juni 2019 om 17:52

@barcalover123

klopt en Pogba was de meest beslissende speler bij Frankrijk dat het WK won

20 juni 2019 om 17:53

@fcvoetbal23

Messi heeft natuurlijk wel meer als 3 slechte wedstrijden op rij gespeeld voor Argentinie. op het WK was hij ook niet best

20 juni 2019 om 08:54

Messi heeft Argentinie naar drie finales geloodst. Dat hij in een minder team niet zijn extreme niveau haalt betekent niet dat hij altijd slecht heeft gepresteerd. WK 2014: 7 duels, 4 goals 2 assists. Copa 2016; 4 duels 5 goals 3 assists (Copa 2015 weet ik niet uit mijn hoofd)

20 juni 2019 om 17:54

@suarez7

dat geld ook voor Pogba bij United. hij is niet altijd goed daar maar heeft ook genoeg goede wedstrijden gespeeld. toch krijgt hij kritiek die Messi niet krijgt als hij niet rendeert in een matig team

20 juni 2019 om 09:45

Beetje een vreemde vergelijking lijkt me. Messi laat het altijd zien, zeker bij de club, iets minder bij Argentinië, maar hij is wel het meest beslissend. Pogba kan zijn stempel niet eens drukken bij Manchester United. Die voetbalde ook alleen maar goed samen met Pirlo en een jongere Vidal, maar als hij alleen het moet doen wordt het iets lastiger voor hem.

20 juni 2019 om 17:55

@chester03

ook een beetje vreemd om een matige United selectie te vergelijken met Barca waar bijna alleen maar topspelers lopen . Messi kan het blijkbaar ook niet in zijn eentje blijkt al een tijdje bij Argentinie maar Pogba moet het wel kunnen want anders faalt hij? ik noem dat meten met 2 maten

20 juni 2019 om 19:33

Niemand kan het ook in zijn eentje. Voetbal blijft altijd een teamsport. En in dit dramatische Argentina kan zelfs Messi weinig eer behalen. Het team lijkt wel een middenmoter op Europees niveau. Er zit echt totaal geen idee achter alles.

Het valt allemaal wel mee. Als Argentinië ''gewoon'' wint van Qatar zijn ze door. Is het niet als nummer 2 dan hoogstwaarschijnlijk als 1 van de 2 beste nummers 3. (of het moet allemaal wel heel gek gaan lopen de overige wedstrijden in de andere poules).

20 juni 2019 om 09:21

Om vervolgens naar de volgende ronde te gaan en tegen betere tegenstander vernederd te worden!! Dit Argentinië moet gewoon aan de eer denken stopen er mee en Messi moet ook stopen want dit gaar nooit werken! Aguero, Di Maria, Dybala en Icardi opofferen voor Messi!!

20 juni 2019 om 09:30

Agg, van de 7 wedstrijden op het EK won Portugal er ook maar 3 (''4'', dusja. Wie weet bloeit Argentinie op(?). Niemand kan in de toekomst kijken.

20 juni 2019 om 09:43

1. Colombia = 6 p
2. Paraguay = 2 p
3&4. Argentina & Qatar = 1p

Ik weet niet hoe jij denkt dat Argentinie gewoon moet winnen en dat ze dan gewoon door zijn. Het is juist Paraguay dat "gewoon" moet winnen en dan zijn ze door en niet Argentinie.

20 juni 2019 om 09:58

Wat ik al zei ''of het moet allemaal wel heel gek gaan lopen de overige wedstrijden in de andere poules''. De 2 beste nummers 3 gaan ook door. Als je dat allemaal gaat vergelijken en scenarios bekijkt, dan is de kans eigenlijk aannemelijker dat Argentinie doorgaat dan dat ze eruit vliegen. Moeten ze de wedstrijd wel winnen uiteraard

“Greep in door aguero en di maria buiten de ploeg te laten”. Dus betere spelers wisselen voor mindere spelers, waardoor je nog meer afhankelijk bent van 1 speler. Ik weet niet wat er in de hoofden van trainers gebeurd zodra ze argentinie moeten leiden, maar ik heb toch het idee dat die op de wedstrijd dag volslagen lam wakker worden en geen idee meer hebben wat ze moeten doen. De opstelling en de tactieken die gehanteerd worden zijn enkel om messi zo belangrijk mogelijk te maken, maar bij elke zet wordt messi het voetballen meer onmogelijk gemaakt dan makkelijker. Achterin is otamendi een beetje de mascherano die met kunst en vliegwerk alles tegen houdt en de andere 9 spelers... die staan ook op het veld...
uiteindelijk is het barcelona in extreme.. als 1 het niet doet, dan hebben die andere geen idee wat ze moeten.

20 juni 2019 om 08:07

@jdg84

dat is zo een fabeltje waar veel mensen in zijn gaan geloven, waaronder dus ook coaches. dat als je je beste spelers op de bank zet, dat de mindere spelers zogenaamd gaan functioneren als een hechter team en dan beter gaan presteren, wat natuurlijk de grootst mogelijke onzin is. hoe meer individuele kwaliteit je hebt, hoe hoger het niveau van je team ligt

20 juni 2019 om 08:15

Nou, jullie horen het jongens. De coaches zitten ernaast. Japie van vz, met al zn coachingervaring, legt het ze allemaal ff uit!

Volgens mij was het van Gaal die ooit zei "de elf beste vormen niet per se de beste elf"

Ik ga eens gek doen en toch gokken dat een van Gaal er iets meer van snapt dan jij, Japie!

20 juni 2019 om 08:22

@moniqueverscho...

natuurlijk joh. gewoon bij een club als PSG bijvoorbeeld Neymar, Cavani en Mbappe op de bank neerzetten. daar gaan ze veel beter van spelen.

we hebben allemaal kunnen zien hoe geweldig de alwetende Van Gaal het heeft gedaan bij United met een elftal zonder individuele klasse

20 juni 2019 om 08:30

Ok, dat het bij United wat minder ging bewijst idd dat we jou hoger moeten aanslaan dan hem XD.

Trouwens zelfs bij United heeft hij alsnog meer prijzen gepakt dan jij in je hele leven haha.
Sorry, kon t niet laten.

20 juni 2019 om 08:32

@moniqueverscho...

tja, ik heb nog geen kans gekregen als coach bij United dus dat blijft koffiedik kijken

omdat Van Gaal een goede coach met kijk op het spelletje is, wil dat niet zeggen dat hij letterlijk overal gelijk in heeft. in die WK kwalificatie met een gouden Oranjelichting waarin we faalden en het WK misliepen was Van Gaal ook van mening dat zijn spelers harder moesten trainen bij Oranje, wat zijn spelers juist absoluut niet wilden en ook bij hem aangaven, omdat ze oververmoeid waren door de vele wedstrijden bij hun clubs. we hebben allemaal kunnen zien hoe dat is afgelopen destijds door de eigenwijsheid van Van Gaal

volgens veel voetbalkenners zou Real Madrid ook beter gaan spelen als team als "egoist" Ronaldo zou vertrekken. nou, we hebben dat allemaal kunnen zien afgelopen seizoen

20 juni 2019 om 08:41

Helemaal gelijk Japie. We kunnen dus vooralsnog niet concluderen dat van Gaal er meer van snapt dan jij!

Ow en over fabeltjes gesproken:
Messi is wel degelijk een leiderstype. Je hebt toch niet zo goed opgelet de afgelopen jaren. Inmiddels is al meerdere malen bevestigd dat Messi vaak genoeg het woord voert in de kleedkamer.

Je hoeft geen geboren leider te zijn om een leider te zijn...

20 juni 2019 om 08:42

Als persoonlijkheid niet nee. Wel leest hij als geen ander het spel en stuurt hij vaak medespelers aan waar ze moeten lopen, staan, passen etc. Ben nooit fan geweest van het idee dat Messi aanvoerder is want zijn taken pakket is al veel te groot: opbouwen, afmaken, assists, kansen creëren, etc.

20 juni 2019 om 08:48

hij zegt niet dat de elf beste de beste elf vormen.
Hij zegt dat het niet waar is dat als je mindere spelers op stelt, dat deze dan een hechter team gaan vormen en beter gaan presteren.

Als je team 1 grote speler heeft, dan is het makkelijker je daarop in te stellen als dat je 2 grote spelers hebt staan. Natuurlijk kan je niet 6 sterren opstellen, maar 1 ster opstellen met 10 werkers is ook geen succes, dat is inmiddels wel gebleken bij meerdere clubs en meerdere landen teams.

20 juni 2019 om 08:49

Los van of Messi wel of geen leiderstype zou zijn; feit blijft dat hij Argentinië niet in z'n eentje bij de hand kan nemen. Is geen schande natuurlijk, maar dan blijft het toch op z'n minst opmerkelijk te noemen dat jongens als Icardi, Dybala, Aguero niet opgesteld worden of zelfs niet eens bij de selectie zitten.

Het zal in sommige gevallen vast zo zijn dat de beste elf niet per definitie ook het beste elftal vormen, maar lijkt me sterk dat dit Argentinië nog slechter dan nu zou spelen met bovengenoemde namen wel in de basisopstelling..

20 juni 2019 om 08:58

@jdg84

Van Gaal zal dit idd wel wat genuanceerder hebben verwoord maar @monique Verscho... is vaak niet van de nuance

20 juni 2019 om 09:04

@moniqueverscho...

dat kan maar ik heb het over een leider zijn in het veld en niet over een leider zijn in de kleedkamer

20 juni 2019 om 09:34

Haha japie, ik moet eerlijk zeggen dat discusieren met jou oprecht vermakelijk is XD.
Je begrijpt toch hopelijk wel dat dat stukje van JDG84 slaat op jouw eigen verhaal en niet op van van Gaal haha.

Trouwens JDG, ff lezen:
"hoe meer individuele kwaliteit je hebt, hoe hoger het niveau van je team ligt"

Volgens mij is dit letterlijk net gezegd door Japie en is dit door meerdere topcoaches dus afgedaan als onzin..

Nergens wordt het tegenovergestelde beweerd...heb je mij ergens horen zeggen dat er naast messi 10 werkers moeten staan?

20 juni 2019 om 13:07

"hoe meer individuele kwaliteit je hebt, hoe hoger het niveau van je team ligt"

Dit is ook interpretabel naar eigen inzien. Niet elke kwaliteit is hetzelfde.
Maar je moet als trainer er wel zorg voor dragen dat de kwaliteit op de juiste plek staat en in de juiste verhouding. Dit is echter bij argentinie ver te zoeken.

"heb je mij ergens horen zeggen dat er naast messi 10 werkers moeten staan?"
Nee, maar zeg ik ergens dat jij dit zegt? Het is mijn mening over het team dat de coach van argentinie het veld in stuurt. 10 man in dienst van 1 man.

20 juni 2019 om 14:04

Ook dat is eerlijk gezegd een drogredenatie van de bovenste plank.
Tit voor kort wisten alle kenners te melden dat het team teveel individuen kende en het team meer in dienst van Messi moest spelen. Nu slachteroffert de coach grote namen om mensen in dienst van Messi te laten spelen en heb je weer betweters die melden dat er teveel op Messi geleund wordt.

Tja, zo zul je het idd wel altijd beter weten...

20 juni 2019 om 14:21

Ze moeten daar in Argentinie gewoon accepteren dat ze het op tactisch gebied afleggen tegen Europese toplanden (frankrijk, Duitsland, Spanje) en dat is ook helemaal niet erg. Nu hebben ze geen (waanzinnige) individuele kwaliteit, een waardeloze verdediging en geen enkel idee wat ze aan het doen zijn. Het is toch van de zotte dat je Icardi, Dybala en Aguero er niet in hebt staan, terwijl mindere goden wel aan spelen toekomen.

Dybala en Icardi mogen niet meedoen van Messi, en elke coach wil Messi tevreden houden. Er moet gewoon iemand met cojones komen die tegen de wensen van Messi in durft te gaan. Argentinie is groter dan Messi. En zoals nu weer blijkt, Messi kan gewoon niks doen voor dit Argentinie. Het zou hem sieren om dit keer definitief te stoppen.

Heb niet het idee dat ze voor de hoofdprijs gaan. Coaches wisselen zo vaak van opstelling dat kan je haast niet meer serieus nemen. Het is jammer voor Argentinië. Na heel wat succesvolle toernooien (3* de finale), zit het er de laatste jaren niet in. Er moet een wonder gebeuren qua tactiek. A la van Gaal en zijn 532 systeem willen ze nog indruk maken bij het publiek.

moet alleen winnen van qatar en ze zijn door colombia gaat winnen dus gwn met alleen een winst van qatar kunnen ze alsnog de copa winnen dat zou pas echt de dooiste iets worden messi hattrick en dan een goat worden tegen qatar

Jeetje wat ia dat toch met Argentinië. Zoveel individuele kwaliteit maar als team opereren krijgen ze maar niet voor elkaar.

Dat quatar doet hetnig verrassend goed. Gelijkspelletje tegen Paraguay en nu slechts een 1-0 tegen columbia. Hadden die nu een blik spelers genationaliseerd want ik kan me niet voorstellen dat dit een team van spelers uit quatar zelf zijn

Messi. De man die overal alles en iedereen mee op sleeptouw neemt en Barcelona volledig in z'n eentje kampioen heeft gemaakt. Kunnen de mensen die bovenstaand hebben beweerd aangeven waarom het hem nu niet in z'n eentje lukt?

20 juni 2019 om 10:49

Kijk gewoon naar de opstelling en de wisselspelers, dat zegt al genoeg.
Wanneer je de wedstrijden van argentinië bekijkt, zie je dat Messi constant de bal wordt gegeven en dan de combinatie zoekt met zijn medespelers om 1-2'tjes te maken.

Voor de rest is het een zeer matig team zonder ziel en idee.

Aguero zat nu op de bank, zijn inbreng heeft tot helemaal niets geleid.
Di Maria viel na de 1-1 ook in, maar Argentinië begon dan zelfs slechter te spelen.

Die Otamendi moet de leider van de verdediging voorstellen, maar wat is me dat een klungel...
Die keeper Armani, ok, hij pakt wel een penalty, maar echt een zeker sluitstuk is hij allerminst.

In plaats van dat mensen Messi verwijten waarom het niet lukt met Argentinië, zouden ze beter nadenken over waar Argentinië zou staan zonder hem.

Sommigen zeggen dat het beter af zou gaan zonder die kleine, maar dat is gewoon onzin.

20 juni 2019 om 10:56

Wordt alleen moe van het feit dat als Messi een prijs wint het volledig en alleen door hem komt en als Argentinië eruit vliegt, of Barca in de CL, het aan de rest ligt.

20 juni 2019 om 11:18

De prijzen die Messi won, zijn nooit alleen maar door hem gewonnen.
Barça heeft een op elkaar ingespeeld team met stuk voor stuk topvoetballers die zeer technisch onderlegd zijn.

Maar het is wel zo dat Messi een zeer groot aandeel heeft in de prijzen die hij won.
Daarvoor moet je gewoon naar de wedstrijden kijken en zijn goal + assist cijfers bekijken.

Wanneer het niet lukt kan te maken hebben met het onder niveau presteren van hem.
Maar waar het de afgelopen jaren fout liep voor Barcelona en Argentinië, was niet alleen Messi onder niveau, maar ook het hele team en de tactische aanpak van de coach.
Ik denk aan de uitschakeling in de CL tegen Juventus, Roma en Liverpool.

Bij Argentinië zie ik geen team, ik zie gewoon één ster die het maar moet klaren, terwijl de rest erop toekijkt.

Ik weet nog wel dat velen in z'n tijd in Rusland riepen dat de Europese top Leandro Paredes moest halen. Kende hem zelf alleen van FM. Tot ik 'm zag spelen tegen Utrecht, tweemaal. Zakte tweemaal door de ondergrens met een waardeloze instelling. Toen begreep ik waarom hij 'slechts' in Rusland speelde (al is dat vrij hoog niveau natuurlijk).

Nu zit hij bij PSG en ben ik wel benieuwd hoe hij het daar doet. Hij zit er toch sinds de winterstop al? Iemand die me er meer over kan vertellen?

Verder is dit Argentinie gewoon een vrij matig team wat totaal niet in balans is. Aanvallend gezien enkele geweldige opties en natuurlijk Messi. Echter, daarachter holt het achteruit qua kwaliteit en ik snapte dan ook de verbazing/woede niet zo over de nederlaag tegen Colombia. Want als ik dat team van Colombia zag, zag ik vooral een team wat in iedere linie enkele heerlijke spelers had. Niet allemaal wereldtop, maar wel véle malen beter in balans en gewoon een ijzersterk team met enkele uitschieters en een James die bij Colombia heeft wat Messi bij Argentinië niet heeft. Die blinkt altijd uit daar.

Ik snap de kop wel niet. Eliminatie dreigt...... De beste nr 3 gaat door. Argentinie moet gewoon winnen van Qatar. Als Paraqua dan niet wint van Columbia is Argentinie gewoon nr 2, maar anders lukt het wel als beste nr 3.

20 juni 2019 om 12:37

Beste twee nummers 3 gaan door zelfs, je moet natuurlijk aan 8 landen komen voor de kwartfinales

Argentinie zal warempel doorgaan en nog verschoppen, mss zelfs winnend afsluiten, maar feit is dat Argentinie niet wordt geleid door alleen de bondscoach, die draagt alleen bij mislukking alleen de verantwoordelijkheid , bij succes is het een eenheid, zo democratisch is dat land nou ook weer niet.

Helaas voor èèn van de mooiste voetballers die ons planeet kent.

Ook hier weer een gevalletje van; Veel goede voetballers maar een slecht elftal. Misschien word het eens tijd voor een andere coach

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren