Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitse zesdeklasser wil geld van Real: ‘Gerechtelijke stappen mogelijk’

Laatste update:

Real Madrid dreigt voor de rechter gedaagd te worden. Het bescheiden Duitse Greifswalder SV 04 heeft zich gemeld bij de winnaar van de Champions League, die zaterdagavond tijdens de finale van het WK voor clubs ten koste van San Lorenzo wereldkampioen hoopt te worden.

/

De zesdeklasser wil geld zien voor de periode dat Toni Kroos in de jeugdopleiding speelde in Greifswald, meldt de Ostsee-Zeitung. De middenvelder verruilde Bayern München afgelopen zomer voor Real Madrid, dat ongeveer dertig miljoen euro voor de Duits international betaalde. De regels van de FIFA schrijven voor dat er een solidariteitsbijdrage betaald moet worden aan clubs waarvoor een speler in het verleden uitkwam.

Op basis daarvan meent Greifswalder SV recht te hebben op een bedrag van 60.000 euro. De Sechstligist is absoluut niet van plan om het erbij te laten zitten en sluit juridische maatregelen tegen de Spaanse topclub niet uit. “We overwegen gerechtelijke stappen”, zegt woordvoerder Michael Lüdeke.

Denk je dat Greifswalder SV geld krijgt van Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nouja 60.000 Euro is niks voor een club als real

20 december 2014 om 13:57

Snap daarom ook niet waarom Real dit niet betaald, het is gewoon een verplichting, dus snap dit echt niet.


Edit: Lees net dat die club in 2003 failliet is gegaan, weet niet of het huidige Greifswalder dan wel aanspraak kan maken op die 60.000 euro.

20 december 2014 om 15:22

Ze hebben uiteraard recht op dat geld maar moet Greifswalder SV niet bij Bayern zijn?

20 december 2014 om 15:36

Volgens mij moet de kopende partij alles betalen, tenzij anders is anders is afgesproken. Het is geen doorverkooppercentage o.i. d. dus volgens mij moet Real dit betalen.

Hoezo hebben ze recht op dat geld dan, de club waar Kroos is opgeleid bestaat niet meer. Op 30 juni 2003 werd de club officieel opgeheven, de spelers gingen toen naar ESV Empor Greifswald en die club fuseerde toen met Greifswalder SV 98 en SSV Grün-Schwarz Greifswald en werd zo Greifswalder SV
Bron Wiki

Dus dat heeft niet zo heel veel meer te maken met de club waar Kroos werd opgeleid.

20 december 2014 om 16:35

Zou het eerlijk gezegd niet weten, iets voor de juristen.

20 december 2014 om 14:14

Daarom zal het geen rechtzaak worden.. real zal wel zeggen 100.000 als het geen rechtzaak wordt.

20 december 2014 om 14:32

Gewoon 60.000 niks 100.000 dan wordt het ook geen rechtzaak.

Geweldig toch ik hoop voor hun dat ze er alles uit persen zo kans krijg je maar 1 keer .

Zijn ze dan lekker laat mee. En mocht dit waar zijn, wat is 60.000 voor Perez?

20 december 2014 om 14:11

Een keer kuchen

60000 is iets meer dan 1 \ 10000e van de jaarlijkse omzet van Real, zou raar zijn als Real dit niet betaald.

Is het niet zo dat eigenlijk Bayern die 60000 moet betalen?

20 december 2014 om 14:23

Ligt aan de constructie. Als Bayern de volledige 30 miljoen heeft ontvangen, zal Bayern inderdaad moeten betalen in plaats van Real.

Als ze daar recht op hebben moet Real dat maar betalen. Ik kan mij voorstellen dat ze daar niet aan gedacht hebben want de oorspronkelijke club waar Kroos voor speelde is failliet gegaan en ze zijn dan doorgestart onder een iets andere naam.

Waarom wordt er automatisch van uit gegaan dat Real hier fout zit. Alsof iedereen hier de precieze constructies en reglementen kent voor het afbetalen van de contracten.

Daarnaast speelde Kroos voor Greifswalder SC en niet voor Greifswalder SV 04, de SC ging failliet en maakte een doorstart als ESV Empor Greifswald, wat later fuseerde met twee andere clubs tot Greifswalder SV 04. Misschien is er hierdoor wel iets fout gegaan met de betaling of betekend dit dat Real helemaal geen geld over hoeft te maken. Weten wij veel?

Als Real echt dit geld nog verschuldigd is, zullen ze dat heus wel betalen.
Wie weet is het weer een of andere actie om naamsbekendheid te krijgen, tegenwoordig roepen mensen van alles in de media, dus zullen we even afwachten wat het precieze probleem is, voordat we gaan spreken over transferverboden (kuch barca-fans) en boetes.

Is al eens vaker voorgekomen dat Real Madrid dit niet betaalde. Ik meen omtrent de transfer van Van Nistelrooy kreeg FC Den Bosch niks van Real of ze moesten er heel lang opwachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren