Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duo wil weg bij Groningen: ‘Ik word er na twee wedstrijden al uit geflikkerd’

Laatste update:

Jesper Drost wil weg bij FC Groningen en ook Tom van Weert overweegt de club te verlaten. Dat laat het tweetal vrijdag weten in gesprek met FOX Sports. Beide spelers zijn ontevreden over hun rol in de ploeg van trainer Danny Buijs. Met het slot van de transfermarkt in zicht hoopt het tweetal nog een andere werkgever te vinden.

Van Weert begon tegen Vitesse (5-1 nederlaag) en Willem II (0-1 nederlaag) vanuit de basis, maar wordt zaterdag tegen De Graafschap gepasseerd. Buijs geeft de voorkeur aan huurling Mateo Cassierra. "Ik heb me al twee keer teruggevochten in dit elftal. Ik heb geen zin om dat nog een keer te moeten doen”, reageert Van Weert, die laat weten dat hij de komende dagen zijn opties gaat overwegen.

Drost werd tegen zowel Vitesse als Willem II vroegtijdig naar de kant gehaald en is zijn basisplaats nu definitief kwijt. "Ik word er na twee wedstrijden al uit geflikkerd", aldus de 25-jarige Drost, wiens contract in Groningen nog doorloopt tot medio 2019. Waar de toekomst van Drost en Van Weert ligt, is vooralsnog onduidelijk.

Buijs liet na de nederlaag tegen Vitesse weten dat hij niet direct spelers zou slachtofferen. Hij wilde zijn spelers over een langere periode de kans geven. Desondanks wijzigt hij zijn elftal voor het duel met De Graafschap op meerdere posities. In Doetinchem beschikt FC Groningen over een bijna complete selectie. Alleen Mimoun Mahi is er niet bij.

Denk jij dat FC Groningen dit seizoen in het linkerrijtje eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brisant. Dit zou weleens een heel vervelend seizoen kunnen worden voor Groningen.

24 augustus 2018 om 13:30

Ik verwacht juist een mooi Gronings seizoen. Ze hebben een prachtige selectie met goede voetballers. En Van Weert moet niet zo zeuren. Mocht hij nu 2x de sterren van de hemel hebben gespeeld dan zou het vreemd zijn hem te wisselen. Maar wanneer je 2x verliest en je hebt een makkelijker scorende spits in je selectie, dan is wat zelfreflectie wel op de plaats volgens mij...

24 augustus 2018 om 13:35

Prachtige selectie? Ik voor zie juist een dramatisch seizoen voor Groningen met, als het even tegen zit, kans op nacompetitie. Word al jaren niks gepresteerd in Groningen, en het lijkt elk jaar slechter te gaan.

24 augustus 2018 om 13:41

Groningen heeft best een prima selectie hoor. Alleen al met Doan, Cassiera en Padt zou je voor het linker rijtje kunnen gaan.

24 augustus 2018 om 13:45

Ehm waar baseer jij dat op? Groningen heeft nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen toen ze in het rechterrijtje eindigen en hebben twee huurlingen erbij gekregen. Ik zie ze echt niet zoveel verbeteren en ik ga je nu ook al zeggen dat de gok om een onervaren trainer dit keer niet gaat werken. Met Jans heeft het toen gewerkt, maar dat is gewoon bij toeval, plus hadden ze toen wel gewoon goede spelers. Met dit materiaal ga je linkerrijtje gewoon niet halen. Ze hebben al jaren en goede spits.
Dat Dost nog gaat zeuren, die moet echt eens bij zichzelf gaan kijken, speelt in het begin een paar leuke wedstrijden en daarna niks meer van hem gezien. Nee laat hem ook maar lekker vertrekken, voegde eigenlijk nooit wat toe aan Groningen. Ik heb er voor Groningen dit seizoen weer een zwaar hoofd in. Voordeel nu is als Buijs wordt ontslagen dat Jans ook zal vertrekken en Nijland ook. Tijd voor een frisse wind.

24 augustus 2018 om 14:13

Dit is een grap? Doan kan niet een team op sleeptouw nemen in zijn eentje en Cassiera heeft het nog niet laten zien in de eredivisie (ook de kans niet gehad). Daarnaast is Padt een redelijke keeper maar staan voor hem natuurlijk 4 koekebakkers

24 augustus 2018 om 14:16

Groningen heeft een veel te licht middenveld en speelt zonder verdedigende middenvelder wat niet slim is aangezien de defensie ook niet heel sterk is. Er moet meer verdedigende zekerheid komen. Dan kan je wel individuele kwaliteit met Cassierra(valt wel mee), Padt en Doan hebben maar het team moet wel goed staan.

24 augustus 2018 om 14:28

prachtige selectie? wat heb jij gedronken?

24 augustus 2018 om 14:48

Cassiera is in alles beter dan van de Weert dus weet niet wat die zeurt maar dit is voetbal. Als het niet loopt dan moet je gewoon kop omhoog houden en keihard vechten.
Wat een zeikerd. Is een spits van niks die alleen rendeert in de 16 meter als hij een goede bal krijgt voor de rest is het een zeer middelmatige spits. Cassiera heeft veel meer techniek en een neusje voor de goal. Buijs moet wel wat veranderen want het loopt voor geen meter.

24 augustus 2018 om 17:11

Je kunt je afvragen: Heeft Van Weert zich twee keer teruggeknokt in de basis, of wordt hij juist voor de derde keer voorbijgestreefd?

24 augustus 2018 om 13:40

Mwah, als spelers na twee verloren wedstrijden worden gewisseld, lijkt me dat geen reden om meteen kwaad te worden en weg te willen. Kan me ook niet voorstellen dat er veel belangstelling voor die twee is.

24 augustus 2018 om 13:47

Beide spelers zijn eigenlijk niet eens eredivisie materiaal. Zwolle Excelsior, tja dat is ook hun niveau. Snap het ook wel, want er zijn nu al zoveel trainers geweest dat je als speler oook niet meer weet waar je aan toe bent.

24 augustus 2018 om 13:56

En dat zijn twee ploegen die inmiddels al lang genoeg Eredivisie spelen, wat is dit voor opmerking.

24 augustus 2018 om 14:11

Zwolle kun je niet in 1 adem noemen met Excelsior. Zeg dan de Graafschap en Excelsior ofzo. Zwolle draait al jaren stabiel mee in de subtop/ linker rijtje.

24 augustus 2018 om 14:22

Gratis humor op de vrijdagmiddag. Zwolle en Excelsior geen eredivisiemateriaal.

De eredivisie bestaat niet alleen uit Ajax, Psv, Feyenoord en AZ. Ook alle ploegen daar achter zijn gewoon eredivisie, dus spelers die bij ploegen als Zwolle en Excelsior goed functioneren, die halen gewoon het eredivisieniveau.

We hebben in Nederland wel vaker de neiging om alleen naar de top te kijken. Als onze topclubs de champions league niet meer kunnen winnen, dan "hebben ze daar helemaal niks te zoeken". En binnen de eredivisie gebeurt dat dus blijkbaar ook.

24 augustus 2018 om 14:52

Excelsior niet met Zwolle in een adem kunnen noemen, maar De Graafschap dan weer wel met Excelsior. We vergeten dat Excelsior al jaren met de minste middelen de nacompetitie ontloopt, terwijl De Graafschap voortdurend schommelt tussen KKD en Eredivisie. Goeie vergelijking Kilum!!

Als het gemor nu al begint, gooi ze dan inderdaad maar weg, van Weert zie ik nog wel wat betekenen maar Drost is al 2 jaar een natte krant.

Jaaa!!!! Wegwezen Drost. Waardeloze speler met een waardeloze instelling.

Wel een aardige jongen maar daar heb je op t veld niks aan.

24 augustus 2018 om 18:26

Waardeloze speler, maar wel een van de betere van Groningen.

Drost terug naar PEC? Ik Juich het toe! Prima toevoeging voor PEC Zwolle en kent de club goed.

Drost krijgt al jaren de kans. Dus niet 2 wedstrijden. Drost past gewoon niet in Groningen.
Tom is niet verkeerd, past goed in een 2 spitsen systeem.

Drost presteert al jaren beneden zijn kunnen. Ook de nieuwe coach komt daar na 1,5 wedstrijd achter. Wat wil Drost dan?

Drost heeft in zijn vier seizoenen bij FC Groningen helemaal niets laten zien. Instelling van lik-me-vestje en altijd maar een lakse houding op het veld.

Off topic als buijs hrustic weer als cvm opstelt dan mag hij van mij ontslagen worden.
on topic drost mag weg van mij en van weert moet niet zeuren en zich professioneel opstellen hij wist toen hij bij Groningen kwam dat hij nooit de onbetwiste nummer 1 spits zou worden.

Wat is Groningen langzaam aan het afglijden zeg. Lees nagenoeg niets positiefs meer over Groningen. Al moet ik zeggen dat ik die uitspraken van Drost ook wel erg kinderachtig vind hoor. Wees een vent en hou zoiets lekker voor jezelf en spreek het uit binnen de club maar hou de eer aan jezelf. Zo'n gast ben je toch liever kwijt dan rijk. En dat van Weert weg wilt begrijp ik wel nadat hij in beeld is geweest bij Sporting. Hopelijk houd de sores snel op en kunnen er weer wat sportieve successen behaald worden al vrees ik voor dit seizoen.

24 augustus 2018 om 14:58

We zijn gewoon heel ver afgezakt. Stadions raken niet meer vol, het spel is niet om aan te zien. selectie is pure middelmaat, trainers worden hier te gauw uitgekotst, al met al pure ellende.

@Ontopic

Drost hadden ze direct weg moeten doen, die heeft alleen maar ellende opgeleverd. wat een verschikkelijke vent is dat. Tom komt niveau te kort maar geeft tenminste alles, raar dat hij nu al weg wilt.

Drost doei! Kan er helemaal niets van. Tom moet niet zo zeuren, speelt zelf heel slecht. Hard werken, dan komt je kans vanzelf wel weer.

Ik zeg dit niet gauw, maar heel snel oprotten met die gasten. Waardeloze mentaliteit. Hopelijk is het op tijd om nog één of twee versterkingen te halen. Een grote leegte zullen deze twee echter niet achterlaten.

Weg er mee! Spelen twee zaadpotten en dan meteen alweer janken dat je gepasseerd wordt. Moet je maar beter spelen. Doei!

Ik begrijp dit soort gasten echt niet. Je verliest 2x, hebt niks laten zien en er zitten andere spelers achter je die zitten te springen om een kans. Zo'n Cassiera bijvoorbeeld verdiend alleen op basis van vorig seizoen al een kans, en die heb je toch ook gehaald voor wanneer je eerste spits niet presteert. Welkom in de voetbalwereld zou ik zeggen tegen de heren Drost en Van Weert.

Tegen Ron Jans zou ik zeggen, zorg ervoor dat je dergelijke rotte appels nog loost voor het einde van de transfertermijn en haal daar een gozer voor terug met wel de juiste mentaliteit.

Buijs heeft al meteen laten zien er niets van te kunnen, hoe kun je een zeer beperkte en nietszeggende spits als Van Weert erin zetten in plaats van Cassiera die in alles beter is?

24 augustus 2018 om 13:42

Misschien was Cassiera geblesseerd?

24 augustus 2018 om 14:20

Cassiera geblesseerd, en Tom speelde de tweede helft van vorig seizoen zeker niet slecht.

Dit geeft wel aan dat er geen goed sfeertje hangt bij Groningen. Mochten ze morgen van de Graafschap verliezen dan kunnen we wel spreken van een crisis waar Ron Jans verantwoordelijk voor is.

24 augustus 2018 om 13:50

Niet Ron Jans, maar Hans Nijland is er voor verantwoordelijk. Proberen gewoon net als toen ze Jans aanstelde een effect te bereiken. Alleen toen was er de nieuwigheid van de Euroborg en dat heb je nu niet, dus verkeerde zet.

24 augustus 2018 om 15:02

Beide zijn verantwoordelijk. Jans heeft bewezen ongeschikt zijn voor de functie, Hans maakt de laatste tijd er al een zooitje van. Nijland heeft er wel voor gezorgd dat we een subtop werden, maar nu zorgt die weer waar we al zaten. net boven de streep..

Fantastisch nieuws! En dan vooral Drost wat een slappe zak! Totaal geen werker en lijkt het allemaal wel prima te vinden. V Weert is het ook gewoon niet. Pure counter spits.

Ze hebben geen recht van praten, het zijn niet eens sterren bij Groningen, dus wat denken ze wel niet? Daarbij is Cassierra gewoon een hele goede spits voor Groningen.

Ongelooflijk.

nog geen punt gehaald dit jaar en dan spelers die beide wedstrijden actief zijn geweest en matig hebben gespeeld gaan huilie-huilie doen.

Ga eens een wedstrijd een voldoende scoren, pak een paar punten en kom dan met dit soort geneuzel als je "opties overwegen".

Hun opties zijn op dit moment: Of bij Groningen op de bank, of ergens anders op de bank. Dus blijf maar gewoon lekker rustig zitten jongens!

Ik geef Buijs op deze manier tot de winterstop 😂 Het gedonder begint nu al en dan niet over de uitslagen gesproken 🤔

Het is bij deze 2 zo erg,laat ze transfervrij de deur uitlopen,ga je er kwalitatief nog op vooruit

Drost heeft trouwens een wedstrijd of 40 de kans gehad en 37 keer verzaakt..

24 augustus 2018 om 15:04

Moet eerlijk zeggen dat ik Drost nog niet op een goede wedstrijd heb kunnen betrappen.

Weer twee van die types Amrabat.
Een trainer heeft een volledige selectie ter beschikking en haalt daar naar eigen inzicht de beste 11 uit om tot winst te komen.
En uiteraard staat het hem vrij om daarvoor spelers te vervangen.
Gasten die nu al janken als ze op de bank moeten beginnen mankeren in ieder geval iets aan hun mentaliteit.
Als je twijfelt aan de kwaliteiten van Buys moet je eens in Werkendam gaan praten.

Nou Ado... Daar is je spits!

Ik zie van Weert in deze situatie ook niet snel voor Heerenveen kiezen (die nog een 2e spits zoeken), aangezien hij dan in hetzelfde schuitje kan komen als bij Groningen!

24 augustus 2018 om 15:05

van Weert moet gewoon lekker terug gaan naar Excelsior.

Ik moet zeggen dat ik dit als Ajacied niet heel erg vind. Dan kan Mateo mooi zijn minuten gaan maken bij Groningen. Ik ben zeer benieuwd hoe hij het gaat doen. Ik heb nog steeds hoge verwachtingen van hem en vertrouwen dat deze jongen het gaat halen.

Wat betreft die 2 gasten. wie niet presteert speelt niet. Dan ga je toch lekker bij de amateurs voetballen met je,"ik heb mij al 2 keer terug geknokt in deze ploeg, ik ga dat niet nog eens doen" Wat is dat voor instelling!?

Kijk naar Lasse Schone, over hem wordt al 3 seizoenen gezegd dat hij het niveau niet meer aankan, dat hij het niet meer kan belopen etc. etc. Die knokt zich elke keer weer in de basis en staat nu ook gewoon weer in de basis tijdens de CL kwalificaties. Dat is een mentaliteit waar je wat mee kan.
En ik ben er vrij zeker van dat de concurrentie op het middenveld bij Ajax een stuk heftiger is dan in de spits bij Groningen.

Het is blijkbaar een trend onder de spelers. Als het een beetje tegen zit gelijk te gaan roepen: ik wil hier weg. Wat een waardeloze mentaliteit. Vecht voor je plek en laat de trainer zien dat ie een fout maakt

Ik verbaas me tegenwoordig meer en meer over ontevreden spelers. Verdmme 2/3 wedstrijdjes en we gaan al roepen. Tuurlijk ben je niet tevreden en wil je basis. Dat snap ik. Maar zo snel al morren.. of zo snel al willen vertrekken. Vecht ervoor! En is t het hele seizoen zo, kan je kijkend naar je leeftijd en aanbod, je situatie evalueren en een stap ondernemen. Ligt natuurlijk ook bij media. Alles wordt opgevangen en uitvergroot. Maar feit dat spelers steeds sneller weggaan. Niet willen bikkelen ervoor stoort me gewoon. Zijn er maar weinig die niet zeiken En vechten voor elke kans. Diva'tjes zijn snel op de tenen en willen weg. Ik zou als Buijs zeggen prima.. toedels en we gooien Matteo erin.

Er gaat niets boven Groningen.
En helemaal daar bovenin ligt Pieterburen.
Dat ze daar maar naar toe gaan met zijn tweeen.
Daar worden huilers zeer liefdevol opgevangen.

Drost is al jaren drama en heeft 0.0 laten zien bij Groningen die kan beter eerst een goed in de spiegel kijken . Mooi dat ie weg wil . Zal niet gemist worden. Van Weert is niet het niveau wat Groningen zou moeten willen maar doet iig wel zijn best . Zou hem wel in een 2-spitsen formatie willen zien

Hebben die knakkers het scorebord na beide wedstrijden niet gezien ofzo...?!? Dacht dat er alleen bij mijn club in A'dam van die over het paard getilde jochies liepen. Nu blijkt zelfs in het hoge noorden de zelfoverschatting al zijn intrede te hebben gedaan...moet niet gekker worden...pffff

Onze Oosterburen zijn echt in een vrije val beland. Elk jaar een minder team, miljoenenverlies dat onmogelijk gedekt kan worden. Dat is een vicieuze cirkel die lastig te doorbreken is. Buijs is echt niet te benijden en was nog positief met zijn doelstelling linkerrijtje. En dat terwijl hij overduidelijk een nog mindere selectie heeft dan Faber.

Spelers als Drost (mooi weer voetballer) en van Weert (leuk voor Excelsior of top Kkd) gaat Groningen echt niet missen. Tijd voor fris elan.

Als jeppie wat minder drinkt en zich weer helemaal op het voetbal gaat richten dan heeft menig club een goeie aan hem. Ik zeg Nijkamp snel handelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren