Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een carrière bij Ajax en Dortmund zou als teleurstellend worden ervaren’

Laatste update:

Martin Ödegaard kon als jong talent naar vrijwel iedere Europese topclub. Ook Ajax zat achter het Noorse wonderkind aan, maar hij liet zijn keuze vallen op Real Madrid. Het was een beslissing die vooralsnog niet goed uitpakte. Met sc Heerenveen heeft hij een stap terug gedaan, om in de Eredivisie de komende anderhalf jaar veel ervaring op te doen. In zijn geboorteland zijn de verwachtingen nog altijd hoog en verwacht men dat hij alsnog zal slagen bij de Koninklijke.

/

"In Noorwegen wordt verwacht dat hij in het eerste elftal van Real Madrid gaat spelen. Alle Noren zijn gek van hem omdat hij zo begaafd en down to earth is", zegt de Noorse sportjournalist Espen Hartvig tegenover het Dagblad van het Noorden. "Martin is een balletdanser op het voetbalveld. Een carrière bij bijvoorbeeld Ajax en Borussia Dortmund zou door veel Noren als teleurstellend worden ervaren."

Ödegaard, tot de zomer van 2018 gehuurd van Real Madrid, maakte zijn debuut tegen ADO Den Haag en viel afgelopen weekend nog in tegen PSV. "Hij wordt momenteel misschien gehypet, maar Martin is nu eenmaal een van onze belangrijkste sporters. Noem hem onze Sven Kramer van het voetbal."

Wordt de periode van Martin Ödegaard bij sc Heerenveen een succes?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij viel lekker in tegen Psv. Liet al meteen wat van zijn klasse zien door een paar man aan de zijlijn uit te spelen. Misschien had Heerenveen daar wel een penalty verdient maar dat terzijde. Ik denk dat het niet lang duurt voordat hij z'n kansen in de basis gaat krijgen. Misschien kan Larsson dan op 10 spelen zodat Zeneli en Odegaard op de flanken kunnen.

24 januari 2017 om 11:42

Mooie snoekduik van Odegaard was dat, heeft die vast van Ronaldo geleerd. Ik vond de fopduik van Luuk dan wel nog een tikkeltje mooier. Het was aan beide kanten geen penalty. Zeker een mooie speler, hopen dat hij nog vele mooie dingen laat zien hier in nederland.

24 januari 2017 om 12:00

Luuk zijn enkel werd gewoon gehaakt door de verdediger zijn voet. Kijk de wedstrijd maar na op Youtube. en zet hem in de situatie op verschillende plekken stil, dan zie je dat het gewoon een erg goede beslissing is van de arbitrage.

24 januari 2017 om 12:11

Wie haakt wie in deze situatie. Lijkt erop dat De Jong gewoon bewust blijft haken door zijn been niet op te trekken

24 januari 2017 om 12:49

Ik vond hem vooral opvallen met 2/3x balverlies waar een tegenaanval uit voort kwam. Dat is niet gek en zegt helemaal niets maar er waren die dag andere speleres van Heerenveen die mij meer en positiever opvlielen.

24 januari 2017 om 13:07

eens, tuurlijk kun je niet oordelen over een half uurtje voetbal, maar ik had nou nog niet echt het idee dat ik een potentiele superster zag spelen. Paar keer erg knullig balverlies

Dus als je een tussenstap maakt bij Ajax of Dortmund kun je niet meer bij Real spelen? Denk dat die stap verstandiger geweest was, dan had ie nu waarschijnlijk niet bij Heerenveen gespeeld.

24 januari 2017 om 11:38

Denk dat het lastig is om te bepalen wat verstandiger is. Het grote pluspunt is dat hij pas 18 jaar is. Stel je voor hij speelt nu prima bij Heerenveen en gaat dan 1 of 2 jaar naar bv een Dortmund. Dan is die 20/21 als die weer terug is bij Real en dat is nog steeds erg jong. De stap naar Real is daarom niet direct onverstandig. Hij heeft nu al 1,5 jaar meegetraind met de grootste sterren en dat op die leeftijd.

24 januari 2017 om 11:42

Dat zegt die journalist toch niet? Hij bedoelt als het blijft bij Ajax en 'europese subtopper' Dortmund. Zo ingewikkeld is dat toch niet? Overigens lijkt me dat alsnog geen slechte carriere.

Nu ken ik die jongen natuurlijk niet persoonlijk, maar 'down to earth'? Dat is toch niet echt hetgeen wat in mij opkomt als je al die verhalen etc. hebt gehoord.

Het is wel zeker een getalenteerde jongen waar Heerenveen veel plezier aan gaat beleven. Tegen Psv liet hij al leuke dingen zien. Met Larsson, Reza en Odegaard heb je ook echt een heel heel goeie aanval.

24 januari 2017 om 12:05

Een carriã¨re bij bijvoorbeeld Ajax en Borussia Dortmund zou door veel Noren als teleurstellend worden ervaren." zegt de Noorse sportjournalist Espen Hartvig tegenover het Dagblad van het Noorden.

24 januari 2017 om 12:12

Welke verhalen dan l sik vragen mag? Hoort toch geen Baloteli achtige verhalen over hem? Hij geeft zelf aan dat hij een Heerenveen als goede stap ziet. Heb nog nooit echt diva gedrag van hem gezien of gehoord...

Hij liet inderdaad hele leuke dingen zijn. Zat echt te genieten, je zou eerde denked athij Zuid Amerikaans is dan een Noor haha. Heel goed in dekleine ruimtes en speelt met het kleinste gemak zijn mannetje uit. Zal denk ik dan ook binnen 3 wedstrijden basis staan bij Heerenveen.

24 januari 2017 om 12:18

Nee geen Balotelli verhalen, maar wel dat hij zich te goed voelde voor Real B tot ergernis van zijn teamgenoten. Hij eiste dat hij bij Real 1 mocht trainen/spelen etc. Dat soort dingen. Maar goed, dit zijn verhalen en we weten hoe de media is.

Ja idd, even wennen haha. Denk dat hij er ook snel instaat.

24 januari 2017 om 12:15

Tja ik weet niet,
ik zelf als ik hem zie en hoor praten (en ook op het veld) etc.. vind ik juist inderdaad dat hij down to earth is en zelfs wat verlegen.
En totaal niet iem bij wie het naar de bol gestegen is.
Maar ja..de artikelen zeggen idd weer anders maar ik geloof dan ook barweinig van veel van die artikelen.
Lijkt me meer sensatie dan wat anders. Helemaal vanuit nederlandse media, omdat die zo erg inspelen op het gedoe van dat hij eerst naar Ajax zou hadden gemoeten. Lijkt wel of vele hem graag zien falen enkel omdat hij voor Real koos en niet direct Ajax koos...beetje sneu.

Ik vind deze stap trouwens echt ideaal met oog op Real toekomst.
ZEn ik kan me wel voorstellen dat de noren het als een teleurstelling zouden ervaren als hij bij ajax/dortmund aan de slag ging, de vraag is dan ook of een club als Real herm daarna wel zou willen...nu is Real gewoon veel clubs een stapje voor door hem alsnog te halen.
Ik zie hem zeer zeker het eerste halen van Real samenspelend met de vele jonkies die Real heeft , onder Zidane hoop ik wel...lekker met Asensio en co... maar goed nu eerst even goed ritme in NL pakken.

24 januari 2017 om 12:21

Nee dat klopt, het is ook de media he.. Het is allemaal zo tegenstrijdig, puur sensatie en veelal leugens en dingen die uit verband worden getrokken.

Precies, hij zit nu al bij Real en heeft al 1,5 jaar ervaring opgedaan met Ronaldo's, Benzema's etc.. Hij is 18! Nu kan hij lekker veel spelen en d.m.v. verhuur stappen maken. Nu Heerenveen, volgend jaar bv Lyon, dan Dortmund en op z'n 21e naar Real o.i.d. Tijd genoeg!

24 januari 2017 om 12:24

Inderdaad ook het eerste wat in mij op kwam. Waren er niet ook wat verhalen over z'n salariseisen (als 15 of 16 jarig jochie)? En hij wilde een X hoeveelheid speeltijd/minuten in het 1e geloof ik.

24 januari 2017 om 13:40

Kan goed idd. Wat trouwens ook veel voorkwam was dat Real dingen had beloofd aan die jongen (speeltijd in het eerste, meetrainen etc.), maar dat dit totaal niet realistisch was. Dan is het begrijpelijk dat Odegaard hier commentaar op zou hebben.

Hartvig maakt wel een mooie vergelijking zeg.. een jong ventje aan het begin van zijn carriere die nog niets heeft gewonnen vergelijken met een topschaatser die al tien jaar lang op grote afstand staat van de rest. Hopelijk kan die Odegaard een beetje groeien bij Heerenveen de komende anderhalf jaar en dan de stap maken naar een iets grotere club, dan zien we wel verder.

''een carriere bij bijvoorbeeld Ajax en Borussia Dortmund zou door veel Noren als teleurstellend worden ervaren."
Oh ja want gelukkig hebben die Noren zoveel spelers van wereldformaat voort gebracht die bij clubs als Man U, Chelsea, Madrid, Barca etc groot zijn geworden dus begrijp het dan wel dat ze Ajax en Dortmund als kleine clubs zien.

24 januari 2017 om 12:14

pffff waarom altijd zo negatief altijd! Zeggen toch nergens dat ajax en Dortmund klein zijn? En zullen ze voor 999 van de 1000 gevallen prachtig vinden.

Ze hopen en verwachten voor deze jongen alleen de wereld top.

Dit is juist het hele probleem. Een carriã¨re bij Ajax en Dortmund mag je als prachtige carriã¨re bestempelen in mijn ogen. Maar nee, iedereen verwacht dat hij de sterren van de hemel bij Madrid gaat voetballen aangezien hij op zijn vijftiende al zeer aardig tegen een bal aan kon trappen. Laat die jongen zich eens ontwikkelen en oordeel pas wanneer zo'n jongen 26 á 26 jaar oud is. Een wereldtalent als Messi die vanaf zijn 19de al alle records breekt is uiterst zeldzaam en zullen we hoogstwaarschijnlijk niet snel meer gaan zien.

Het was een beslissing die vooralsnog niet goed uitpakte. In welke zin is die dan niet goed uitgepakt?

Teleurstellend als ie bij Ajax of Dortmund had gespeeld. Wat is er met die Noren? Hoeveel spelers kennen we nou echt uit Noorwegen die bij topclubs spelen???? Ze lopen nog net niet naast hun schoenen om een Odegaard die nog niks gepresteerd heeft. Ja misschien in "NOORWEGEN" nou pffff ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren