Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elfrink schrijft over ‘verrassende wintertransfer’ bij PSV: ‘Doel is de titel’

Laatste update:

Mauro Júnior keert na de winterstop terug bij PSV na maandenlang blessureleed. De 23-jarige vleugelverdediger kwam dit seizoen pas 27 speelminuten in actie, waardoor journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad de Braziliaan omschrijft als de ‘verrassende wintertransfer’ van de Eindhovenaren. Mauro zelf is opgelucht om terug te zijn na een slepende liesblessure. “Ik ben zo blij om weer te ervaren wat het is om elke dag met een team op het veld te staan.”

Mauro was vorig seizoen een zeer belangrijke schakel bij PSV, maar kreeg dit seizoen een flinke tegenslag te verwerken met zijn blessure. “Het duurde veel langer dan ik had verwacht. Dit was een heel serieus probleem, waar ik dankzij de hulp van specialisten en de mensen bij PSV doorheen ben gekomen. Ik ben nu volledig genezen en durf te zeggen dat ik weer honderd procent fit ben. Aan die nare periode wil ik niet meer denken.”

De linkspoot heeft een goede band met trainer Ruud van Nistelrooij, aan wie hij veel te danken heeft. “Onze trainer was een van de eerste mensen die mij in Eindhoven heeft geholpen, nadat ik in 2017 bij de club was gekomen. Hij sprak als een van de weinigen goed Spaans en zette mij bij veel sportieve en praktische dingen op het goede spoor. Mede dankzij hem heb ik me hier als mens en voetballer kunnen ontwikkelen, dat vergeet ik niet. Ik ben blij dat hij onze trainer is geworden en wil PSV nu helpen om dit seizoen een mooie prijs te winnen. Ons doel is om de titel te pakken en daar wil ik aan bijdragen”, aldus Mauro.

Op de flanken bij PSV heeft Mauro met Philipp Max en Phillipp Mwene twee geduchte concurrenten. De Braziliaan maakt het niet veel uit aan welke kant hij geposteerd gaat worden door Van Nistelrooij. “Op dit moment heeft de trainer me vooral op links neergezet, maar ik heb vorig seizoen laten zien dat ik voor beide kanten een optie kan zijn. De coach mag het uiteraard zelf bepalen. Het is fijn om ploeggenoten als Philipp Max en Phillipp Mwene nu weer als concurrenten te kunnen zien, maar de band tussen ons blijft heel goed. Wie er ook speelt, we helpen elkaar vooruit.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is beter dan Max, dus fijn dat hij terug is, maar eigenlijk moet PSV gewoon versterking op die positie halen.

22 december 2022 om 10:31

Vond Mauro nog beter op de rechtsback. Wie weet krijgt Marcel het voor elkaar om Max te slijten voor een leuk bedrag en haalt hij een goede linksback erbij.

22 december 2022 om 10:43

Als hij het zo goed doet als afgelopen jaar is versterking halen nutteloos. Enige nadeel is zijn lengte.

22 december 2022 om 11:05

De beste speler aller tijden is zojuist wereldkampioen geworden, is 2cm kleiner. Mauro junior heeft momenteel de perfecte positie in het veld waar je lengte juist niet zoveel uit hoeft te maken. Hij kan voornamelijk veel grondduels aangaan, rushes maken en met zijn felheid en drang naar voren, veel op de flank betekenen. Centraal in de verdediging zou hij veel meer last hebben van zijn lengte.

Ik denk dat momenteel juist zijn (gebrek aan) wedstrijdritme is.

22 december 2022 om 11:35

Wat wil je zeggen??? Zijn lengte blijft toch een nadeel?, zeker voor verdedigers.

22 december 2022 om 11:45

Dat is altijd zo'n kulargument. Spelers hebben gewoon een bepaald fysiek nodig om op dit niveau te kunnen spelen. Er zijn altijd wel uitzondering van spelers die dusdanig veel voetbaltalent hebben dat ze het gebrek aan fysiek compenseren, maar dat is mogelijk maar 0,01 procent van alle profvoetballers. Het rijtje met Iniesta, Messi, Cannavaro, Xavi is totaal niet representatief voor het overgrote deel van de profvoetballers

Ah verdorie, vanmorgen dit artikel nog gelezen en nu toch in de clickbait getrapt van VZ getrapt 😂. Voor PSV heel goed nieuws. Kan op praktisch op elke positie spelen als het moet, behalve CV en keeper. Tegen Sassuolo ook weer goed te zien wat hij toevoegt: de voetballende oplossing. Waar Max altijd naar binnen/terug draait, kijkt Mauro altijd naar voren. Kan daarnaast een mannetje uitspelen en is in de duels ook fel voor iemand met zijn postuur. Zowel links als rechtsback weer een optie erbij dus.

22 december 2022 om 11:30

Blijft bizar die Mauro. Tot twee seizoenen geleden kon hij er geen pepernoot van, en toen is hij ineens heel goed gaan spelen.

22 december 2022 om 12:39

Hij kon altijd al voetballen alleen zag men het niet

22 december 2022 om 15:07

Hij kon sowieso al goed voetballen, vond hem in zijn eerste wedstrijden bij Jong PSV ook echt een verademing. Maar niet iedereen die zo technisch is, is goed genoeg om dat ook op het allerhoogste niveau te kunnen. Voor de 10 of rechtsbuiten is hij bij PSV gewoon niet goed genoeg, maar als linksback is hij een bovengemiddelde voetballer.

Die wordt even omhooggeschreven alsof hij de nieuwe Messi is. Hij is zeker prima, vooral afgelopen seizoen. Daarvoor was het niet heel veel bijzonders en wist niemand welke positie hem nou het beste lag. Volgens mij nog steeds niet, aangezien iedereen hem als linnksback ziet, terwijl hij op rechtsback vorig jaar de beste wedstrijden speelde. Ook benieuwd hoe hij terugkomt van een dergelijk lange blessure. Straks met hem en Boscagli 2 spelers terug, zonder enig ritme. Ik hoop dat hij zijn vorm van vorig seizoen haalt (mauro), maar verwacht dat we dat pas echt in februari of maart gaan zien.

22 december 2022 om 10:41

Hij werd steeds beter als back, daarom lijkt het alsof hij beter speelt op rb. De enige reden dat ie daar speelde is omdat ie daar nodig was. Hij is op lb net zo goed als op rb. Hij zal mss niet gelijk zijn beste niveau halen, maar wat procentjes minder is ie nog steeds beter dan Max, Mwene, Hoever en Oppergard.

22 december 2022 om 12:51

Ik denk dus wel dat hij echt beter is op rb dan lb, althans, aanvallend. Want rechtsbuiten is hij veel gevaarlijker aangezien hij dan beter naar binnen kan dribbelen voor een schot, steekbal of voorzet. Op linksbuiten is dat toch wel al iets voorspelbaarder. Als aanvallende middenvelder was rechts ook zijn beste positie en niet links.

22 december 2022 om 15:27

Aanvallend zit het bij ons op zich wel goed. Ik ben vooral blij dat we een back terughebben die zo nodig tot in eigen doel terugverdedigt. Max geeft het bijvoorbeeld randje eigen zestien al op. Mwene heeft die verbetenheid ook niet. Volgens mij heeft Mauro afgelopen seizoen wel 3x een bal uit de doelmond gehaald. Heerlijk die felheid.

Mauro zal echt wel bij een handvol doelpunten betrokken zijn, maar ik denk dat hij vaker ervoor zal zorgen dat een één-doelpunt-verschil geen gelijkspel wordt. Zo gaat hij ons nog cruciale punten opleveren in de titelrace.

22 december 2022 om 12:13

Omhooggeschreven alsof hij de nieuwe Messi is? Geen idee hoe jij dat uit dit artikel of uit de reacties haalt. Volgens mij staan er helemaal geen gekke dingen in, en is iedereen gewoon blij dat er weer een goede optie is voor de back positie. Niets geks aan, en eigenlijk pure stemmingmakerij wat je in je eerste zin schrijft.

22 december 2022 om 16:57

Iedereen schrijft dat hij op 50% al beter is dan Max, daar ben ik het niet mee eens. Plus dat ik hem op rechts beter vindt, en daarmee geen vervanger van Max. Geen stemmingmakerij, en goed dat hij terug komt/is. Maar als PSV denkt dat hiermee de verdediging in orde is, komt het niet goed.

Prima voor PSV dat hij terug is, dit geeft ze toch iets meer opties op de backposities. Die echt duidelijk de zwakste zijn in de selectie.
Mits Gakpo blijft, is PSV toch kanshebber nr. 1 op de titel als je naar hun opties kijkt. Middenveld en voorhoede met Sagare - Guti/veerman en Xavi Simons met daarvoor Madueke De Jong en Gakpo is op papier echt verschrikkelijk goed. Alle posities dan echt zeer sterk bezet. Verdedigend laat op sommige plekken nog wat te wensen over, met name dus de backposities. En centraal is het degelijk zolang Obispo niet speelt. Maar aanvallend gezien heeft PSV echt by far de beste spelers op dit moment. Nu nog aan van Nistelrooy om dit tot uiting te brengen. Mocht hij geen kampioen worden, mag er ook kritisch gekeken worden naar zijn prestaties vind ik.

22 december 2022 om 10:47

20 doelpunten tegen in 14 wedstrijden en al 4 keer verloren in 14 wedstrijden. Kanshebber nr.1 is dan wel wat overdreven vind je niet? Met alle respect hoor maar zelfs met die aanval sta je gelijk met het slechtste Ajax in hoeveel jaar?

Aanvallend staat het goed maar zonder een degelijke verdediging moet je toch 3 a 4 keer scoren om daadwerkelijk 3 punten te pakken. Dat is toch vrij zorgelijk?

22 december 2022 om 10:51

Lekkere vergelijking zo na 14 wedstrijden, ik wil na 17 wedstrijden / 1 seizoenshelft nog wel eens zien of Ajax zo na de klassieker en tegen Twente nog steeds gelijk in punten staat. Zou het knap vinden in ieder geval. 34 wedstrijden is nog een betere indicatie 😉

22 december 2022 om 10:53

Kans is groot dat Psv Ajax inhaalt ja. Maar hoort dat niet zo dan? Psv is in principe alleen sterker geworden qua selectie en Ajax een stuk zwakker.

22 december 2022 om 10:58

Het lijkt mij dat PSV dat wel eist ja, alleen is de kans normaal gesproken gezien de financiële situatie aannemelijker dat Ajax boven PSV eindigt.

22 december 2022 om 11:26

Je vergeet voor het gemak dat Madueke en De Jong heel wat wedstrijden hebben gemist dit seizoenshelft. Hoeveel wedstrijden hebben ze daadwerkelijk gespeeld met deze aanval. Ik kom niet op veel.
Verder is het ook natuurlijk gebaseerd op papier. Dit hoeft niet in realiteit uit te komen, op papier gezien dus beste middenveld en aanval in mijn ogen. Maar of ze dat ook kunnen laten zien is een tweede.

Ik houd er daarnaast ook rekening mee dat Ajax nog Schreuder aan het roer heeft, waar je toch niets van hoeft te verwachten zolang hij daar nog zit en aanvallend ook veel minder opties heeft tov PSV. En Feyenoord toch een significant mindere selectie heeft, aanvallend gezien, maar wel een betere trainer.
Zoals ik al zei, aan van Nistelrooy om het te laten zien nu.

22 december 2022 om 12:50

@xiii maar Madueke heeft nog nooit een serie wedstrijden achter elkaar gespeeld zonder er daarna lang uit te liggen. Leuke speler, maar kan je niet op bouwen.

22 december 2022 om 13:17

"maar hoort dat niet zo dan?" gezien de budgetten 'hoort dat' zeker niet zo maar nee.

22 december 2022 om 13:23

Ajax heeft zich niet best versterkt dus kun je nog zoveel budget hebben maar gaan ze er beduidend op achteruit. Psv heeft zich vooral versterkt en weinig verloren. Dan mag je toch wel vanuit gaan dat Psv boven Ajax gaat eindigen? Vooral omdat dit het slechtste Ajax is in jaar of 5?

22 december 2022 om 10:57

Keeper, Middenveld en aanval zit wel goed ja. Verdedigend blijft het dramatisch. Met deze verdediging ken je geen kampioen worden.

22 december 2022 om 12:41

Vind persoonlijk dat van Nistelrooy ondermaats presteert met deze selectie. Tactisch is er geen lijn te bekennen, beetje van Bommel vibes.

Als die zijn niveau kan halen van vorig seizoen dan is het een zeer welkome versterking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren