Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edgar Davids kiest voor verrassende trainersklus in het buitenland

Laatste update:

Edgar Davids vervolgt zijn trainersloopbaan bij SC Olhanense, zo bevestigt hij maandag via een kort bericht op Instagram. De Nederlandse coach is de opvolger van José Carlos Araújo, die eind 2020 zijn contract bij de club uit Portugal liet ontbinden. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Davids op korte termijn officieel wordt gepresenteerd door Olhanense, dat dit seizoen uitkomt op het derde Portugese niveau.

"Volgende hoofdstuk: Sporting Club Olhanense", schrijft Davids bij een foto van het logo van de Portugese derdeklasser. A Bola wist eerder deze maandag al te melden dat de keuze van Olhanense was gevallen op Davids. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, AC Milan en Tottenham Hotspur fungeert sinds augustus vorig jaar als assistent van trainer Andries Jonker bij Telstar. Vanwege de coronamaatregelen kon hij in november enkele weken niet op en neer vliegen vanuit Portugal richting Nederland. Desondanks meldde Davids zich zo vaak mogelijk bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, daar hij zich wil ontwikkelen als trainer.

De inmiddels 47-jarige Davids heeft nog niet heel erg veel ervaring op het trainersvlak. De oud-speler was korte tijd speler-manager bij Barnet en hij liep daarna stage bij Oranje Onder-20. Bij Olhanense begint Davids aan zijn eerste klus als hoofdcoach. Na het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach van Oranje, augustus vorig jaar, verklaarde hij tegenover De Telegraaf nog dat de KNVB hem mocht bellen, wat aangaf dat Davids behoorlijk ambitieus is. Uiteindelijk werd Frank de Boer aangesteld als opvolger van de naar Barcelona vertrokken Koeman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De KNVB mocht mij ook bellen voor t bondscoachschap. Getuigt niet automatisch van ambities, meer van een leuke klus. On: zie in hem geen toptrainer, eerder een specifieke, individuele trainer.

4 januari 2021 om 12:39

Sterker nog: het getuigt niet van ambities, maar van flinke zelfoverschatting

4 januari 2021 om 12:50

Nee voetbalzone doet weer fijn aan sensatiezoekerij. Davids heeft dat gezegd met een knipoog. Hij zou het ooit willen, maar heeft ook gezegd nu nog niet daarvoor in aanmerking te komen, omdat hij nog moet leren.

Woonachtig in Portugal maar wel assistent trainer bij Telstar? Ik neem aan dat Telstar niet de reiskosten van Edgar vergoed dan.

4 januari 2021 om 11:40

Klopt, doet ie uit eigen zak.

4 januari 2021 om 13:13

Lijkt me wellicht goedkoper dan een auto vd zaak?

Heerlijk toch? Beetje in Portugal waar die woont lekker een clubje op het derde niveau coachen, niet al te veel druk, lekker weer. Ik zou hier ook geen nee tegen zeggen.

Als hij er in slaagt zijn ploeg met zijn instelling te laten spelen gaat t zeker leuk worden. De pitbull, mooie vent!

Prima keuze, een beetje in de luwte ervaring opdoen. En daarna steeds een stapje hogerop als het allemaal lukt.
Of hij een goede trainer is/wordt is de vraag, we zullen het zien.

Man wat vond ik Davids een held zeg. Voorop gaan in de strijd, geniale techniek en übercool qua presentatie. Heb altijd veel meer met hem gehad dan met de wijsneuzerige Seedorf. Alleen jammer dat hij zich later een beetje BLM-achtig ging gedragen. Dat had hij volgens mij helemaal niet nodig, want hij was razend populair en voelde toch echt als ‘een van ons’.

Zo verrassend vind ik dit niet. Davids heeft nog niets laten zien als trainer, dus die pakt waarschijnlijk wat hij pakken kan. Als er dan een club komt die je haalt vanwege je reputatie als voetballer, is dat een uitgelezen kans. Uiteindelijk zullen we wel gaan zien hoe z'n trainerscarriere eruit komt te zien. Ik heb ook totaal geen beeld bij de coach Edgar Davids.

Hmmm, een voormalige "godenzoon" die zich niet te groot voelt voor een klein Portugees clubje. Interessante keuze, veel succes Edgar, volgens mij kun je die spelers daar veel bijbrengen met jouw ervaring.

Edgar was een goede voetballer maar als mens vond ik het maar een vervelende irritante vent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren