Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een Van Persie in topvorm hoort in de basis van Oranje’

Laatste update:
/

Het ziet ernaar uit dat Robin van Persie donderdagavond niet in de basis start tijdens Nederland-IJsland. De eeuwige topscorer van Oranje, die de aanvoerdersband recent moest afstaan aan Arjen Robben, wordt volgens de media gepasseerd ten faveure van Klaas-Jan Huntelaar. Analyticus Youri Mulder is van mening dat Van Persie er meteen weer in moet, zodra hij zijn vorm te pakken heeft in clubverband.

Van Persie, goed voor 49 doelpunten in 98 interlands, stapte deze zomer over van Manchester United naar Fenerbahçe. In zes wedstrijden maakte de aanvaller twee doelpunten en donderdagavond begint hij vermoedelijk op de bank tegen IJsland. “Als hij gaat scoren bij Fenerbahçe, moet Blind hem netjes opstellen”, vindt Mulder. De oud-prof zegt tegen de NOS dat Van Persie misschien wel scherper zal gaan voetballen nu hij aanvoerder-af is.

“Ik denk niet dat Van Persie zo trots is, dat zijn band heilig voor 'm was. Ik geloof dat de laatste jaren zo'n beetje elke speler aanvoerder is geweest. Nu is Arjen Robben dat, maar hij was al een van de informele leiders. Het enige wat daar nu bijkomt is de toss bij de aftrap”, aldus Mulder.

Zou jij Robin van Persie in de basis zetten tegen IJsland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja alleen van Persie is nooit in vorm. En huntelaar presteert beter dan van Persie in oranje.

3 september 2015 om 07:12

We moeten niet overdrijven.. Ik ben een KJH aanhanger maar met Depay en Robben op de flanken staat Huntelaar toch op een eiland, daar heb je ook niet veel aan.. En een van Persie die niet in vorm is voegt dan voetballend alsnog meer toe dan Klaas.

3 september 2015 om 07:18

Ja precies, met deze vleugels moet je als aanspeelpunt dienen. Rvp doet dat naar mijn mening altijd meer dan voldoende. Huntelaar is echt gewoon heel erg slecht in het aanspeelpunt zijn. Met een verdediger in z'n rug zijn z'n aannames vaak matig, techniek laat ten wensen over en z'n passing is slordig. Neemt niet weg dat Huntelaar in de 16 wereldklasse is alleen wordt hij waarschijnlijk toch niet bediend

3 september 2015 om 07:34

Keistad idd huntelaar voert ook niet veel uit behalve af en toe schieten

3 september 2015 om 07:36

Precies dit. In de 16 is Klaas beter dan Robin, maar met deze flanken zou ik toch kiezen voor van Persie, die natuurlijk altijd van niets iets kan maken!

3 september 2015 om 07:52

Van Persie is natuurlijk de completere spits. Maar het is de hoogste tijd dat Huntelaar eens het vertrouwen krijgt op een eindtoernooi... Als ze dat nog halen. Na al die jaren moeten ze het nu gewoon eens met Huntelaar proberen, ik geloof dat hij het terugbetaalt.

Grappig overigens dat ze 6 dagen in leeftijd schelen, na Kluivert en van Nistelrooy die op de dag geboren werden.

3 september 2015 om 08:30

Hoezo zou Huntelaar de voorkeur moeten krijgen? Hij is gewoon de mindere van de 2. Nooit gehaald in de echte top en zelfs nu bij Schalke loopt het totaal niet.

Vanavond zal hij helemaal op een eilandje staan en geen bal krijgen. Want mee voetballen kan hij niet, dus loop je dood voorin.

De Jong en Dost halen op dit moment een hoger niveau. Maar ach Blind vind dat van Persie niet genoeg minuten heeftgemaakt dat verklaart veel. Zeker gezien hij Greg basis zet die 0,0 minuten heeft gemaakt nog.

Het is te belachelijk voor woorden deze traiener en zijn selectie.

3 september 2015 om 09:00

Als Van Persie niet speelt dan zou mijn keuze ook eerder richting De Jong gaan. Die is in topvorm. En kan zelf iets creëren of de rest bedienen. Want op ballen van Sneijder hoeft hij niet te rekenen. Na zijn eerste seizoen bij Inter is dat veranderd en lijkt hij een bepaalde geldingsdrang te hebben. Elke kans die hij ziet benut hij liever zelf... erg jammer want juist die steekpasses waren zijn kracht.

3 september 2015 om 09:25

Wat bedoel je met nooit echt gehaald? Huntelaar is misschien niet de vaste waarde van Real Madrid geweest en is verkeerd gebruikt bij AC Milan, maar is wel een echte goalgetter en heeft o.m. flink wat goals gemaakt in de Bundesliga. Daarnaast is van Persie pas bij Man United bij een echte topclub gaan spelen op het moment dat Man U er nog echt toe deed... hij is bij Arsenal nooit kampioen geworden.

3 september 2015 om 09:40

Ik vind Arsenal van een hoger niveau als Schalke

3 september 2015 om 09:43

Dat klopt, daar ben ik het met je eens. Daarom is het des te knapper dat Huntelaar zoveel scoort bij een subtopper in de Bundesliga. Als hij de kans zou krijgen bij een topclub, gaat hij ook scoren... dat is het verschil.

3 september 2015 om 10:17

Zo knap dat hij zo veel scoort:

Eerste jaar alleen ja daarna nooit meer, bij deze zijn cijfers: (eerste aantal wedstrijden, 2de doelpunten)

32 - 29
26 - 10
18 - 12
28 - 9

Nou nou wat een geweldige aantallen! 1 goed jaar gehad dus bij Schalke. En dat is het punt de top clubs komen niet voor hem want hij geen wereld top. Anders hadden ze toch al veel eerder aangeklopt bij hem!

3 september 2015 om 12:11

Hoeveel voetballende spelers wil je voorin hebben. Huntelaar kan veel beter ballen afronden en koppen. Dingen die een echte spits moeten doen. We kunnen geen tikki takka doen met het nederlands elftal. En er zullen genoeg momenten zijn dat robben en depay een voorzet geven.

3 september 2015 om 08:18

Ik denk dat Nederland zoiezo van dat hele echte spits gebeuren af moet. gewoon bewegenlijke vleugel spitsen die naar binnen trekken en loop acties maken. met zulke spitsen moet je dan ook gewoon counter voetbal spelen in een aanvallende manier.

met dit bedoel ik, je leunt achterover en speelt meer op je eigen helft de bal rond met de spitsen net over de middenlijn of op. laat de tegenstander dus op meer eigen helft komen en je countert dan met een vlugge aanval.

een 5-3-2 opstelling zou gewoon prima werken, de verdedigers zijn jong en kunnen dus wel een extra man gebruiken.

met de huidige groep zou ik uitkomen op dit.

Cil/Krul
vd Wiel
de Vrij
Martins Indi
Blind
Bruma
Klaassen
Anita
Sneijder
Robben
Depay
3 september 2015 om 12:20

Ben het zeker eens met jou idee. We moeten in Nederland gewoon een keer afstappen van mooi voetbal. En net zo gaan spelen als op het laatste WK.

Kijk als je de beste voetballers hebt rondlopen. Dan kan je makkelijk je gewenste opstelling doen. Maar je moet je altijd aanpassen aan je selectie.

Als iedereen fit zou zijn zou ik deze opstelling doen.

Krul
v.d. Wiel
de Vrij
Vlaar
Willems
Blind
Wijnaldum
Sneijder
Klaassen
Robben
Depay
3 september 2015 om 08:39

Waarop basser jij dat Huntelaar beter presteert in Oranje? Heeft Huntelaar ooit wel eens één doelpunt gemaakt in een topwedstrijd?

3 september 2015 om 09:03

Kjh maakt elke 90 minuten 1 goal in interlands, v persie heeft daar 189 minuten voor nodig. De cijfers zijn duidelijk voor kjh!!

3 september 2015 om 09:03

Wel een paar ook. Maar je hebt het bij het rechte eind. Klaas-jan heeft zijn goaltjes vooral gepakt tegen de San Marino's van deze wereld...

3 september 2015 om 09:07

Ja tegen die tegenstanders zou een Mitchel te Vrede ze ook nog maken. Ik heb die statistiek ook gelezen, maar ze hebben voor het gemak even weggelaten tegen welke tegenstanders dat was. Voorafgaand aan het laatste WK was dat ook uitgezocht en toen was overduidelijk dat het alleen tegen mindere tegenstanders was of in oefenpotjes.

Maar goed Kazachstan komt eraan dan mag ie weer los...

3 september 2015 om 09:13

Dat Huntelaar een hoger moyene heeft is toch volkomen logisch , Huntelaar speelde iedere minuut in de spits. RvP speelde voor 2010 als linksbuiten of als Am. Pas onder Van Marwijk is hij meer in de spits positie gaan spelen maar ook toen maakte RvP volop minuten op andere posities. Alleen onder Van Gaal speelde RvP bijna alles als spits en daarin scoorde hij 18x in 23 wedstrijden.

3 september 2015 om 09:13

Dat is de grootste onzin die er bestaat! Hoe vaak heeft v persie wel niet tegen kleinere tegenstanders gespeeld! ? Waarom maakt hij ze niet tegen de kleintjes? ! Kjh krijgt nooit de kans, want v persie staat er tegen de grotere tegenstanders in om er vervolgens wederom niets van te bakken. Afgelopen wk op de kopbal na wederom niets gezien van hem! !

3 september 2015 om 10:08

Lees even wat Fcdc1 schrijft voordat je alle statistieken gaat vergelijken puur op basis van het aantal doelpunten per "gespeelde minuut"

Als je dat consequent zou doen is op basis van deze zelfde statistieken van Persie een veel betere spits dan Dennis Bergkamp en Marco van Basten.

Huntelaar heeft de laatste 3 seizoenen in Duitsland nog minder gescoord dan Lex Immers bij Feyenoord in dezelfde periode. Zullen we die dan maar in de spits zetten want hij heeft betere stats dan Kjh.

3 september 2015 om 10:48

En wat heeft v persie dan wel niet gepresenteerd de laatste jaren! ? Hij is zo goed volgens iedereen, maar dat is ook meer gebaseerd op 3 a 4 jaar geleden, toen hij 2 jaar achter c elkaar goed gepresteerd heeft bij zijn club. In het nl elftal is hij nooit beslissend geweest! Kjh heeft die kans niet eens gehad op een eind toernooi, dus waar jullie het vandaan halen dat kjh het niet zou lukken is nergens op gebaseerd omdat hij gewoon nooit de kans heeft gehad! !

3 september 2015 om 08:44

Nu we eindelijk de gedroomde vleugelspelers hebben, moeten we Juist van Persie opstellen. Dan hebben we een perfecte mix van combinerende balvaste en egoistische voorhoede spelers die voor zichzelf en voor elkaar kansen creëren en kunnen afmaken.

Huntelaar zal wel scoren vermoed ik, maar het spel met Depay en Robben zal beter tot zijn recht komen met van Persie.

Als je andere buitenspelers zou hebben die minder naar binnen trekken en meer voorzetten produceren, dan zou Huntelaar de betere keuze zijn.

Maar ook ik ben slechts een van de 16 miljoen officieuze bondscoaches.

3 september 2015 om 09:08

Spijker op zijn kop!

Uiteraard Jan, maar hoelang is dat geleden? Van Persie in topvorm...

3 september 2015 om 07:31

Hij is nu weer in vorm bij fenerbache

3 september 2015 om 07:54

Dus het begin is er nu nog 35 wedstrijdjes dit seizoen.

3 september 2015 om 09:09

In 6 wedstrijden 2 keer scoren in de Turkse competitie noem ik nog niet echt in vorm!

3 september 2015 om 09:10

In 6 wedstrijden 2 keer scoren in de Turkse competitie noem ik nog niet echt in vorm!

3 september 2015 om 09:42

In die 6 wedstrijden slechts 1x de volledige 90 minuten gemaakt geloof ik

3 september 2015 om 09:45

Oh wacht.....dan is hij wel in vorm! ?

3 september 2015 om 10:11

Nee KJH is lekker in vorm met zijn 33 doelpunten in 3,5 jaar Duitse competietie.
KJH heeft in 7 jaar tijd bij buitenlandse clubs 1x een leuk seizoen gedraaid met 29 doelpuntjes.

Daarbuiten nooit wat gepresteerd.

3 september 2015 om 10:51

En v persie? Wat heeft die gepresenteerd op het kampioenschap met manu na?

3 september 2015 om 11:01

"op het kampioenschap na" is er nog meer te behalen dan?
Hij heeft iig de laatste 3 jaar in de PL 48x gescoord in 86 wedstrijden.
beduidend meer dan KJH die er 31 heeft gemaakt in de 72 wedstrijden in een "mindere" competitie.

Een van Persie in vorm, alleen beetje jammer dat ie dat bij Oranje nooit is.

Ach zodra Van Persie in de spits staat al Jan Mulder zeggen dat Klaas Jan in de spits moet

Nou moet jan niet gaan overdrijven, ja een van persie moet in de basis staan wanneer deze fit is. Maar in oranje presteert hij de laatste tijd niet goed en dan zeg ik, zet hem samen op met de hunt en laat van persie zwerven en de hunt in de spits. Dit kan ook, alleen wie offer je er voor op, want een depay is fitter en scherper denk ik dan van persie.

Geef dost nu nou eens de kans.. nl moet gewoon met depay - dost - robben voorin spelen.
Depay met de Jong kan natuurlijk ook goed uitpakken.

3 september 2015 om 07:54

Dost? Volgens mij is De Bruyne nog altijd een Belg. Lijkt me onzin om Dost op te stellen zonder mensen die assists verzorgen.

3 september 2015 om 08:17

Want Sneijder en Depay en Robben kunnen geen assists geven? Sneijder geeft alleen maar assists, depay z'n voorzet tegen Brugge gezien op Fellaini?

3 september 2015 om 08:18

En als t nutteloos zou zijn om dost op te stellen, zou t ook nutteloos zijn om Huntelaar op te stellen? Die heeft precies dezelfde aanvoer nodig als dost. Gewoon rvp opstellen, laat Depay en Robben beter spelen

3 september 2015 om 09:16

Dat die drie assists kunnen geven twijfel ik niet aan. Maar dat die drie ook daadwerkelijk assists geven, dat is een heel ander verhaal. Alle drie die spelers gaan in eerste, tweede en derde instantie altijd voor zichzelf, en als er dan helemaal niks mogelijk is, dan kiezen ze er maar voor om de bal af te leggen. Sneijder is inderdaad degene die daar het meeste van kan loskomen, maar totaal niet vergeleken bij De Bruyne die gewoon leeft voor de assists.

Je noemt een voorbeeldje van Memphis en geen enkele van Robben, dat zegt al genoeg.
Waar je gelijk in hebt is dat het ook nutteloos is om Huntelaar op te stellen. RvP moet spelen zolang hij nog normaal kan lopen, hij is 4-5 klasse beter dan die andere spitsen in het meevoetballen en de buitenspelers laten renderen.

Robin van Persie en Wesley Sneijder zijn gewoon niet meer de spelers van een aantal jaar geleden. Het probleem wordt groter omdat het Nederlandse voetbal er nog niet in is geslaagd om waardevolle opvolgers te creëren. We moeten gewoon erkennen dat we buiten Robben geen topspelers hebben.

Jan Mulder moet dit ook weten. Van Persie in topvorm? Dat is hij al maanden niet meer. Zelfs toen hij dat was ging het vaak mis tussen de spits en Oranje. Veel scoren in de kwalificatie is één ding, maar Oranje leiden op een wk of ek is iets anders. Dat hebben Sneijder (2010) en Robben (2014) wel gedaan dus vraag ik me wel eens af waarom men van Persie zo ophemelt? Dat mag Jan Mulder eens uitleggen.

3 september 2015 om 08:02

Nou Sneijder speelt weliswaar niet meer bij een Europese topclub (al was Inter dat toen ook maar 1 seizoen echt) of in een Europese topcompetitie, maar je moet niet vergeten dat hij momenteel dé absolute leider is van Galatasaray en daar bijna wekelijks mooie dingen laat zien.

Zoiets geeft een speler vertrouwen en Sneijder in vorm is nog altijd één van de betere aanvallende middenvelders van Europa.

3 september 2015 om 10:30

Lazylen, Sneijder is niet meer een van de beste middenvelders in Europa. Als dat zou zijn dat had hij een topteam in een betere competitie geleid. Zoiets als met Inter destijds. Ik vind dat de middenvelder nog zeker van vaste waarde kan zijn in Oranje, maar zijn beste dagen zijn nu toch echt wel voorbij.

3 september 2015 om 08:34

Van Persie was afgelopen Wk na James en Muller topscorer van het toernooi. En hij bracht het Nederlands elftal zowel tegen Spanje en Australie terug in de wedstrijd. Zonder die doelpunten had Nederland niet eens de groepsfase overleefd!
RvP is na Bergkamp alltime topscorer op de eindtoernooien en heeft wen hoger gemiddelde dan bv Messi C Ronaldo Bezema en Aguero.

3 september 2015 om 09:06

Fcdc1 helemaal waar wat een top spits!!

3 september 2015 om 10:36

Fcdc1, van Persie begon het wk heel goed, maar na zijn wedstrijdje aan de kant ging het kaarsje bij hem wel heel snel uit. Herinner je maar o.a de wedstrijd tegen Mexico. Toen nam Robben het stokje over en was dé persoon die ons naar de derde plek op het wk leidde.

De rest zegt mij weinig. Er zijn genoeg spelers met hele goede gemiddelde, maar het feit is dat van Persie eigenlijk nooit aanwezig is wanneer het echt nodig is. Ja, tegen Australië en die wonderkopbal tegen Spanje, zeer belangrijk, maar op het laatste wk zagen we hem eigenlijk alleen nog maar in de eerste twee wedstrijden.

Ik vind van Persie absoluut een speler die z'n steentje heeft bijgedragen, maar Sneijder en Robben waren de laatste jaren toch echt wel belangrijker.

De laatste maal dat hij in vorm was en een goede wedstrijd voor ornaje speelde kan ik me niet herinneren.

Dus of hij laat weer zijn klasse van weleer zien en stelt hem op. Of je selecteert hem niet eens.
Dus waarom zit hij er überhaupt bij nu?!

Ik had voor Klaas Jan Huntelaar gekozen in de spits. Van Persie is afgezakt sinds een jaar of twee. Dit jaar heeft die voor Fener ook al niet veel wedstrijden mee gedaan. Gewoon KJH in de spitta!

V persie is al jaren niet echt fit. Het rendement voor een grote naam als hij is veel te laag. En statistieken zegen niks in zijn geval. In oranje misschien wel topscorer maar verder voegt hij weinig toe.

Nu nog een topic schrijven over Rafael vd Vaart:
‘een Van der Vaart in topvorm hoort in de basis van Oranje’

Die topvorm van Van Persie, die komt nooit meer terug. Die is er na zijn 1e jaar bij ManU nooit meer geweest en bij Oranje nog veel langer geleden.

Je kan mij echt vanalles vertellen en proberen wijs te maken. Maar Youri heeft hier gewoon groot gelijk. Van Persie is een completere spits dan Klaas Jan. Zeker met Robben en Memphis die bij voorkeur naar binnen komen kan je toch beter Robin opstellen. Die kan een bal vast houden en is nog technisch onderlegd. Huntelaar is een typische afmaker en gevaarlijk binnen de zestien zoals v. Nistelrooy was en Makaay. Maar in dit systeem met de buitenspelers die je nu hebt komt Huntelaar niet tot zijn recht. Iedereen met een beetje voetbalverstand moet dat kunnen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren