Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitse media trekken duidelijke conclusie: ‘Peter Bosz moet geïrriteerd zijn’

Laatste update:

PSV heeft een goede indruk achtergelaten op de Duitse media. De Eindhovenaren speelden dinsdagavond in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League gelijk tegen Borussia Dortmund (1-1). Volgens de Duitsers had daar zelfs meer ingezeten. Zij concluderen dan ook dat PSV-trainer Peter Bosz niet tevreden is.

Niemand minder dan voormalig PSV-spits Donyell Malen schoot die Borussen in het Philips Stadion op voorsprong. De Eindhovenaren kwamen vervolgens langszij door een discutabele penalty, die werd benut door aanvoerder Luuk de Jong.

Der Spiegel stelt dat Borussia Dortmund niet alleen kritisch naar de arbitrage moet kijken. “Mats Hummels, de recordhouder van de meeste Europese wedstrijden ooit voor BVB, was woedend over de gegeven strafschop. Alleen moet zijn trainer (Edin Terzic, red.) gewoon een slechte prestatie van het team gezien hebben.”

Ook Bosz moet ontevreden zijn, zo stelt het medium. “De ex-trainer van Dortmund moet geïrriteerd zijn. Geïrriteerd, omdat zijn team deze wedstrijd niet won. De Duitsers hadden op ieder vlak problemen in Eindhoven.”

Ook BILD is van mening dat PSV meer had verdiend. “Zeker de tweede helft was PSV lange tijd gewoon de betere ploeg. PSV bleef maar actief, zelfs als het geen kansen creëerde. Voor BVB is een gelijkspel een erg goed resultaat, vooral vanwege het spelbeeld.”

Die Welt sluit zich daarbij aan. “PSV was de betere ploeg. Dortmund worstelde met de speelstijl van de Eindhovenaren. Het resulteerde in een gebrekkige opbouw, gebrek aan grip en daardoor was er nooit controle over de wedstrijd. PSV had moeten winnen, maar met alle moeite redde BVB de meubelen.”

Voor PSV wacht op 13 maart een lastige return in het Signal Iduna Park. De Eindhovenaren worden gesteund door een uitverkocht uitvak, gevuld met liefst 3.800 supporters. Alle kaarten voor dit cruciale uitduel waren binnen enkele minuten verkocht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is in ieder geval positiever dan de Nederlandse media.
Terecht, psv speelde vanuit eigen kracht en creëerde daarmee behoorlijk wat kansen. Doodzonde dat ze het niet afgemaakt hebben. In Dortmund wordt het lastiger denk ik, al vind ik dat Dortmund gisteren tactisch en technisch enorm slecht met de gevaarlijke momenten om ging. Ben benieuwd of dat echt hun niveau is of dat ze onder de indruk waren van het opportunisme van psv

21 februari 2024 om 10:00

Ik denk vooral dat het verschil is dat de Duitse media had verwacht dat Dortmund wel beter zou zijn dan PSV en gewoon zou winnen in Eindhoven. De Nederlandse media zag vooral een PSV dat had moeten winnen, maar gewoon te veel kansen heeft laten liggen.

21 februari 2024 om 10:04

Klopt. Als Tillman of Bakayoko in de eerste helft gewoon binnenschiet dan voelt het ook heel anders dan een onterechte penalty maken. Nu voel je je bijna schuldig door die slechte beslissing maar over het veldspel moet je eigenlijk gewoon tevreden zijn. Bakayoko, Lozano en Tillman hebben nu 3 weken om in vorm te komen want we hebben iedereen nodig om daar een goed resultaat te halen.

21 februari 2024 om 10:09

Ja, je maakt het niet af, maar het is wel knap hoe vaak Tillman en Bakayoko in scoringspositie kwamen.
Wist niet dat er 3 weken tussen zit trouwens dat is wel behoorlijk lang.

21 februari 2024 om 10:33

Psv-er nou ik voel me helemaal niet schuldig hoor! Het enige wat Europees telt is winnen en coefficiënten.

Mooie woorden van de Duitse media. Vond ons ook, misschien lichtelijk dan, wel de betere ploeg. Zat meer in, maar je mag ook niet klagen met die discutabele pingel. Maargoed, gevoel overheerst toch dat er meer in zat. Ze zijn te pakken, dat hebben we in ieder geval gezien.

21 februari 2024 om 10:38

Misschien lichtelijk? Ik vond PSV een stuk beter dan Dortmund. Gezien de kansen en het verzorgde spel (de eerste 70 minuten) had je meer verdiend.

21 februari 2024 om 13:39

Vooral Malen was gevaarlijk, maar uiteindelijk waren we inderdaad sterker. Wel bijzonder want individueel gezien zou Dortmund natuurlijk wel beter moeten zijn, maar een goede coach is nóg belangrijker.

Wel mooi om te lezen hoe de duitsers de wedstrijd analyseren. Hier is het alleen over de penalty gegaan..

21 februari 2024 om 10:01

Ik zal hem niet inkoppen

21 februari 2024 om 10:08

Hopelijk zie je nu ook dat het niet alleen bij Feyenoord gebeurd na een dwaling van de scheidsrechter. Nu gaat het ook (terecht) veel over de scheidsrechter terwijl in een Europese wedstrijd iedereen voor de NL ploeg moet zijn.

21 februari 2024 om 13:49

Het ligt aan de NL media. We hebben nauwelijks serieuze analisten die speltechnisch dingen fatsoenlijk kunnen uitleggen. We hebben alleen een stel klagers, jankers en zuigers.

21 februari 2024 om 10:02

Hier in NL word je als je niet 4-0 wint in een CL knock-out fase gewoon afgebrand. Dan hebben we het over "xxxxx waren dissonanten bij gelijkspel Psv'. Je speelt niet tegen de lamme en de blinde, dus dat PSV de betere ploeg was is goed gedaan. Helaas miste Tillman/saibari/bakayoko best wel redelijk grote kansen.

21 februari 2024 om 10:08

Ik vind het juist goed om te bespreken wie goed was en wie tegenviel. In Nederland kijk je altijd naar de volgende stap. Dan zijn dit soort wedstrijden de perfecte optie. Dat je kijkt naar goed spel maakt niet veel uit. Het resultaat is het belangrijkste en dat valt best tegen. Uit zal het moeilijker worden.

21 februari 2024 om 12:24

PSV speelde echt een prima pot en had zeker niet onterecht geweest als je hier had gewonnen. Maar je zag wel dat de scherpte ontbreekt bij sommige jongens en dat is dodelijk op dit niveau. Misschien waren het de zenuwen, misschien is het kwaliteit. PSV heeft in de eerste 20 minuten zo'n 5, 6 enorme kansen laten liggen. De ruimte die Dortmund weggaf achterin in die fase was bizar. Ook in de tweede helft was veel meer te halen. Of je daar wel of niet van profiteert is dan helaas wel vaak het verschil tussen wel of geen volgende ronde. Nu moet je hopen dat Dortmund vooral niet geleerd heeft van deze wedstrijd.

Ik hoop dat Dortmund net zo slecht voor de dag komt in eigen huis, wat zijn die ver afgegleden zeg. Dramatisch achterin en bizar slordig in de omschakeling. Hier valt echt nog wel wat te halen voor PSV. Gewoon een prima loting gebleken dit.

Het zal een flinke kluif worden maar ik zie echt wel kansen voor PSV om door te gaan. Mocht je daarna tegen een ploeg als Real oid loten dan is het wel gedaan. Dat niveau lijkt me wel een treetje te hoog voor deze ploeg.

21 februari 2024 om 13:24

Ja, het resultaat telt om door te gaan en voor ons als supporters. Je kan alleen moeilijk ontkennen dat er enorm veel progressie geboekt is in de manier van spelen. Dat is wel degelijk belangrijk voor mij. Want waar je voorheen met dit gelijkspel met de staart tussen de benen richting Dortmund zou reizen, ga je nu (terecht) met een bak vertrouwen die kant op.

Er zijn jaren geweest dat dit anders was. Al was de laatste achtste finale tegen Atletico destijds ook enorm spannend en viel het kwartje net buitenkant paal.

Punt is dat goed spel op den duur ook in goed resultaat omgezet kan worden. Voorwaarde voor goed resultaat is in mijn ogen goed spel. Ben blij dat PSV die filosofie wat meer is gaan omarmen door o.a. de aanstelling van Bosz.

21 februari 2024 om 10:24

Vind sowieso dat veel wedstrijden, waar ook discutabele beslissingen zijn geweest, na de wedstrijd te veel daarop word ingezoomd.
Natuurlijk heb je het daarover als het een cruciale beslissing is geweest voor de wedstrijd. Maar te vaak mis ik vervolgens een goede analyse van het voetbal zelf.

Ik vond dortmund heel fel verdedigen op een manier dat je in Nederland niet vaak ziet. Jammer dat Baka zijn man niet voorbij durfde. Maar PSV was ook grotendeels beter maar daar win je geen wedstrijden mee.

Of Bosz echt geïrriteerd was, betwijfel ik. PSV was zeker iets sterker maar hebben een beetje geluk met de penalty. Over het geheel vond ik een gelijkspel wel een terechte uitslag. PSV was wel de enige ploeg die de tweede helft nog voor de winst ging. Dortmund viel me daarin toch wat tegen.

Dus in Nederland wordt zoals gewoonlijk met een pot azijn gekeken.
De Duitse media is gewoon positiever dan het hele Nederlandse journaille

21 februari 2024 om 10:24

De Duitse media is toch ook negatief over Dortmund?

22 februari 2024 om 01:46

Haha. Precies! Je bent gewoon kritischer op de club die je support, maar ook complimenteuzer als het goed gaat.

Als je ziet dat zowel Tillman als Bakayoko een behoorlijk open kans hadden dan had er idd meer ingezeten voor PSV. Bij beide was de afronding erg slecht.

statistisch gezien is dortmund thuis niet veel beter dan uit wedstrijden, dus psv heeft sowieso nog een grote kans om door te gaan.
het is makkelijk om te praten over de aanvallers die niet veel brachten, maar je kan ook zeggen dat ze verdedigend goed stonden en dortmund niet veel kans hebben gegeven. En als het voorin beter draait dan maken ze het bij dortmund gewoon af.

wordt een leuke en spannende tweede wedstrijd in ieder geval

Mooi om dit perspectief te zien, in tegenstelling tot de media in Nederland, nee, psv was niet groots, maar op basis van veldspel en intentie, maar ook kansen gewoon bovenliggende partij. Dortmund heeft klasse spelers, dus die vallen niet zomaar om en in de omschakeling kan vanalles gebeuren als je zo hoog staat als psv.

Het wordt voor psv nu wel heel lastig, maar als ze zuiverder spelen dan gisteren kan het zeker. PSV speelt soms zo aanvallend, dat ik zelfs in balbezit niet rustig zit. Waar ik denk; ros die bal weg, komt er nog een tikje, een passje een passeerbeweging….en vaak gaat dat goed, maar ze vragen er om hè….

Maar wat is psv (vind ik) dit seizoen leuk om naar te kijken.

Ik begrijp niet dat mensen dit een discutabele penalty vinden.
De bal raken hoeft niet persé de bal spelen te zijn. Hummels komt in als Badr Hari in zijn beste dagen. Dan loop je dus het risico bal en man te raken, hij raakte de dermate slecht dat als hij de psv speler niet raakte die de bal nog had kunnen halen. Terechte penalty dus

21 februari 2024 om 10:45

Maar werd Tillman volgens jou zo hard geraakt dat hij naar de grond moest dan?
Net als tegen Sevilla ging hij weer met alle liefde naar de grond.

Volgens mij had hij gewoon de keuze om door te lopen.

21 februari 2024 om 12:34

Dat is dan een afwijkende mening Rik. Minimaal een gelijkspel zeker verdiend, maar de penal zeker niet in mijn ogen..

“PSV was de betere ploeg. Dortmund worstelde met de speelstijl van de Eindhovenaren. Het resulteerde in een gebrekkige opbouw, gebrek aan grip en daardoor was er nooit controle over de wedstrijd. PSV had moeten winnen, maar met alle moeite redde BVB de meubelen.”

Ben het hier over het algemeen wel mee eens, maar we misten gewoon teveel scherpte voorin. Dat heeft ook met kwaliteit en 'beter zijn' te maken, dus vind ik een gelijkspel niet geheel onterecht. Zeker omdat de strafschop heel makkelijk gegeven was voor mijn gevoel.

Mooi op de te horen dat PSV de betere ploeg was voetballend. Dat hoor ik al jaren we zijn de betere ploegen. Feijenoord tegen Atletico Madrid uit. Let maar op wij de eer en Dortmund de volgende ronde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren