Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edwin van der Sar: ‘André Onana is onderweg om dat niveau te halen’

Laatste update:

Ajax speelde woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA een spectaculaire wedstrijd tegen Bayern München, maar door het 3-3 gelijkspel moeten de Amsterdammers genoegen nemen met de tweede plek in Groep E van de Champions League. André Onana had woensdag enkele puike reddingen in huis en dat is ook Edwin van der Sar niet ontgaan.

“Twee geweldige doelmannen na een fantastische wedstrijd gisteravond”, twittert de algemeen directeur van Ajax donderdagochtend, waarbij hij een foto plaatst van zichzelf tussen Onana en Manuel Neuer, doelman van Bayern. De oud-keeper van onder meer Ajax, Manchester United en het Nederlands elftal stelt dat Onana de goede kant opgaat.

“Ontzettend veel respect voor Manuel Neuer voor wat hij heeft bereikt en voor André Onana, die onderweg is om dat niveau te halen. Alle credits voor de spelers en de supporters dit seizoen, op naar de laatste zestien”, doelt Van der Sar op de volgende ronde van het miljardenbal. De loting vindt maandag 17 december plaats in het Zwitserse Nyon.

Ajax is met twaalf punten uit zes wedstrijden uiteindelijk tweede geworden in Groep E, met vijf punten voorsprong op nummer drie Benfica. Door de tweede plek gaan de Amsterdammers in de volgende ronde een groepswinnaar treffen, met als kandidaten Barcelona, FC Porto, Juventus, Manchester City, Real Madrid, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Ajax kan niet tegen Bayern loten, aangezien de twee ploegen bij elkaar in de poule zaten.

Verwacht jij dat André Onana deze winter of zomer vertrekt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een bizarre redding maakte Onana weer gisteren. Hij was eigenlijk al op weg naar de andere hoek maar met een katachtige beweging kon hij toch nog redden. Wat een geluk dat Lamprou gisteren niet speelde trouwens die had er minimaal 5 om zijn oren gekregen.

13 december 2018 om 11:22

Ik denk dat Lamprou een goede tweede doelman is, maar je mag in hindsight heel dankbaar zijn dat Onana op tijd fit was.
Komt soms wat onrustig over, maar in deze vorm een absolute puntenpakker.

13 december 2018 om 11:22

Wat is daar geluk aan? Onana is gewoon eerste keeper en indien fit speelt hij altijd. En fit was hij gisteren zeker.

13 december 2018 om 11:28

Geluk dat hij toch fit genoeg was om te spelen gisteren. Weet zeker dat Ajax met Lamprou op goal had verloren.

13 december 2018 om 11:30

Omdat hij zaterdag geblesseerd raakte en een vraagteken was voor gister?

13 december 2018 om 11:34

Is geen geluk, het zou pas geluk zijn als Lamprou op doel had gestaan en we daardoor een punt hadden gepakt gisteren, Je wist zaterdag al dat André gewoon zou gaan keepen, dit soort wedstrijden laat hij zeker niet aan zich voorbij gaan.

13 december 2018 om 16:44

Moet je nagaan als die redding het verschil is tussen verlies of gelijkspel ranselt hij in feite 900.000 euro de goal uit.

13 december 2018 om 11:23

Helemaal mee eens wat betreft Lamprou. Onana liet gisteren z'n klasse zien. In beide helften maakte hij een zeer belangrijke redding.

13 december 2018 om 12:51

Kinderachtig om Lamprou hier bij te betrekken. Onana is inderdaad uitstekend. Een 2e doelman is altijd ietsje minder, anders was hij 1e doelman. Slecht is hij niet.

Weer fantastische wedstrijd gespeeld gisteren, wat een geweldenaar is het toch. Als liefhebber ook ontzettend van genoten. De top die gaat hij dan ook makkelijk halen.

Zijn optreden gister, vond ik meer De Gea achtig dan Neuer achtig. Al denk ik eerlijk gezegd dat Onana sterker is op hoge ballen dan De Gea.

Kan echt wereldtop worden.

13 december 2018 om 11:26

In dat geval moet Ajax zijn vraagprijs ook fors omhoog opschroeven .
Voor een wereldtop keeper betalen ze in Engeland al zo'n 70/80 miljoen voor.
Ja, hij speelt slechts in de eredivisie maar laat het ook net als De Ligt en Frenkie De Jong zien op het allerhoogste internationale niveau.
Een vraagprijs van 50-60 miljoen voor Onana lijkt me zeer redelijk voor hem.
Ajax zou als het wilt zelfs naar 400 miljoen aan inkomsten in de zomer kunnen gaan dankzij de succesvolle CL campagne.
Nu kan Ajax misschien al 60 miljoen vragen voor Ziyech, 50-60 miljoen voor Onana, 40 miljoen voor Tagliafico, 80 miljoen voor Frenkie, 80 miljoen voor De Ligt, 80 miljoen aan CL inkomsten als Ajax nog 1 ronde verder komt. Kom je op een totaal van zo'n 400 miljoen aan inkomsten!
Daarmee zou Ajax al bijna het nieuwe stadion van Feyenoord mee kunnen opkopen bij wijze van spreken

13 december 2018 om 11:32

Denk best dat Ajax voor Onana minimaal veertig miljoen kan eisen. Weet trouwens alleen niet hoe lang hij nog onder contract staat.

13 december 2018 om 11:36

Gewoon ruilen met Barcelona, weer in ruil voor Cilissen en een mooi zakcentje erbij.

13 december 2018 om 12:03

Ja engeland betaalt dan voor keepers maar op dit moment heeft de hele top 7 een betere of gelijkwaardige keeper, dus geen reden om zoveel neer te leggen voor Onana.

Ederson
Kepa
Lloris
Allison
De Gea
Leno (komt het dichtst in de buurt mbt gelijkwaardigheid)
Pickford.

allemaal beter en spaanse, duitse en italiaanse topclubs gaan niet zoveel betalen voor Onana of zijn voorzien van beter.

Daarnaast zal natuurlijk niemand 60 miljoen voor Ziyech of 40 miljoen voor Tagliafico betalen. Wss ben je nog in je roes van gisteravond.

13 december 2018 om 12:09

Hoe verder Ajax in de CL komt hoe meer ze voor hun spelers kunnen vragen he
Zelfs Dickie vind Ziyech 60 miljoen waard

13 december 2018 om 12:15

Het enige waar ik me in kan vinden is dat alle engelse topclubs inderdaad al voorzien zijn sinds afgelopen seizoen of daarvoor al. En dat het allemaal redelijk jonge keepers zijn. Waar ik het niet mee eens ben is dat ze allemaal beter dan Onana zijn, want hij ontwikkeld zich echt stormachtig en vind ik van een ontzettend hoog niveau op dit moment en zeker niet onderdoen. Alleen moet hij dit nu over een langere periode laten zien. Maar het is niet voor niets dat ajax normaal gesproken bijna geen tegengoals krijgt. Zoals Ziyech nu speelt wil ik nog wel zien voor hoeveel hij weggaat. 60 gaat idd niet lukken denkbik maar 45 moet zeker kunnen.

13 december 2018 om 12:16

"zelfs Dickie", gek he dat is een Nederlander.

Geen buitenlandse club zal 60 miljoen betalen voor hem.

Uiteraard mag Ajax vragen wat ze willen maar of ze het krijgen is een tweede.
er bestaat niet iets als een formule die zegt: bij elke ronde CL is een speler 15% meer waard ofzo.

Daarnaast, hopelijk antwoord je nu wel, Hoezo heet jij wyzijnkampioen maar ben je niet voor Psv? Toen jij je account aanmaakte was Ajax al jaren geen kampioen

13 december 2018 om 12:20

alleen Leno zie ik op dit moment in de buurt komen van gelijkwaardig.
Kepa Pickford en ederson ontwikkelen zich ook enorm dus Onana is niet de enige die ontwikkelt.

De Gea, Lloris en Alisson laten al over langere periode constant zien dat ze wereldtop zijn. uiteraard een blunder af en toe daar gelaten, want dat kan de beste overkomen.

Welke keeper vind jij op dit moment minder goed dan Onana dan?

13 december 2018 om 12:24

Uiteraard gaan de vraagprijzen van Ajax spelers omhoog met elke ronde die Ajax verder komt in de CL. Maar daar staat geen vast percentage voor ofzo.
Ajax mag vragen wat ze willen.

Ik heb gewoon een nickname verzonnen zonder bij na te denken dat Psv fans dit eigenlijk gebruiken als ze kampioen zijn geworden.
Maar ben gewoon voor Ajax.

13 december 2018 om 12:29

Ik vind ze niet minder dan Onana. Nja over Leno kan je discussieren. Maar een aantal vind ik nou ook niet echt veel beter. De Gea is wel een beesd en Lloris is ook. Die staan er voor mij duidelijk boven. Maar ook omdat ze al jaren meedraaien en enorm veel ervaring hebben. Iets wat Onana nog wel duidelijk mist.

13 december 2018 om 12:34

ik weet niet of psv fans het gebruiken maar vond het frappant dus was benieuwd. maar bedankt voor je antwoord!

Klopt wat je zegt over vragen wat ze willen maar ze moeten wel oppassen het momentum niet te verspillen, dan blijven ze bij Ajax, opzich ook niet erg voor de amsterdammers

13 december 2018 om 12:36

Nee op zich niet erg. Drie keyspelers verkopen is eigenlijk al voldoende.
Dat zullen De Ligt, Frenkie en Ziyech zijn.

13 december 2018 om 13:13

Juventus zou volgens mij een mogelijkheid zijn, aangezien die met Sczcesny geen topkeeper hebben en wel genoeg kunnen en willen spenderen.

PSG zie ik als optie. Buffon zal na dit seizoen, of uiterlijk het seizoen daarna met pensioen gaan. Areola is in mijn ogen geen topper, dus daar zie ik voldoende potentie om naartoe te gaan en is ook een club die niet kijkt op een Eurotje meer of minder.

Dortmund zou overigens ook een geweldige optie zijn, maar die gaan nooit zoveel betalen voor een keeper.

13 december 2018 om 13:53

Szczesny is gewoon een betrouwbare keeper, daarnaast zit Perin ook nog op de bank.

13 december 2018 om 11:59

misschien beter op hoge ballen dan de Gea van 2012-2013 toen hij net in Engeland kwam, maar op dit moment beheerst De Gea elk aspect van het keepersvak als de beste, dan wel top 3 keeper vd wereld.

Onana is erg goed, daar niet van, maar nog niet zo goed dat hij zich kan meten aan De Gea

13 december 2018 om 12:15

Nee, nog niet uiteraard, De Gea is naar mijn mening de beste keeper van het moment, ik bedoel qua potentie.

Die is ook na dit seizoen weg. Ajax gaat een drukke zomer krijgen.

13 december 2018 om 11:31

Met heel veel geld op de bankrekening
Er zal goed gescout moeten worden, maar hoop dat niet iedereen vertrekt. Onana zal wel vertrekken.

13 december 2018 om 11:42

Er zullen al genoeg lijstjes opgesteld zijn hoor. Dat Ziyech weg gaat is een zekerheidje na dit seizoen, dan kunnen daar nog Frenkie en De Ligt bijkomen en wellicht Onana en Nico ook nog. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat er goede, talentvolle vervangers gehaald zullen worden. Ajax is niet meer bang om geld uit te geven en er komt ongelofelijk veel geld binnen volgend jaar. De weg richting de Europese (sub)top is ingezet, nu zo door blijven groeien!

13 december 2018 om 12:17

Ik hoop het. Geld zal absoluut niet het probleem zijn, maar de scouting zal absoluut de komende tijd hun best moeten gaan doen. Er zullen zeker wat jongeren uit de jeugd een kans gaan krijgen, maar er moet flink wat geïnvesteerd gaan worden in dragende spelers. We zullen zien wat de toekomst ons gaat brengen, maar hopelijk kunnen we blijven groeien.

13 december 2018 om 12:36

Uitdaging voor Ajax gaat en zal het blijven aantrekken van spelers die EN goed genoeg zijn om Ajax de aansluiting bij de Europese subtop te laten vinden en te behouden. Bij de top ga je nooit aansluiten omdat dat soort spelers niet naar de Eredivisie komen, al zou Ajax bij wijze van spreken zo rijk zijn dat ze 80m aan een speler kunnen uitgeven. Daarnaast zal Ajax afhankelijk blijven van de jeugdopleiding. Grote talenten als Frenkie en De Ligt zullen niet naar de Eredivisie komen, die moet je zelf opleiden. Je kunt hooguit proberen weer de volgende Sanchez of Onana te vinden. Subtop lijkt mij het hoogst haalbare voor Ajax zolang de Eredivisie niet in algeheel niveau vooruit gaat.

13 december 2018 om 14:18

Ik heb zin in de komende transferperiode. Overmars zijn recente aankopen bekijkende tovert hij steeds wat moois uit de hoge hoed en dat doet hij al vaak een half kaar eerder.

13 december 2018 om 15:42

Goede reactie, buitenspelgoal. Dit is de realiteit van Ajax maar ook van PSV. Het scouten is zo belangrijk, maar zeker voor Ajax is de jeugdopleiding nog steeds het hart van de club. In januari zal iedereen blijven en in de zomer kan het feest beginnen....

13 december 2018 om 12:37

Ik vind Onana echt een topper! Maar ben wel benieuwd bij welke club hij direct eerste keeper gaat worden! Tot nu toe komt alleen AS Roma in me op!

13 december 2018 om 12:43

Juventus

13 december 2018 om 13:54

Onana zou echt niet spelen boven Szczesny en Perin.

Dankzij Onana heb je nog een punt overgehouden gister, blij dat hij alsnog kon spelen. Blijft toch een fenomeen, hoe hij zich heeft ontwikkeld na het vertrek van Cillessen. Als hij die rare momenten kan weghalen uit zijn spel (Benfica uit) is het gewoon een keeper van wereldniveau.

Onana is op de goede weg. Die bal die hij tegen z'n hoofd krijgt was natuurlijk wat gelukkig, maar dat dwong hij zelf ook goed af door rustig te blijven. Die katachtige redding in de tweede helft was fantastisch.

Het is nu aan André om toch wat stabieler te worden. Hij maakt fantastische reddingen, maar soms ook nog te grote fouten. Ik denk dan aan die blunders in Oostenrijk en in Lissabon. Toch maakt hij dan die fouten meer dan goed. Ik ga er van uit dat Onana volgend jaar ergens anders speelt.

13 december 2018 om 15:38

Vind jij hem nu al niet vrij stabiel dan?

13 december 2018 om 15:46

In het hele seizoen niet echt. Dat een fout van een keeper meestal fataal is, is een feit, maar wat André overkwam in Oostenrijk en Portugal mag eigenlijk niet. Maar goed, misschien overdrijf ik hoor aangezien hij zelfs tegen Benfica eerst vreselijk in de fout ging om aan het eind weer een zeer belangrijke redding te maken.

13 december 2018 om 15:50

Persoonlijk vind ik die kleine "foutjes" niet erg, het blijft nog een ontzettend jonge keeper. En ik zie een indrukwekkende ontwikkeling bij hem, op ieder facet.

Onana is een fantastische keeper en zeker goed bezig maar laten we weer even rustig aan doen en niet óók Onana al zo ver ophemelen.

Kijk die redding tegen brazilie van onana dat was echt eng

Onana is heel erg goed op weg de laatste tijd. Ik vond hem altijd een ongeleid projectiel in de goal, met van die rare fratsen en sprongen die menig verdediger hartverlammingen veroorzaakte. Dat is er een beetje uit aan het gaan. Verreweg de beste keeper uit de eredivisie, en als hij deze lijn doortrekt, zie ik hem zeker naar een Europese (sub)topper gaan in de nabije toekomst.

Hij was gisteren met Ziyech de beste man bij Ajax. Los van zijn reflexen vind ik hem ook goed positie kiezen bij een doelpoging. Je kan zoveel reflexen hebben als je wilt maar als je niet op het juiste moment precies goed staat in doel dan kom je nooit bij de bal.
Ik beb hem gisteren maar op 1 fout betrapt toen hij onder een bal doorging in de tweede helft. Maar dit werd afgefloten omdat een bayern aanvaller een duwfout maakte op een ajax verdediger.

13 december 2018 om 11:57

Volgens mij is Onana ook niet zo'n goede penaltypakker. Ook een klein minpuntje van hem.

13 december 2018 om 12:09

Daar moet je mazzel mee hebben. Een goed geschoten strafschop is onhoudbaar voor iedere keeper.

13 december 2018 om 12:13

Toch zijn er ook keepers die echt specialisten zijn op het stoppen van penalty's terwijl ik bij Onana meer het idee heb dat hij maar een kant op springt bij penalty's.

13 december 2018 om 13:04

Tja, Cillessen was (is) ook geen penaltykiller. Als dat t enige is... 👍🏽

13 december 2018 om 12:27

Ik vond Nico weer ongelooflijk goed, Ziyech vond ik ook goed, maar stak er niet volledig bovenuit hoor

13 december 2018 om 12:36

Tagliafico leverde gisteren een bal in wat normaal gesproken een doelpunt op zou leveren. Gnabry kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven. Zijn directe tegenstander kreeg gisteren teveel ruimte.
Tagliafico veroorzaakte ook de penalty op Thiago.
Hard werken en inzet staat niet gelijk aan goed zijn.

13 december 2018 om 13:25

Vooral alsnog deed hij meer goed dan slecht, speelde gewoon een berepot met als bekroning een doelpunt. Hoe zwart/wit je het ook wilt bekijken.

13 december 2018 om 13:50

Thiago had al veel eerder naar de grond gewerkt moeten worden dus dat kan je moeilijk op Nico schuifen. En een klote bal staat niet gelijk aan hoe hij de rest van de wedstrijd speelde. Ging vol voor elke bal en ging zelfs kopduels aan met de langste gasten van Bayern. De beste man ging voorop in de strijd.

Onana keepte een uitstekende wedstrijd maar hij is erg wisselvallig prima wedstrijden wisselt hij af met amateuristisch geblunder. Tegen Sturm Graz maait hij onnozel over de bal heen, tegen Benfica dook hij er knullig twee meter onderdoor en in een interland tegen de Comoren liet hij een bal door z'n benen gaan wat er ook vrij clownesk uitzag. Dit allemaal de laatste 4 maanden.
Onana is zeker talentvol maar voorlopig maakt hij wel erg veel fouten en foutjes voor "top"keeper.

Het totale resultaat van Ajax in de CL is verder uitmuntend natuurlijk. Niet de zwaarste poule maar knap dat je je zonder nederlaag plaatst voor de ko fase.

13 december 2018 om 12:16

Ik heb de gea en neuer ook de laataye maanden op foutjes betrapt vraag me ook af of het voor een keeper mogelijk is om foutloos een seizoen te keepen eerlijk gezegd.

13 december 2018 om 12:18

Een heel seizoen foutloos lukt waarschijnlijk geen enkel voetballer dus ook een top keeper niet. De fouten die Onana maakt maken de Gea en Neuer ook wel eens maar niet 3 blunders in vier maanden.
Onana moet nog een hoop leren en hopen op een transfer naar een topcompetitie zodat hij nog verder kan groeien.

13 december 2018 om 15:41

Tornado, kijk jij wel wedstrijden van Ajax? Die foutjes zijn er de laatste tijd bijna niet meer hoor.

13 december 2018 om 17:13

Onana is talentvol maar hij is lang niet op het niveau van de keepers van de Europese topclubs. Wat niet is kan nog komen...

13 december 2018 om 13:29

Vier maanden inderdaad maar besef daar in wel dat Onana daar heel veel wedstrijden in heeft gespeeld. Dat je daarin slechts 3 blundertjes weet te benoemen, laat maar weer zien hoe ijzersterk Onana speelt dit seizoen. Neem daarbij ook de vele clean-sheets, tekent ook gelijk hoe indrukwekkend Onana bezig.

13 december 2018 om 17:12

Drie opzichtige blunders in 4 maanden is vrij veel voor een top keeper...

14 december 2018 om 09:33

Valt wel mee als dat afzet tegen het aantal redden en daardoor het aantal punten wat het heeft opgeleverd.

Hele goede keeper alleen z'n spelhervattingen kunnen/moeten beter...

13 december 2018 om 13:14

Dat is zeker een punt waar hij aan moet werken. Als je ziet hoe Neuer dat doet, bijna elke trap kwam aan

Hij had nog een raar momentjetoen hij wild naar voren sprong, maar deze keeper is echt gewoon heel speciaal, zo'n redding tegen Lewandowski's kopstoot is echt katachtig, reflexen van de buiten categorie!!!
Ajax gaat heel erg veel geld verdienen deze zomer, als Kepa 80 miljoen waard is dan kan Onana ook zo iets kosten wat mij betreft. Onana heeft zich in Europees verband altijd laten zien, hele goede keeper, en nog zoveel rek in

Ik persoonlijk zie het niet gebeuren dat Onana een bedrag boven de 25 miljoen gaat opleveren.
Is bij vlagen formidabel maar ook af en toe klungelig .
Wanneer Ajax een vraagprijs van ik noem maar wat 35 miljoen zou eisen ,zal hij niet verkocht gaan worden.

13 december 2018 om 12:54

Ik heb er geen problemen mee als hij volgend seizoen niet wordt verkocht. Verder heb ik alle vertrouwen in de onderhandelingen van Overmars. Dat komt wel goed.

Ik acht de kans groot dat Onana gewoon blijft aankomende zomer. De jong, de Ligt en Ziyech zullen vertrekken maar verder moet Ajax zijn poot stijf houden. De 160/170 miljoen die je hieraan over houdt lijkt me wel voldoende voor 1 transferperiode. Daarnaast zoals al is opgemerkt in dit topic zijn alle topclubs al voorzien van goede keepers, waar zou hij heen moeten? Onana heeft het volgens mij prima naar zijn zin bij Ajax en wil Amsterdam denk ik alleen verlaten voor de echte top. Wat mij betreft belonen ze hem met een grote contractverbetering a la Ziyech als hij besluit om te blijven.

Met Onana in het doel krijg je als verdediger ook vertrouwen. Hij heeft ook een overzicht en kan het spel snel hervatten (wat helaas niet bij ons gebeurt).hij doet me denken aan Gomes in zijn tijd bij PSV met zijn reddingen.

13 december 2018 om 15:43

Man man, wat was die Gomes een geweldenaar. Vooral Ajacied zorgde hij wel voor veel frustraties. 🙄🤦🏾‍♂️

14 december 2018 om 16:18

Jammer dat zulke keepers niet in Nederland zijn. Hoe is Ajax aan Onana gekomen? Wie heeft hem ontdekt?

geweldige keeper. hij heeft zich echt spectaculair ontwikkelde de afgelopen 2 jaar

13 december 2018 om 15:43

Zeker waar, echt een genot om naar te kijken.

Als er iemand 80 miljoen of 100 miljoen euro waard is dan is het Onana het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren