Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elftal van de Week: hattrickheld schiet zichzelf de geschiedenisboeken in

Laatste update:

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag, zondag en maandag werd de derde speelronde van het nieuwe seizoen afgewerkt. De spelers van VVV-Venlo maakten daarin de beste indruk, aangezien het met vier spelers hofleverancier is. 

Het doel wordt deze week verdedigd door Jort Borgmans. De sluitpost van FC Eindhoven hield vrijdagavond zijn doel schoon in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (2-0). Borgmans bewees zijn waarde door alle vier de doelpogingen van de Bredanaars te keren. De VVV’ers Rick Ketting, Simons Janssen, Soulyman Allouch en Levi Smans hebben hun uitverkiezing te danken vanwege een overtuigende zege op Jong FC Utrecht (4-1).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht
Allouch (VVV-Venlo) en Walid Ould-Chikh (Roda JC) staan voor de tweede week op rij in het Elftal van de Week. Allouch was voor het eerst in zijn carrière in 2 opeenvolgende KKD-duels bij 2 doelpunten betrokken (1 goal en 1 assist tegen Jong FC Utrecht deze week, 2 goals tegen FC Emmen vorige week). Ould-Chikh bezorgde Roda met een doelpunt en een assist hoogstpersoonlijk de zege tegen TOP Oss (2-0).

De absolute smaakmaker van de afgelopen speelronde was echter Jayden Addai, goed voor 3 goals tegen Telstar (3-1). Met zijn 18 jaar en 2 dagen is hij de jongste speler met een hattrick in de Keuken Kampioen Divisie sinds Opta deze data verzamelt (2008/09). Opvallend genoeg maakte de aanvaller tot nog toe alle doelpunten voor Jong AZ. Met 5 treffers is hij voorlopig topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Elftal van de Week: Borgmans (FC Eindhoven); Reith (Roda JC), Ketting (VVV), Dirksen (FC Emmen), Janssen (VVV); Smeets (MVV), Ould-Chikh (Roda JC), Allouch (VVV); Addai (Jong AZ), Smans (VVV), Eddahchouri (Telstar).

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben nu onderhand een doorgewinterde Keuken Kampioen volger en nog steeds zijn de jong teams schrijnend en een doorn in het oog van het competitieve element van de competitie. Dat er ook veel plussen aan zitten zoals het zogenaamd toegenomen draagvlak voor het tweede niveau, de hierdoor aanwezige sponsoren e.d., de talentontwikkeling kunnen mij persoonlijk bestolen worden.

Nu ook weer, VVV wint van Jong FC Utrecht (het zwakste jong team) met 4-1 en domineert het team van de week. Zo'n elftal is toch niet serieus te nemen?

29 augustus 2023 om 16:08

ja eens.

ik heb eigenlijk geen idee hoe ze bijv. in spanje aankijken tegen jeugd elftallen van de grote clubs.
een villareal B speelt bijv. ook gewoon in segunda division.
ze hebben daar natuurlijk wel meer divisies onderhangen, dus ze degraderen regelmatig ook weer.

dat is een beetje het jammere aan het nederlandse voetbal wat mij betreft, dat de "prof" competitie maar 2 niveaus bevat.. en je kan niet eens degraderen uit de kkd

29 augustus 2023 om 16:19

Nou ben ik het op zich zeker met je eens, maar datzelfde jong-Utrecht won wel van FC Groningen, zo'n beetje de gedoodverfde favoriet om direct weer te promoveren naar de ED. En als je kijkt naar de eindposities van de "jong" teams in de afgelopen jaren, dan is het zeker niet zo dat ze niets te zoeken hebben op dit niveau. Jong-Utrecht doet weliswaar onderin mee, maar ze zijn maar één keer laatste geworden, dus er zijn andere ploegen die het nog minder goed doen op hetzelfde nvieau.

Dat je je kunt afvragen of er niet een vorm van competitie-vervalsing schuilt in de wisselende samenstelling van de selecties, vanwege de verplichtingen van sommige spelers in het eerste elftal, is een hele andere discussie, daarover vind ik dat dit een negatieve invloed heeft op de eerlijkheid van de competitie, maar an sich is jong-Utrecht gewoon een tegenstander op KKD niveau. Weliswaar de onderkant daarvan, maar toch.

29 augustus 2023 om 20:12

Even om enige misvattingen uit de weg te gaan, met mijn laatste zin bedoel ik dit door Voetbalzone geconstrueerde elftal van de week dat je niet serieus kunt nemen. Het niveau van Jong Utrecht is niet zozeer waar ik op doel, want dat is uiteindelijk ook niet interessant. Het gaat mij inderdaad om de kop van je tweede alinea, wisselende selecties plus het verschil in benadering, waar het bij jong teams om 'opleiden' gaat hangt er voor de overige clubs wel veel van het resultaat af.

29 augustus 2023 om 20:30

Fair enough, dan ben ik het inderdaad helemaal met je eens. Ondanks dat het voor AZ zeker een goede ontwikkeling is geweest, is het voor de zuiverheid en eerlijkheid van de voetbal piramide een gedrocht.

29 augustus 2023 om 16:23

Hoe zwak moet Groningen wel niet zijn dan?

29 augustus 2023 om 16:24

Nee, ik vond dit ook de slechtste oplossing voor het 'gebrek' aan profclubs in Nederland. De KNVB zou er beter aan doen om het hele systeem te herstructureren. Meer clubs zouden moeten kunnen professionaliseren. Je wil niet meer Achilles '29 hebben natuurlijk, maar clubs zouden best een zetje moeten kunnen verdienen.

29 augustus 2023 om 19:19

Het grootste probleem van de KKD vind ik dat je niet kan degraderen. Er moet iets gevonden worden om die piramide werkend te krijgen. En dan kunnen jong teams prima deelnemen.

29 augustus 2023 om 22:40

Ik heb het recent niet gevolgd maar vanaf dit jaar is er toch degradatie uit de kkd?

29 augustus 2023 om 22:48

Inderdaad eens. Ik vind het toch een vreemde gewaarwording als er opeens spelers bij de Jong teams spelen die een dag of 2 ervoor nog op de bank zaten in de Champions League of een bedrag hebben gekost die meer dan twee keer de begroting is als de tegenstander. Dat destijds spelers als Neres, Klaassen en Viergever wedstrijden speelden omdat ze van een blessure af komen. Als je pech had speelde er gewoon 3 of 4 eerste elftal spelers mee. Terwijl het weekend erna er een veredelde onder 19 op het veld stond. Natuurlijk enorme competitievervalsing. Je zou maar door zo’n wedstrijd (of meer als PSV hetzelfde deed) punten verliezen waardoor je niet direct promoveert of een slechte positie in de play offs krijgt. Het is al jaren lang een doorn in het oog. De verscherpte regels zijn nog steeds niet genoeg. Gewoon vaste selecties maken, dan is het eerlijk voor iedereen. Deze teams voegen 0 toe, levert alleen maar ellende op voor het verloop van de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren