Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Een cadeautje van Danny Makkelie aan PSG? ‘Een grote grap’

Laatste update:

Een rake strafschop gaf dinsdag de doorslag in de ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en RB Leipzig in de Champions League. Danny Makkelie wees na tien minuten naar de stip toen Ángel Di Maria ogenschijnlijk van Marcel Sabitzer een lichte trap tegen zijn hakken kreeg en zeer gewillig naar de grond ging. Neymar schoot vanaf elf meter de enige treffer tegen de touwen: 1-0. Bij RB Leipzig was men na afloop absoluut niet te spreken over de scheidsrechterlijke beslissing.

De VAR, in handen van Kevin Blom en Jochem Kamphuis, zag evenmin een schwalbe van Di Maria en steunde de beslissing. Daar was Julian Nagelsmann niet van gediend. “Ik denk dat PSG niet één grote kans heeft gehad. Die strafschop was een grote grap”, verzekerde de trainer van RB Leipzig bij Sky. “Het is echt heel jammer dat een dergelijke beslissing op Champions League-niveau wordt gemaakt.”

De samenvatting van Paris Saint-Germain - RB Leipzig

“Ik denk dat de VAR waarschijnlijk naar een andere wedstrijd aan het kijken was. Het was een duik, er was geen enkel contact”, benadrukte de verliezende trainer. “Soms maken kleinigheden het verschil en uiteindelijk zou het verdiend zijn geweest als we onszelf hier beloond zouden hebben. Nu staan we er het slechtst voor in deze groep, moeten we onze twee wedstrijden winnen en hopen dat PSG faalt.”

De uitspraken van Nagelsmann zijn wellicht wat overtrokken, daar Leipzig evenveel punten als PSG heeft na vier groepsduels: zes. Mogelijk doelde hij op het onderlinge resultaat met PSG: 2-1 winst en 1-0 verlies. Koploper Manchester United heeft negen punten en ontvangt de Parijzenaars over een week. Leipzig speelt tegelijkertijd bij Istanbul Basaksehir, dat met drie punten ook nog steeds in de race is om in Europa te overwinteren. Op de laatste speeldag komt Manchester United op bezoek in Duitsland.

"In het eerste duel met Leipzig ontbrak het ons aan geluk", benadrukte Thomas Tuchel na afloop, ook reagerend op de kritiek vanwege het matige spel. "En vanavond hadden we geluk. We hebben goed verdedigd en alles gegeven. Altijd samen. Dat is waarom we hebben gewonnen. Daar ga ik mijn excuses niet voor aanbieden. Ze zijn doodop, ze speelden met hun hart en ziel. We hebben het echt geprobeerd, maar met welk spelersmateriaal? Met al deze blessures in de selectie en het loodzware schema? Als je serieus kijkt naar de situatie waarin we verkeren, dan zou dat genoeg zeggen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuchel doet het gewoon slecht met Psg tenminste dat vind ik. Ze spelen heel slecht voetbal en als je neymar mbappe veratti di Maria Marquinhos hebt moet je hier gewoon simpel van winnen en niet gaan roepen met welke spelersmateriaal. Ze hebben helemaal niks gecreëerd letterlijk en die penalty was heel makkelijk gegeven inderdaad. Er was contact maar wat noem je contact bij dit soort. Ik zie Leipzig doorgaan en dat komt omdat ik denk dat Psg gaat verliezen van united.

25 november 2020 om 05:02

Finale Champions League vergeten? PSG gaat winnen van United. Tuchel doet het gewoon goed, het is niet makkelijk met 11 van die egos te coachen.

25 november 2020 om 07:45

Een tuchel hoeft de Neymars en mbappes echt niet te leren voetballen. Hij moet er alleen een team van kneden. Je zou eigenlijk een psycholoog voor de groep moet zetten ipv een voetbaltrainer. Die zou het nog beter doen dan een voetbaltrainer.

25 november 2020 om 07:48

Finale champions league was goed inderdaad, maar toch bekruipt mij wel het gevoel dat hij er meer uit kan halen met dit materiaal. Vooral dit seizoen lijkt het heel moeizaam te gaan. In de league 1 kom je daar mee weg, maar de CL is een ander verhaal uiteraard. De programmering en bijkomend blessureleed helpt overigens ook niet mee. Daar heeft Tuchel wel een punt.

25 november 2020 om 09:07

@msn10 hij heeft 3 geweldige aanvallers, maar kijk eens wat er gisteren nog meer stond. Dat is toch gewoon echt een matig team. Snap niet waar alle top middenvelders en verdedigers gebleven zijn, want op de bank zaten ze ook niet gisteren.
Dit team is absoluut geen kanshebber voor de CL overwinning.

25 november 2020 om 09:19

Nou precies dit dus, voorin heeft hij 3 Ferrari's lopen maar achterin heb je met Kehrer en Bernat gewoon 2 Fiat Multipla's hoor.

25 november 2020 om 09:39

Kehrer en Bernat speelden gisteren niet. Bernat is zelfs al lange tijd uitgeschakeld.

25 november 2020 om 09:43

En die Ferraris voorin werden er simpel uitgelopen door de straaljagers Upamecano en Konaté.

25 november 2020 om 09:44

Klopt, maar in de belangrijkste wedstrijd in de historie van PSG wél.

Kan me goed inleven in het gevoel van Nagelsmann. Niveau van de Nederlandse VAR is niet zo hoog, zien wij wekelijks en dat vertaalt zich nu teug in Europa.

25 november 2020 om 07:14

Penalty was makkelijk maar er is contact dus absoluut geen grote fout van de scheidsrechter en dus ook geen rol voor de var

25 november 2020 om 08:13

Groot verschil tussen licht contact en een overtreding. Het was absoluut geen overtreding dus geen penalty

25 november 2020 om 12:20

hij zet de punt van zijn standbeen in de grond en valt. Pas daarna is er contact. Contact ontstaat door de schwalbe. Absoluut geen penalty en grote fout Var.

Een grote grap gisteren. Penalty makkelijk. Neymar had rood moet hebben. Veel spelers van PSG hadden geel moeten hebben ... leken wel gefrustreerde pubers..bah.. goed materiaal maar niet samen kunnen spelen

25 november 2020 om 08:16

Ja mee eens. Stel gefrustreerde pubers. Heel naar om te zien. Ik zit eigenlijk 90 min. Te wachten op iemand (een soort van papa) die ingrijpt en deze gasjes gaat opvoeden.

Ik snap niet dat mensen zo blijven happen op de uitspraken van Derksen. Het is gewoon een act, een puur stukje imagebuilding (net als bij Gijp). Hoe meer commentaar hij krijgt, hoe meer hij zich laat gaan. Lach erom, ik kijk door de regels heen nog steeds graag naar VI en daarvan afgeleide programna's.

Als Paris wint van Manu en Leipzig wint van Basaksehir, dan heeft Leipzig het gewoon in eigen hand toch als ze thuis winnen van Manu?

25 november 2020 om 08:24

Als Parijs zijn beide wedstrijden wint en Leipzig ook dan is PSG door aangezien Paris een uitgoal heeft gemaakt. Ze staan nu beide op 6 punten

25 november 2020 om 09:04

Als Leipzig beide wedstrijden wint zijn ze ook gewoon door. Wordt nog enorm spannend dus. United kan er ook nog eens zomaar uitvliegen.

Kijk dat de scheidsrechter een fout maakt is 1, dat is van alle tijden, maar dat de VAR het vervolgens niet terug roept.... dat wekt mij bij nog de meeste verbazing. Waar is de VAR dan goed voor..?

In het buitenland zijn ze ongetwijfeld ook op de hoogte van het gebruik van de Nederlandse var.
Voetbal was een contactsport, maar ze komen er nu achter dat we alleen nog maar zaalvoetbal spelen in Nederland op het gras.

Leipzig verdiende de overwinning. Het veldspel van PSG was niet om aan te gluren. Buiten de penalty om die nog eens onterecht was hebben ze werkelijk waar gewoon niks gecreëerd. Jammer dat ze geen fatsoenlijke opvolger voor Werner gekocht hebben. Wat een beesten duo zijn die Konate en Upamecano. Kunnen zo samen bij Frankrijk in de basis staan.

Wat een grap die penalty inderdaad. Als er uberhaupt al contact is, dan vraag ik me af of het zelfs binnen de 16 is. In eerste instantie lijkt dat wel zo te zijn, maar in de herhaling lijkt het toch echt nog erbuiten, en dat is dan als er al contact is want dat betwijfel ik ten zeerste.

Makkelie fluit altijd snel en geeft kaarten snel. Dus misschien is het wel gewoon onkunde van hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren