Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eigen zaakwaarnemer weigert mogelijk transfer Kudus: Europese topclub afgewezen

Laatste update:

Jennifer Mendelewitsch, de zaakwaarnemer van Mohammed Kudus, heeft geweigerd mee te denken over een transfer van de Ghanees naar Napoli. Bronnen dicht bij Napoli melden aan Voetbalzone dat de club interesse had in de diensten van de middenvelder annex aanvaller van Ajax, maar dat de spelersmakelaar niet ingegaan is op de interesse. Het nieuws is zeer opvallend, want volgens ExWHUEmployee, een betrouwbare bron als het gaat om nieuws rond West Ham United, bemoeilijkt Mendelewitsch eveneens de transfer van Kudus naar the Hammers.

Peppino Tirri, een invloedrijke Italiaanse spelersmakelaar die in het verleden onder meer de belangen van Samuel Eto’o en Wesley Sneijder behartigde, kreeg te horen dat Napoli geïnteresseerd is in Kudus. Via een tussenpersoon is Mendelewitsch op de hoogte gebracht van de belangstelling van de landskampioen van Italië. Ondanks meerdere pogingen om het gesprek tussen Napoli en Kudus te starten, weigerde Mendelewitsch iets met de interesse uit Napoli te doen, zo blijkt uit berichten die Voetbalzone heeft ingezien. Het is merkwaardig, want de Napolitanen waren bereid om aan de eisen van Ajax te voldoen.

Het nieuws komt op een opvallend moment naar buiten, daar afgelopen donderdag bekend werd dat Mendelewitsch mogelijk ook een struikelblok vormt in de transferonderhandelingen tussen West Ham United en Ajax. Volgens de berichtgeving van het doorgaans zeer betrouwbare ExWHUEmployee is de zaakwaarnemer van Kudus op dit moment de enige die de besprekingen dwarsboomt. Die informatie lijkt te kloppen, want volgens berichtgeving van The Athletic hebben de clubs reeds een akkoord bereikt over een transfersom van 41,5 miljoen euro plus bonussen, terwijl Kudus zelf al enige tijd geleden een persoonlijk akkoord heeft bereikt met West Ham.

Wat precies de reden is van de schijnbare stroeve houding van Mendelewitsch is onduidelijk. De vertegenwoordiger is eigenaar van het makelaarskantoor Supernova Management, dat verder onder meer de belangen van Ismaël Diallo (Hadjuk Split), Thierry Ambrose (KV Kortrijk) en Emmanuel Ntim (SM Caen) behartigt. De bronnen rond West Ham United vermoeden dat Mendelewitsch nog niet tevreden is over de commissie die zij op zou strijken bij het beklinken van de transfer van Kudus. De Ghanees vertegenwoordigt de meeste waarde van alle namen in haar spelersportfolio.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we hopen dat zij blijft weigeren. Want anders blijft er bij Ajax niet veel over....

24 augustus 2023 om 22:45

Jaa en dam hopen dat je volgend jaar t zelfde krijgt. Ligt dan niet meer zo lang vast

24 augustus 2023 om 22:47

Het gaat mij er om dat Ajax in ieder geval nog een creatieve speler voorin houdt. Want van Bergwijn hoef je niet veel te verwachten, terwijl Brobbey zelf ook weinig klaarmaakt. Wat blijft er dan nog over?

24 augustus 2023 om 22:49

Hetzelfde bedrag is niet nodig, volgend jaar voor 20verkopen en kampioen worden is beter.

24 augustus 2023 om 23:15

Valt toch wel mee hoe creatief hij is? In 80 wedstrijden bij Ajax 'maar' 10 assists gegeven.

24 augustus 2023 om 23:30

Erg raar om Kudus niet creatief te noemen en dan assist erbij haalt. Als je 10 minuten kijkt zie je dat dit een creatieve jongen is.

24 augustus 2023 om 23:47

Kudus passeert zijn mannetje vaak met mooie acties, maar hij creeert niet veel kansen voor medespelers met splijtende passes zoals Ziyech bijvoorbeeld. Beetje vergelijkbaar met Antony. Zie dan toch liever een speler als Ziyech of Tadic.

25 augustus 2023 om 00:12

Ach Zytto mensen doen net of je met 10 man komt te spelen. Kudus wordt gewoon vervangen natuurlijk. Ik denk dat iemand met 50% van Kudus’ individuele kwaliteiten, maar met meer overzicht en teamgeest (type Neres), je als collectief veel sterker maakt. Persoonlijk ben ik wel blij als je jezelf niet afhankelijk maakt van een bevlieging van zo’n ongeleid projectiel, waarbij je maar moet afwachten of die z’n dag heeft, want anders is het inderdaad of je met 10 man staat.

25 augustus 2023 om 05:09

Manodedios, spijker op zn kop! Het is een hele goede voetballer maar het komt er lang niet altijd uit. Is grote delen van wedstrijden onzichtbaar. Er moet wel iemand voor terug komen.

25 augustus 2023 om 10:54

Heb jij alle wedstrijden vanaf de voorbereiding gezien? Wie was dan meestal de positieve uitzondering? Maar we gaan dat straks wel merken…

25 augustus 2023 om 11:39

@zytto, Kudus houdt vaak 2-3 mannen bezig. Heeft het vermogen om vanuit het middenveld verschillende spelers voorbij te dribbelen. Dat is toch bij voorbaat ruimte en kansen creeeren voor andere? Als jij 2-3 man bezig houdt kan andere weer daarvan profiteren. En nee Kudus is geen Ziyech, Tadic of Branco met splijtende passen maar is ook de enige spelers binnen Ajax selectie met gogme en het vermogen om vanuit het niets te scoren. Kwa spel vergelijk ik Kudus met Messi, en nee ik zeg niet dat even goed zijn maar zijn manier van voetballen lijkt erop. Nu weet hij ook zijn gogme te combineren met effectiviteit want laatste paar wedstrijden stond hij altijd op het scorebord. Laten we daarnaast ook niet vergeten dat Kudus 22-23 jaar is, kan zich nog aardig doorontwikkelen. Ik zie hem wel een star player worden in de PL.

25 augustus 2023 om 15:03

Niemand zegt dat Kudus niet kan voetballen. Hij is hartstikke goed en inderdaad jong en kan nog beter worden. Ik blijf erbij dat hij je team als collectief niet per sé beter maakt. Dat 2-3 speler bezighouden is een populaire uitspraak, alsof je dan steeds twee man hebt vrijlopen. Dat is onzin natuurlijk. En al was dat zo, Kudus is helaas niet een speler met veel overzicht die dan ook steeds de beste oplossing kiest. Hij duikt vaak de drukte in. Als hij eruit komt ziet het er indrukwekkend uit, maar vaak overziet hij niet dat een ander er beter voorstaat. Ik voorzie een mooie carrière voor hem, heb niks tegen hem, maar in het spel dat ik Ajax graag zie spelen heb ik graag een ander type rechtsbuiten, liever een Neres die goed combineert of Antony die een scherpe voorzet heeft en ook scoort. Ik vind de vergelijking van Kudus met Suarez wel gerechtvaardigd. Suarez is een van mijn favoriete spelers, zonder meer, maar welbeschouwd kun je zo’n speler het best laten functioneren als je alle ballen bij hem inlevert. En die afhankelijkheid is niet des Ajax. Het Ajax waar ik door betoverd werd kenmerkte zich doordat de spits zelden topscorer werd, waarbij veel spelers in gelegenheid kwamen te scoren door geweldig samenspel. Daar past een type als Kudus niet in. En tuurlijk, als je een niet draaiend elftal hebt zoals vorig jaar, dan komt een individuele topper als Kudus bovendrijven en beslist die wedstrijden voor je. Maar aan het eind van het seizoen sta je met lege handen. Daar is hij niet constant genoeg voor.

24 augustus 2023 om 22:52

Zo te zien is Kudus de enige grote speler in de stal van deze makelaar en dan begrijp ik dat ze hier goed geld aan wil verdienen. Maar als dit echt is moet Kudus toch direct opzoek naar een betrouwbare makelaar.. het mag toch niet zo zijn dat een transfer naar Napoli niet doorgaat omdat mevrouw miljonair wil worden, en Kudus het nu met “maar” West Ham moet doen.Voor Ajax is het top en als Kudus weet dat Ajax wel mee wil werken maar een transfer niet heeft plaatsgevonden door zijn makelaar, tekent hij met een andere makelaar misschien wel een vet contract in Amsterdam! En ook al tekent hij niet bij, en hij speelt af en toe zoals vanavond vang je nog steeds genoeg centen. Voor zijn eigen bestwil en carrière moet hij gewoon presteren dus met de pet er naar gooien zie ik hem niet doen. Z’n eerste drie wedstrijden wijzen daar in ieder geval niet op.

24 augustus 2023 om 22:58

@pinko het is een teamsport hoor en Kudus is niet de verlosser, hij heeft ook zijn minpunten.Jij hebt altijd samen met Bochherief wat te klagen, nooit iets positiefs ook niet met de opstelling en wat us de uitslag???We winnen en daar gaat het om, Ajax is niet de Ajax die wij hadden van 2017 tm 2021, gewoon 1 vd zovele.

24 augustus 2023 om 23:09

Een kinderhand is snel gevuld, merk ik. Je komt er nog wel achter wanneer de echt sterke tegenstanders naar de de Arena komen. Wie is, naast Kudus en Berghuis een beetje, creatief? Bergwijn komt al tijden geen man voorbij, en Brobbey maakt zelf niks klaar. En vanuit het middenveld hoef je ook weinig te verwachten. Maar goed, ieder zijn of haar mening....

24 augustus 2023 om 23:14

Wij moeten daar van af dat wij denken dat wij van iedereen winnen, dat is verleden tijd.
Ajax heeft nieuwe spelers en die kunnen er niet staan na 1,2,3 wedstrijden dat us onmogelijk.
Het zou jou sieren om ook eens iets positiefs te zeggen over Ajax want niets deugd er

25 augustus 2023 om 10:52

Ajax is wereldklasse. Wzawzb! Zo goed?

25 augustus 2023 om 11:56

Je kan ook overdrijven he, ik lees in je berichten alleen maar afgunst.
Als ik een bericht over bv Feyenoord zie staan, zeg ik mijn neutrale mening en zeg ik slechte maar ook goede dingen, jij alleen maar maar met je grote vriend Bocherief negatieve dingen.
Ik ben buiten dit forum in mijn dagelijks leven een optimisyt, vraag mij dat bij jou serieus ook af.

25 augustus 2023 om 01:17

Zou voor ajax misschien een mooi moment zijn om zijn contract op te waarderen (en te verlengen, met gelimiteerde transfersom 60 mil).

Schijnt dat die jongen 700.000 per jaar verdient (vergeleken met 4.3 miljoen voor Brobbey).

Plus dit lijkt me wellicht een spelersmakkelaar die wel in is voor 'duistere dealtjes' ; - )

25 augustus 2023 om 10:48

4,3 miljoen voor Brobbey ja? Welke pannenkoek heeft dat toegestaan… Hebben Kudus en Ajax überhaupt wel eens gesproken over contractverlenging?

25 augustus 2023 om 09:15

Joh, voetballend gezien is Kudus van een totaal ander niveau maar deze jongen heeft volgens mij 0 binding en gevoel bij/met Ajax. Dat soort spelers ben ik wat dat betreft lieverd kwijt dan rijk. Nogmaals; zijn kwaliteiten ga je absoluut missen maar een vertrek kan ik echt niet rouwig om zijn.

25 augustus 2023 om 10:57

Dan gaat Ajax toch gewoon alleen maar met eigen jeugd spelen? Kijken hoe snel de tribunes leegraken….

Goed nieuws voor Ajax lijkt mij?? Kudus kun je volgend seizoen voor 60 miljoen verkopen

24 augustus 2023 om 22:44

Kudus vertrekt alsnog gewoon hoor. Dat ze niet eens met Napoli wilde onderhandelen zegt denk genoeg. Die heeft al lang door dat West Ham of een club uit SA bereid is meer te betalen dan Napoli zal doen. Als ze dacht daar het meeste te kunnen krijgen, was ze echt nog wel in onderhandeling gegaan.

25 augustus 2023 om 11:01

Dat Kudus vertrekt zat of zit al lang in de pipeline. Is voor zo ver ik weet ook met hem afgesproken. Nu ben ik razend benieuwd of er morgen een kwalitatief waardige vervanger voor hem klaarstaat. Want verkopen gaat Sven redelijk goed af, maar er mogen nu wel een paar direct volwaardige toppers worden gepresenteerd, die de selectie nog een impuls kunnen geven. Achterin is het al opgeknapt, maar echt nog niet zo maar klaar, maar het middenveld blijft pover, en voorin was Kudus de enige creatieve speler, want Bergwijn maakt zeer weinig klaar, en Brobbey is afhankelijk van aanvoer.

24 augustus 2023 om 22:45

met een 1 jarig contract?

24 augustus 2023 om 22:47

Lijkt me stug, over een jaar heeft hij een contract voor nog maar 1 jaar, dat kost miljoenen. Nu wegdoen, is een speler die op een goeie dag een wedstrijd voor je wint, maar geen seizoen. Staar je niet blind op een paar goals vandaag, tegen Excelsior was hij waardeloos. En dat is met hem altijd het geval. Kudus brengt je in 25% van de wedstrijden resultaat, maar maakt je team niet beter. Teveel een one man show, en met een lage ondergrens.

24 augustus 2023 om 22:52

Helemaal met jou eens. Het is echt lachwekkend hoe iedereen nu in polonaise roept dat ajax zonder Kudus verloren is, terwijl de beste man verre van consistent is. Aan de andere kant heb je ook nog een buitenspeler, 32 miljoen pff. Dat os nog een schandaligere miskoop dsn Sulejmani.

25 augustus 2023 om 00:17

Een miskoop wel die op tien eigenlijk best uit de voeten kan, een beetje onorthodox, maar technisch goed. Een miskoop die daar op tien een prima en onmisbare assist gaf aan Kudus, waar Kudus in zo’n situatie in zijn schoenen 100% voor eigen succes zou zijn gegaan. Een miskoop die een waardeloos seizoen kende vorig jaar, maar die mij dit seizoen absoluut niet tegenvalt. Die zijn geld nog niet heeft opgebracht weliswaar, maar waarbij ik erop vertrouw dat er nog veel meer in zit.

Die krijgt misschien wel nooit meer een speler met zoveel waarde onder haar hoede het is logisch dat ze daarom flink wil cashen, het is alleen wel heel triest dat dit soort lui zoveel macht hebben in de voetbalwereld. Neem aan dat Kudus ook vastzit en geen optie heeft om over te stappen.

24 augustus 2023 om 22:46

Ik zou niet te snel stellen dat ze weigert zijn belang te behartigen. Volgens mij wil Kudus heel graag naar de absolute top omdat hij gelooft dat hij daar thuishoort (hij heeft ook wel een tikkeltje grootheidswaanzin) ik zou er niet van staan te kijken als hij zelf opdracht geeft om niet te praten met clubs die niet de absolute top zijn.Edit: zie nu dat hij dus toch naar WHam gaat. Alles wat ik hierboven zei is dus gewoon onzin HAHA.

Lekker hoor, zo'n zaakwaarnemer die haar eigen belang boven dat van klant zet... Blijf het opvallend vinden dat spelers dit accepteren.

24 augustus 2023 om 22:46

Snap niet dat je naar een onbekende en onervaren zaakwaarnemer gaat.

Gaat om je financiele en sportieve toekomst, dan kan je beste m.i. kiezen voor de meest ervaren en beste zaakwaarnemers.

24 augustus 2023 om 23:33

Onzin, beste zaakwaarnemers bestaan niet. Enige wat bestaat is een zaakwaarnemer die betrouwbaar is en voor je vecht. Genoeg grote agenten die stelen van hun spelers en sjoemelen achter de rug van de spelers.

25 augustus 2023 om 01:35

@bpreal

Voorbeelden graag? In ieder geval bestaat er zeker wel een gradatie in hoe goed een zakenwaarnemer is en 'betrouwbaarheid en vechters' zijn daar elementen van.

25 augustus 2023 om 09:46

De Vrij met SEG?

Die vrouw mag mijn zaken ook wel waarnemen. Poehpoeh. Sorry heel plat en ordinair (als dat nog mag in deze tijd).

Ontopic hoop ik dat Kudus blijft. Wie moet hem in hemelsnaam vervangen.

24 augustus 2023 om 22:46

Zo'n zaakwaarnemer melkt je alleen maar uit joh.

24 augustus 2023 om 22:49

Aangezien hij toch al zo plat en ordinair is mag ze zijn ‘melk’ vast ook wel hebben.

24 augustus 2023 om 23:01

Aangeven dat je het een mooie vrouw vind is niet plat en ordinair. Natuurlijk mag je dat vinden en uitspreken als je haar aantrekkelijk vind. Laat je niet gek maken door die luidruchtige minderheid.

25 augustus 2023 om 01:39

@DRL

Er is een verschil tussen aangeven dat je dus een vrouw mooi vind en zeggen:' Ze mag mijn zaak wel waarnemen' wat wel gewoon plat en ordinair is lijkt me.

Ik bedoel als jij op straat met je moeder loopt en iemand zegt dit tegen je moeder, ben je er waarschijnlijk niet van gediend. Dat heeft weinig met een 'luidruchtige minderheid te maken' maar de teloorgang van moraal dat een 'luidruchtige minder of meerderheid' dit luid op moet roepen en hypocrisie dat zolang het niet bij je eigen dochter bijvoorbeeld gebeurd, het blijkbaar oké is, maar anders echt totaal niet kan.

Los van dat niks mis met zulke grappen zo op een voetbalforum of in een privé gesprek, maar laten we niet doen alsof dit maar gewoon door alles en iedereen als normaal ervaren moet worden, want nogmaals, je zal er zelf in situaties ook totaal niet van gediend zijn.

25 augustus 2023 om 00:42

Goeie genade, ze ziet er wel erg knap uit inderdaad

Samardzic, Veiga, Kudus...

AdL mag wel eens een middenvelder halen, op Natan na is er nog helemaal niks bijgekomen.

24 augustus 2023 om 23:00

AdL?

24 augustus 2023 om 23:01

Aurelio de Laurentiis, voorzitter van Napoli.

Waarom zou je als speler bij zo'n makelaar blijven zitten? Ik snap die miljoenen commissies sowieso nooit. Cashen ten koste van je client. En die laat het nog toe ook.

25 augustus 2023 om 11:34

Laten we het erop houden dat, de uitzondering daar gelaten, de voetballer te dom is om zelf zijn contract te regelen.
Einde 👍

Idd hopen voor ajax dat ze blijft weigeren... kudus was de enige die wat flair bracht..

Raar verhaal dit, ajax heeft een contract met Kudus. Dit contract wordt afgekocht door Westham. Kudus is eruit met Westham. Wat heb je dan nog met zo'n zaakwaarnemer temaken? Of kan het dat zo'n bureau deelt eigenaar is ofzo anders ga je toch bij zo'n zaakwaarnemer weg en opgelost?

24 augustus 2023 om 22:55

In theorie heb je gelijk. Maar als de zaakwaarnemer adviseert om niet te tekenen om welke vage reden dan ook en Kudus luistert daar naar. Dan is er geen overeenkomst. En als Kudus een wurgcontract heeft met zijn zaakwaarnemer en alle macht en controle uit handen geeft dan is dit waarschijnlijk het resultaat.

Deze jongen komt uit Ghana en wilde graag naar Europa. Als er dan een zaakwaarnemer komt die zegt dat hij je wel wegbrengt als je tekent bij het kruisje, dan is zo’n jongen goedgelovig en tekent hij.

Wat een raar fenomeen. Zaakwaarnemers zijn in dienst van spelers en dienen hun belangen te behartigen. In de praktijk is het (praktisch) andersom. Zelfde als met de politiek. Die dient de belangen van het volk te behartigen en niet allerlei achterkamertjespolitiek te bedrijven om zichzelf te verrijken. Snap niet dat mensen en in het geval van voetbal spelers dat accepteren. Kudus kan een stap (omhoog) maken, zowel financieel als sportief in het geval van Napoli. En omdat mevrouw niet voldoende commissie pakt gaat de deal niet door. Prima als Kudus blijft want die man is hartstikke nodig bij Ajax maar die is van de zotte.

25 augustus 2023 om 00:18

Precies, dit. Ik las het ook met verbazing, hoe zo'n nobody van een zaakwaarnemer min of meer bepaald waar hij gaat spelen. Niet voor het een of ander maar Napoli, lijkt mij een mooiere club dan West Ham United.
Hij kan toch zo zijn zaakwaarnemer ontslaan, en een andere aannemen, die wel echt zijn zaken behartigd en ipv zijn eigen zaken.

Zij mag mijn zaakje ook wel waarnemen!

Makelaars, een vloek in de sport wereld

Jammer dat er zulke opvretters rond lopen in de voetbalwereld! En ook vaak wurg contracten waar die spelers aan vast zitten . Tegen zulke mensen zouden de fifa en Uefa wat moeten doen .

De zaakwaarnemer handelt in opdracht van de client, dus eigenlijk zou de kop moeten zijn Kudus weigert via zaakwaarnemer transfer naar europese topclub.
Die dame heeft een adviserende rol, maar heeft echt niks te zeggen over waar hij gaat of staat. Nee, Kudus wil dit niet en daarom houdt mevrouw de boot voor hem af.

25 augustus 2023 om 19:56

Dat hij persoonlijk rond is met west ham klopt dan niet ?

Die ontsla je toch meteen ? Hij wil al heel lang een stap maken krijgt overal 4 a 5 x zijn salaris….ik bedoel als hij het goed doet komt er over 2 jaar een gerenommeerde topclub en gaat ie voor 100 de deur uit……wat een manager zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren