Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een goede speler, maar ik begrijp niet waarom hij voor Ajax gekozen heeft’

Laatste update:

Oussama Idrissi speelde zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2 zege) voor het eerst een helft mee bij Ajax. De van Sevilla gehuurde vleugelaanvaller maakte een goede indruk op Kenneth Perez. De Deense analist zegt in het programma Dit was het Weekend van ESPN alleen niet te begrijpen dat Idrissi ervoor heeft gekozen om op huurbasis naar Ajax te vertrekken.

“Hij mocht vandaag wat langer spelen en viel in op een positie waar ik hem nog niet zo vaak heb zien spelen, aan de rechterkant. De linkerkant is voor Tadic. Bij AZ was hij altijd de linksbuiten, maar hij deed het prima en creëerde vier kansen”, geeft Perez te kennen. Idrissi speelde voorlopig 133 minuten voor Ajax, verspreid over zeven wedstrijden. Daarin was hij vooralsnog geen enkele keer basisspeler in het elftal van trainer Erik ten Hag.

“Ik vind hem een goede speler, maar ik begrijp niet waarom hij voor Ajax gekozen heeft”, stelt de analist. “Als je vanuit een club komt waar je bijna niet gespeeld hebt, ben je op zoek naar speelminuten. Bij Ajax heb je de aanvoerder (Dusan Tadic, red.) als concurrent. Nou, die valt nooit uit. Dan heb je die twee Brazilianen (Antony en David Neres, red.), die zijn best wel goed en wisselen elkaar af. Dan weet ik niet waar je je minuten wil maken, behalve in wedstrijden tegen Zwolle. In serieuze wedstrijden zie ik niet waar hij zijn minuten moet gaan maken.”

“Dan gaat hij terug naar Sevilla met acht halve wedstrijden in de benen, dus ik snap de keuze niet van hem. Ik begrijp de keuze van Ajax wel, want ze hebben de posities dubbel bezet”, vervolgt Perez. Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt of Ajax dan ‘leuk is voor het cv van Idrissi’. “Dat weet ik niet. Dan zien ze 300 minuten voor Ajax staan”, reageert Perez. Mario Been denkt daar iets anders over. “Mocht je prijzen winnen met Ajax en je hebt daar maar een beperkt aandeel in gehad, staat dat toch op je cv. Het is niet zo dat hij naar een club gaat waarmee hij zijn tijd weggooit.”

"Ik heb nu een tweede helft gespeeld en dat ging me redelijk makkelijk af. Ik merkte dat er nog veel meer in mijn lichaam zat. Op fysiek vlak ziet het er dus hartstikke goed uit bij mij. Op een gegeven moment kom je in een flow en dan krijg je vanzelf je topfitheid te pakken", zegt Idrissi zelf in gesprek met AT5. "Geduld hoort bij topsport. Ik wist hoe de kaarten op tafel lagen. Ik ben hier gekomen om fit te worden, plezier te hebben en om mijn steentje bij te dragen. Het liefst wil je elke wedstrijd de negentig minuten spelen en alle goals maken, maar je moet ook reëel zijn. Ik vertrouw het proces en dan komt het vanzelf goed."

Snap jij de keuze van Oussama Idrissi voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Want Perez weet precies welke clubs interesse hadden voor Idrissi? Het is niet zo dat hij zelf een club kan aanwijzen. Volgens mij kon hij ook naar Rusland en Turkije maar daar had hij geen trek in. En naast speelminuten is ook spelplezier belangrijk, het team draait lekker (ook in Europa) en hij maakt gewoon meer minuten dan bij Sevilla. Voor het complete plaatje begrijp ik zijn keuze dus wel.

14 maart 2021 om 21:47

Maar hij gaat nu van een club waar hij zelden speelt naar een club waar hij ook weinig minuten maakt. Niet echt een grote vooruitgang voor zijn situatie. Ga dan gewoon naar een club waar je gegarandeerd een basisplek hebt.

14 maart 2021 om 22:33

Maar wel dichter bij familie en vrienden. En dat was met Turkije of Rusland niet het geval. Daarnaast is het de vraag hoeveel andere clubs hem kunnen betalen. Verwacht namelijk niet dat hij veel heeft moeten inleveren om bij Ajax aan de slag te gaan.

14 maart 2021 om 23:17

Hi woont nu wel weer in de buurt van zijn familie. Dat kan ook bij hem meegespeeld hebben. Verder pakt hij wel wat minuutjes mee inmiddels.

Vond hem erg goed invallen en is zeker een fijne optie erbij in de Europa League.

Wat me wel opviel, een paar weken geleden al: Idrissi lijkt wat dikker te zijn geworden tijdens zijn Spaanse avontuur. Hij heeft een buikje.

14 maart 2021 om 21:47

Het lijkt me sterk dat bij een club als Ajax waar alles omtrent voeding, training en faciliteiten zo goed geregeld is, een speler met overgewicht minuten kan maken. Die gasten zullen toch wel constant getest, gewogen etc worden. Maar goed zie bij een profclub in de naam van Emmen met Telgenkamp en Veendorp ook 2 spelers minuten maken die duidelijk niet fit zijn dus helemaal uitsluiten ..

15 maart 2021 om 02:55

@wimkieft ohhhhh pizzaaaaa

14 maart 2021 om 23:49

een buikje? Ik had eerder het idee dat hij aan het zwemmen was in dat Ajax shirt. Dat staat hem niet, het lijkt te groot of te wijd ofzo

15 maart 2021 om 09:58

Ik denk dat je doelt op dat moment in de vorige competitiewedstrijd waar hij zijn shirt omhoog trok. De eerste reactie van een vriend van mij en ik was precies hetzelfde. Hij had duidelijk niet het bekende wasbordje wat je zou mogen verwachten van een speler van Sevilla/ajax.

Idrissi is van harte welkom in de Ajax selectie. Andersom is Ajax ook een prachtige club voor hem. Met zijn spel kan hij prima mee en dat laat hij gewoon zien. Waarschijnlijk krijgt hij nu meer minuten dan bij Sevilla. Het zou mij niks verbazen als men er bij Ajax over denkt hij uiteindelijk de rol van Tadic kan gaan overnemen.

Prima speler Idrissi, hopelijk kan hij z'n wedstrijden nog wel gaan meepakken. Want inderdaad, om nou voor 10 x invallen naar Ajax te komen... Dat had er met een beetje geluk ook in gezeten bij Sevilla.

15 maart 2021 om 01:43

Ik neem aan dat hij wist waar hij aan begon. We hebben Tadic, Anthony en Neres voor de vleugels. No way dat hij een van die 3 eruit speelt, ook al zou hij beter zijn. De Brazilianen vertegenwoordigen een waarde en zijn bovendien fatsoenlijk genoeg.

Zie hem liever op de linkerkant. Maar ja Tadic speel je nie zomaar daar weg haha

Wat een gezeur. Hij geeft vanavond zelf gezegd dat hij gelukkig is met hoe het nu gaat. Hij voelt zich goed bij Ajax en met de minuten die hij krijgt. In spanje zou hij helemaal niet spelen dus dan is deze keuze toch prima? Misschien was alleen Ajax geïnteresseerd, nou dan snap je deze keuze toch wel?

Eigenlijk is het vooral een belediging voor Labyad. Ajax huurt dus een speler zodat de rest van het seizoen een andere speler kan invallen vanaf de 70e minuut.. Blijkbaar vonden ze Labyad nieteens meer goed genoeg voor invalbeurten. Lijkt me een goed idee als hij na dit seizoen toch wel echt vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren