Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dusan Tadic speelt absolute hoofdrol bij Servië met drie assists

Laatste update:

Servië en Portugal zijn de WK-kwalificatie woensdagavond goed van start gegaan. Dusan Tadic won als aanvoerder met zijn ploeg op eigen veld met 3-2 van Ierland, mede dankzij een glansrol voor invaller Aleksandar Mitrovic. Portugal won minder overtuigend van Azerbeidzjan: 1-0. In de groep van Oranje had Noorwegen geen kind aan Gibraltar en won met met 0-3.

Servië - Ierland 3-2
In eigen land had Servië het lastig met de Ieren, maar won het wel. De thuisploeg kwam na dik een kwartier spelen op achterstand door een doelpunt van Preston North End-aanvaller Alan Browne. Het antwoord van Servië liet tot vijf minuten op zich wachten. Het was aanvoerder Tadic die met een kopbal zijn ploeggenoot Dusan Vlahovic een kans bood, waarop de aanvaller van Fiorentina voor de gelijkmaker tekende. Met nog een halfuur op de klok kwam Mitrovic binnen de lijnen en zijn invalbeurt bleek goud waard voor Servië. De spits stond pas een paar minuten in het veld toen hij werd weggestoken door Tadic. De Fulham-aanvaller zag de Ierse keeper Mark Travers te ver voor zijn doel staan en wist met een fantastische boogbal te scoren. Een kwartier voor tijd waren Tadic en Mitrovic opnieuw van grote waarde voor de Servische ploeg. Op aangeven van de Ajacied bracht Mitrovic de marge op twee. Vlak voor tijd deed James Collins nog wat terug namens Ierland, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Servië.

Portugal - Azerbeidzjan 1-0
Met Cristiano Ronaldo in de basis begon Portugal woensdagavond als de torenhoge favoriet aan het duel met het nietige Azerbeidzjan. De bezoekers waren naar het Allianz Stadium in Turijn afgereisd om tegen te houden en dat ging hen goed af. Maar ondanks dat alle elf de spelers van Azerbeidzjan in het eigen strafschopgebied stonden, wist Portugal te scoren, al had het wel hulp nodig van Quarabag-verdediger Maksim Medvedev. Na een hoge voorzet wilde doelman Shakhrudin Magomedaliyev de bal wegstompen, maar door een misverstand met Medvedev ging de bal in het eigen doel. Het moment in de 35ste minuut was genoeg voor Portugal om de WK-kwalificatie te starten met een overwinning. Een kwartier voor tijd kreeg Bruno Fernandes nog een grote kans na een fraaie combinatie met Ronaldo, maar de middenvelder van Manchester United schoot over.

Gibraltar - Noorwegen 0-3
Noorwegen loste in de eerste helft liefst negentien schoten op het doel van Gibraltar, dat pas in de 43ste minuut voor het eerste capituleerde. Voormalig FC Groningen-spits Alexander Sörloth kopte raak uit een hoekschop van AZ'er Fredrik Midtsjö: 1-0. Nog voor rust werd het ook 2-0, toen Kristian Thorstvedt een afgeslagen bal van een meter of tien binnenplaatste. Noorwegen kreeg een domper te verwerken in de rust: sterspeler Martin Ödegaard moest zich laten vervangen met een enkelblessure. Twaalf minuten na rust maakte Jonas Svensson van AZ er 3-0 van, door alert de rebound van een hoekschop binnen te knallen. Gibraltar schoot de hele wedstrijd geen enkele keer en had slechts 22 procent balbezit, maar hield de schade wel beperkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is Tadic toch een geweldige speler. Hij blijft het bewijzen. Ik denk dat een speler zoals hij de ontbrekende factor was bij Oranje vandaag. Iemand die even een bal vasthoudt en haast altijd wel de goede oplossing heeft. Misschien vragen of ie een Nederlands paspoort wil nemen?

24 maart 2021 om 23:04

Er speelt in het Nederlands elftal in de aanval sowieso geen speler die van het niveau van Tadic is, dus zo'n speler mis je dan al zeker.

24 maart 2021 om 23:09

Depay is toch wel hetzelfde niveau.

24 maart 2021 om 23:57

Depay kan fantastisch zijn, maar kan je ook een wedstrijd kosten. Kan in een wedstrijd soms de oogkleppen op hebben, terwijl Tadic altijd in het belang van het team speelt. Als ik moest kiezen tussen Tadic en Depay zou ik daarom altijd Tadic kiezen.

24 maart 2021 om 23:57

Nope, Depay zou een team nooit zo op het sleeptouw kunnen nemen. Veel meer een momentenvoetballer.

25 maart 2021 om 00:01

Vind persoonlijk Depay wel een niveautje minder. Inderdaad te wispelturig / niet stabiel, en ook minder sterk aan de bal.

25 maart 2021 om 00:26

Dat kon ook allemaal over Tadic gezegd worden toen hij nog bij Southampton speelde.

25 maart 2021 om 00:41

Maar Tadic heeft bewezen nu dit niveau te hebben. Memphis (nog) niet.

25 maart 2021 om 00:41

@Lierse1997 nog steeds hoor, vooral dat wispelturig zijn, hij kreeg er laatst van de Serviers ook de volle laag na hun uitschakeling tegen Schotland in de playoffs voor het EK.

25 maart 2021 om 00:51

Tadic heeft 4 jaar meer tijd gehad dat niveau te halen.

25 maart 2021 om 00:56

Waarom maakt dat wat uit? Het gaat er toch op wie op dit moment meer toe kan voegen? Wie weet haalt Depay dat niveau nog een keer maar daar heeft Nederland momenteel niks aan.

25 maart 2021 om 07:17

Tadic heeft zich vooral in de Eredivisie bewezen want ik de PL had hij het gewoon moeilijk met het niveau. Bij Servië heeft hij inderdaad heel goede wedstrijden maar dat is nu niet altijd tegen bepaald tegen de wereldtop he?

25 maart 2021 om 08:56

Lierse1997. Wat wil je nou allemaal zeggen? Ik geef toch aan dat nu niemand van Nederland in de aanval het niveau van Tadic heeft ? Wat er 4 jaar geleden of 4 jaar in de toekomst gebeurd zal me een worst wezen, Tadic is op dit moment een niveautje hoger dan wat Nederland beschikbaar heeft. Thenry. Zo kan je alles wel baggetaliseren. Tadic is Europees gezien ook vrijwel altijd Ajax' belangrijkste speler en laat het nou net zo zijn dat het Europees gezien behoorlijk goed gaat met Ajax de laatste jaren.

25 maart 2021 om 13:23

depay is absoluut geen top. Zeer overschatte speler. neemt alle vrije trappen en team wordt rond hem afgestemd. Veel balverlies en wanneer het bij hem niet loopt snel eruit halen.

25 maart 2021 om 14:20

IK begrijp niet waarom mensen denigrerend doen over de periode van Tadic bij Southampton. Onder Koeman heeft hij toch netjes gepresteerd met een redelijk aantal assists. Zelfs in zijn laatste seizoen was hij de belangrijkste speler in een kwakkelend Southampton. In tegenstelling tot Depay heeft Tadic zich wel staande weten te houden in de Bpl.

En ook voor Servie doet hij het. Wat een klasbak! Heel blij om hem bij Ajax te zien spelen. Fantastische speler.

Ook bij Servië de toonaangevende hoofd speler. Blijf het niet normaal vinden dat die bij Ajax speet wat een topper

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren