Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eindelijk witte rook in München: ‘Weinig spelers zoals hij in de wereld’

Laatste update:

Bayern München heeft de komst van Sadio Mané officieel bekendgemaakt. De Senegalees komt over van Liverpool en tekent een contract tot 2025 bij der Rekordmeister. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano maakt Bayern eerst 32 miljoen euro over naar Engeland, maar kan het bedrag door bonussen nog oplopen tot maximaal 41 miljoen euro.

Mané is verheugd met zijn stap naar de Duitse landskampioen. “We hebben veel gesproken en ik voelde meteen erg veel interesse vanuit de club", vertelt de dertigjarige aanvaller op de website van Bayern. “Er was geen twijfel bij mij, het is de perfecte tijd voor deze uitdaging. Ik heb in mijn tijd bij Salzburg een hoop wedstrijden gekeken van Bayern en vond het altijd al een mooie club. Ik wil als speler van deze club in de competitie en in Europa grootse dingen bereiken.”

Ook vanuit de Allianz Arena is met trots gereageerd op de toptransfer. Oliver Kahn heeft zich vanaf het eerste moment hard gemaakt voor de komst van de Senegalees. “We zijn echt heel erg blij dat Mané voor Bayern gaat spelen”, vertelt de bestuursvoorzitter. “Met zijn geweldige optredens en grote successen in Europa zijn er weinig spelers zoals hij in de wereld. We zijn er zeker van dat Mané onze fans blij zal maken met zijn spectaculaire speelwijze. Met een speler als hij bij Bayern München, zijn alle grote doelen mogelijk.”

Liverpool nam Mané in 2016 over van Southampton. In zijn tijd bij the Reds won hij de Champions League, de Super Cup en werd hij kampioen van de Premier League. In 269 wedstrijden maakte hij 120 doelpunten. Met Senegal won hij afgelopen winter de Afrika Cup en wist hij zich te plaatsen voor het WK in Qatar. Mané debuteerde op twintigjarige leeftijd voor zijn thuisland. Daarna speelde hij 89 duels voor Senegal waarin hij 32 keer wist te scoren. Mané is na Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch de derde toptransfer voor Bayern.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
22 juni 2022 om 13:51

Als het geen barca , real of ajax betreft zal het natuurlijk minder reacties genereren, zelfs al hebben we het hier over een grote naam.

On: geweldige transfer voor bayern die zorgt dat ze nu genoeg opties hebben voorin en ingespeeld zijn op lewa zijn vertrek. Benieuwd naar de ucl volgend seizoen met al deze sterke teams zeg. Sterker dan ooit? Real psg liverpool bayern city zijn aan elkaar gewaagd en dan heb je nog teams net eronder zoals barca, atletico, inter, ac, chelsea die ook gewoon allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Kan niet wachten!

22 juni 2022 om 13:52

Ik heb mijn twijfels denk dat ze nog een paar aankopen nodig hebben om in aanmerking te komen!

22 juni 2022 om 14:34

Ja, verdomme zeg! Waarom zitten mensen niet meer op hun telefoon/pc, ipv te werken of van het lekkere weer te genieten?

22 juni 2022 om 15:50

Hij wilde gewoon nog 3 kampioenschappen op zijn CV hebben en dat is zo goed als zeker bij Bayern. Fijn voor Bayern, fijn voor Mané, wat wil je nog meer?

22 juni 2022 om 15:59

Volgend seizoen is allesbehalve zeker. Bayern moet echt nog wat versterkingen gaan halen. Dortmund versterkt zich goed deze transferperiode.

22 juni 2022 om 16:11

Goed? Van Haaland naar Haller is gewoon een flinke downgrade. Nog steeds geen fatsoenlijke rechtsback gekocht.

22 juni 2022 om 16:22

Nouja, Adeyemi, Schlotterbeck, Sule en Haller zijn niet de minste versterkingen. Je kan moeilijk verwachten dat Dortmund weer een speler als Haaland aantrekt. Je moet gewoon afwachten hoe ze het gaan doen natuurlijk, maar Dortmund heeft in het verleden altijd de juiste spelers aangetrokken. Auba, Reus, Sancho, Pulisic, Lewandowski en Haaland. Het waren altijd spelers die tot dan toe nog bij relatief kleine ploegen speelden. Ze zijn allemaal uitgegroeid tot top spelers.

22 juni 2022 om 16:23

Allesbehalve zeker? Doe niet belachelijk man.

22 juni 2022 om 16:33

Heb je Bayern vorig jaar zien spelen? Er zit totaal geen idee achter en lijkt puur gebaseerd op het idee dat aanval de beste verdediging is. Ze hebben gewoon veel geluk gehad dat Dortmund heel erg slecht was afgelopen seizoen. Doet me een beetje denken aan de tijd onder Kovac. Als ze die niet ontslagen hadden was Bayern dat jaar ook geen kampioen geworden.

22 juni 2022 om 18:15

Dat ze kampioen gaan worden durf ik nog niet te zeggen, maar top 5 moet zeker wel lukken!

Keurige transfer; correcte prijs, onderhandelingen vlot verlopen lees ik, veel respect van Liverpool die gewoon een basisspeler een transfer gunt die een andere uitdaging wilt, reeds opvolger voorzien etc... Kunnen veel clubs en spelers iets van leren.

22 juni 2022 om 14:38

Er zijn zat clubs dat spelers voor het juiste bedrag een transfer gunt? Een speler dat weg wilt moet je gewoon laten gaan. Het is maar een passant en de club is altijd groter.
Real Madrid heeft dat al zovaak gedaan.

22 juni 2022 om 15:47

Gunnen? Anders loopt hij volgend jaar gratis weg.

"ik heb in mijn tijd bij Leipzig een hoop wedstrijden gekeken van Bayern en vond het altijd al een mooie club."

Welke tijd bij Leipzig? De man komt van Red Bull Salzburg.

22 juni 2022 om 13:51

haha wauw, er zal wel Red Bull in de Engelse tekst hebben gestaan

22 juni 2022 om 14:05

Ja, haha ik denk het. Het is inmiddels aangepast zie ik.

Goede versterking voor Bayern München. Mané zal echt nog wel meerdere jaren van grote waarde zijn voor Bayern en halen met hem eigenlijk ook wel een goede multifunctionele speler binnen, die op beide vleugels maar ook als diepe spits kan spelen.

Ik denk dat Mané bij Bayern dan als een soort valse spits zal spelen met Gnabry, Müller, Sané of Coman dan achter hem. Zullen dan vast wel voor veel variatie en positiewisselingen zorgen, want Sané speelt ook vaak meer centraal en Muller zwerft een beetje overal, misschien dan als Mané wegloopt uit de spits dat Müller dan dat gat in duikt.

Maar ik zie Bayern ook nog wel een echte spits halen, alleen zijn die helaas heel schaars momenteel. Goede spitsen als Vlahovic (in januari natuurlijk al naar Juventus vertrokken) en Nunez zijn al niet meer beschikbaar en Lewandowski zal vast en zeker vertrekken bij Bayern. En met Choupo Moting vertrekt ook, maar dat was gewoon prima als stand-in en Zirkzee is (voor nu) ook gewoon te mager.

Zou niet weten wie dan eventueel opties kunnen zijn voor Bayern.

Neuer
Mazraoui
Upamecano
Hernández
Davies
Kimmich
Goretzka
Gnabry
Müller
Sané
Mané
22 juni 2022 om 14:10

Ik zou voor Werner gaan. Hij en Nagelsmann hebben een goed verleden samen en met sane en mane voorin een team met Roadrunner, the flash en quicksliver voorin staan.

Denk dat ze bij Chelsea wel klaar met hem zijn

22 juni 2022 om 22:21

Goh, die kan nog wel wat afwerkfilmpjes van Lewandowski bekijken voordat hij in de spits gaat staan bij Bayern.

22 juni 2022 om 15:02

Lewandowski zal zeker vertrekken, maar of dat dit komend seizoen al is? Salihamidzic heeft alweer onderstreept dat de Pool een contract heeft tot en met juli 2023 en dat hij de Pool gewoon op het trainingsveld verwacht bij aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eventuele nieuwe aanbiedingen uit Catalonie heeft hij afgedaan als niet ter zake doende.

22 juni 2022 om 15:46

Juist. Iedereen gaat er maar van uit dat zij Lewandowski laten gaan maar de drie mannen die het voor het zeggen hebben bij Bayern (Hainer, Kahn en Brazzo) hebben herhaaldelijk verklaard dat zij Lewa aan zijn contract zullen houden. En Lewa is ook professioneel genoeg om in het laatste contractjaar net zo te presteren als in de jaren daarvoor. Ik (en daarmee sta ik niet alleen onder de Bayern-volgers en supporters) sluit zelfs niet uit dat de club met hem in de loop van volgend seizoen over een verlenging van het contract zal spreken. Tenminste koopt de club tijd om een goede opvolger te zoeken. Mané is in ieder geval niet als vervanger van Lewa maar voor de vleugel gehaald.

22 juni 2022 om 15:49

Ja las het ook. Ben erg benieuwd hoe dat gaat aflopen. Stel Salihamidzic blijft dit volhouden, dan wordt het gezellig straks bij de training. T is ook niet alsof Lewa ‘tussen neus en lippen door’ heeft laten merken dat hij weg wilt, hij was erg beslist. Snap Bayern ook, als hij vertrekt mis je een van de beste spitsen van dit moment, maar moet je koste wat het kost dit proberen te voorkomen? Anders loopt ie sowieso over een jaar gratis weg, nu kan je er nog dikke 30 mil voor pakken, en het lijkt me ook niet goed voor de sfeer in het team een heel jaar te voetballen met iemand die eigenlijk weg wilt. Misschien gaat Lewa iets forceren door niet op te dagen?

22 juni 2022 om 17:22

Webster rulling. Hij heeft nog een jaar contract dat hij zo kan afkopen. Denk alleen niet dat lewa op die manier wil vertrekken. Maar als Bayern dwars gaat zitten zie ik dit wel gebeuren

22 juni 2022 om 15:53

Misschien een type Cavani aantrekken? Transfervrij, heel veel ervaring, neusje voor de goal.

Opzich wel een goede aankoop voor Bayern. Maar toch zullen ze nog een echte topper of potentiële topper moeten halen als Lewa wel weggaat. Hoe goed Mane ook is het is geen doelpuntenmachine.

22 juni 2022 om 18:19

Die blijft nog tot 2023 volgens brazzo

Knap staaltje werk van Bayern. Je haalt een topper binnen die er direct staat voor een niet al te groot bedrag.

Deze transfer is Mane van harte gegund. Hij heeft bij ons 6 mooie en succesvolle seizoenen gehad. En nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij gaat 100% zeker slagen in München. Succes Sadio

Dit gaat Liverpool zo ontzettend voelen. Alleen al de mentaliteit die hij overbrengt op zijn ploeggenoten. Zo vastberaden als Mane zie je ze maar zelden.

22 juni 2022 om 14:47

Nou, ik denk eerlijk gezegd dat het qua mentaliteit wel goed zit daar met Henderson, Dijk, Trent en dat soort gasten. Dat ze hem zullen missen staat buiten kijf, maar ik denk niet dat ze nou plotseling een mentale inzinking krijgen.

22 juni 2022 om 14:57

Geen inzinking, maar ik kan me voorstellen dat het je prikkelt als je alleen maar een blik op hem werpt. Daarbij is het een aanvaller, dus hij geeft je hoop en dat extra zetje om net wat meer te geven als je tegen het einde van een wedstrrijd aanloopt en die winnende gemaakt moet worden.

22 juni 2022 om 15:04

Dat klopt inderdaad, hoor, Mane zijn kwaliteit reikt zeker verder dan alleen maar handig zijn met de bal. Maar hoe zit het met jullie eigenlijk, ik hoop wel dat Arsenal weer gaat meedraaien bovenin, dat saaie gedoe met die twee uitschieters met hun 100 punten vind ik maar niks.

Nou dat belooft weer een spannend seizoen te worden in de Bundes Liga, althans als we willen weten wie er 2e wordt en evt degradeerd, want in Munchen kunnen ze het bordes alvast gereed maken. Jammer dat Bayern in Duitsland niks te duchten heeft van anderen. We kunnen ze alleen afrekenen op CL, maar dat is met de concurrentie van een paar clubs weer niet dramatisch als ze die niet winnen. City Liverpool PSG Real zijn er ook en die kunnen Bayern verslaan.

22 juni 2022 om 15:44

We zullen zien. Als Lewandowski vertrekt levert Bayern wel 40 doelpunten in. Die gaat Mane niet maken. Verder was Sule hun beste cv afgelopen seizoen en die vertrekt naar Dortmund. Spoeling achterin is wel erg dun en magertjes. Verder is Dortmund Haaland kwijt dus daar verwacht ik ook weinig van als je daarvoor Haller terughaalt. Maar Leipzig is wel een dark horse, hadden beste ruckrunde van alle Duitse clubs. Houden de selectie aardig intact (Nkunku lijkt te blijven) en hebben met Schlager echt een goede middenvelder erbij gehaald. Die kunnen het Bayern zomaar lastig maken.

22 juni 2022 om 15:49

Nou gelooft er niks en denk dat ze in Bayern ook zien dat er achterin wat bij moet, dus daar komt nog wel wat bij en voorin zonde Lewandowski zeker een enorm verlies. Maar voor een club als Bayern op te vangen niet met evenveel goals misschien in het begin, big shoes to fill maar met alle kwaliteit die er is of nog wel gaat komen, maak ik mij daar geen zorgen over.

Ik snap oprecht niet waarom teams er nog in trappen. Bayern gedraagt zich al jaren arrogant op de transfermarkt en het is enerzijds slim dat zij zo zuinig zijn met het geld, maar het keert niet terug in de voetbalindustrie. Laat een stuk oudere Lewandowski dan ook gewoon voor een vergelijkbaar bedrag vertrekken. Vooral na al die jaren van loyaliteit. Bij Bayern heb ik altijd het idee dat de liefde eenzijdig is en dat zij roet in het eten gooien wanneer een speler zelf weg wil. Als een PSG het doet is het gevangenschap, maar bij Bayern is het ‘slim handelen’.

Leuk voor Mane en Bayern verder. Ik denk dat hij een serieuze versterking is. Ik vraag me af wat dit zal betekenen voor Liverpool. Mane is zeker niet een makkelijke speler om te vervangen.

Snap niet dat voor dit bedrag ons aller ajax geen poging heeft gewaagd. Veel meer bewezen dan bergwijn en ik weet zeker dat hij vast nog wel mee zou kunnen in de eredivisie

Geweldige speler en mentaliteit. Hier doet Bayern heel goed aan. Prima bedrag ook en die bonussen zullen zich wel terugverdienen. Jammer dat Lewandowski zo graag weg wilt want met Mané en Lewandowski heb je wel serieus materiaal om de CL te pakken.

Hopelijk pakt dit beter uit dan sane.

23 juni 2022 om 08:47

Is Sane zo matig dan?

Voor 6M minder hadden ze Haller kunnen hebben...

Onbegrijpelijk dat Klopp zijn beste speler laat gaan. Ik geef geen cent voor Liverpool in seizoen 2022_2023

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren