Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Ghazi klaar voor kraker: ‘Deze Rotterdammer is nu een echte Ajacied’

Laatste update:

Anwar El Ghazi voetbalde in de jeugd bij Feyenoord, maar werd daar weggestuurd. Via de amateurs van Spartaan ’20 kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Sparta en daarna plukte Ajax hem daar weg. Inmiddels is de jonge aanvaller een hot topic in de Eredivisie en zondag hoopt hij op speeltijd en de schijnwerpers in de Klassieker.

/

El Ghazi blikt een dag voor de titanenstrijd in De Telegraaf nog eens terug op zijn tijd in de Feyenoord Academy. Hij zegt dat hij achteraf enerzijds wel begrijpt dat de Rotterdammers hem lieten vertrekken. Hij was te speels, gaf niet alles tijdens de trainingen en toonde te weinig arbeidsethos. Tegelijkertijd zegt de buitenspeler dat Feyenoord méér had kunnen doen om hem te motiveren er toch voor te gaan.

El Ghazi besloot het voetbal aan de kant te zetten, maar zijn ouders moedigden hem aan het toch weer te proberen. Via Spartaan ’20 kwam het talent vervolgens terecht bij Sparta en nu is hij prof bij landskampioen Ajax. “Het is duidelijk dat ik er in De Kuip op ben gebrand om mezelf te laten zien en Ajax te helpen. Dat wil ik elke wedstrijd, maar dit is zeker een extra motivatie.”

“Natuurlijk moet ik me wapenen, want de spelers van Feyenoord zullen er vol ingaan en het publiek zal wild worden. Die vijandige sfeer ga ik omzetten in positieve energie”, zegt El Ghazi. Het vertrek bij Feyenoord als tiener heeft hem wel een litteken bezorgd. “Dat ik werd weggestuurd, deed me pijn. Deze Rotterdammer is nu een echte Ajacied.”

Denk je dat Anwar El Ghazi een sleutelrol zal spelen in de Klassieker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo leuk om dit te zien. Rotterdamer is een echte ajacied geworden en strijd nu tegen feyenoord. Ja jongens het kan allemaal.

20 september 2014 om 07:14

Afkomst maakt niet uit voor wie je bent. Voetballers hebben minder het club gevoel wat wij hebben.

20 september 2014 om 08:18

Wat een loser

20 september 2014 om 11:47

Niet alle voetballers. Sommige kennen nog wel clubliefde al is dat in sommige gevallen ernstig in twijfel te trekken(Dirk Kuyt)

20 september 2014 om 12:05

Wie is een loser jij of el ghazi? Wie heeft het verder geschopt jij of el ghazi?

20 september 2014 om 12:41

Sukkel

20 september 2014 om 14:05

Ach als die een mooie aanbieding krijgt is die zo weg hoor. Al die moderne jeugd is zoals jij. Nederlander maar fan Chelsea of iets anders. Ze hebben allemaal praatjes.

Kom op El Ghasi, laat je zien, maar houdt goed overzicht, wanneer er een beter vrij staat, ga daar voor en niet voor eigen succes, dat je mooi kan en goed kan spelen weten we nu, nu dat klein beetje laten varen en knallen, 1-3

20 september 2014 om 07:17

Ik vind dat ie juist wel een overzicht heeft. Dat hij altijd voor een actie gaat. Dat vind ik juist een goed teken. Daar doe je het ook voor. Dat maak voetbal zo mooi.

20 september 2014 om 07:26

ik zeg het misschien verkeerd, die inzicht heeft hij ook, maar gaat te lang door om te laten zien dat hij goed kan voetballen en dan gaat het wat vaker mis. Ik vindt die jongen echt een verademing en zal groot worden als hij zo door gaat.

20 september 2014 om 07:57

Mooi man, af en toe oogkleppen. Keurige voetballers die altijd de verstandige simpele keuze maken hebben we genoeg, die maken een team solide: heel belangrijk. Maar zo verliest het spel ook zijn sjeumigheid. Juist op zo'n positie, op de flanken mag je best een gek zetten die het doet zoals het hem uitkomt. Niet teveel regeltjes opleggen, dan gaan we de mooiste dingen met hem meemaken.

Kijk even naar Depay vorig jaar, die schoot 80x per wedstrijd op goal, of moet ik zeggen richting in de buurt van de goal en omstreken? Maar verdomd een jaar later beginnen ze er toch akelig vaak in te vliegen. Laten wij nou eens niet overkritisch doen en el Ghazi lekker de tijd geven om alles fout te doen, dan krijgt ie van de Boer heus wel op zijn flikker. Maar ik hoop met het inlevingsvermogen van een Beenhakker: boos maar met een aai over de bol en het vertrouwen van een basisplaats, dan doet hij het volgende keer beter.

20 september 2014 om 11:31

Ben het helemaal met je eens, maar ik heb het gevoel dat De Boer soms teveel taken aan die jongens geeft waardoor zij aan creativiteit inboeten. Ik hoop dat El Ghazi gewoon zijn ding mag doen van De Boer.

Wat een talent zeg. Zo heeft elke club wel talenten die ooit zijn weggestuurd en het nu goed doen. Ik verwacht een winst voor Ajax. Ik vond Ajax namelijk erg goed spelen tegen PSG. Dat geeft mij moed om in de eredivisie in te gaan. Deze jongen heeft alles om een grote speler te worden.

20 september 2014 om 07:37

Vind dit zo'n mooi ventje. In interviews uiterst enthousiast maar beleefd en pootjes op de grond zoals het hoort op die leeftijd. Al spreekt hij wel zijn ambities en dromen uit, maar dat mag. Uit alles wat hij zegt blijkt dankbaarheid en enthousiasme dat hij dit heeft bereikt en mag meemaken. Hij is duidelijk goed opgevoed. Maar binnen de lijnen is van die nederigheid niks over en laat hij waanzinnige dingen zien en oogt het alsof hij al jaren meedoet terwijl hij toch echt pas net komt kijken. Eindelijk weer een buitenspeler zonder aanzien des persoons zijn tegenstander opzoekt en probeert op te vreten. En dat met dat rare grote lichaam met die dikke eendenreet, wat mij betreft wordt deze gozer een fenomeen. Sommige mensen vallen vooral over zijn poging tot dollen of hoe hij Maxwell naschopt maar dat vind ik niet zo'n drama, onervarenheid inherent aan zo'n ongeslepen briljant. Die onbevangenheid zorgt voor onverwachte dingen: soms mooi, soms lelijk. Zolang hij ervan en de mooie dingen overheersen is het weleens leuk dat er zo'n ongeleid projectiel bij zit. Je kan er ook van op aan dat dit typisch iemand is die vleugels krijgt van een vijandige Kuip.

Ik baalde woensdag van Andersen, die overigens niet eens zijn slechtste wedstrijd speelde, maar dat hij was opgesteld betekent wel dat El Ghazi zondag 90 minuten kan maken dus was het toch ergens goed voor. Dat wordt een zure voor Feyenoord, ik kan niet wachten.

20 september 2014 om 07:55

Andersen heeft hetzelfde probleem als Ozil met wenger,de boer stelt hem niet op als aanvallende middenvelder maar op de vleugel waar ze niet thuis horen.

20 september 2014 om 08:11

Terecht lijkt me. Ik hou niet van die prinsesjes die alleen kunnen presteren als ze niet op een erwt hebben geslapen. Schone staat ook niet op zijn gedroomde positie, vult die buitenkant ook niet in zoals het hoort maar doet het op zijn manier uitstekend. Andersen moet eens wat gaan laten zien, en dan bedoel ik niet op maandagavond. Hij mag heel, heel erg dankbaar zijn met elke minuut die hij speelt en lijkt zich dat niet te beseffen.

Als hij zo behendig en intelligent is als gezegd wordt kan hij ook op deze positie meer brengen dan hij nu doet, gewoon een kwestie van omschakelen en hard werken als het niet lukt ipv schouders laten zakken. Bovendien, Serero is voor Ajax van grote waarde al ziet niet iedereen dat, maar je kunt vorig seizoen erop naslaan: als het niet liep was Serero er vaak niet bij. Hij draait zo vaak open en raakt vrijwel alles 1 keer, de Boer zou wel gek zijn om hem te slachtofferen om prinses Andersen op zijn favoriete plekkie te kunnen posteren. Als hij daar zonodig wil spelen zou ik zeggen prima, ga de strijd aan met Serero en laat zien dat je beter bent. Dat is hij dus niet.

Maar dat is de volgorde: eerst presteren voor je ergens aanspraak op maakt. Als je voor je goed en wel aan je trainer hebt aangetoond dat hij niet om je heen kan al gaat piepen dat je niet goed uit de verf komt omdat de trainer je verkeerd opstelt zou ik zeggen adios Andersen, Ajax is niks voor jou.

20 september 2014 om 13:20

Amen. Goed verwoord en ik kan het hier alleen maar mee eens zijn.

20 september 2014 om 16:11

Mano, leuk dat je een lans breekt voor Serrero. Hij speelde ook alleraardigst tegen Psg, maar ik blijf hem tekort vinden. Fysiek te weinig, alhoewel dat lost hij meestal vrij goed op door zijn behendigheid. En het ergste vind ik, hij geeft het middenveld niet de creativiteit waar ik naar smacht. Scoort veel te weinig, en passes zijn of te slap of te laat. Ik vind het een ideale 12e man, een Ziyech en misschien Sinkgraven heeft die creatieve schwung wel. Heel jammer, want dat zou ons spel ten goede komen.

Ik dacht dat hij uit Barendrecht kwam

20 september 2014 om 07:30

Komt ie ook :-)

20 september 2014 om 09:59

Provincialen hebben wel vaker de neiging zichzelf Rotterdammer te noemen. Komen ze met z'n allen naar stadhuisplein naar de coco nuts of een andere foute tent en zetten ze flessen drank op mijn brievenbus.

On topic: Een van de weinige Ajacieden die een eigen actie maakt en een beetje branie toont. Het kan aan mij liggen, maar elke buitenspeler die dat in het begin goed doet (kishna, Fischer) wordt door de Boer veranderd tot iemand die 'past in het team'. Ze komen allemaal in vormcrisis en spelen dan stukken minder.

Ik dacht namelijk echt dat Fischer en Kishna twee supertalenten waren, maar nu staan ze niet eens meer in de basis (fischer natuurlijk ook door blessures).

20 september 2014 om 10:09

@feye88
dat heb je toch overal. Ook mensen uit Almere e.d. noemen zichzelf Amsterdammers.

Ik vind het jammer dat er zo idioot veel druk op die jongens staat. Het publiek mag zeker kritisch zijn maar moet jongens als Kishna en Fischer de tijd gunnen om er te staan. Ik denk dat zij zelf vinden dat ze iedere wedstrijd moeten uitblinken en de beslissende actie moeten maken. Wanneer dat dan niet lukt, zeker een paar wedstrijden achter elkaar gaat het in het koppie zitten.

Dat zie je in mijn ogen nu ook bij jongens als Vilhena en Boetius. Zij moeten nu opstaan en het team op sleeptouw nemen, terwijl ze eigenlijk gewoon nog 2-3 jaar in de luwte zouden moeten doorontwikkelen.

20 september 2014 om 16:14

Feye88, wil je beweren dat die 2 geen supertalenten meer kunnen zijn? Je bent toch wel bekend bij de welbekende jongerendip, net hoe een Boetius en Vilhena dat bij jullie hebben. Maar dat blijven in mijn ogen super talenten, dat ze even niet top presteren doet daar niks van af.

20 september 2014 om 17:59

Zowel Kishna als Fischer hebben een erg korte piek gehad. Fischer kwam er ook niet meer uit. Ik zie ze nog steeds als erg grote talenten, maar er moet wel oiets gaan gebeuren in hun ontwikkeling

20 september 2014 om 11:28

Ja klopt, maar dat is een paar honderd meter naast Rotterdam. Dus haast iedereen noemt zich Rotterdammer daar.

Anwar El Ghazi moet met beide beentjes op de grond blijven, hij eist altijd ongeloofelijk veel van zichzelf evenals Viktor Fisher. Het is een groot talent van 19 jaar met slechts een paar Eredivisie wedstrijden in zijn benen. Je zult zien dat er een terugval volgt dat is eenmaal inherent aan jeugdige talenten. Maar hij zeker met zijn balbehandeling iets verassends doen aanstaande zondag.

20 september 2014 om 07:39

dat tie met beide benen op de grond moet blijven begrijp ik , het is juist goed om jezelf veel te eisen, als je er goed mee om kun gaan dat wanneer het mis gaat wil verbeteren , maar fischer heeft wel een grotere ego, wanneer het bij hem verkeerd gaat , dan heeft fischer gelijk een dip.
elghazi oogt volwassener dat helpt erbij om zn koppie omhoog te houden

Leuk talent, maar in de wedstrijden die ik van hem heb gezien heeft hij mij niet kunnen aantonen waarop het grote enthousiasme op gebaseerd is. Kan natuurlijk komen door de wedstrijden die ik heb gezien.

20 september 2014 om 07:46

Ik snap het enthousiasme wel. Die jongen komt uit de A, net 19 geworden en scoort in de voorbereiding 8x, meer dan wie ook. Hij doet dit ook nog veelal tijdens korte invalbeurtjes, tegen amateurs maar ook tegen profs. Sensatie natuurlijk. Vervolgens begint hij het seizoen met een waanzinnige assist op schone en een week later een goal tegen AZ. Daarbij is hij een type speler dat aandacht krijgt omdat hij brengt wat voetbal mooi maakt: hij heeft de ballen om zijn man op te zoeken en brengt altijd dreiging dat is helaas zeldzaam in het vaak kapot georganiseerde spelletje.

Als jij er niet zoveel aan vind wat hij laat zien heb je of niet opgelet of buitenproportionele verwachtingen. Maar zondag krijg je alle gelegenheid om eens extra op hem te letten, hoop van harte dat je de pest aan hem krijgt

een echte Rotterdammer is geen ajacied

20 september 2014 om 08:18

Precies

20 september 2014 om 08:59

Ik ken er anders genoeg!
Je afkomst hoeft niet te betekenen dat je voor die club moet zijn!

20 september 2014 om 11:48

Dat niet, maar speelt meestal wel de grootste rol in de keuze...

Goede speler altijd blij en vrolijk voor de camera en speelt als een van de weinigen ook heel goed voetbal ook blij dat hij niet gaat zweven als Kishna!

Omdat hij dat van te voren zegt verwacht ik vrij weinig van hem.

Misselijk mannetje dit. Loopt nu al naast zijn schoenen. Had woensdag gewoon rood moeten hebben voor naschoppen

20 september 2014 om 10:02

wat hij deed was zeker niet goed en moet er uit maar het was wel een heel zacht tikje. Rode kaart was echt teveel geweest. Er gebeuren wel ergere dingen op het veld in het heetst van de strijd.

Gele kaart, aangepakt door Maxwell en waarschijnlijk ook door Ajax erop aangesproken lijkt me meer dan voldoende voor hem om van te leren.

20 september 2014 om 12:53

dus Joecartoon als Clasie of een mathijsen dit gedaan had, was het ook geen rode kaart? Natrappen hoort niet op een voetbalveld thuis. Het is juist door een rode kaart te geven de speler te laten inzien dat dit niet kan daar leert hij van. Natrappen moet bestraft worden zoals het bestraft moet worden met een rode kaart namelijk of je nu 19 ben of 35. Of je nu een ajacied of een PSV-er bent of je zwart of blank bent maakt mij allemaal niet uit. Dit was gewoon rood.

20 september 2014 om 18:51

dus Marionn ja, dat vind ik. Hij gaf geen schop het was een tikje. We kunnen dinggen ook gigantisch opblazen natuurlijk

21 september 2014 om 09:47

Hij maakt de beweging en das rood. Bruins kreeg ook rood voor een tikje

Deze jongen krijgt straks een terugval, en dan hoor je bijna niks meer over hem...

El Ghazi ik wens je alle sterkte morgen tegen die Rotterdammers. En wij hebben je allang in ons armen gesloten als een echte Ajacied.

Heb hem weer gesproken hij staat in de basis.

20 september 2014 om 10:25

En wist hij deze keer wel dat ze tegen Feyenoord moesten, of dacht hij nog PSV zoals drie dagen terug?

Misschien is deze Rotterdammer wel de echte opvolger van de Hagenees Tscheu la Ling, nog steeds de voetballer die mij naar het stadion trok. Hoewel dat ook zomaar Hagenees Kishna zou kunnen worden.

20 september 2014 om 10:19

Laten we het hopen. Alhoewel ik denk dat Kishna iets meer de mentaliteit en grote bek van Ling heeft dan. Wat een kerel die Ling. En nooit veranderen, gewoon jezelf blijven. prachtige kerel.

Leuke voetballer.
Maar toch ook wel weer verkeerde/Marokkaanse trekjes.
Hoogmoed,vaak bij opstootjes betrokken,natrappen.
Aan die hoogmoed kan de media misschien eens een keer wat aan veranderen Door zulke jongens niet gelijk op te hemelen na 2 goeie inval beurten.
Zie kishna,ficher,Willems,boetes, aisatti
Zodra ze zich zelf ook goed beginnen te vinden houd het op.

Aardige voetballers maar er begonnen er meer aardig lukoki de sa fisher. Dit soort interviews vind ik altijd een beetje makkelijk. De journalist is hier naar opzoek. Het wachten is op een quete van vermeer zondag middag mocht feyenoord winnen. Ik ben nu een echte feyenoorder.

Jammer dat Barendrecht nooit word genoemd

Marokkanen komen eraan

Grappig/vreemd om te horen dat hij er aan heeft gedacht om te 'stoppen' met het profvoetbal. Zo wordt het toch nog een klein succesverhaaltje, want hij is gewoon goed genoeg om in dit Ajax te spelen. Is één van de weinige spelers bij Ajax of zelfs in de Eredivisie waarvoor je nog speciaal naar het stadion zou willen komen. Hij is er nog lang niet, maar het talent is er zeker. Mocht hij bij Ajax niet slagen dan kan hij zeker nog een leuke carriere tegemoed zien bij de subtop clubs in Nederland (groningen, Heerenveen, AZ oid).

Is niet erg van feyenoord. Je bent van harte welkom bij Ajax.

BVV Barendrecht en de Feyenoord jeugdopleiding mochten voor de volledigheid ook nog wel genoemd worden. Daarna pas Spartaan '20, Sparta en sinds 2013 Ajax.

Het zou voor Anwar een sprookje zijn, het winnende doelpunt maken in de Kuip. Wel opmerkelijk hoeveel jongens met een omweg toch het betaalde voetbal bereiken. Bij Ajax zijn ook jongens als Maher, Assaidi en Promes weggestuurd. Die had je allemaal goed kunnen gebruiken hedendaags, maar toentertijd waren zij niet goed genoeg of zagen de mensen bij Ajax dat nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren