Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duurste uitgaande Belgische transfer ooit is voor 32 miljoen een feit

Laatste update:

Jonathan David mag zich officieel speler noemen van Lille OSC. De Franse club telt een transfersom van minimaal 32 miljoen euro neer voor de twintigjarige Canadees van AA Gent, zo bevestigt de Belgische topclub aan Het Laatste Nieuws. Middels bonussen kan de transfersom nog met enkele miljoenen oplopen. Niet eerder leverde een speler uit de Belgische competitie zoveel geld op. Het is daarnaast de duurste aankoop uit de historie van Lille.

David werd in januari 2018 transfervrij overgenomen van het Canadese Ottawa. De aanvallende middenvelder ontwikkelde zich stormachtig en kwam afgelopen seizoen tot achttien doelpunten. Clubs als Arsenal, Manchester United, Olympique Lyon, Internazionale en AC Milan toonden interesse, maar David heeft met Lille gekozen voor een tussenstap. Lange tijd leek Borussia Mönchengladbach de grootste kanshebber op zijn handtekening, tot het moment dat Lille zich voor hem meldde.

Na een gesprek met trainer Christophe Galtier en voorzitter Gérard Lopéz was David overtuigd. De onderhandelingen verliepen moeizaam, daar de club uit de Ligue 1 niet wilde voldoen aan de vraagprijs van Gent. De Belgische club had een uitstekende onderhandelingspositie doordat David over een contract tot medio 2023 beschikte. Bovendien bracht Leeds United nog een bod van 35 miljoen euro uit, maar de Canadees zag een overstap naar de Engelse promovendus niet zitten.

Gent bleef vasthouden aan een hoge vraagprijs, ook vanuit de wetenschap dat Lille ruim tachtig miljoen euro heeft ontvangen voor de verkoop van Victor Osimhen aan Napoli. Maandagavond bereikten beide partijen een akkoord. Volgens Het Laatste Nieuws zal Gent via bonussen met zekerheid meer dan 30 miljoen euro ontvangen voor David met een maximum van 35 miljoen euro. David stoot met zijn transfer Youri Tielemans en Wesley Moraes van de troon. Beide spelers verlieten de Belgische competitie voor een bedrag van 25 miljoen euro. Niet eerder betaalde Lille zoveel geld voor een speler. Osimhen (22 miljoen euro) was tot dusver de duurste aankoop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtige transfer voor Gent, want ze hebben met Chakvetadze eigenlijk een heel groot talent om David op te volgen. Zeker als ze ook CL weten te halen, zou het financieel echt een fantastisch jaar worden voor hen.

11 augustus 2020 om 20:20

Dat is afwachten. Misschien komt er nog een transfer op de 10.hopelijk wordt met dat geld evenzeer geïnvesteerd in een nieuwe doelman.

11 augustus 2020 om 20:24

Chakvetadze nu geen kans geven zou ik persoonlijk echt oerdom vinden. Dan kunnen ze beter investeren in een centrale verdediger, een goede doelman of een meer aanvallende speler. Maar ze hebben nu met Coosemans, Kaminski en Roef al drie doelmannen, dus ik zou niet op een doelman hopen eerlijk gezegd (al voldoet geen van de drie echt naar mijn idee). Maar Kalinic terughalen zou toch moeten kunnen denk ik dan.

11 augustus 2020 om 22:38

De vervanger van David hebben ze deze winter al gehaald met Niangbo van RB Salzburg. Ik zie Gent graag zo spelen. Met Niangbo dus in de David rol van hangende spits.

Kaminski
CastroMontes
Ngadeu
Arslanagic
NurioFortuna
Dorsch
Vadis (c)
Owusu
Chakvetadze
Niangbo
Yaremchuk
11 augustus 2020 om 20:25

Is dat wel een groot talent? Heb hem zien spelen en vind hem niks bijzonders hebben. Twee jaar geleden speelde hij nog best veel, maar afgelopen seizoen toch wel weinig gespeeld. Dat zal ook geen al te goede impact hebben op zijn ontwikkeling. Het is voor Gent te hopen dat ze met dit bedrag een paar leuke speler kunnen halen. Op deze David na vond ik de selectie toch wel zwak.

11 augustus 2020 om 20:33

Hij was bij vlagen geniaal. Liep vervolgens een zware blessure op waardoor hij lange tijd eruit lag. Is nog niet helemaal teruggekomen, maar mits fit een absolute smaakmaker.

11 augustus 2020 om 20:33

Hij was toen nog maar 18 jaar en voor die leeftijd was hij echt wel goed. Hij heeft inderdaad minder gespeeld de laatste seizoenen, maar dat komt door een heel zware knieblessure (lag er bijna een jaar uit dacht ik) en de ontbolstering van David. Ik zou hem dit seizoen zeker de kans geven. Daarnaast zou ik niet op al teveel grote transfers meer hopen, want de selectie is al vrij vol (al is het kwalitatief soms wat zwakjes).

11 augustus 2020 om 21:18

Naja, Gent heeft net twee uitstekende spelers gehaald: Dorsch en Kleindienst. Ik denk dat die twee gaan verrassen in de Pro League, want die konden makkelijk een stap hogerop maken naar de Bundesliga. Beiden waren namelijk de sterkhouders bij Heidenheim, die bijna promotie maakten naar de Bundesliga.

11 augustus 2020 om 21:23

Ja twee indrukwekkende aankopen. Zeker die Dorsch was gewoon heel goed in de promotiefinale tegen Werder. Maar dan nog is het niet meteen voldoende vrees ik. Zeker op defensief vlak moet het beter.

11 augustus 2020 om 21:47

Alleen centraal toch? Want ik vind de backs die ze nu hebben nog best prima, want op rechts hebben ze Castro-Montes, Lustig en hebben ze Botaka gehaald zag ik, die een beetje overal kan spelen vanaf rechts. En op links met Fortuna, Asare en Mohammadi. Dan hebben ze nog Mechado, maar die gaat het denk ik niet redden.

11 augustus 2020 om 21:59

Links staat wel goed, maar Castro-Montes, Botaka en Mohammadi zijn zeker geen slechte spelers maar nu ook niet heel goed. Het is beetje zoals bij wel meerdere spelers van Gent. Slecht is het niet, maar warm wordt je er ook niet van. Iets teveel kwantiteit, wat te weinig kwaliteit als je het mij vraagt.

12 augustus 2020 om 09:34

Hmmm makes sense, maar toch tweede geworden vorig seizoen. Dus een paar gerichte aankopen nog, en de waterdragers laten staan die er vol voor gaan, dan heb je een best grote kans dat ze strijden om de titel. Voornamelijk nu Brugge best wankelend speelde bij de laatste twee wedstrijden (tegen Antwerp en Charleroi zag ik alleen maar hoge ballen).

13 augustus 2020 om 04:31

Veel kwantiteit ipv kwaliteit komt eigenlijk door hun bescheiden budget.
Als Gent de CL haalt, zullen ze de volgende stap maken, zelfs met die 32miljoen van David, kunnen zie iets moois mee bouwen (betaling misschien in schijven ik weet het niet maar iets zullen ze al meteen gekregen hebben om al direct te kunnen besteden)

13 augustus 2020 om 04:34

Momenteel slecht bezig in Brugge, maar is nog te vroeg om te zeggen of dit een decompressie of gewoon slechte vorm is...na zo'n 5 maanden zonder voetbal is niemand direct top, zal enkele weken duren

11 augustus 2020 om 21:48

Chak is een heel groot talent inderdaad, maar heeft lang niet hetzelfde scorend vermogen van David en op dat vlak vraag ik me af of we dat wel gaan kunnen opvangen. We hebben wel veel aanvallende spelers maar niemand die voorlopig een garantie is voor goals (dorsch ken ik nog niet voldoende en Niangbo is tot nu toe vrij wisselvallig). Die kenmerkende versnelling van Chak heb ik niet meer gezien sinds na zijn knieblessure, dus het is afwachten of hij zich ooit volledig kan herstellen.

11 augustus 2020 om 21:55

Laten we hopen dat Chalvetadze terug de vorm van voordien haalt, want dat zou echt een meerwaarde zijn voor de pro league. Scorend vermogen is inderdaad wel een probleem. Alleen denk ik niet dat er nog enorm veel bij komt, want de selectie is toch al vrij uitgebreid. Op zich is dat goed, maar van een paar spelers ben ik toch niet echt overtuigd. De drie doelmannen zijn niet slecht maar ook niet geweldig, voor Arslanagic, Plastun en Godeau, Castro-Montes, Botaka, Mohammadi, De Bruyn en Kvilitaia geldt hetzelfde. Maar zoals gezegd lijkt het me echt sterk dat er nog veel bij komt met een al zo uitgebreide selectie.

11 augustus 2020 om 22:01

Vind jij dat een gescikte opvolger? Het ziet er bij Chakvetadze allemaal leuk uit maar hij is zelden beslissend. Tuurlijk is ie een goede speler die geweldig kan versnellen met de bal aan de voet en met een geniale actie iets kan doen waarvan je zegt wauw, maar hij is nooit beslissend en zeker ook niet constant. Tuurlijk het is een jonge gast en niemand verwacht van hem cijfers a la David maar ze zullen toch ook goals moeten maken om wedstrijden te winnen. David zijn doelpunten zal je als team moeten opvangen maar Odjidja, Kums, Depoitre en Yaremchuk zijn allen geen grote doelpuntenmakers. Die nieuwe spits scoorde er 14 of 15 in Duitsland las ik dus dat zijn wel aardige cijfers die al veel kunnen oplossen, maar ik weet het toch niet zo met een Chakvetadze of Bezus op 10.

11 augustus 2020 om 22:15

Qua doelpunten productie gaat het inderdaad lastig worden met Chalvetadze. Maar anderzijds kan er wel anders gespeeld worden door het vertrek van David. Een goed scorende flankspeler kan zeker veel problemen oplossen. Want het is toch zonde een groot talent op de bank te zetten omdat hij niet genoeg eindproduct heeft?

12 augustus 2020 om 13:40

Ben je wel zon groot talent als je je flair niet aan eindproduct kunt koppelen?

12 augustus 2020 om 14:22

Het is nog afwachten. Hij was 18 toen hij doorbrak dus dan zijn vele mankementen nog logisch. Daarna heeft hij er een jaar uitgelegen. Maar de potentie heeft hij echt wel naar mijn idee.

Zat er aan te komen. Vind het een goede speler. Benieuwd hoe hij het een stap hogerop gaat redden. Had hem ook wel in de Nederlandse top gezien, echter kunnen/willen wij niet dit soort bedragen betalen. En Lille heeft nogal wat geld nu natuurlijk.

Als supporter van Gent vind ik het super jammer dat hij de club verlaat.anderzijds heeft het bestuur van Gent de juiste beslissing genomen om David niet te verkopen voor een appel en een ei.ben benieuwd in hoeverre David een versterking is voor Lille.

Groot talent voor Lille. Hebben ook wel wat te besteden na de transfers van Pepe en Oshimem afgelopen 2 zomers. Goed dat ze weer inzetten op aankomende talenten, dit is denk ik ook een speler die ze komende jaren voor een veelvoud kunnen verkopen. Ajax leek ook even in de race, maar ik zie Ajax niet zo snel dit soort bedragen uitgeven.

Wat een bedrag voor Gent, alleen PSV en Ajax krijgen in NL dit soort bedragen voor spelers!

Gent loopt dua gewoon voor op Feyenoord, terwijl Gent in Nederland niet gezien word als topclub uit belgie( Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik)

11 augustus 2020 om 20:27

Tja dat is nogal een vertekend beeld. Anderlecht is heel matig en er heerste een hosanna-stemming na het einde van vorig seizoen, maar de eerste wedstrijd tegen KV Mechelen (2-2) mogen ze dan nog blij zijn dat het een gelijkspel wordt. En standard speelt al jaren niet structureel in de echte top (dus voor de titel). Misschien dat het nu beter wordt omdat er een miljardair mee eigenaar wordt, maar als je dan leest dat die het ziet als een investering zou ik er niet op hopen.

11 augustus 2020 om 21:17

ik weet het niet. misschien is deze David wel een uitzonderlijke speler en dan ben je heel veel geld waard, van welke club je ook vandaan komt. het zal echt niet zo zijn dat als Feyenoord opeens een nieuwe Neymar in huis heeft bv dat hij niet veel geld gaat opleveren omdat hij toevallig bij Feyenoord speelt

11 augustus 2020 om 22:07

Achja stvv kreeg ook gewoon 9 miljoen voor Tomiyasu en da's een centrale verdediger, een profiel dat sowieso al veel minder oplevert dan een aanvaller als David. En we hebben het dan over stvv, die spelen in de lage middenmoot. Niet zozeer de verkopende club maar de speler zelf bepaalt natuurlijk grotendeels van de marktwaarse. Al ben ik er mee akkoord dat de verkopende club hier ook wel een factor(tje) in is. Ajax bijvoorbeeld had nog 5 miljoen extra gevangen voor David, echt wel een groot talent.

11 augustus 2020 om 21:18

ze hebben CL gespeeld en spelers als Pepe en Osimhen voor veel geld verkocht. dan zal je idd wel wat geld in kas hebben

11 augustus 2020 om 21:24

Frankrijk heeft ook gewoon een tv-deal van een miljard, al die middenmotors kunnen gelijkaardige lonen betalen als Belgische en Nederlandse topteams.

Jackpot voor Gent. Geweldig gedaan. Een heel mooi bedrag. Had verwacht dat hij naar Duitsland zou gaan. Succes bij lille jongen

Heel mooi bedrag, maar we gaan hem missen bij Gent. Gisteren zag je al dat onze aanval zonder hem het bijzonder moeilijk heeft. Yaremchuk heeft veel teveel kansen nodig, Depoitre had bij zijn terugkeer een paar goede maanden maar is eigenlijk al een lange periode niet goed.. Hopelijk kan Niangbo de goals van David deels opvangen of is Dorsch een voltreffer. Want vorig seizoen was wel duidelijk dat zonder David er te weinig scorend vermogen in onze aanval zat. Gent werd voor het seizoen neergezet als de grote uitdager van Club, maar het kan nog wel een paar maanden duren voor we een nieuw evenwicht vinden in de ploeg zonder David.

11 augustus 2020 om 21:50

Verwacht je van Dorsch dan veel doelpunten? Want die staat toch eerder bekend als een niet al te offensieve middenvelder als ik het goed heb.

11 augustus 2020 om 23:40

Ik heb onze twee Duitsers met elkaar verwisseld (voorbereiding niet goed gevolgd), ik had het over Kleindienst. Ja van Dorsch verwacht ik wel wat goeie dingen op basis van wat ik gehoord heb, maar door het vertrek van David gaan we doelpunten nodig hebben en van Kleindienst heb ik vooral gehoord dat hij als tweede keuze is gehaald achter Depoitre.

11 augustus 2020 om 23:57

Ik had al zo iets verwacht 😉. Van Dorsch verwacht ik ook veel. Deed het heel goed bij heidenheim in de weinige wedstrijden dat ik ze bezig zag. Als Gent nog een goede doelman, CV en aanvaller haalt (wat financieel mogelijk moet zijn), kunnen ze echt voor de titel spelen naar mijn idee.

12 augustus 2020 om 08:59

Ik vrees alleen dat met Depoitre, Yaremchuk, Niangbo, Kleindienst en Kvilitaia (en Sylla....) het bestuur zal denken dat we op dit moment meer dan genoeg spitsen hebben. Wat ook wel waar is, alleen is het teveel tweederangs kwaliteit. Alleen van Yaremchuk weten we dat die het niveau aankan, maar dat is geen goalgetter. Ondanks dat er nu geld is, gaan we eerst moeten verkopen voor we wat kunnen halen op die positie. Ook bij de doelmannen moet er minstens 1 vertrekken en ik denk eigenlijk dat het bestuur Kaminski nog een kans wilt geven.

12 augustus 2020 om 09:37

Ja dat lijkt me ook het geval te zijn. Gent is momenteel een beetje het slachtoffer van de brede kern. Want zoals ik hierboven al zei, echt slechte spelers zitten er niet tussen maar veel spelers waar je warm van wordt ook niet echt.

zoals ik altijd zeg, bij goede bedragen moet je altijd cashen, hoe belangrijk de speler ook is. Dit is voor gent de mogelijkheid om te investeren in branding,scouting, nieuwe spelers. Met geld kun je echt bouwen aan een imperium en op lange termijn structureel de titel winnen ipv sporadisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren