Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Ghazi: 'Ik ben niet boos op hem, hij is gewoon hartstikke goed bezig'

Laatste update:

Ajax kwam in het eerste duel in de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Champions League tegen FK Rostov niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Christian Noboa zette de bezoekers vroeg op voorsprong uit een vrije trap en die treffer mocht Jasper Cillessen zich zeker aanrekenen.

/

Cillessen, wiens zicht op het laatste moment ontnomen werd door een paar tegenstanders in de muur, deed een stapje in de verkeerde richting en was daarop kansloos op de inzet van Noboa. Na afloop van het duel in de Amsterdam ArenA betreurde zowel trainer Peter Bosz als captain Davy Klaassen de misstap van de doelman. Anwar El Ghazi vindt de kritiek niet meer dan logisch, maar hij neemt Cillessen zijn inschattingsfout niet kwalijk.

"Ik ben niet boos op Jasper", vertelt El Ghazi via de officiële kanalen van Ajax. "Als iemand een fout maakt, heeft heel het team dat gedaan. We zijn allemaal mensen en maken allemaal fouten." El Ghazi gaat Cillessen vandaag dan ook laten weten dat hij zich niet aangesproken moet voelen, ook al was de doelman ook debet aan tegendoelpunten tegen PAOK Saloniki en Sparta Rotterdam. "Hij is gewoon hartstikke goed bezig."

"Hij gaat eerder naar buiten om te trainen en doet er alles aan, zoals iedereen bij Ajax. Maar Ajax is natuurlijk een grote club en als je één fout maakt, sta je in de spotlights. Daar moet je als mens mee zien te dealen. Ik denk dat Jasper dat goed doet.", zo stelt El Ghazi, die negentig minuten op het veld stond.

Is Jasper Cillessen de beste doelman van de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met het fantastische seizoen van Zoet vorig jaar en de fouten die Cillessen op dit moment maakt is op dit moment Zoet toch wel echt beter denk ik zo.

17 augustus 2016 om 07:26

Jammer dat Vermeer geblesseerd is, maar heb het idee dat zelfs Vermeer die Cillessen gepasseerd heeft. Die Cillessen denkt dat hij nu al een of andere Neuer is, ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee. Laat die jongen maar even wat wedstrijden in de Jupiler League spelen, misschien wordt hij dan wat scherper.

17 augustus 2016 om 07:48

En dan boer opstellen zeker?

17 augustus 2016 om 07:56

Andere keeper halen aub. Jasper lijkt zich niet meer te kunnen motiveren. Wel logisch ook als je geen concurrentie hebt zoals met vermeer die tijd.

17 augustus 2016 om 08:20

Ajax is helemaal weg van spelers van AZ, misschien Rochet proberen te halen dan, met Boer in het doel gaat het ook niet veel worden.

17 augustus 2016 om 08:39

Haha, ja dat mogen ze best doen, Rochet halen. Zijn wij daar weer vanaf. Nee, die is echt veel minder als Cilessen! Kan Ajax niet proberen Room te halen? Dat vind ik echt een goede keeper.

17 augustus 2016 om 08:27

Haha zie steeds dezelfde mensen maar al te snel cillissen afschrijven en zoet naar voren schuiven... Hij keept nu wat minder en die ene bal die je moet hebben als ajax keeper heeft ie nog steeds hij maakt alleen wat persoonlijke fouten maar hoezo kan hij zich niet snel herpakken.. Het probleem imo is dat boer achter hem zit oftewel geen druk op zijn positie..

17 augustus 2016 om 10:08

Joe Hart naar Everton en Steek naar Ajax... Iedereen blij ;-)

17 augustus 2016 om 10:52

Ja right, steek die sinds 2010 niks gepresteerd heeft en afgelopen week toevallig weer een keer gekeept heeft en dat aardig deed. Waan van de dag noemen ze dat.

17 augustus 2016 om 14:43

Eeeuuuhhhh welk fantastisch seizoen??? Die 3 wedstrijden win je ook niets mee

Ik zou ook niet kwaad zijn maar furieus. Tegen Paok ging hij ook al de fout in. Voorheen hadden we vermeer als backup die gelijkwaardig is/was. En nu is hij gemakzuchtig geworden terwijl zoet wel stappen maakt en stekelenburg en krul weer aan het terugkomen zijn. Vorm krijgt zijn kansen bij tottenham met de blessure van lloriss.

17 augustus 2016 om 07:26

Waarom al die andere NL keepers noemen? Bericht gaat over Ajax..

Jasper, die bal komt in jouw hoek terecht, stel dan geen muur op als je niet op ze vertrouwd! Die goal kan beslissend Zijn! Hopelijk kan Ajax in Rusland verrassen!

17 augustus 2016 om 07:56

Waarom "hopelijk kan Ajax in Rusland verrassen?" Bericht gaat over gisteren!

Vond El Ghazi aardig spelen gisteren.

17 augustus 2016 om 07:57

In die muur stond 8 man lijkt veel alleen aan de rechterkant stonden 4 Rostov spelers die weg liepen uit de muur en zo de baan naar de goal vrij was.

17 augustus 2016 om 08:14

Insane, in elk topic gaat het hier over Ajax. Ajax word er altijd bijgehaald in de eerste 10 reacties. Niet zeuren als het nu eens andersom gebeurd.

17 augustus 2016 om 08:20

Lijkt me duidelijk dat -gezien de wedstrijd gisteren- Ajax de favoriet is, en dat Rostov de club is die zal moeten verrassen. Het was gewoon 1 richtingverkeer en Ajax had wel 5-0 kunnen winnen.

OT: Cillesen heeft gewoon een dip, maar daar komt hij wel weer bovenop. Misschien wel de speler met de meeste ervaring bij Ajax, Wat Zoet en Vermeer doen boeit me verder niet zo veel, ze zullen alle 3 niet bij Real Madrid terecht komen.

Lol, met droge ogen beweren dat hij hartstikke goed bezig is. Ok, next!

17 augustus 2016 om 07:33

Ja lijkt me beter dat teamgenoten hem volledig af gaan branden in de media..... Goed podium om dat te doen.

17 augustus 2016 om 08:26

Er zit nogal een verschil tussen hem afkraken en zeggen dat hij hartstikke goed bezig is vind je niet?

17 augustus 2016 om 11:20

@prithender

'"hij is gewoon hartstikke goed bezig. Hij gaat eerder naar buiten om te trainen en doet er alles aan, zoals iedereen bij Ajax. Maar Ajax is natuurlijk een grote club en als je één fout maakt, sta je in de spotlights. Daar moet je als mens mee zien te dealen. Ik denk dat Jasper dat goed doet."

Denk je ook niet dat je de eerste zin niet los kan lezen van het vervolg, ook al staat dat in een volgende alinia beschreven? Het is makkelijk om de eerste zin uit z'n verband te rukken en het op de specifieke fouten te projecteren. El Ghazi zegt logischerwijs niet dat hij om zijn fouten goed bezig is, ook al leest men dat graag zo.

Daarnaast, ondanks de cruciale fouten die hij maakte, had hij naar verhouding meer cruciale reddingen. De tegendoelpunten in de wedstrijden gisteren en die tegen Poak hadden ook hoger kunnen uitvallen zonder Cillissen.

Prima ook dat zijn teamgenoten en zijn trainer hem niet kwalijk nemen dat hij even wat minder zekerheid heeft bij sommige situaties. Elke keeper heeft mindere periodes en dan is het zaak hem niet af te branden en hem zijn zelfvertrouwen te ondermijnen. Hij blijft een goede keeper, ook al is hij nu te betrappen op hier en daar een fout.

17 augustus 2016 om 07:53

Gewoon een nette sociale reactie. Je hoeft je collega toch niet af te zeiken. Dat de coach en een aanvoerder een milde kritische opmerking er over maken is al genoeg. Dat zijn daarvoor ook de aangewezen personen.

Of het nu wel of niet de waarheid is doet er niet toe. Het is een goede en beschaafde reactie. El Ghazi is ws gewoon goed opgevoed.

17 augustus 2016 om 08:25

Dit zegt dus meer over prithender dan over anwar. Next!

17 augustus 2016 om 08:19

Sowieso hoef je een teamgenoot niet direct in de media vol af te zeiken. Bovendien; hij maakt idd 2 fouten, maar maakt ook een paar hele goede reddingen. Gisteren 2 zeer goede reddingen en tegen Paok ook een aantal keer fantastisch.

Cillissen teert nog steeds op het goede WK dat hij heeft gekeept (2 jaar geleden alweer). Niet alleen tegen PAOK, Sparta en nu Rostov, maar ook tegen Roda en in de voorbereiding stond Jasper allerminst goed te keepen. Hij komt erg nonchalant over en wuift alle kritiek met een lach weg en dat lijkt hem nu op te gaan breken. Erg jammer, maar deze doelman gaat Ajax nog veel punten kosten..

Cilissen is sinds zijn komst top en nu idd mindere fase. . Geen paniek komt goed! Snap alleen niet dat stapje naar binnen? Mocht de vrije trap over de muur in de hoek is het gewoon een mooie goal maar nu in de hoek van de keeper is het een blooper

17 augustus 2016 om 08:46

Las ergens anders dat hij de bal niet meer zag toen die Russen bij de muur kwamen te staan en een stapje opzij deed om de bal weer te kunnen zien. Verkeerde beslissing van iemand die zoekende is naar zijn vorm denk ik.

17 augustus 2016 om 08:55

Ik snap ook niet, dat je niemand over Klaassen hoort, die die vrije trap gewoon ontzettend slecht weggeeft. Tuurlijk het is een blunder van Cillessen, maar wanneer Klaassen die bal gewoon wegrost, had hier helemaal geen vrije trap geweest. Typisch de 'hollandse school' waar alles voetballend opgelost moet worden, en er soms te weinig aan resultaat gedacht wordt.

De gezeur over Zoet. Voor zijn blessure was Vermeer met grote afstand de beste keeper in de competitie.

17 augustus 2016 om 08:00

Pardon? Dus toen Vermeer top was verloor Feyenoord 8 (!!)x op rij? Cilissen was terecht no1.. dit seizoen is Cilissen slecht begonnen en geef hem dik voordeel van de twijfel. .

Als je keeper niet in zijn beste doen is, help je hem ook niet door 3 Russen toe te laten in je muur.....

Goed gezegd, El Ghasi, ik heb van jou ook weer genoten, je komt weer in je niveau wat we van je kennen, ga vooral zo door. We moeten ook niet allemaal op de keeper jammeren, hij laat ook vaak genoeg goede dingen zien, maar dat vergeet men direct, na een slechte poging om de bal te pakken. Hij heeft zelf al gezegd, dat hij niet goed in zijn vel zit en dat is echt moedig om dit zelf toe te geven. Jullie hebben goed gespeeld en daar moet men ook eens blij mee zijn en niet jammeren

17 augustus 2016 om 11:51

El ghazi komt nooit zijn man voorbij en zijn trucjes hebben geen rendement. Ik vond hem zelfs slecht gisteren. Totaal geen dreiging voor een rechtsbuiten

17 augustus 2016 om 12:40

ben ik niet met je eens, maar ieder zijn/haar eigen mening, youis was aan de linker kant geweldig, hij en traore waren de beste gisteren.

Speelde goed El Ghazi, van mij mag het wel minder mild, opzich heeft hij gelijk maar dit is al de derde fout in 4 wedstrijden. Lijkt te weinig concurrentie te hebben en daarom zie ik graag Room komen, kan hij een keer banken en echt vechten voor zn plekje.

17 augustus 2016 om 11:10

Cillessen heeft al jaren geen concurrentie bij Ajax en dat tast zijn scherpte aan. De goal van gisteravond was een illustratie daarvan. Hij gaat voor de aanloop er vanuit dat de bal over de muur wordt gekruld, terwijl hij dat geeneens kan beoordelen door de muur voor zijn neus. Pure nonchalance.

Het probleem zit meer in het soort fout. Als Ajax keeper moet je gewoon een bepaald niveau hebben die je elke wedstrijd laat zien. Je mist en ziet gewoon geen stabiliteit bij Cilissen, maakt verkeerde inschattingen die fataal zijn voor een keeper. Daarentegen laat hij weleens zien over katachtige reflexen te bezitten maar als hij het basis niveau niet haalt wordt dit niet gezien.

Laten we nu niet doen alsof Jasper Cillessen de enige schuldige is, maar hij is absoluut niet goed bezig. Het is ook niet zo dat het dramatisch is, maar het zijn tot nu toe wel balletjes die allemaal houdbaar zijn, en dat was nou juist net de kracht van Cillessen. Deze goal was duidelijk een inschattingsfout. De goal van Sparta wordt nog wel aangeraakt door Gudelj maar komt nagenoeg recht op hem af, ook die was houdbaar.

Ajax heeft zichzelf tekort gedaan door er niet minstens 3 temaken.

Is dit seizoen erg slecht begonnen maar vorig seizoen heeft hij ook niet echt een vormdip gehad en was hij erg constant.
je komt hier alleen uit door hard te werken en als ik El Ghazi hoor doet Cillissen dat ook. Het probleem voor een keeper is natuurlijk ook dat er direct een doelpunt valt bij een fout van hem terwijl een fout van een middenvelder/aanvaller natuurlijk niet per definitie een tegendoelpunt betekent.
Jammer dat Ajax gelijk heeft gespeeld want ze speelde goed en hadden zeker de kansen om te winnen.
Helaas is dit wel vaker het ongemak gebleken waarmee de nederlandse clubs de laatste jaren te kampen hebben.

Het is altijd zo gemakkelijk om een keeper neer te sabelen.... Als een keeper een fout maakt, is het vaak een goal. Younes miste ook voor open doel in de 1e helft, maar daar hoor je niemand over.

Oké het was een fout van Cillessen. En het klopt dat hij weleens beter in vorm is geweest. Maar nog steeds maakt hij belangrijke reddingen voor Ajax.

Netjes van El Ghazi dat hij het opneemt voor zijn keeper. Een positieve reactie vanuit de groep, dat is een mooi signaal !

Hahaha wat een kortzichtigheid hier zeg. Een keeper maakt een fout en dat betekend direct een doelpunt. Een aanvaller die mis schiet is ook een fout maar dan zonder grote gevolgen. Jasper heeft het 3 seizoenen fantastisch gedaan en nu het iets minder gaat meoten we hem direct slachtofferen? Echt bizar hoe snel mensen de goede daden vergeten. Teleurstellend. Wellicht moeten we deze mensen maar eens "wisselen".

Als onze "fantastische" aanvallers hun kansen hadden afgemaakt had Ajax hier met 6-1 gewonnen. Dan was de uitwedstrijd een formaliteit geweest. Dus dit gewoon nog eens doen maar dan met doelpunten ;-)

Gister een goede pot gezien. Als Ajax dit niveau kan vasthouden dan wordt het nog een leuk seizoen. Ik heb er zin in :D Veeeeeel leuker voetbal dan onder Frank de Boer Maar die pakte wel prijzen dus dat moet Bosz ook maar "even" doen ;-)

Je ziet hoe makkelijk het is om een keeper af te kraken heh, hij maakt wat foutjes ja, en als keeper zijnde is dat fataal. Klaassen maakt een stuk meer fouten, maar daar hoor je niemand over.
Bazoer loopt verdedigend dramatisch, daar hoor je niemand over. Zelfs aanvallend speelt hij niet goed. Riedewald speelt elke bal veel te zacht in, maar daar hoor je niemand over.
Veltman en Dijks spelen verdedigend foutloos, maar als er over spelers gezeurd wordt, zijn zij het wel.

Cillessen pakt afgelopen 5 wedstrijden ook ongeveer 6 of 7 1-op-1 kansen, daar hoor je niemand over. Als hij niet die ballen pakt uit tegen Paok, sta je na 1 helft met minimaal 3-0 achter, daar hoor je niemand over.

Ja hij maakt een fout en dat weet hij zelf ook dondersgoed. Maar dat geklaag en gezeik erover pff.

17 augustus 2016 om 19:19

Ben zelf keeper geweest, dus ik weet als geen ander hoe makkelijk dat is, maar in dit geval vind ik het terrechte kritiek, 3 fouten in 4 wedstrijden, grote fouten. Moet wel een signaal komen want vind dat hij ook nonchalant oogt, is veel minder dan hij kan, dan moet je wat doen.

18 augustus 2016 om 08:44

Een fout is een fout, of je nou nonchalant keept of niet.
Cillessen heeft in het afgelopen jaar minder fouten gemaakt dan Neuer.
Die is toch met grote regelmaat enorm onder een bal doorgelopen of greep totaal mis.

Dat is toch ook niet ineens een matige keeper.

Natuurlijk mag er iets gezegd worden over fouten, maar het slaat nergens op om ineens te zeggen dat hij er niks van kan en alle goede dingen maar ineens te vergeten. De goal uit vrije trap, dat is lullig en die stap naar rechts was fataal, maar dat doet elke keeper wel en soms gaat die erin.

Prima dus om kritiek te hebben op de momenten waar het fout gaat, maar het is hier een trend om dan maar ineens de keeper totaal af te branden alsof die waardeloos is.

Ik vond el ghazi echt slecht gisteren. Geen 1 bruikbare voorzet en bijna nooit zijn man voorbij. Younes veel meer dreiging etc. El ghazi heeft totaal geen rendement. Middenveld komt ook echt te kort. Lijkt soms of ze geen zin hebben. Veltman stuk of zes keer zo de bal over de zijlijn. Waardeloos. Eerste helft was wel prima van de meeste

18 augustus 2016 om 08:51

Kans Youness voor open goal, pass El Ghazi.
Traore draait in 16 weg en schiet laag op de keeper, pass El Ghazi.
Kopkans Traore, niet genoeg naar de hoek en keeper pakt, pass El Ghazi.

Drie 100% kansen, allemaal door Ghazi gecreeerd. Was met Younes de beste man op het veld de eerste helft.

Veltman speelde inderdaad een aantal ballen over de achter- en zijlijn. Echter heb ik nog steeds liever Veltman die een pass verstuurd dan bijvoorbeeld Riedewald. Diejongen heeft geen enkele bal op de juiste snelheid gegeven en bij elke pass vertraagde hij daarmee het spel. Dan liever Veltman die risico in zijn pass legt en dan af en toe een verkeerde bal geeft.

Prima reactie van El Ghazi. Goed om voor je teamgenoot op te komen. Maar nu weer lekker focussen op jezelf en zorgen dat je weer een lantaarnpaal voorbij kunt spelen.

Waarom Romero niet proberen? Cillissen gaat toch weg?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren