Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

ED bevestigt zorgelijke situatie PSV en kritiek op ‘eigenwijze’ Van Nistelrooij

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij maakt dit seizoen hoe dan ook af als trainer van PSV, zo meldt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad, die de situatie bij de Eindhovenaren als ‘zorgelijk’ omschrijft. De Telegraaf concludeert dinsdagochtend eveneens dat een grondige evaluatie over het functioneren van Van Nistelrooij en de technische staf na dit seizoen de hoogste prioriteit heeft voor technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de leiding van PSV maandag al ‘de hele boel’ geëvalueerd. Hieruit is voortgekomen dat Van Nistelrooij een dag later gewoon de training zal leiden. De spanning zou groot zijn nu de Eindhovenaren de tweede plaats in de Eredivisie nog niet hebben veiliggesteld, waarmee ze zich ook verzekeren van een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

Telegraaf noemt twee spelers van PSV die onvrede over Van Nistelrooij uitspraken

De Telegraaf stelt in een uitgebreide analyse dat technisch directeur Earnest Stewart een lastige erfenis wacht bij PSV.Lees artikel

Volgens Elfrink zijn er het hele seizoen af en toe ‘dingetjes’ binnen de technische staf en klagen verschillende spelers over de gang van zaken. Eerder werd al door De Telegraaf gemeld dat Van Nistelrooij, Fred Rutten en André Ooijer op gespannen voet met elkaar leven. Bronnen rondom Rutten zouden er rekening mee houden dat hij zijn taken na dit seizoen naast zich neerlegt bij PSV. Van Ooijer was al langer bekend dat hij stopt als assistent. Binnen de spelersgroep zouden grote zorgen zijn over een mogelijk vertrek van Rutten en Ooijer, waarmee veel trainerservaring verdwijnt.

Dat de temperatuur binnen de technische staf tot een nulpunt is gedaald, komt naar verluidt grotendeels door Van Nistelrooij-vertrouweling Javier Rabanal. De Spaanse assistent-trainer speelt een te dominante rol, zo schrijft Elfrink. Van Nistelrooij zou daarnaast worden gezien als eigenwijs. “Hij ging regelmatig tegen de adviezen van zijn assistenten in, vertellen bronnen rond PSV. Dat is niet helemaal ongewoon, want een trainer moet natuurlijk autonoom kunnen handelen.”

Onder anderen het niet of minder opstellen van Olivier Boscagli en Érick Gutiérrez zou binnen de staf weleens zijn bekritiseerd. Meerdere spelers hebben volgens de berichtgeving ook kritiek geuit op Van Nistelrooij. PSV ontkent niet dat er sprake is geweest van een gesprek tussen de clubleiding en verschillende spelers, maar volgens de Eindhovenaren wordt de inhoud van dit gesprek te groot gemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al jaren chaos binnen de club…. Eerst met Van Bommel, gevolgd door De Jong en nu dit weer…. Waar je nu juist zou moeten bouwen, ben je wederom puin aan het ruimen…..

23 mei 2023 om 09:12

Vind het nog steeds schandalig hoe er met van Bommel is omgegaan.. Kind van de club en zo buiten gezet. Je ziet nu hoe hij het bij Antwerpen doet, heeft iemand als overmars achter hem staan en doet het meer dan prima. Dat krijg je dus als je als club geen sterk team hebt buiten het veld..

23 mei 2023 om 09:21

Dan nog had Van Bommel natuurlijk wel beter mogen presteren dan 2 zeges in een reeks van 12 duels, voor dat hij ontslagen werd. Tussendoor nog even verlenging nodig gehad tegen Genemuiden volgens mij.

23 mei 2023 om 09:24

Onzin, je praat nu net Johan Derksen na. Van Bommel maakte zichzelf onmogelijk binnenskamers bij PSV, hij wilde zelfs Mart van den Heuvel eruit gooien, dat zegt genoeg.

23 mei 2023 om 09:35

DVCer - dat was voor de beker tegen GVVV dacht ik ja. Gelijkspel na 90 minuten.

23 mei 2023 om 10:06

Zal het misschien niet liggen aan PSV zelf? Van Bommel en Schmidt doen het meer dan uitstekend bij hun huidige clubs. Benfica staat zelfs bovenaan en heeft de kwartfinale gespeeld in de CL.

23 mei 2023 om 12:17

wazza, je hebt gelijk, GVVV inderdaad

23 mei 2023 om 13:08

GVVV - PSV stond onder leiding van Faber als ik me niet vergis. MVB was al ontslagen

23 mei 2023 om 13:58

"vind het nog steeds schandalig hoe er met van Bommel is omgegaan.. Kind van de club en zo buiten gezet. "

PSV is een nette club. Altijd geweest ook. Dus ik had het best eens met je kunnen zijn. Sowieso heb ik er altijd een hekel aan als een trainer voor het einde van het seizoen ontslagen wordt en zeker als dat wordt veroorzaakt door emotiemanagement (zie ontslag Rutte in 2012 door Tiny Sanders).
Maar in dit geval, met Van Bommel, kón het echt niet anders meer. En dan heb ik het niet eens over die desastreuse reeks nederlagen die Van Bommel leed. In zijn geval was het echter zwaar terecht én enorm nodig. Van Bommel had zichzelf in die relatief korte tijd echt volledig onmogelijk gemaakt binnen de organisatie van PSV. Dat kon echt niet meer.

Dat hij het nu bij Antwerp goed doet vind ik fijn voor icoon Van Bommel. Maar vergeet niet dat hij ook bij Wolfsburg er in korte tijd ook uit lag. Met zelfde gedoe als bij PSV. Dus het ligt echt niet puur aan PSV.

23 mei 2023 om 09:19

Het is enorm zuur voor Ruud als clubicoon en mens, maar het is voor PSV beter dat de wegen na dit seizoen gaan scheiden. Ruud heeft de beker gepakt en de fruitschaal, maar er zitten te weinig vastigheden in het spel van PSV en tactisch klopt het niet onder RvN: er is te weinig waar komend seizoen op kan doorgegaan. Als de spelers deels het vertrouwen in de trainer opzeggen moet je zelf ook je conclusies trekken. Qua timing is het alleen drie keer niets dit. Had liever gezien dat dit na AZ-uit zou losbarsten,

23 mei 2023 om 09:35

Een beetje een risico als je een trainer aantrekt o.b.v. naam en binding met de club i.p.v. bewezen trainerscapaciteiten.

Een fout die veelvuldig wordt gemaakt.

23 mei 2023 om 09:34

@psvchamps
Moet je nagaan of jullie Feyenoord of Ajax waren geweest. Dan was de aandacht van de pers veel groter geweest en de druk 8x zo hoog.

23 mei 2023 om 21:06

Nou he Paauwer! En verreweg de meeste PSV fans zijn ook maar wat blij met het feit dat van elke scheet in Amsterdam of Rotterdam door De Telegraaf een donderslag wordt gemaakt, terwijl in Eindhoven in verreweg de meeste gevallen juist niets naar buiten wordt gelekt en de dingen heerlijk binnenskamers blijven zoals dat ook hoort. En dat noemen ze bij PSV dan medelijden. Met Ajax en Feyenoord. Het is dan ook heerlijk om een provincieclub te zijn en geen club als Ajax of Feyenoord. Dank voor de bevestiging.

23 mei 2023 om 10:12

Het zou wel schelen als je je coach eerst eens helpt met goed materiaal neer te zetten. Buiten Xavi Simons en Veerman is PSV weinig bijzonder imo. Die achterste linie kan ook echt niet. Zondag grossierde die ook in individuele fouten en dan krijgt Van Nistelrooij de schuld van een blunder van Ramalho en een Branthwaite die loopt te blunderen

23 mei 2023 om 10:27

Die achterste linie is al veel te lang een zwakte bij PSV…. Ik kan er ook totaal niet bij dat daar nooit in geïnvesteerd lijkt te worden. Die linie kost je jaarlijks punten en CL inkomsten…. Waarom wil niemand dat zien?
Ik snap dat je meer kunt verdienen aan aanvallers en middenvelders, maar voor je resultaten heb je verdedigers net zo hard nodig…

23 mei 2023 om 10:28

Mja je kan toch gewoon Mwene opstellen ipv Teze en Boscagli/teze ipv Ramalho, dan heb je gewoon een degelijke verdediging (niet s werelds, maar wel degelijk) Dat snap ik niet van Ruud evenals dat hij Bakayoko na een goede periode op de bank heeft gezet. Verder gewoon de 2e plek veiligstellen en dan maar zien wat de club/spelers willen. Zoals door iemand anders ook al werd gezegd is het nu moeilijk om een geschikte vervanger te vinden.

23 mei 2023 om 10:31

Van Nistelrooij zal als beginnend coach best fouten maken, maar de TD/beleidsbepalers en ook zeker een aantal spelers mogen ook best een keer in de spiegel gaan kijken, want alle schuld op de coach afschuiven is echt veel te makkelijk. Het is ook gewoon een gebrek aan kwaliteit op veel posities

23 mei 2023 om 10:41

Daar ben ik het helemaal mee eens.eerst hol je de selectie uit en ontsla je de trainer.daarna raak je je 2 beste spelers kwijt in het midden van het seizoen en krijgt er niks noemenswaardig voor terug.wat hadden ze verwacht dan dat er ging gebeuren dit seizoen? De selectie is gewoon brandhout en op benitez Sangare,veerman en Xavi na heeft eindelijk niemand echt iets te zoeken in de basis van psv. Verdediging is ongelovelijk slecht en alsnog elke keer de grootste stoorzenders van het spel opstellen met ramalho en til.brengen beide helemaal niets voetballend.een grote bron van onrust en opeenstapeling van fouten bij beide.Achterin gewoon van Aanholt boscagli teze mwene opstellen. Ik vind zelf veerman maar een slap verhaal en zie liever een vechter als guti maar dat is mijn mening. Middenveld guti Sangare Xavi en voorin hazard Silva/Luuk bakayoko

23 mei 2023 om 20:59

Je klopt Japie, die Ernest Stewart die mag zichzelf wel eens stevig in de spiegel aankijken voor zijn enorme aandeel in dit enorme echec van twee prijzen en, nog steeds mogelijk, een tweede plek en Vcl!!

23 mei 2023 om 14:30

Wellicht een keer ophouden met voormalige spelers als trainer aanstellen. Laat Ruud eerst maar eens vlieguren maken op een lager niveau.

23 mei 2023 om 19:51

@psvchamps

Klopt. Maar die clubs blijven maar overal “voetbalmensen” en “clubmensen” aanstellen. Hartstikke gezellig allemaal, maar een miljoenenbedrijf leid je ook gewoon met een aantal professionals. Bestuurders. En die hadden nooit RvN nooit aan mogen stellen. Hij wilde zelf niet eens.

Ik denk dat die laatste zin wel slaat op de gehele toestand. Kon dit gebeuren niet nog 1 week wachten?

23 mei 2023 om 09:14

Denk dat de toch nog niet zekerstelling van de tweede plaats hier wel een aandeel in heeft…. Hoewel de instelling van de spelers tegen Heerenveen aardig te wensen overliet… Ja je begint sterk en maakt de 1-0, maar we weten hoe het daarna verder ging….

23 mei 2023 om 09:42

Nog 1 wedstrijd te gaan met een 2e plek en 2 prijzen in de pocket en Elfrink weet te melden dat RVN nog blijft dit seizoen. Goh, wat een uniek staaltje journalistiek. Mooie glazen bol met open deuren wil ik ook wel.

Zoals zo velen hier eerst roepten, pas als Rik Elfrink reageerd met nieuws wordt het pas serieus. Ik snap dat mensen een mening hebben over de telegraaf, maar ze zaten toch wel in de goede richting dat het niet lekker loopt bij psv.

23 mei 2023 om 09:16

Sterker nog, Elfrink is als PSV watcher gewoon laat.

23 mei 2023 om 10:06

Nee hoor, Elfrink heeft al een paar weken geleden benoemd dat er onvrede is binnen de staf maar dat was niet nieuwswaardig. De Telegraaf gooit er een ander sausje overheen wat meer richting het extreme gaat. De waarheid zal in het midden liggen, want als er geen onvrede zou zijn na zo een drama seizoen zou heel zorgwekkend zijn.

23 mei 2023 om 10:43

Precies dat. Alle complot theorieen werden uit de kast gehaald, De telegraaf doet het met opzet voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ blabla.

Waar zijn alle mensen die dit riepen nu? Is het nu wel waar omdat het ED het publiceert?

Waar rook is, is vuur. Ik ga er vanuit dat er een kern van waarheid in zit, dit lijkt mij langzaam het einde van RvN bij PSV. Weer een PSV icoon kapot gemaakt...en maar lachen om Heintinga bij Ajax....en dat zeg ik als Fc Utrecht supporter.

23 mei 2023 om 11:00

Sverige komt omdat het aantal supporters op VZ in grote aantallen verschillen en een roze bril dragen en noet meer objectief zijn helaas.

23 mei 2023 om 13:13

Of zou het komen omdat de Telegraaf er vaker naast zit dan dat ze het bij het rechte eind hebben?

Nee, moet domme blindheid door clubliefde zijn.

Zat Valentijn er toch eens goed bij, ook wel een keertje leuk. Heb zin in zondag, gaat nagelbijten worden voor zowel Ajax, AZ als PSV.

23 mei 2023 om 21:03

"zat Valentijn er toch eens goed bij, ook wel een keertje leuk. "

Je houdt jezelf voor de gek. Valentijn Driessen heeft het, zoals nu, ook eerder al heel erg vaak bij het rechte eind gehad. Bijvoorbeeld in zijn berichten over Ajax. Ik snap dat je nog in de mythe wilt leven dat Driessen altijd alles verzint (als het over Ajax gaat), maar dat het lekker waar is allemaal omdat het nu over PSV gaat, maar dat doe je aan zelfdelusie.

23 mei 2023 om 21:46

Driessen roept altijd veel en vanzelf is dan eens wat waar. Dat ze dit nu toevallig melden is leuk maar doet niet af aan het feit dat hij er 99% naast zit. Onze nieuwe trainer is Johno Heitingenger. Een Spaans Duitse trainer die ook John Heitinga is en uit het netwerk van Mislintat komt. Spanjaard zou het zijn, toen werd het een Duitser en toen toch John. Bergwijn zat die goed bij maat voor de rest kan ik me weinig herinneren.

23 mei 2023 om 22:01

" Dat ze dit nu toevallig melden is leuk maar doet niet af aan het feit dat hij er 99% naast zit. "

Nope, onzin. Jij maakt ook alweer die traditionele fout om nieuwsberichten en columns door elkaar te halen. In een opiniestuk mag een journalist roepen wat hij wel en denkt. Als jij je stoort aan zijn mening, prima, maar dat maakt niet dat hij dus 'alle nieuwsfeiten uit zin duim zuigt'. Maar in de nieuwsberichten heeft hij het uiteraard wel bij het rechte eind. En dat is en blijft gewoon simpel zat, want bij Ajax lekt niet allen álles uit (en dan ook echt álles), er zijn daarnaast legio bronnen binnen de club die maar wat graag aan journalisten lekken.

En ik snap hetwel, ooit is het verhaal verspreid dat allen Schreuder hét lek was bij Ajax, maar Ajax is gewoon zo lek als een zeef. Lekken zat daar. En dus heeft Driessen het, bij nieuwsberichten, in bijna alle gevallen gewoon helemaal bij het rechte eind. Soms haalt de realiteit een scoop links of rechts in, dat kan in voetbal, maar dat hij er 99% naast zit in nieuwsberichten (zoals dit over RvN) is gewoon onzin.

@PieterPost & @Andres13, Nog steeds onzin/stemmingsmakerij van de Telegraaf?

Maar goed, dit zag je natuurlijk al een beetje aankomen. Wel benieuwd of PSV Van Nistelrooy laat zitten, bij een 2e of 3e plek.

Voor een debuterende trainer doet hij het echt niet slecht. Voor een topclub dat al 5 jaar geen kampioen is geworden gaat het wel matig, al jaren. Moeilijke beslissing voor Brands en Stewart.

23 mei 2023 om 09:14

Het is nog moeilijker natuurlijk omdat Ruud in de eerste plaats nee zei. En pas na extra druk erop zei hij pas ja. Dan kun je het ook niet maken om hem dan bij een 2de of 3de plek te ontslaan zou je zeggen?

Maar goed, zoals het nu gaat ga je volgend jaar ook niet je doelstellingen behalen lijkt mij. Of er moet in de zomer een complete renovatie plaatsvinden.

23 mei 2023 om 09:22

Dit is gisterenavond al gemeld door het Eindhovens Dagblad, of althans, de bevestiging. Qua prijzen en indien hij tweede wordt heeft hij het niet eens heel slecht gedaan als debuterende hoofdtrainer. Maar qua tactiek, veldspel, en spelersontwikkeling zijn we niet veel opgeschoten dit jaar. En dat moet je wel meenemen in de evaluatie.

23 mei 2023 om 09:29

Je moet ook meenemen dat de verdediging al jaren van bedenkelijk niveau is. Een Ramalho zou bij niemand in de top 5 basis spelen. Daarnaast zijn je twee topspeler in de winterstop verkocht. Knap dat hij dit resultaat nog heeft weten te halen, al ligt dit natuurlijk ook aan de rest van de falende clubs.

Maar goed, als dit soort dingen gaan spelen, gaat ie eruit verwacht ik.

23 mei 2023 om 10:52

Wat voor veldspel had je verwacht dan met spelers als luuk de Jong til ramalho Braithwaite mwene teze Obispo allemaal spelers die nog niet eens normaal 2 keer een bal kunnen overspelen of een bal aan kunnen nemen in de drukte.Als psv 2de word en 2 prijzen wint dit jaar heeft van Nistelrooij een topprestatie geleverd.aan het begin van het seizoen had niemand ons bij de top 2 al voorspelt en daarna zijn we ook nog eens onze 2 beste aanvallers kwijt geraakt en niks voor teruggekregen.laat van Nistelrooij zelf een team samenstellen nu met Ernie en het echt naar zijn hand te zetten want de laatste jaren heeft de directie de coach gewoon in de steek gelaten met die kutselecties die ze hebben samengesteld.viel geen eer mee te behalen

23 mei 2023 om 09:44

@MessiBazoer Op het moment dat ik dit gisteren benoemde, had Rik Elfrink het nieuws nog niet bevestigd dus toen trok ik het inderdaad in twijfel. We kennen namelijk allemaal de Telegraaf en bij PSV zijn ze eigenlijk altijd minder goed geïnformeerd dan het ED, dus zo gek is het niet om er eerst vraagtekens bij te zetten.

23 mei 2023 om 09:52

Is wel bijzonder dat Rik hierover dus minder goed was ingevoerd dan de Telegraaf.

23 mei 2023 om 09:58

Misschien hebben ze wel een lijntje naar een Ooijer. Zal mij niets verbazen

23 mei 2023 om 10:05

@Andres13, Snap ik hoor, bedoelde het ook meer met een knipoog, al kwam het misschien anders over. Valt me eerlijk gezegd wel tegen dat Rik (die inderdaad altijd goed geïnformeerd is) het pas een x aantal dagen later weet dan de Telegraaf.

23 mei 2023 om 10:55

Rik wist hier gewoon vanaf en wilt niet een week voor de laatste wedstrijd onrust gaan zaaien als psv watcher.en waarschijnlijk is het minder erg als gezegt want 3 weken geleden bracht hij al naar buiten dat het een beetje hommelus was achter de schermen

23 mei 2023 om 10:22

@MessibazoerZelfs het ED wilt dat wij 2e worden. Nu Aad nog.Op een serieuzere noot, dat Rik er wat later meekomt vind ik dan weer niet zo gek. Je wilt als ED zijnde natuurlijk wel zeker zijn van je zaak.

Benieuwd nu het Eindhovense orakel het heeft bevestigd hoe mensen ertegenaan kijken.

Vind het persoonlijk doodzonde, RVN heeft gewoon een goede reeks neergezet en prijzen gepakt. Enige wat ik hoor als tegenargument zijn dooddoeners als ‘ja maar er zitten geen lijnen in het spel’ of ‘maar we verloren tegen Emmen’.

Hele seizoen lijkt er al een klopjacht jegens RVN gaande, vraag me nog steeds af waarom. Langste winst reeks in jaren neergezet, Xavi die onder hem tot volwassendom komt, Sangaré die eindelijk weer eens geprikkeld werd en weer als vanouds speelt. Dat Feyenoord dit seizoen ongenaakbaar is kan Ruud weinig aan doen.

Al met al toch een prima debuutseizoen lijkt me zo.

23 mei 2023 om 09:15

Wel lekker laat, De Telegraaf meldde dit vorige week al.

23 mei 2023 om 09:38

Ik ken die hele Elfrink niet, maar onder de PSV supporters op dit forum wordt meestal op hem gewezen. Als hij het zegt, pas dan is het waar.

En ik wacht persoonlijk liever op nieuws dat goed en geverifieerd is dan op snel inaccuraat nieuws. Ook al zijn ze dan, zoals nu, ook wel eens accuraat.

Iedereen leest trouwens erg makkelijk langs het feit dat die Elfrink ook bevestigd dat de gesprekken tussen bestuur en spelers flink zijn opgeblazen, een van de pilaren van dit nieuws. Betekent dus dat De Telegraaf hier wel snel bij was, maar ook maar gedeeltelijk accuraat.

23 mei 2023 om 13:01

Als Elfrink het zegt dan heb je bevestiging dat het waar is. In de Telegraaf staat altijd vanalles en af en toe is iets waar.

Vandaar dat we wachtten.

23 mei 2023 om 21:18

Zanazanyan

"iedereen leest trouwens erg makkelijk langs het feit dat die Elfrink ook bevestigd dat de gesprekken tussen bestuur en spelers flink zijn opgeblazen,"

Elfrink bevestigt natuurlijk helemaal niets. Die zat niet bij die gesprekken. Elfrink heeft van de directie gehoord dat de directie van mening was dat de inhoud en de teneur van het gesprek dat heeft plaats gevonden 'opgeblazen' zou zijn.

Dat zijn toch echt twee heel verschilende dingen nietwaar? Want uiteraard zegt de directie van PSV dat. Dat snap ik ook nog wel. Maar wat een directie in crsistijd zegt, dat hoeven we zelden voor waar aan te nemen.

24 mei 2023 om 08:53

Even het echte artikel lezen ipv de snippet die VZ hierboven heeft geknipt en geplakt misschien? Of de podcast luisteren waarin hij hier op ingaat?

Zo-veel mogelijkheden.

24 mei 2023 om 22:22

Want?

23 mei 2023 om 09:20

Dat er geen lijnen in het spel zitten is toch geen dooddoener? Na een seizoen moet je toch de hand van de trainer kunnen zien, ondanks dat het materiaal misschien niet helemaal is wat hij wil. Je moet automatismen zien, herkenbare aanvalspatronen, herkenbare manier van pressie zetten zonder bal. Wat je ook wil zien, zijn de juiste spelers op de juiste plek, een vaste kern van 12/13 basisspelers (en niet pas na 24 wedstrijden), een tactiek die past bij de spelers (heeft weinig zin om met De Jong te spelen als je geen voorzetten vanaf de zijkant krijgt), slimme tactische ingrepen (niet uit nood in de rust).

Wat we bij Ruud zien, is stroperig toevalsvoetbal, ingegeven door de individuele flitsen van Gakpo, Simons, Veerman. Continu dezelfde voorspelbare passjes, geen afwisseling in strijdplan binnen een wedstrijd, een team dat veel te veel ruimte laat tussen de linies en verdedigers die veel te vaak uit positie staan door de tactische aanpak.

Het is gewoon niet goed genoeg.

23 mei 2023 om 09:32

‘Ingegeven door de individuele flitsen van Gakpo, Simons, Veerman. ‘

Precies dit is wat ik bedoel. Alles wat slecht is komt op Ruud’s conto, alles wat goed is wordt gewijd aan individuele klasse. Veerman stond in de winterstop gewoon op de nominatie richting Turkije te verkassen he maat, nu begin je over individuele flitsen.

Dat hij weer is opgeleefd na de winterstop, dat heeft niks met Ruud te maken? Dat Xavi in zijn eerste seizoen meteen geweldig rendeert, dat heeft niks met Ruud te maken? Dat Sangaré eindelijk weer een gemotiveerde indruk maakt nadat Ruud hem liet banken, all Sangaré?

En dan aankomen met ‘maar Boscagli en Guti spelen niet’, goh, je zit in een reeks van 12 (?) wedstrijden winst, waarom zou je dan gaan lopen sleutelen aan je elftal? Naast het feit dat Boscagli en Guti beiden gewoon hele middelmatige spelers zijn en goede invallers, ze worden neergezet als de Messiah van Eindhoven.

En over je lijnen, noem eens wat lijnen die je wil zien dan? Herkenbare aanvalspatronen? Dat Xavi ondertussen de meeste assists op Luuk heeft gegeven is geen herkenbaar aanvalspatroon, maar de individuele klasse van die 2 zeker? Dat Ruud hem op LB posteert terwijl de hele meute al het hele seizoen roept dat hij op 10 moet, terwijl hij op LB topscorer kan worden, dat ziet hij verkeerd zeker?

Kom op maat.

23 mei 2023 om 09:57

Gisteren ook al gezegd, zoals zondag, dat zijn persoonlijke fouten, maar die komen wel ergens vandaan. Er gaat zoveel mis achter elkaar doordat spelers niet weten wat ze precies moeten doen. Daar heeft een trainer aandeel in, er zitten amper vastigheden in dit PSV. Ruud heeft volledig geteerd op individuele klasse, want tactisch klopte het gewoon niet dit seizoen.

23 mei 2023 om 11:03

Dat Ramalho over een bal heen maait ipv die gewoon te onderscheppen ligt aan Van Nistelrooij?

23 mei 2023 om 12:03

"want tactisch klopte het gewoon niet dit seizoen."

Vrijwel alle toppers zijn gewonnen, met uitzondering van 1x AZ en 1x gelijkspel tegen Feyenoord (na die ongelooflijke hersenkronkel van Obispo).

Het is ook wel erg makkelijk om te stellen dat persoonlijke fouten komen door het niet weten waar ze aan toe zijn. Het zijn verdomme geen F-jes die bij de hand gepakt moeten worden he? Ik mag toch verwachten dat een professional die meer dan een miljoen per jaar binnen harkt de bal niet zo knullig tussen zijn arm laat gaan. Het is echt onbegrijpelijk dat jij dit probeert toe te schuiven aan de organisatie van de trainer.

23 mei 2023 om 12:47

@zanazanyan Okã©, Simons en Veerman zijn lichtpuntjes. Die mag Ruud op zijn plus-lijstje zetten. Sangare ben ik het niet mee eens, die vind ik nog steeds niet op het niveau van vorig seizoen.

Maar kijk eens verder dan individuele ontwikkeling, kijk eens naar het grotere plaatje. Hoe speelt de ploeg? Herkenbaar, aantrekkelijk? Hoe zit het met de inzet in álle wedstrijden, dus niet alleen de toppers? Klopt zijn tactisch plan met de spelers die er lopen? Hoe vallen de tegengoals dit seizoen? Hoe komen onze goals totstand?

Natuurlijk zijn er tactische lijnen te herkennen in het spel, waardoor Simons en De Jong goed in positie komen, gelukkig maar. Maar die tactische lijnen lopen wat mij betreft nu over van vernuft en flexibiliteit. Ze zijn elke wedstrijd hetzelfde. Je ziet ook dat tegenstanders zich echt heel eenvoudig kunnen verweren tegen de tactische plannen van Ruud. Waarom hebben we het anders bijna elke wedstrijd zo moeilijk? Het druk zetten is matig en makkelijk onderuit te voetballen, waardoor het team vaak compleet uit positie staat en de tegenstander regelmatig in overtal tegen onze verdedigers staat (of gewoon compleet vrij rond de 16 - iedere wedstrijd weer). Als ik dat zie, ziet Ruud dat ook. Dus of moet hij het ze goed aanleren, of als de spelers het niet kunnen, dan bedenk je een ander plan. De opbouw is voorspelbaar. Zet de flanken en Veerman vast en je hebt 80 van het gevaar eruit gehaald en wordt het oeverloos breien. Als ik dat zie, ziet Ruud dat ook. Als de spelers blijkbaar niet snel kunnen opbouwen en spelers vastgezet worden, dan bedenk je als trainer iets anders.

Een plan B en C voor alle situaties zou wel zo fijn zijn en dat zie ik niet terug. Behalve elke wedstrijd praktisch dezelfde wissels doorvoeren. Je moet kunnen afwisselen in een wedstrijd, waardoor de tegenstander verrast wordt, niet weet waar het zich op in kan stellen. Als ik kijk hoe bijvoorbeeld AZ en Sparta voetballen, dan bloeden mijn PSV-ogen als ik op zondag weer in het stadion zit te kijken naar deze ploeg.

23 mei 2023 om 21:21

Jazeker Japie! Want omdat Ramalho over die bal maait, en daarna Branthwaite iets vergelijkbaars doet, is RvN opeens een tactisch onbenul die geen enkele lijn in het spel heeft gebracht. Zo werken die dingen nu eenmaal. Het huidige beleid van Feyenoord (whatever dat moge zijn) is momenteel dé blauwdruk voor succes in Nederland. Tot volgend seizoen, want dan is Feyenoord geen kampioen meer en dat deugt opeens weer niets in Rotterdam. Resultaat doet alles met oordelen.

23 mei 2023 om 09:27

Sangare speelt als een natte krant dit seizoen, maar gezien de omstandigheden doet Van Nistelrooij het inderdaad niet slecht.

23 mei 2023 om 11:02

Jouw argument is precies waar het aan schort bij PSV. Ze zijn met heel weinig tevreden. Ik zie zelf geen beter team dan voorgaande jaren als ik eerlijk ben. Het materiaal is ook belabberd, maar ik zie nou niet de hand van van Nistelrooij. Ik zie gewoon een onervaren trainer die nog hulp nodig heeft, maar kennelijk is hij heel eigenwijs. Wat ik trouwens wel verwacht had, want als voetballer vond ik het ook al een rat.

23 mei 2023 om 20:58

Het team dat er staat kan RVN weinig aan doen. En tevreden met weinig? Een 2e plek, beker en JC schaal is letterijk het maximaal haalbare met dit Feyenoord dit seizoen.

Niemand had hier meer van kunnen maken.

23 mei 2023 om 21:15

Zanazanyan

" Enige wat ik hoor als tegenargument zijn dooddoeners als ‘ja maar er zitten geen lijnen in het spel’ of ‘maar we verloren tegen Emmen’."

Ik vind het ook doodzonde, stel dat PSV op welke manier ook alsnog de tweede plek haalt, dan is het gewoon een geslaagd seizoen met de twee prijzen. Geen goed seizoen, want geen kampioen. Maar wel een geslaagd seizoen.
Maar dat het alleem om dooddoeners gaat, is een karikatuur. Er is wel degelijk een groot probleem aan het licht gekomen en dat is de manier van communiceren van RvN. Iets dat je wel vaker ziet bij absolute voormalige topspelers. Die vinden het vaak lastig om met spelers te werken die eigenlijk niet van zijn oude niveau zijn. En die uiten zich dan als de winnaars die ze zijn. Daarbij, we weten toch allemaal nog wel dat RvN ook als speler een hele 'moeilijke jongen' was. Heel vervelend vaak voor ploeggenoten als het hem niet zinde, dwingend naar de groep, geheel gefocused op zijn eigen succes. Niet te genieten als hij verloor. Enfin, you het the picture.

En mij zegt het ook wel wat als zelfs je assistenten met jou een probleem hebben. André Ooijer is niet heilig, maar dat is wel een echte PSV man geworden, sinds 1998 bij de club geweest (uitstapje naar Amsterdam gemaakt, maar toch terug gekomen) en een Fred Rutten daar kan je veel over zeggen maar die man is boven alles integer, betrouwbaar en kundig. Wil niet zegen dat RvN naar alles wat Fred zegt moet luisteren, je moet als trainer soms ook gewoon geloven in jouw visie en die voorop zetten, maar dat hij met deze beide assistenten ruzie krijgt, zegt heel veel.

Dus dat van die 'klopjacht' dat gaat mij wat te ver. Er is echt wel wat aan de hand. vrees ik.

24 mei 2023 om 12:08

'er is wel degelijk een groot probleem aan het licht gekomen en dat is de manier van communiceren van Rvn.'

'en mij zegt het ook wel wat als zelfs je assistenten met jou een probleem hebben.'

Je zegt hierboven in een comment dat Elfrink niks kan bevestigen over gesprekken tussen bestuur en speler omdat hij er niet bij zat (wat hij overigens wel heeft gedaan), om vervolgens hier twee statements als absolute waarheden te verkondigen die ook gebaseerd zijn op 'hear say'. Of zit jij wel wekelijks in de kleedkamer bij PSV?

Kun jij de dooddoeners die ik aankaart afdoen als een karikatuur (contextueel onjuist gebruikt in deze zin overigens), maar vertel jij mij dan eens precies wat er aan schort? Ik hoor PSV supporters te pas en te onpas twee argumenten aanhalen, 'de lijnen' en 'verliezen tegen Emmen en Groningen' - wat is hier precies 'karikatuur' aan?

Kun jij vinden dat een klopjacht te ver gaat, maar je kunt niet ontkennen dat er sinds december toch constant aan Rvn's stoelpoten is lopen zagen, niet in de laatste plaats vanuit de eigen supporters die het niet kunnen verkroppen dat de PSV selectie, vooral na de winter, middelmatig at best is?

Mocht jij dat anders zien, ook prima, maar ik baseer bovenstaande op feiten. Google de berichten over RVN sinds december en vertel me wat de rode lijn is van deze berichten? En hoevelen er daarvan ontkracht zijn daarna?

24 mei 2023 om 22:54

"je zegt hierboven in een comment dat Elfrink niks kan bevestigen over gesprekken tussen bestuur en speler omdat hij er niet bij zat (wat hij overigens wel heeft gedaan),"

Elfrink zat persoonlijk bij het gesprek tussen bestuur een speler? Sorry, maar dat is nonsens. Uiteraard zat hij daar niet bij. Hoe kom jij aan die bewering overigens? Kun jij je voorstellen dat een BVO bij een gesprek met de lading zoals deze een journalist uitnodigt om erbij te zijn als er gevoelige zaken worden gessproken die primair intern moeten blijven? Obvious onzinnig.

Het enige dat ik hiermee aangaf is dat Erlfrink uiteraard niets kan 'bevestigen' omdat hij geen verklaring kan geven van wat hij zelf gehoord heeft. Hij kan alleen een verslag 'de-auditu' geven. Oftewel: "ik heb de directeur van PSV tegen mij horen zeggen dat het gesprek opgeblazen is." Dat is geen 'bevestiging', omdat we niet weten of wat de directeur van PSV zei klopt of niet klopt. Sowieso, de stelling dat als een directeur iets zegt dit dus waar is daarvan snap je zelf ook wel dat die de prullenbak in kan. Bestuurders zijn er voor de club. En die zeggen dus wat in het belang is van de club. En dat hoeft niet altijd de waarheid te zijn. Als Marcel Brands op het punt staat een transfer af te ronden maar het mag nog niet bekend woden, liegt hij ook op vragen van journalisten daarover. Geen big deal verder.
Maar: 'elfrink heeft bevestigd dat...' is gewoon een feitelijke onjuistheid. Niets meer of minder. Elfrink geeft door wat hem wordt verteld, c'est tout.

" Ik hoor PSV supporters te pas en te onpas twee argumenten aanhalen, 'de lijnen' en 'verliezen tegen Emmen en Groningen' - wat is hier precies 'karikatuur' aan?"
Iedere supporter mag een mening en visie hebben over álles. Over of RvN een toffe peer is, of het bier bij PSV wel te drinken is, hoe het veld erbij ligt, of John de Jong een hondelul is, dat de speelwijze niet deugt, dat ze zelf een veel betere directeur zouden zijn dan Brands, over de kleur van het nieuwe uitshirt, dat Ramalho zijn voeten afgehakt moeten worden of voor mijn part dat RvN een tactisch onbenul is. Dat mag en daar is niets mee.

Maar om de mening van een doodnormale of bijzondere supporter over uitzonderlijke vage dingen als 'er zit geen lijn in het spel' (wat bedoelt zo'n man dan? Want er zijn mensen zat die wél lijn zien, of die bv andere lijnen zien....?) en 'je verliest van Groningen', als leidraad te gaan nemen voor hoe een topclub als PSV moet worden gerund, dat vind ik heel frivool en inderdaad een karikatuur. Want zoals ik hiervoor al betoogde, hoezo zou een topclub als PSV zich laten leiden door, met alle respect verder, de visie van behoorlijk simpele mensen die zelf niet eens doorhebben welke afspraken er binnen een team door spelers en trainers zijn gemaakt, laat staan over op hoeveel verschillende manieren je een 4-3-3 opstelling in de praktijk kunt uitvoeren en spelen?? Mensen gaan ervan uit dat PSV hetzelfde speelt als hun cafeteam waarmee ze zondagochtend om 10:00 uur zelf tegen een bal trappen. Maar zo is dat uiteraard niet. Ik hoop dat jij dat zelf ook wel weet. En dat weten de beleidsmakers en directieleden van PSV óók.

Dus ja, dals je denkt dat de directie van PSV ook maar één seconden zou hebben gedacht aan het ontslag van RvN omdat er 'geen lijn in het spel' te zien zou zijn, of omdat er van Groningen is verloren, dan maak je een hele grote inschattingsfout. Want het kan zo zijn dat supporters dit allemala vinden, maar dat is dus een heel slecht argument. PSV is geen club die eerst een clubicoon dwingt om trainer te worden om hem daarna op behoorljijk vage en ja zeker karikaturale gronden na één seizoen om die reden al te ontslaan. Gebeurde bij Cocu ook niet. En terecht trouwens. Uiteraard had RvN dan nog gewoon een seizoen extra de kans gekregen. Uiteindelijk kan je niet eindeloos door nee, maar na eén seizoen al wegsturen omdat supporters 'geen lijn in het spel zien' en 'rvn tactisch dom' vinden? Nee. Supporters runnen niet PSV. De directie doet dat. Is maar goed ook.

"kun jij vinden dat een klopjacht te ver gaat, maar je kunt niet ontkennen dat er sinds december toch constant aan Rvn's stoelpoten is lopen zagen, niet in de laatste plaats vanuit de eigen supporters die het niet kunnen verkroppen dat de PSV selectie, vooral na de winter, middelmatig at best is?"

PSV is een topclub. En als PSV dreigt de titel niet te halen, dan gaan supporters klagen, zagen en amok maken. Niets mis mee. Gewoon logisch, zeker na vijf jaar geen titel. En het is het volste recht van elke supporter om zijn mening, ook ongezouten, te geven over wat dan ook. Maar jij maakt de fout dat jij de supporters tot beleidsbepalers promoveert. Dat zijn ze niet. De directie runt PSV. Niet opgewonden supporters. Dus om (overigens terecht) boze supporters zoals jij doet, als een 'klopjacht' te zien, ik vind het nergens over gaan en al helemaal nergens op slaan. Wat is dan klopjacht? Dan heeft PSV dus al vijf seizoenen een klopjacht. Want nogmaals, supporters van een topclub gaan altijd morren als er geen landstitel wordt gehaald. Terecht! Maar dan hebben we dus al vijf jaar klopjachten in Eindhoven. Want je beweert toch niet dat verhalen zoals deze (onvrede intern over communicatie RvN) al sinds december in de Telegraaf stonden. Of wél soms??

"mocht jij dat anders zien, ook prima, maar ik baseer bovenstaande op feiten."

Welke feiten?? Ik heb er geen gelezen. Want die 'bevestiging' van Elfrink is soweiso al geen feit. En je maakt je erg druk over het gegeven dat ik 'dingen als absoluut feit' zou brengen, maar volgens mij is dat nou precies wat jij doet.

Dit verklaart wel goed wat we het hele seizoen al zien tegen "de kleintjes"; slap spel, geen inzet, niet strijden voor elkaar.

Deze blunder en daarmee dit weggegooid seizoen mag mooi op het conto van Brands worden geschreven. Welke manager haalt het in zijn hoofd om iemand over te halen en aan te stellen die zélf aangegeven heeft er niet klaar voor te zijn?

Als PSV tweede wordt zou je aan het einde van het seizoen afscheid kunnen nemen van Ruud zonder dat er iemand gezichtsverlies lijdt en ieder zijn eigen pad kunnen gaan.

Drie trainers in de top 3 die wellicht vervangen gaan worden. Ze zullen waarschijnlijk in dezelfde vijver vissen dus benieuwd wie er als eerste een knoop door hakt en wie de nieuwe trainers worden.

Blijf het roepen en hopen dat we volgend seizoen vol voor Maurice Steijn moeten gaan

23 mei 2023 om 11:28

Meen je dat? Ik vind het totaal geen sympathieke en rustige man. Staat maar te loeien aan de zijlijn. PSV is op zijn best geweest met trainers die de rust bewaren. Hiddink, Rijvers, Charlton waren allemaal mannen die ergens boven stonden. Gerets schijnt een heftige voetballer te zijn geweest, maar was als trainer vrij rustig. Cocu doet het nu misschien niet top maar behield de rust bij PSV en dat heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.

23 mei 2023 om 13:02

Denk dat je Robson bedoelt en niet Charlton?

23 mei 2023 om 14:12

Al die Bobby's ook in het voetbal.

23 mei 2023 om 21:26

Maurice Steijn?? En wéér verschijnt de naam van deze man in relatie tot PSV. Why????
Waarom zou deze man, met de uitstraling, het cachet en het gedrag van een trainer van een gemiddelde Vierdeklasser uit de Bollenstreek, ooit bij een nette en keurige club als PSV passen? Kom op zeg. Het is een opgewonden drifkikkertje die zich als een behoorlijk misse kerel gewoon misdraagt aan de lijn. Hij heeft het dan goed gedaan meteen club als Sparta, die geef ik jou, maar Sparta leuk laten meedoen op zichzelf is nog lang geen visitekaartje voor de topclubs.

Dus tel die twee dingen bij elkaar op en je hebt met Maurice Steijn echt géén potentiële PSV trainer.

Snap niet waarom mensen de poten onder zijn stoel weg zagen.
Ik heb Ruud altijd een sympathieke vent gevonden en een man vd club en da wat je dan weer leest en of het klopt, dat spelers het even bepalen en het oneens zijn met zijn werkwijze.
Hij is de trainer en hij bepaald vindt ik dit alles komt ook niet mooi uit zo vlak voor de belangrijke pot tegen Az.
Verliest hij die en Ajax wint dan staat hij op straat gok ik, geef de man een kans.
Heeft toch de beker gewonnen.

23 mei 2023 om 09:23

Spelers klagen natuurlijk niet om een paar zweetvoeten. Wij kunnen er weinig van zeggen, want werken nooit met hem. Jij kan hem natuurlijk sympathiek vinden, maar daar kopen de spelers niks voor. Iemand kan naar de buitenkant heel sympathiek overkomen, maar dit hoeft in de werksfeer natuurlijk niet zo te zijn. Of misschien is hij wel heel sympathiek, maar bakt hij er gewoon niet veel van? Je kan beter een gemotiveerde spelersgroep hebben, dan een gemotiveerde trainer. Uiteindelijk moeten de spelers het doen. En als zij niet met hem verder willen, dan houdt het natuurlijk op

23 mei 2023 om 09:31

Klopt maar kun je ook zeggen jij ook zeggen, Teze, Luuk, Ramalho,Til jullie bakken er ook niets van en laat er nou net 1 bij zitten die volgens de media klaagt ( luuk)

23 mei 2023 om 09:36

En dat zij er niks van bakken kan dus ook aan Ruud liggen? Ik bedoel, het hele jaar is al hopen op een goede dag van Xavi en Veerman. De rest van het team is totaal niet in balans en daar is toch echt de trainer verantwoordelijk voor. Er zit geen enkele lijn in. En Luuk is natuurlijk gewoon een hele beperkte spits, dus moet je hem in zijn kracht gebruiken. En dat is ook niet iets wat Ruud doet.

Ben heel benieuwd wat hiervan waar is. Lijkt een beetje de nieuwe Mark van Bommel te worden zo. Hoop echt dat hij zich aanpast want heb hem heel hoog zitten qua coach en mens. Ik kan natuurlijk niet binnenkamers kijken maar laten we hopen dat de rust wederkeert want dat is waar we zo trots op en goed in zijn in Eindhoven. Alles valt of staat met de wedstrijd tegen Az....

als outsider ken je nooit alle ins-en-outs.
maar van wat ik begreep voelde ruud zelf niet heel veel voor het hoofdtrainerschap, maar heeft het alsnog opgepakt.
als hij tweede wordt met een beker en jc schaal is dat opzich best goed.
natuurlijk, je wil kampioen worden, je wil doorstoten tot CL groepsfase. dat zijn dan verbeterpunten voor de toekomst.

geen idee hoe ruud er nu tegen aankijkt, misschien vindt hij zelf ook dat dit seizoen niet wat hij er van had verwacht en neemt hij een stap terug. maar om hem te gaan ontslaan, zou ik apart vinden.
vooral als je ziet wat voor een selectie hij heeft. verdediging is niveau utrecht. keeper is wel 1 van de betere in ED

Zo gek zijn die gasten bij de Telegraaf nog niet zie je wel..

Ik heb het gisteren ook al gezegd: het zou een flater van jewelste zijn en bijzonder onsympathiek als PSV nu niet als een blok achter Van Nistelrooy gaat staan en hem uit de wind houdt.

Van Nistelrooy wilde niet aan deze klus beginnen, hij wist dat hij niet klaar was voor deze klus en zij voorkeur was duidelijk: jij zou niet de trainer worden van PSV. Maar Ruud liet zich over halen en won de KNVB Beker en kan tweede worden. Dat lijkt me geen slecht resultaat.

Wat doet Van Nistelrooy verkeerd? Waarom kan zij staff hem daarin niet corrigeren? Wat heeft Van Nistelrooy nodig om wel die adviezen te adviseren? Dat soort gesprekken moeten gevoerd worden, niet over het functioneren en of Van Nistelrooy wel de trainer van PSV mag blijven…

23 mei 2023 om 10:10

Aan de andere kant, Ruud is een grote jongen. Als hij het echt niet zou willen hoor je ook een definitieve nee te geven.

Echter ben ik het wel met je eens dat het een complexe situatie is. Ruud is het niet echt als coach, ook gezien het veldspel. Maar aan de andere kant kun je het niet maken om hem te ontslaan omdat hij zichzelf al niet klaar achtte. Lastige situatie.

23 mei 2023 om 10:16

Het is als club aan jou om ervoor te zorgen dat je deze trainer niet beschadigd. Natuurlijk is Ruud een grote jongen, maar je weet wat voor druk er op je kan komen te staan als ‘jouw’ club lekker in het openbaar een beroep op je doet..

Is Van Nistelrooy tactisch nog niet super sterk? Wellicht kan er dan een tacticus aan de Technische Staff worden toegevoegd? Ga zo eens te werk! Hij vertrouwt zijn eigen assistent meer dan Rutten en die kan het blijkbaar maar moeilijk aan dat hij “maar” de assistent is. Wellicht moet Rutten dan vervangen worden!?

23 mei 2023 om 10:22

Tja als Ruud allemaal ontevreden spelers en ontevreden staf heeft houdt het een keer op natuurlijk.

Over Rutten waren ze meer dan tevreden dacht ik. Ruud moet je tot op zekere hoogte helpen. Maar zolang hij niet het veldspel kan overbrengen kun je niks natuurlijk. Daar kan geen staf tegenop.

23 mei 2023 om 10:27

Sja, aan de andere kant kan je hem niet laten aanmodderen omdat je hem gesmeekt hebt te komen. Waarschijnlijk waren de beschikbare alternatieven binnen het netwerk niet beter dan Ruud. Als het blijkt dat het niet werkt, of dat Ruud er gewoon niet klaar voor is, dan moet je daar ook je conclusies uit trekken. Volgend jaar is een mega belangrijk jaar waarin we bij de eerste twee moeten eindigen voor het Champions League geld. Nog een jaar zo aanmodderen werkt niet.

23 mei 2023 om 12:08

Ik ben het verder met je eens, maar de redenatie vind ik nogal kort door de bocht. De prestatie behoeft nuance, want normaal wordt je gewoon met een straatlengte afstand derde met het behaalde aantal punten. 27 verliespunten (eventueel nog meer) is voor zowel Ajax als PSV een schande van jewelste.

Bovendien halen beide ploegen geen hoog niveau, maar hebben ze nog wel genoeg kwaliteit om ploegen als FC Twente, Sparta e.d. op een straatlengte te zetten. AZ blijkt wat taaier en is stabieler in uitwedstrijden. Die staan er nog steeds goed bij en kunnen zelfs nog over Ajax heen.

Echter is er toch geen lijn te bekennen in het spel bij Ajax en PSV? Wedstrijden worden gewonnen op individuele kwaliteiten en het oogt als los zand. Ook het moraal binnen de ploeg is duidelijk niet op peil en bij beide ploegen lijkt het achter de schermen te donderen. Dan heb je duidelijk trainers die er niet klaar voor zijn. We moeten niet doen alsof er niet meer uit Ajax en PSV te halen is. Het spel is echt heel slecht.

23 mei 2023 om 13:43

@ Youri , dat vind ik ook. PSV heeft er de laatste jaren een handje van de trainer maar een beetje te laten bungelen als er nadrukkelijk aan diens stoelpoten gezaagd wordt. Dat deed Brands in zijn eerste periode beter: rust en onaantastbaarheid uitstralen. Als TD was hij veel zichtbaarder. Dan gaf hij meteen een statement of interview en was de kou uit de lucht.

Daarbij, in de winterstop, na de verkopen van Gakpo en Madueke, is nadrukkelijk uitgesproken dat er geen grote aankopen zouden komen om de nieuwe TD ( Stewart bleek later ) met een schone lei te laten beginnen. PSV wist dat de selectie te matig zou zijn, en maakte bewust pas op de plaats. Daar kun je Van Nistelrooy nu niet op afrekenen. Hij heeft het dankzij zijn petjesreeks zelfs beter gedaan dan verwacht.

Laten we nu de rust bewaren. En vooral niet vergeten waar we vandaan komen. De rotzooi van luchtfietsers Gerbrands en De Jong. Er is al wel puingeruimd, maar nog niets heropgebouwd. Dat begint het volgende transferwindow pas. We kijken nu naar de afgeroomde restanten van een selectie waarvan we al wisten dat hij tekort schoot.

Er is al ingegrepen. De twee hoofdverantwoordelijken zijn weg. Gerbrands verpakte het nog heel nobel door 'plaats te maken' voor Brands, maar die heeft natuurlijk gewoon ordinair het zinkende schip verlaten. John de Jong vertrok ook zelf, maar wel nadat het vertrouwen in hem was opgezegd. Dat is de grote kentering geweest waar de supporters nu om schreeuwen. Het is al gebeurd. Het hoofd van de coach hoeft niet te rollen. We zitten gewoon vast aan transferwindows.

Ruud haalt meer uit deze selectie dan erin zit.

23 mei 2023 om 13:56

Ik ben het met je eens. Er wordt heel vaak opzichtig aan de stoelpoten van de trainer van PSV gezaagd en zelden wordt daar echt iets aan gedaan. Ik ben het ook helemaal met je eens over de transfers en de organisatie van de club. Ik vind het waanzin om Van Nistelrooy nu aan de kant te schuiven!

Tuurlijk zulk nieuws komt precies naar buiten voor de belangrijke wedstrijd zondag. Oh wacht dit is niet de telegraaf, zou het dan toch ook rommelen in Eindhoven?

Dat het rommelt binnen de club zorgt er denk ik wel voor dat de kans alleen maar kleiner wordt dat Xavi nog een jaar bij PSV blijft.

En de Psv-ers maar hard roepen dat De Telegraaf aanb het stoken is vlak voor de zogenaamde belangrijkste wedstrijd van het jaar. Gaat het ED dit nieuws dus gewoon bevestigen.

Op zwart-petje is dus veel kritiek van trainers en spelers. Kortom, die is dus na zondag weg bij Psv....

23 mei 2023 om 12:11

Grote kans, ja. Van Nistelrooij had zelf wellicht het gevoel al voor hij tekende en Heitinga is ook maar voor de leeuwen gegooid, maar beide heren zijn niet klaar voor het hoofdtrainersschap van zo'n club. Op dit moment acht ik ze niet eens klaar voor de subtop. Kijkend naar het veldspel betwijfel ik zelfs of ze het wel in de vingers hebben. Een begenadigd voetballer maakt geen goede trainer. Dat is wel gebleken als je de geschiedenis van de Nederlandse trainers erbij haalt. De beste trainers zijn vaak(!) 'maar' modale profvoetballers geweest, terwijl de (oud-)sterren buiten de landsgrenzen behoorlijk door hun hoeven zakken.

23 mei 2023 om 12:36

Daar is niks aan veranderd hoor? Nieuws over onderlinge meningsverschillen kwamen zo'n drie weken terug al aan het licht via het ED. Dat werd alleen niet meer opgeblazen dan nodig.
Dan krijg je natuurlijk de Telegraaf die meent een hoogst explosieve situatie te hebben geconstateerd en nu is het een item. Hoe meer er over gepraat wordt, hoe groter het wordt.

Wel een gedurfde uitspraak hoor dat Van Nistelrooij hoe dan ook het seizoen af maakt als trainer van PSV. En dat met nog zeker 1 wedstrijd te gaan... Mijn voorspelling voor de rest van het jaar is dat de zon ook nog wel een dag gaat schijnen, maar het zou ook nog wel eens een dag kunnen gaan regenen.

PSV-ers hoven zich geen zorgen te maken. Ajax gaat verliezen in de Veste en de kans is groot dat het Conference League voor Ajax wordt. Ze hebben in de toppers tegen Feyenoord, PSV, Twente en AZ in de 7 gespeelde wedstrijden 3 punten gepakt. Waarom zouden ze nu ineens in Enschede gaan winnen tegen Twente? Alsof die het laten varen voor de nacompetitie. Daar geloof ik dus niet in.

23 mei 2023 om 09:52

We winnen gewoon daaro
Ajax is gretig en we winnen en de 2de plaats is binnen

23 mei 2023 om 09:54

Ajacieden hoeven zich geen zorgen te maken. AZ is in vorm. Karlsson is terug en in vorm. Waarom zou dit dolende PSV van dit AZ kunnen winnen of een punt kunnen pakken? Het geluk houdt een keertje op, ook in Eindhoven. Natuurlijk je reinste onzin dit soort voorspellingen (van zowel als van mij, alleen is die van mij een geintje). De bal is rond, je kan winnen, verliezen of gelijkspelen, vorm van de dag en geluk spelen een grote rol, evenals de arbitrage, et cetera. Maar mooi om te zien dat je je/de (mede)PSV’ers/anti-Ajaxkliek wat vertrouwen geeft, ook al is het koffiedik kijken.

23 mei 2023 om 12:04

Dat kun je niet met zekerheid zeggen. Als Ajax al een wedstrijd scherp zal zijn, is het deze. FC Twente staat niet voor niets op plaats 5 met een straatlengte achterstand. Op een goede dag is FC Twente erg gevaarlijk, maar het is ook een heel wisselvallige ploeg. De laatste weken is het allemaal stabieler, vooral omdat spelers als Cerny, Zerrouki in vorm zijn en Sadilek terug is. Daarnaast heb je twee gevaarlijke backs.

Echter moeten we ook niet gaan doen alsof er ineens pannenkoeken bij Ajax rondlopen. Iedere basisspeler daar is nog steeds een aanwinst voor FC Twente en waarschijnlijk de spelers op de bank ook. Als FC Twente een goede wedstrijd speelt, kan het nog steeds alle kanten op. We hebben het immers niet over een degradatiekandidaat. Zowel Ajax als PSV hebben een lastige kluif en beide ploegen staan enorm onder druk. Ajax nog wel wat meer, aangezien ze ook naar onderen moeten kijken. Die kunnen zelfs nog vierde worden als het tegenzit.

Kunnen al die papegaaien nu even hun excuses aanbieden aan Valentijn, Verweij en De Telegraaf? Het huisblad van PSV bevestigd het nieuws. On: Chaos in Amsterdam en Eindhoven, Rotterdam profiteert. Hopelijk snel weer een sterke top 3/4 (met AZ), daar profiteert iedereen van.

23 mei 2023 om 21:32

Drl80
Biedt jij dan nog even je excuses aan omdat jij hier altijd riep dat alles verhalen over Ajax in de Telegraaf allemaal waren verzonnen door Driessen zelf?

Daarnaast, Driessen is inderdaad geen Ajaxman. Dat was na Jaap de Groot ook wel nodig, die man deed niet eens moeite zijn supporterschap van Ajax te verbergen. Die stond gewoon te juichen op de perstribune als Ajax scoorde. Maar de rest van de redactie van Ajax is gewoon diehard Ajaxfan. Hetheeft geen zin te ontkennen, want ik ken een aantal redacteuren persoonlijk.

En het ED daarentegen, zoals ook bij Tubantia, De Gelderlander en andere provinciekrantjes, is helemaal geen huiskrant van PSV. Juist eerder het tegendeel zij willen altijd voorkomen dat ze zo gezien worden en zijn daardoor extra kritisch. "de Gelderlander is een kutkrant!", weet je nog??

Nee, je poging hier om je gelijk te halen sterft. En niet in schoonheid vrees ik.

Met de kennis van nu kunnen we ook wel concluderen waarom Madueke zo graag weg wilde in de winter.. Spelers zijn van Schmidt naar RvN gegaan. Dat is alsof jij je Ferrari inwisselt voor een derdehands Peugeot. Natuurlijk is er ontevredenheid.

23 mei 2023 om 11:05

Alsof het zo geweldig ging onder Schmidt en die had Gakpo en Madueke nog tot zijn beschikking twee seizoenen lang

23 mei 2023 om 11:50

En geen Benitez, Luuk en Xavi. Maar waar het vooral om gaat is dat Schmidt een duidelijke speelwijze voor ogen had en dat je dat terug kon zien op het veld. Een trainer met een idee dus, waar Ruud dat absoluut niet heeft. Voor spelers geeft het veel onzekerheid als je nul houvast en ingeslepen automatismes hebt

23 mei 2023 om 11:59

Schmidt en PSV was gewoon geen goede match. PSV ging op zoek naar een coach waar het de spelers helemaal niet voor had en Schmidt dacht dat hij PSV wel even kon transformeren. Dat bleek toch een lastigere opgave, met name omdat het geld opraakte en er niet echt gebouwd kon worden. Het heeft ook lang geduurd voordat de ploeg 80 minuten met een dergelijke intensiteit kon spelen. Met name in het eerste seizoen onder Schmidt kon je de klok erop gelijkzetten dat PSV leeg was bij de start van de tweede helft en al op hun reserves zaten.

23 mei 2023 om 12:39

Was er onder Schmidt niet zeer veel ontevredenheid over zijn rare wissels? Hoeveel spelers hebben daar eigenlijk constant 90 minuten kunnen draaien? Er is voor elke trainer altijd wat te zeggen. Dit is gewoon confirmation bias, 'zie je wel, het is onrustig dus daarom wilde iedereen weg'

23 mei 2023 om 14:01

@ Sirius , klopt helemaal. Onze beste spelers waren een 10 (götze) en twee buitenspelers. Posities die niet bestaan in 4222. Daarbij heb je volwassen spelers nodig voor volgasvoetbal. PSV heeft juist veel jeugd, die hebben de inhoud daarvoor niet.

Dat hij een vakman is zie je nu bij Benfica. Maar hij heeft ons ook Mauro, Boscagli, en Guti teruggegeven, nadat die al afgeschreven waren.

Dat mensen nu aanhalen dat je bij Schmidt een idee zag ben ik het niet mee eens. Het was afschuwelijk trechtervoetbal voorin, en kip-zonder-kop-werk, verdedigend. Er zaten echt geen patronen in. Ja, een back die onder druk continu de flank zocht, waar niemand stond.

Maar waarom? Omdat Schmidt teveel flutspelers had. Je kunt geen aanvalspatronen inslijpen als je centrumspits totaal niet kan voetballen. Hij had net als Van Nistelrooy op cruciale posities spelers die niks met een bal kunnen. Dat zo'n goede trainer van deze PSV selectie geen chocola kon maken zegt voor mij alles.

Wat een zooitje zeg bij psv
Daar konden we op wachten zoals eerdere bericht geving
Daar moet ook de bezem door

23 mei 2023 om 10:31

Tja, zowel bij Ajax als PSV speelt er nogal wat achter de schermen…. Dit bij PSV, maar ook het feit dat er bij Ajax nog geen duidelijkheid is over Heitinga, zijn geen topclub waardige situaties…. Denk ik dan

Kranten moeten ook gevuld worden. Een hoop geschreeuw maar uiteindelijk staan Heitinga, van Nistelrooij en Slot straks gewoon langs de lijn bij hun club als de eredivisie begint in augustus.

Dit verbaast me wel ergens een beetje! Vooral omdat ik dan direct denk aan de kleedkamer beelden na de bekerwinst tegen Ajax. Een dansende van Nistelrooij met een kringetje aan PSV spelers om hem heen die hem aanmoedigden. Ik dacht juist dat Ruud erg geliefd was en breed gesteund werd toen ik die beelden zag.. Schijn bedriegt dus maar weer eens!

Ze wisten toch hoe hij was bij jong psv. En ze wilden hem per se hebben. Niet zeiken dan nu.

Echt slecht nieuws in aanloop naar de belangrijkste wedstrijd tegen AZ. Benieuwd hoe dit gaat verlopen nu dit allemaal naar buiten is gekomen.

Lijkt me ook niet dat de positie van RvN nu nog houdbaar is, terwijl ik niet eens zo ontevreden over hem ben.

Tja, het komt ook weer niet uit de lucht vallen. We zien allemaal hoe slecht PSV tactisch in elkaar steekt en het aantal verliespunten dit jaar (27) ligt erg hoog. In veel seizoenen wordt je daar met moeite derde mee. In ieder geval goed dat het toch lijkt te rommelen bij PSV, want ik was al 'bang' dat ze het allemaal wel best vonden zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren