Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duo van AZ hoeft niet mee naar Spanje en mag naar andere club uitkijken

Laatste update:

De toekomst van Rens van Eijden en Dabney dos Santos op korte termijn ligt niet bij AZ. De club uit Alkmaar maakt zondagmiddag bekend dat het tweetal mag uitkijken naar een andere werkgever en niet meegaat op trainingskamp naar Spanje.

Van Eijden en Dos Santos behoren niet tot de 29-koppige groep die in de winterstop afreist naar het Spaanse Estepona, waar een trainingskamp wordt belegd. "Zij hebben van de club te horen gekregen dat ze mogen uitkijken naar een club waar ze meer kans op speeltijd hebben", zo klinkt de officiële mededeling.

Van Eijden maakte anderhalf jaar geleden de overstap van NEC naar AZ. De 29-jarige verdediger is zijn basisplaats dit seizoen kwijtgeraakt aan Pantelis Hatzidiakos en Stijn Wuytens. De acht jaar jongere Dos Santos brak in 2014/15 door bij AZ en kwam ook in de daaropvolgende twee seizoenen volop aan spelen toe. De buitenspeler komt deze voetbaljaargang echter niet veel in de plannen van John van den Brom voor.

Doet AZ er goed aan om Dabney dos Santos te laten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De namen Garcia/ Hassani had ik ook wel verwacht eigenlijk.

24 december 2017 om 15:25

Die had ik ook in mijn hoofd zitten.
In Gracia zie ik nogcwel iets zitten overigens, maar Hassani speelt amper tot nooit en ligt ook niet goed bij het publiek.
Dos Sanfos heeft een hoop krediet gehad en al meer dan 100 duels gespeeld voor Az, maar zijn rendement is er gewoon niet en als hij sporadisch de kans krijgt middels een inval beurt dan straalt er ook niets vanaf.

Vind ik toch wel verrassend. Van Eijden is natuurlijk een prima stand-in, als hij fit is en van Dos Santos verwacht ik dat hij over zijn dip kan heen groeien en dan is het gewoon een fijne voetballer.

Dos santos zal misschien mensen hier verbazen, maar dit is een goede keus. Hij heeft in principe wel de potentie (net als tankovic eerder hetzelfde had), maar het komt er niet uit en hij redt het gewoon niet bij az. Een club in het rechterrijtje waar die veel meer vrijheid krijgt om zijn eigen spel te spelen zal beter voor hem zijn. Zakt elke basiswedstrijd die hij speelde zowat door de mand en heeft een laag rendement. Bovendien worden middenvelders van overeem en Seuntjens zelfs boven hem verkozen en dan óók nog Levi García. Van eijden hetzelfde verhaal, niet goed genoeg voor az, maar misschien wel voor Sparta. Opvolger van breuer?

Dos Santos is toch een prima talentje. Denk dat hij bij PEC niet misstaat als vervanger van Saymak

24 december 2017 om 15:54

Zoals hieronder ook staat, het talent heeft Dabney zeker, maar hij heeft echt totaal geen mentaliteit. De reden dat hij het niet bij AZ haalt is niet omdat hij voetballend niet goed genoeg is, de reden is dat hij geen mentaliteit heeft, iets wat je ook nodig hebt bij Pec. Dus ja, ik denk dat hij wel misstaat als vervanger van Saymak.

Wat een heerlijk nieuws. Dos Santos heeft zeker wel voetbaltalent maar de hoeveelheid 100% kansen die hij weet te missen en het aantal ondermaatse wedstrijden wat hij heeft gespeeld is simpelweg te groot. Bij een ploeg als Ado of Sparta komt hij waarschijnlijk beter tot zijn recht met z'n snelheid.

Dit is een van de beste AZ dagen van het afgelopen jaar, wat een nieuws! Dabney Dos Santos mag eindelijk vertrekken! Man man man, wat heb ik me geërgerd de afgelopen jaren aan de instelling van deze jongen. Kan heus prima voetballen, maar dat is niet genoeg. Ik had gehoopt dat hij wat meer aan z'n fysiek zou werken zodat hij wat meer duels kon gaan winnen, maar dat zat er niet in, helaas. Hij is fysiek gewoon niet goed genoeg voor AZ en als je dan mentaliteit hebt kan je het misschien nog wel halen, maar ook dat heeft hij niet. Daarom denk ik ook niet dat hij het gaat halen bij een Sparta of Ado, waar je ook moet vechten. Leuke voetballer voor een matige competitie in Verweggistan, waar hij er voetballend ongetwijfeld bovenuit zal springen.

Rens van Eijden had ik nog wel even gehouden dit seizoen, zeker omdat Vlaar ook te slecht is voor AZ. Die had ik eerder weggedaan. Hopen dat ze beiden een mooie club kunnen vinden.

Dabney Dos Santos heeft het talent voor de Nederlandse top, maar de ambitie van een amateurvoetballer. Hij gaat liever naar feestjes dan dat hij zijn talent inzet om het maximale uit zijn voetbalcarrière te halen. Dat hij niet slaagt als profvoetballer heeft hij volledig aan zichzelf te danken.

24 december 2017 om 15:54

Zelfde vehaal als met Maher. In hun omgeving zijn ze gewoon blij met het geld en is het gewoon mooi meegenomen dat ze dat voor elkaar krijgen door simpel een balletje te trappen. Als supporter verwacht en hoop je meer van sommige spelers, maar ergens kan ik t ook wel weer begrijpen.

Sparta kom er maar in! Direct ook bel hassani meenemen en je hebt je vervanger voor breuer binnen samen met 2 andere goede spelers

Ze durven wel door te selecteren. Vind ik wel stoer. Dos Santos begrijp ik goed. Die heeft gewoon te weinig rendement. Over van eijden denk ik anders. Dat is toch een prima speler voor op de bank?

Wellicht is AZ wel bezig om in de winterstop een gerichte aankoop te doen en dan moet je denken aan een linker aanvaller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren